_Goldenek2 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Psiaki naprawdę nie robią nam na złość. Ona się po prostu boi sama zostawać. Czuje się wtedy niekomfortowo. Dlatego gdy ma Cię w zasięgu wzroku nigdy nie panikuje :) Quote
obraczus87 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Fakt, ciapowata jest, ale ja i tak Ja lubię :) Quote
tripti Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='_Goldenek2']Psiaki naprawdę nie robią nam na złość. Ona się po prostu boi sama zostawać. Czuje się wtedy niekomfortowo. Dlatego gdy ma Cię w zasięgu wzroku nigdy nie panikuje :)[/QUOTE] umiem robić multicytaty, dzięki Marta:) oj tego nie byłabym taka pewna, drzwi od balkonu zawsze są przytwarte także mogą pójść za mną, a wystarczy zniknąć im na chwilę z oczu i już diabła wywiną, a jakie uradowane, a Witeczka w sumie nie ma problemu zostawania sama bez człowieka, ale faktem jest to, że zostaje zawsze z naszymi psami. Potrafi też zawinąć się i pójść na górę spać jakby nigdy nic. Ostatnio coś dziwnego probiło się z jedzeniem, dostają równocześnie i Wita kładzie się przy swojej misce i czeka aż reszta skończy jeść ze swoich misek i odejdzie i dopiero później Ona je ze swojej... ciekawe skąd ten nawyk. To chyba nie chodzi o panikę :) raczej o to, żeby przedostać się ukraść coś i wrócić :) bo yorczek to też żaden partner dla nich do zabawy :) [quote name='obraczus87']Fakt, ciapowata jest, ale ja i tak Ja lubię :)[/QUOTE] lubisz lubisz... to uważaj, bo Witeczka zaprze się i poczeka na Twoje własne M :) Quote
obraczus87 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Chmmmm daj mi na razie wyjśc za maż :D A TAK NA SERIO, TO NIE WIEM JUZ CO TUTAJ ROBIC... Pomyslcie dziewczyny czy zrobic Jej wyroznione Gumtree?? Jesli tak, to jakie imie dac... moze tekst w kilku zdaniach doslownie?? Sama nie wiem... rece mi opadaja... Quote
obraczus87 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='tripti']umówić Was w USC:)?[/QUOTE] Dziekuje :) bedziemy brac ślub konkordatowy ;) Witeczko pokazuj sie Cioteczkom :) Quote
Aneta220978 Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Co jest z tymi ludzmi:mad::mad::mad:Psiaczek śliczny, kochany, cud miód i orzeszki :-)tylko brać a zainteresowanie zerowe:-(:-(:-(:-( Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 no to Witeczka narobiła dziś ...szumu... Składaliśmy meble, Witka nie lubi w czymś takim uczestniczyć, za dużo się dzieje, więc tylko zaglądała do pokoju, a później jak się okazało poszła na dół i działała. Schodzimy na dół a tam dywan usiany w czymś szarym pierwsza myśl z zaskoczenia MYSZY!!!! ale nie ... okazała się, że Witka wzięła mojego pluszowego kapcia, wyżarła małą dziurkę i wyciągnęła cały filc koloru szarego i rozdziabała go doszczętnie... bardzo skrupulatnie oddzieliła środek od reszty :) Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='obraczus87']Witeczko :mad::mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] eeee tu nie chodzi o kapcia:) radochę przynajmniej miała, tylko o te niby myszy:) ważne, że nie interesuje się kabelkami i meblami, jak na szczeniaka jeszcze o żaden z Niej szkodnik, posiadamy większego szkodnika:) Quote
obraczus87 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='tripti']eeee tu nie chodzi o kapcia:) radochę przynajmniej miała, tylko o te niby myszy:) ważne, że nie interesuje się kabelkami i meblami, jak na szczeniaka jeszcze o żaden z Niej szkodnik, posiadamy większego szkodnika:)[/QUOTE] Ale ja wiem :) to lanie za to ze na pewno Cie wystraszyla :D Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Wita jeszcze rośnie.... coraz cięższa jest... nie to, żebym Ją na rękach nosiła, ale czuję to przy wsadzaniu Jej do samochodu, bo niestety sama nie wsiada, siada obok i czeka aż się ją włoży na siedzenie, ale za to sama wysiada :) nie umie się tak dobrze do ręki ułożyć, bo Diana cięższa i większa, ale jakoś tak tego się nie odczuwa. Do tego wcześniej jak Witka budziła się rano to leżała grzecznie i dopatrywała się oznak przebudzenia...a teraz nie da się z Nią dłużej w weekedny pospać, budzi do skutku :) a gapa, że gapa... jak spała zawiązałam Jej lekko kawałek tasiemki na ogonie, a Ona nie dość, że się nie obudziła, to jeszcze nawet nie zauważyła, że coś ma doczepione.... aż Melka musiała interweniować :) Quote
Aneta220978 Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Domku gdzie jesteś???? Księzniczka czeka już tak długo:-( Quote
tripti Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 dokopałam się przy innej okazji i tu :) Niestety Witeczka dla innych Kreseczka :) ma od wczoraj cieczkę... przyszła z zaskoczenia, ale można się było spodziewać, wcześniej pisałam o dziwnym zachowaniu przy misce, pewnie można to poczytać za objaw... Wydaje mi się, że Witka ma około 10 miesięcy, wiele czynników na to wskazuje, np. zęby stałe już trzy miesiące temu, cieczka, ekspresowa nauka czystości, wytrzymywanie bezproblemowe z siusiu itd przez kilka godzin, wzrost - Ona nie rośnie już w górę, a przybiera jedynie tkanki mięśniowej i tłuszczowej. Jakiś czas temu pisałam, że rosną Jej cycochy, które w sumie nadal są mini, ale przynajmniej się wykluły:) poza tym wygląd taki bardziej dorosły. Quote
obraczus87 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Pewnie i niedlugo inne siostrzyczki dostana cieczke... Z wieści od Myszki vel. Marei: "Bylysmy razem w Konstancinie u rodziny 2dni, Marea sie socjalizowala...ale co najwazniejsze bylismy na spacerze na wale z moim tata i naszym posokowcem i Marea latala wolno co to za radosc byla!!! Marea nie wiedziala co z ta wolnoscia zrobic, wachala wszystko na raz, byly fikolki, skoki zabawowe i kapiel na lakach i w malej rzeczce...no zupelnie inny pies...ale dzieki temu widze, ze nabrala duzo odwagi...i zaufania tez do mnie!!! " "A co do Marei to w domu hmm, odzywa jak zwykle w nocy...jeszcze nie chodzi sama z siebie po domu tak regularnie...zwykle po jedzeniu nabiera ochoty i odwagi do spacerow i obwachiwania najblizszych 2,3 metrow. A spacery, ladnie juz wychodzi sama z bloku i z windy, wlasciwie sama pedzi na dwor. " Tak więc idealnie nie jest i jeszcze długo nie bedzie. Ale najwazniejsze, że Marea robi postepy :) cieszę sie, że Magdalenie udało się w koncu pojechać z Marea do rodziców do Konstancina :) [IMG]http://images46.fotosik.pl/333/4a243afc0c2b5146med.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/352/5fbd89eae982252emed.jpg[/IMG] [IMG]http://images45.fotosik.pl/353/df755b31513cad5cmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/352/a9a2b078535c6a6dmed.jpg[/IMG] Quote
_Goldenek2 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Ale ta Mysza się zmieniła. Piękna suczka z niej wyrosła. Fajne wieści :) Quote
tripti Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='_Goldenek2']Ale ta Mysza się zmieniła. Piękna suczka z niej wyrosła. Fajne wieści :)[/QUOTE] to racja, pięknie się prezentuje!!! a wieści to wogóle pozytywne! teraz to już będzie tylko lepiej :) p.s. uwaga na cieczkę, bo może ładnie zaskoczyć :) Quote
obraczus87 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='tripti']to racja, pięknie się prezentuje!!! a wieści to wogóle pozytywne! teraz to już będzie tylko lepiej :) p.s. uwaga na cieczkę, bo może ładnie zaskoczyć :)[/QUOTE] Zaraz napiszę MAgdalenie o cieczce :) Quote
RenW Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Pozytywne wieści od Myszki.. piękne suczydło..:):) Quote
Ellig Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='RenW']Pozytywne wieści od Myszki.. piękne suczydło..:):)[/QUOTE] Fantastyczne wiesci:) Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 podniesiemy na górę..... kto umiałby wystawić małej cafeanimal? ogłoszenia z bazarku koosiek będą jakoś w tym tygodniu, kiepsko z czasem stoi, to będzie ta druga tura. Cieczka w toku, widać ją na każdym kroku. Witka siedzi biedna w domu i już kombinuje jakby tu się wydostać do ogródka. Patrzy smutno jak dwie wariatki za oknem szaleją... kawalerowie już ją odwiedzają pod drzwiami, a ona piska, co to będzie później aż strach myśleć :) Quote
go-ja Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Fajnie wiedzieć co u Kreseczki i Myszki :) Piękne z nich panny wyrosły! :) :) :) Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 jest taka dziewczyna Paja, prowadzi dom tymczasowy pod Wrocławiem, psiaki szybko od Niej znajdują domki, stosuje sama od siebie różne rodzaje promocji psiaków. Aktualnie planuje kolejną akcję, to cytat z Jej podpisu: "[B]Jesli chcesz 200 ulotek+20plakatów danego psiaka bym rozniosła po Wrocławiu i okolicach.Wyslij mi na poczte [/B][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][B][email protected][/B][/COLOR][/EMAIL][B] kilka zdjec,tekst +20zł.Koszty 20zł to koszty tylko ulotek/plakatów.Ja nie pobieram z tego zadnych korzysci,co tydzien rozdaje plik ulotek psikaków odemnie z dt wiec jak dojdzie kilka ulotek wiecej to nie bedzie dla mnie problem."[/B] mam pytanie co Wy na to? Wrocław daleko ja diabli, ale Witka chyba nie jest w mazowieckim typie urody... A co do urody, to obiektywnie patrząć to jest to najładniejszy pies z całej mojej trójki. Z charakteru trudno ocenić, bo każda jest diametralnie inna i na swój sposób fajna. drugie pytanie co sądzicie o ogłoszeniu w jakiejś gazecie? wyborcza? życie warszawy? bezpłatne dają w białymstoku dodatek na weekend do kuriera porannego, ale tam trzeba się "wstrzelić". Quote
lilk_a Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 plakaty dobra rzecz , nie każdy szuka psa w internecie , gazety też dobre , ale ze zdjęciem trzeba by było , bo sam opis nic nie da , gdyby to była jakaś rasa to wystarczyłby tylko tekst a to się psiury szybko zwiedziały ;) Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 oooo odmieniona Lila :) zwiedziały się niestety... nie wiem jak one to czują, ale są uciążliwe w tym wszystkim :) za nami 3 dzień, a Wita kombinuje jakby tu przez okno wyjść, które i tak jest zamknięte... a niby ostatni tydzień cieczki jest najgorszy... to ogłoszonko to obowiązkowo z fotką, nie wszyscy czytają tekst, najpierw zdjęcie później tekst... w porannym fajnie to robią, bo jest wszystko co trzeba. Ja już sama nie wiem, czy to Witka ma pecha do tego własnego domku czy ja :) w hotelu były trzy, Niunia i Myszka oryginalnej urody, ale Buba to taka pospolita, a pierwsza domek znalazła. Quote
Recommended Posts