Jump to content
Dogomania

Syn Duni uwolniony z lancucha - po DT u Poker -znalazl super DS -powodzenia !!!

Recommended Posts

Posted

Przesłałam linki do psich wątków do Państwa z Głogowa i jeszcze jeden podane przez Poker, między tymi linkami była Frania. Z jednego maila wiadomość wróciła ze względu na błędny adres, wyjaśnię to z Poker na priv.
Mogę założyć osobny wątek dla kloników Derka, jednak nie mam pewności, że tam zajrzą. Dzisiaj wyślę zapytanie, czy nadal są zainteresowani i czy obejrzeli pieski.

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oczywiście , pokazujcie wszystkie psiaki wszystkim domkom, kto pierwszy ten lepszy.
A podobno cebula jest trucizną dla psów.
Właśnie skończyłam rozmowę z przyszłą pańcią Derka.Jesteśmy umówione na jutro o 16- 17.:-(
Biedny słodziak, nie wie ,że znowu czeka go zmiana.

Posted

Nikt tu nawet nie zagląda, a Derek pojechał do nowego domku :-( :placz:.
Tym razem nie potrafię się cieszyć , chociaż wiem ,że będzie miał bardzo dobrze.
Nowa pani przyjechała z synem i wnusią.Przywieźli pokazać całe wyposażenie dla malucha. Spanko, poduszkę, smyczkę, 2 miseczki, karma i adresatka-serduszko z wygrawerowanym numerem telefonu i imieniem.
Derek chyba czuł co się święci ,bo w pewnym momencie uciekł na górę do sypialni i schował się pod łóżko.'
Jak zwykle poszliśmy razem na krótki spacer, wsadziłam go na siedzenie obok pasażera, przymocowałam smyczkę i pojechali.
Dereczku , jesteś naszym najukochańszym pieskiem. Bądź słoneczko szczęśliwy.Za kilka miesięcy odwiedzę Cię.

Posted

Oczywiście juZ dzwoniłam do koleżanki.Derek jechał w samochodzie spokojnie.Troszkę zwiedził domek, wszedł pod stół i siedzi.Niestety trzęsie si e ,ale on tak reaguje na nowe sytuacje.
Koleżanka ma okna do podłogi ,więc maluch będzie mógł oglądać świat.
Dzisiaj , gdy czeklaiśmy na pańcię, położyliśmy się z mężem i Derkiem na naszym łożu, a on przekładał sie ode mnie do męża i z powrotem, przytulał się i dawał buzi. Jest nieprawdopodobnie subtelnym pieskiem.

Posted

Ninkę, którą wyciągnęłyśmy z Palucha i która była u Malagos na DT. To była nieziemsko przerażona sunia, Malagos odwaliła kawał dobrej roboty :) Mała właśnie wcina karmę u mnie w kuchni, nie boi się nas :) Czy psom mozna podawac aviomarin? Ninka wymiotuje w podróży :(
Tu wątek Niny:
http://www.dogomania.pl/threads/182430-NINA-sznaucerka-po-wypadku-w-schronie-POTRZEBNA-POMOC-i-OGA-OSZENIA?p=14351543#post14351543

Posted

byłam na jej wątku, super dziewczynka.Nie dawaj jej jeść rano.Aviomarin chyba nie bardzo ,ale jest lek weterynaryjny Kalm Aid , podobno dobry.
To dla kudłatków dobry weekend, mimo wakacji.

Posted

Nie dostałam odpowiedzi na mojego maila w sprawie piesków :shake:
i nic nie wiem :shake:
Pokerku trzymaj się dzielnie :p i szykuj do wyjazdu.
Jak Ty pokochałaś tą psinkę :-( będzie mu dobrze, przyzwyczai się i jak wrócisz to będzie już całkiem zintegrowany z nową rodzinką ...:loveu:

Posted

Ja jak ja, ale mój mąż niesamowicie go pokochał , chyba najbardziej ze wszystkich psów. Nawet nie chciał iść na ostatni wspólny spacer tylko pożegnał się z małym w domu i miał oczy wyraźnie na mokrym miejscu.Co chwilę zastanawia się jak mu jest , co robi. A mi tak brakuje kosmatej mordeczki, tego mojego Anioła Stróża.

Posted

Niestety kochani nie potrafię Was pocieszyć, musicie sobie to we własnych główkach ułożyć:-( Dzisiaj ciężko, jutro będzie lepiej, a później ... inne bidy, którym zapewne nie odmówicie schronienia.:roll:
A Dereczka będziecie wspominać jako tego naj, naj, naj .... :p i odwiedziny będą, bo blisko.
Zmykam, bo dzisiaj moja mama ma imieniny :loveu:

Posted

rano oczywiście dzwoniłam.Derek w nocy 2 razy popłakał, ale dał się przytulić.Nie chciał spać w sypialni tylko pod drzwiami na klatkę. Zjadł serek z ręki.Ogląda świat przez ogromne okno i lubi biegać po schodach , bo koleżanka ma 2.poziomowe mieszkanie. Dziś przyjedzie wnusia.
Koleżanka bardzo mi dziękowała ,że dostała tak cudownego pieska , o jakim marzyła od lat i w końcu to marzenie się spełniło.

Posted

Pokerku!
nie uważasz że Twoja koleżanka ma wobec Ciebie dozgonny dług wdzięczności ?
Może Ją zobowiązać do co kwartalnej daniny w postaci fantów na bazarek .../na przykład Lolusiowy...;)/

Żartuje, oczywiście. To wielka radość, że tak szczęsliwie "podziało sie" z Derkiem...
Aaa...polarek od Ciebie obiecałam telefonicznie berni od kotów.Ma mnie odwiedzic....

Wracaj szczęsliwie !

Posted

Derek podczas nieobecności koleżanki niczego nie zmalował.Na początku trochę płakał. Witał pańcię machając ogonkiem.W nocy spał w sypialni grzeczniutko, sprawdzał czy pańcia jest.
Dziś przynosił piłeczkę do zabawy, ale potem kładł się w swoim łóżeczku i był smutny. Trudno się dziwić .U nas był zawsze w towarzystwie psich kumpli, miał się z kim bawić. A tu nagle sam.Koleżanka się stara , chodzi z nim 4 - 5 razy dziennie na spacer mimo jeszcze chorej nogi, bo mówi ,że on na dworze jest taki szczęśliwy, biega, próbuje łapać owady, podskakuje.Mówi ,że pokochała go bardzo.
A nam tak smutno bez tego słodkiego pluszaczka.

Posted

znowu nie wytrzymałam i zadzwoniłam do Dereczka. Pańcia zachwycona, zakochana , co chwilę dziękuje za niego,mówi ,że jest najszczęśliwsza na świecie ,że go ma.
Pędzi z pracy do niego , idą na spacerek, Derek biega na smyczy , skacze.Dziś pańcia grała na pianinie , a słodziak obracał łepek i słuchał.Pańcia stwierdziła ,że jest muzykalny. Stwierdziła ,że Derek teraz jest dla niej na 1.miejscu.

Posted

Swietne wiesci !!!!

Ja dziekuje wszystkim,ktorzy odmienili los Derka, Poker tobie za DT - jestes niesamowita , Pokladziu za transport laczony- milo bylo poznac, wszystkim pomagajacym ciotkom i fanom Derka i nowemu DS za nowe zycie bez lancucha :-)