Agnieszka P Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ciotki od Aldo Jesli chcecie nalezy napisać pismo do Aliny z ządaniem wyjasnienia ,smierci psa , tzn jestli umarł na serce zaswiadczenie weta o zgonie psa, wyniki sekcji bo jesli umarł na serce ktoś musiła zrobić sekcje zeby to potwierdzić, podanie adresu firmy utylizacyjniej. Alinę moza oskarzyc o oszustwo podawał ze pies zszedł w czwartek wiec jak utylizacja w srode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaniedbanie i bark opieki nad psem ,jak równiez o zutylizowanie psa bez zgody opiekunów i niepowiadomienia ich. Takie doniesienie mozna złożyc na najblizszej komendzie podac adres Aliny i wtedy zostanie to przesłane do komisariatu któremu ona podlega. Tak jak pisałam moge wam pomóc prawnie jesli tylko chcecie Quote
Agnieszka P Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ale uwazam ze za Aldo Alina powinna odpowiedziec wg mnie pies został zagryziony tak jak pisałam w tym scisku były tam 4 rottweilery Quote
Agnieszka P Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ciotki od Czarka jesli wet wystawi taki rachunek nie mozecie nic zroić ,nie ma przedziału cennika za usługi weterynaryjne Ale cena niezła , ja w Warszawie za rottka płace 200 zł Quote
ata Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A ten stary owczarek to czyj? bo nie widzę jego wątku.... AgnieszkaP robiłaś mu zdjęcia. Quote
Ziutka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='ata']A ten stary owczarek to czyj? bo nie widzę jego wątku....[/QUOTE] Fundacji Sfinx, jutro podobno odbierają psa... Quote
czerda Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Frodo też znalazł nowy dom , podobno w Warszawie , pytałam jak u niego -oferowałam nawet pomoc w leczeniu , bo musiał brać leki, ale po adopcjii nastąpiła cisza, może dziewczyny wy wiecie cos o Frodo -staruszku ślepaczku znalezionym w Józefowie??? jak tak napiszcie!!! Quote
ocelot Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='Agnieszka P']Ciotki od Czarka jesli wet wystawi taki rachunek nie mozecie nic zroić ,nie ma przedziału cennika za usługi weterynaryjne Ale cena niezła , ja w Warszawie za rottka płace 200 zł[/QUOTE] ale niech wystawi. Cena szokująca, ale kłócić się ie chciałyśmy, byle dobrze było. Quote
Agnieszka P Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Sfinxa jestem z nimi w Kontakcie ,zabieraj go ,Jemu udało się przezyc Quote
Kinia1984 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 ja mialam dzis zabrac Aldo do owieczki...ciezko mi przeszlo przez gardlo jak Owieczka zapytala" a gdzie trzeci psiak?" Quote
Neris Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 N protokole z firmy utylizacyjnej jest: - miejsce z którego odbierano zwłoki (obligatoryjnie) - data odbioru, często wraz z godziną - WAGA psa Mam takie zaświadczenie przed sobą, bo niestety taki smutny obowiązek musiałam w lutym spełnić. Skąd wiadomo, że Aldo umarł na serce? Quote
Kinia1984 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 tak twierdzi Alina....rano jak go zobaczyla byl juz..sztywny...umarl w nocy...podobno...kurde a mialam go dzis zabrac do owieczki...:( Quote
Neris Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Mógł umrzeć z przyczyn naturalnych, ale skąd laik wie że to serce? A jakie jest miejsce odbioru zwłok na tym rachunku? Quote
Kinia1984 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 jest miejscowosc odbior: popielarnia godz:13:10 pieczatka hotelu i pieczatka firmy utylizacyjnej z Żyrardowa dalj: piesX1, 22 kg... Aldo mialbyc chyba leczony na cos... Quote
obraczus87 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='ocelot']My jesteśmy skłonne nie odbierać kasy za hotelikowanie, bo Czrek właściwie bez strat wyszedł, ale.... chciałybyśmy rachunek za kastrację i odpchlenie itd. 400 zł. to bardzo dużo jak a kastrację psa.[/QUOTE] wystarczy zadzwonic do Milanowka i zapytac. Wystarczy zapytac o kastracje Czarka, rachunek byl na pewno wystawiany na Saba, tak widnieje Hotel Aliny w Milanowku. Quote
Plicha Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A Aldo ważył 22kg? Myślałam że to mniejszy psiak. Quote
Ziutka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Zaraz będzie opis naszej dzisiajeszej wizyty u Aliny, Malibo już pisze a potem wstawimy fotki... Quote
obraczus87 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='Plicha']A Aldo ważył 22kg? Myślałam że to mniejszy psiak.[/QUOTE] ALDO siegal chyba do kolana..... wiec mogl tyle wazyc... ALDO trafil do Aliny do Jaktorowa, ale wiem ze bez wiedzy dziewczyn zostal przeniesiony do Popielarni. Informowalam o tym dziewczyny.... Tak naprawde to niewiadomo od ilu psiak nie zyje... :( Jak niewidomy psiak mógł poradzić sobie w szopie - ciemnej, zimnej, mokrej szopie z tyloma psiakami?? Psiak ktory widzi ma latwiej.... a Aldo :( Odpoczywaj w spokoju piesku :( Quote
obraczus87 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='Ziutka']Zaraz będzie opis naszej dzisiajeszej wizyty u Aliny, Malibo już pisze a potem wstawimy fotki...[/QUOTE] czekam z niecierpliwoscia i az mnie ciarki przechodza :( Quote
esperanza Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Nadal nie mogę w to uwierzyć. Nie zostawimy tej sprawy samej sobie, AlinaS musi ponieść konsekwencje. Od kilku dni próbowałam bezskutecznie znaleźć transport dla Aldo. Obdzwaniałam wszystkie osoby, które przychodziły mi do głowy. Gdy już byłam pewna, że Aldo będzie bezpieczny, usłyszałam że nie żyje. AlinaS nie wie, na co pies zszedł, przypuszcza, że może na serce. Obecnie nie wierzę w ani jedno jej słowo. Może pies już od dawna nie żył, a ona wstawiała tylko stare zdjęcia, nie wiem. Może został zagryziony, może faktycznie padł. Nie mamy zwłok, nie wiemy. Jak można nie powiadomić, że pies nie żyje. To mi się w głowie nie mieści. Wstyd! [B]AlinaS to nieodpowiedzialna osoba, która prawdopodobnie przyczyniła się do śmierci psa.[/B] Quote
carolinascotties Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 ja caly czas mam nadzieje, ze na dogo ustalimy, jak kontrolowac holtele i tymczasy i pozbyc sie naszej naiwnosci... przykre - ale zasada braku zaufania jest nam bardzo potrzebna... Quote
obraczus87 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Esperanzo....... jest mi bardzo przykro.. Aldo mial dostac swoja szanse na lepsze zycie :( Quote
Recommended Posts