Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki od Aldo
Jesli chcecie nalezy napisać pismo do Aliny z ządaniem wyjasnienia ,smierci psa , tzn jestli umarł na serce zaswiadczenie weta o zgonie psa, wyniki sekcji bo jesli umarł na serce ktoś musiła zrobić sekcje zeby to potwierdzić, podanie adresu firmy utylizacyjniej.
Alinę moza oskarzyc o oszustwo podawał ze pies zszedł w czwartek wiec jak utylizacja w srode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zaniedbanie i bark opieki nad psem ,jak równiez o zutylizowanie psa bez zgody opiekunów i niepowiadomienia ich.
Takie doniesienie mozna złożyc na najblizszej komendzie podac adres Aliny i wtedy zostanie to przesłane do komisariatu któremu ona podlega.
Tak jak pisałam moge wam pomóc prawnie jesli tylko chcecie

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frodo też znalazł nowy dom , podobno w Warszawie , pytałam jak u niego -oferowałam nawet pomoc w leczeniu , bo musiał brać leki, ale po adopcjii nastąpiła cisza, może dziewczyny wy wiecie cos o Frodo -staruszku ślepaczku znalezionym w Józefowie??? jak tak napiszcie!!!

Posted

[quote name='Agnieszka P']Ciotki od Czarka jesli wet wystawi taki rachunek nie mozecie nic zroić ,nie ma przedziału cennika za usługi weterynaryjne
Ale cena niezła , ja w Warszawie za rottka płace 200 zł[/QUOTE]
ale niech wystawi. Cena szokująca, ale kłócić się ie chciałyśmy, byle dobrze było.

Posted

N protokole z firmy utylizacyjnej jest: - miejsce z którego odbierano zwłoki (obligatoryjnie) - data odbioru, często wraz z godziną - WAGA psa Mam takie zaświadczenie przed sobą, bo niestety taki smutny obowiązek musiałam w lutym spełnić. Skąd wiadomo, że Aldo umarł na serce?

Posted

[quote name='ocelot']My jesteśmy skłonne nie odbierać kasy za hotelikowanie, bo Czrek właściwie bez strat wyszedł, ale.... chciałybyśmy rachunek za kastrację i odpchlenie itd. 400 zł. to bardzo dużo jak a kastrację psa.[/QUOTE]

wystarczy zadzwonic do Milanowka i zapytac.

Wystarczy zapytac o kastracje Czarka, rachunek byl na pewno wystawiany na Saba, tak widnieje Hotel Aliny w Milanowku.

Posted

[quote name='Plicha']A Aldo ważył 22kg? Myślałam że to mniejszy psiak.[/QUOTE]

ALDO siegal chyba do kolana..... wiec mogl tyle wazyc...

ALDO trafil do Aliny do Jaktorowa, ale wiem ze bez wiedzy dziewczyn zostal przeniesiony do Popielarni. Informowalam o tym dziewczyny.... Tak naprawde to niewiadomo od ilu psiak nie zyje... :( Jak niewidomy psiak mógł poradzić sobie w szopie - ciemnej, zimnej, mokrej szopie z tyloma psiakami?? Psiak ktory widzi ma latwiej.... a Aldo :(

Odpoczywaj w spokoju piesku :(

Posted

Nadal nie mogę w to uwierzyć.
Nie zostawimy tej sprawy samej sobie, AlinaS musi ponieść konsekwencje.
Od kilku dni próbowałam bezskutecznie znaleźć transport dla Aldo. Obdzwaniałam wszystkie osoby, które przychodziły mi do głowy. Gdy już byłam pewna, że Aldo będzie bezpieczny, usłyszałam że nie żyje. AlinaS nie wie, na co pies zszedł, przypuszcza, że może na serce. Obecnie nie wierzę w ani jedno jej słowo. Może pies już od dawna nie żył, a ona wstawiała tylko stare zdjęcia, nie wiem.
Może został zagryziony, może faktycznie padł. Nie mamy zwłok, nie wiemy.
Jak można nie powiadomić, że pies nie żyje. To mi się w głowie nie mieści.
Wstyd!
[B]AlinaS to nieodpowiedzialna osoba, która prawdopodobnie przyczyniła się do śmierci psa.[/B]