Jump to content
Dogomania

Okropne przepisy - zbieranie kup

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

Czy wy chodzicie za psem i zbieracie jego odchody do torebki?
Bo w moim mieście nikt tego nie robi a w waszym??? Czy mieliście jakieś przygody z policją i z psami. A czy policja uprzyksza wam życie , jeśli tak to w jaki sposób

Posted

Wow. Psiara - czy zbieranie kup jest okropne? :crazyeye:
Moim zdaniem okropne jest wdeptywanie w psie odchody w parkach, na trawnikach i chodnikach. Okropne jest także to, że psiarzy i ich psy uważa się za stworzenia śmierdzące, produkujące guwienka i zanieczyszczające miasta.
BTW chodzenie i zbieranie kup w woreczki jest wygodniejsze niż latanie ;)

• Upvote 1
Posted

[quote name='Psiara14']Czy wy naprawdę latacie za psem i zbieracie jego kupy i odchody do torebeczki?[/QUOTE]
Psiara14 przepraszam ale nie mogę się powstrzymać;) ....Czy ty naprawdę spuszczasz wodę w toalecie?

p.s. kupa i odchody to w zasadzie jedno i to samo;)

Guest Kamcia_14
Posted

A w moim mieście nie widziałam oso9by sprzętającej po psie, a u was ?

Guest Kamcia_14
Posted

od psa mojej cioci ludzie trzymają się z daleka . Uważają ze jak pies chodzi na smyczy i w kagańcu to jest strasznie grożny . Ale w końcu taki są przepisy

Posted

śliczne te "bestie";)
ja zbieram za swoją psicą, niezależnie od tego czy inni to robią
ba...w zeszłym roku jak stopniały śniegi, a miejsce gdzie wychodzę z psem przypominało pole minowe, zbierałam także cudze:angryy:

Guest Kamcia_14
Posted

Ja jeszcze nie mam psa i dlatego tak się pytam . A w moim mieście nikt tego nie robi ale skoro każdy sprząta po swoim psie to i ja będę musiała to robić . A mieliście jakieś przygody z prawem i policją która np czepiała się waszego psa.

Posted

Przygody z prawem i policją miałam, ale nie dotyczyły one mojego psa :diabloti:

W Poznaniu SM jest bardzo.... skrupulatna ;) i regularnie zaczepia właścicieli psów, w celach mało towarzyskich :razz: i np. sprawdzają znaczki, które każdy zarejestrowany pies musi mieć przy obroży, upominają o konieczności trzymania psa na smyczy i sprzątania po swoim psie.

Wątek o sprzątaniu kup już był: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13152"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13152[/URL]

Posted

Tośka poważnie sprawdzają to plastikowe obrzydlistwo przy obroży??Mają prawo? Mi się jedno zgubiło jakieś 8 lat temu,a drugie wisi przy obroży,której nie używam właśnie dlatego,że na niej wisi.

Posted

Vidge - w Poznaniu plakietki są metalowe :razz: SM sprawdzają je regularnie i skrupulatnie. Nie wiem, może to kwestia końcówki okresu na wpłacanie podatku za posiadanie psa, albo po prostu tak sobie lubią zawsze posprawdzać :cool3:
Oni nie tylko mają prawo, ale więcej - obowiązek. Mój Ozzy jeszcze nie ma plakietki, dlatego dostałam ostrzeżenie. Następnym razem mandacik - do 250 zł :p

• 3 weeks later...
Posted

U mnie w ogóle nie sprawdzają. Miałam niezapłacony podatek przez 2 lata i nikt się nie dowiedział. To kwestia wielkości miasta.
Kagańce i smycze sprawdza tylko straż miejska, ale to też nie zawsze. Ale jak już zwrócą uwagę to zawsze jakiejś staruszce z pekinczykiem ( bez obrazy ), ale żeby drasiarza z rottwailerem upomnieli, to już nie.

Posted

[quote name='Agnisia =) Kagańce i smycze sprawdza tylko straż miejska, ale to też nie zawsze. Ale jak już zwrócą uwagę to zawsze jakiejś staruszce z pekinczykiem ( bez obrazy ), ale żeby drasiarza z rottwailerem upomnieli, to już nie.[/quote']

Widać, że chłopaki ze SM mają instynkt samozachowawczy silnie rozwinięty:p

Posted

Agniesia-to fakt:evil_lol:U nas raczej straż nie czepia się psiarzy. Nieraz szłam koło SM z dobkiem i nigdy się niezdażyło, by mnie zaczepili:p Ale odkąd są specjalne kosze na kupki, to sprzątam, a są od niedawna.

Tak mnie jedna rzecz zastanawia, czy gdy np. pojadę z psem do innego miasta, w którym SM mnie zaczepi i zapyta o plakietke, to czy mogę dostać mandat, skoro jestem tam tylko przejazdem i nie mam w tym mieście opłaconego podatku? Nie znam się na przepisach, a wydaje mi się to ważne:oops:

Posted

[quote name='Dobcia']Agniesia-to fakt:evil_lol:U nas raczej straż nie czepia się psiarzy. Nieraz szłam koło SM z dobkiem i nigdy się niezdażyło, by mnie zaczepili:p Ale odkąd są specjalne kosze na kupki, to sprzątam, a są od niedawna.

Tak mnie jedna rzecz zastanawia, czy gdy np. pojadę z psem do innego miasta, w którym SM mnie zaczepi i zapyta o plakietke, to czy mogę dostać mandat, skoro jestem tam tylko przejazdem i nie mam w tym mieście opłaconego podatku? Nie znam się na przepisach, a wydaje mi się to ważne:oops:[/quote]
Jeżeli chodzi o qupki to nie zbieram :oops:
Ale nie wydaje mi sie to dziwne i obrzydliwe. W okol mnie jest tyle wolnej przestrzeni, wiec w najblizszych latach nie bedziemy 'brodzic w odchodach':p
A co do tych plakietek sprawdzanych w innych miastach to wydaje mi sie ze nie powinni wlepiac mandatow ludziom z innego miasta. Ale wtedy trzeba pewnie pokazac jakis dowod ze nie jest sie tutejszym:razz:
W moim miescie nikt nie placi podatkow za psa i zaden pies nie ma tych plakietek:shake: .Moje miasto jest bardzo zacofane :cool1:

Posted

[quote name='Dobcia'] Tak mnie jedna rzecz zastanawia, czy gdy np. pojadę z psem do innego miasta, w którym SM mnie zaczepi i zapyta o plakietke, to czy mogę dostać mandat, skoro jestem tam tylko przejazdem i nie mam w tym mieście opłaconego podatku? Nie znam się na przepisach, a wydaje mi się to ważne:oops:[/quote]

Dobcia! Jaka plakietka??? To już nie jest trendy! Powiedz, że pies jest zachipowany, niech wyciągną czytnik i niech sobie sprawdzą w ogólnopolskiej bazie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='r_2005']Dlaczego?:crazyeye:[/quote]
Bo chodzę na spacery w takie odludne miejsca, ze nikt tam nie moze wdepnąc w kupke, bo zywej duszy nie ma. A po jakims czasie i tak sie rozlozy.:p