Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mogę jechać na wizytę PA. Poproszę tylko o kontakt opiekuna psa by, żebym wiedziała jakie wymagania ma spełniać potencjalny DS. Potrzebuję też moment na przeczytanie wątku, żeby dowiedzieć się czegoś o psie. W końcu ma tam spędzić resztę swojego życia.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aki napisał(a):
Mogę jechać na wizytę PA. Poproszę tylko o kontakt opiekuna psa by, żebym wiedziała jakie wymagania ma spełniać potencjalny DS. Potrzebuję też moment na przeczytanie wątku, żeby dowiedzieć się czegoś o psie. W końcu ma tam spędzić resztę swojego życia.

Cudownie, dziekujemy , opiekunem jest obraczus87.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Nie ukrywam że szukanie odpowiedniego szczepienia to dużo straconego czasu dla weta ale jeśli ta książeczka się nie znajdzie to pójdę na żebry.

a wet nie ma karty psa?
u mojego kazdy psiak ma swoją kartę i historię
myślalam, ze tak jest wszedzie

klika klików w komputerze i mam cała historię leczenia

Posted

U tego weta nie ma tak. Teraz jeżdżę do Strzelina gdzie mam 15 km w jedną stronę a nie 50km. W Strzelinie rzeczywiście wszystko jest w kompie. Tamten wet musiałby przejrzeć wszystkie kopie kwitów, które wypisał.

Posted

[quote name='Aki']Mogę jechać na wizytę PA. Poproszę tylko o kontakt opiekuna psa by, żebym wiedziała jakie wymagania ma spełniać potencjalny DS. Potrzebuję też moment na przeczytanie wątku, żeby dowiedzieć się czegoś o psie. W końcu ma tam spędzić resztę swojego życia.

Dziękuję. Odezwę się na PW.

Na te chwilę mam jednak pewne obiekcje. Dowiedziałam się m.in. tego, że Pani mieszka w starej kamienicy, furtka nie zawsze jest domknięta.. a obok jest b.ruchliwa ulica...

[quote name='LILUtosi']Nie ukrywam że szukanie odpowiedniego szczepienia to dużo straconego czasu dla weta ale jeśli ta książeczka się nie znajdzie to pójdę na żebry.

Jutro p.Gosia obiecała pójść na pocztę. Dam znać jak się czegoś dowiem.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natomiast miałam przed chwilą bardzo fajny telefon od Pani z Wrocławia.
Generalnie powiedziałam Pani o wszystkim, o wszystko się dopytałam.
Szukamy kogoś z Wrocławia na wizyte pa - ulica STRACHOWICKA.

Posted

[quote name='obraczus87']Dziękuję. Odezwę się na PW.

Na te chwilę mam jednak pewne obiekcje. Dowiedziałam się m.in. tego, że Pani mieszka w starej kamienicy, furtka nie zawsze jest domknięta.. a obok jest b.ruchliwa ulica...

To fakt, to dość specyficzne miejsce - mam na myśli ul. Główną. Nie kojarzę tego konkretnego domu. Co to znaczy, ze furtka jest otwarta? Pani nie zamierza wyprowadzać psa na smyczy? Istnieje jakieś niebezpieczeństwo, że mógłby wybiec na ulicę?

Posted

LILUtosi napisał(a):
Jak nikt się nie zgłosi wcześniej to ja pojadę na weekend.

Dziękuję Kochana.

Napisałam kilka PW. Może ktoś zdecyduje się tam wcześniej podjechać.

Napisałam też PW do Aki.

Posted

[quote name='obraczus87']Aaaa Maciek dziękuję za pomoc w znalezieniu osoby do wykonania wizyty :)
Nie dziękuj:)
Wspomniałaś, że szukasz jeszcze kogoś kto może zrobi to prędzej. A kiedy Aki pasuje?

Posted

[quote name='Maciek777']Nie dziękuj:)
Wspomniałaś, że szukasz jeszcze kogoś kto może zrobi to prędzej. A kiedy Aki pasuje?

Aki może w weekend :) i to mi odpowiada. Tym bardziej, że od wielu osób z Poznania nie dostałam w ogóle odpowiedzi na PW.

Jeśli chodzi o dom we Wrocławiu to LILUtosi może również w weekend. Czekam jeszcze na odpowiedź kilku osób.

Wszystko idzie w dobrym kierunku :) mam taką nadzieję przynajmniej.

Posted

Maciek777 napisał(a):
Weekend to już za pół tygodnia:) Z resztą zostaje problem książeczki, który nie rozwiąże się jutro...

No zostaje... i to mnie martwi. Poczekam co mi p.Gosia jutro napisze/powie.

Posted

Pani mieszka w starej kamienicy, furtka nie zawsze jest domknięta.. a obok jest b.ruchliwa ulica...

:shake: To niezbyt dobrze rokuje. Brutek, chyba nie jest przyzwyczajony do miejskiego zgiełku i ruchliwych ulic, a do najspokojniejszych nie należy.

Jezeli mozna, uwazam ,ze trzeba sprawdzic oba ewentualne domk

To są dwa potencjalne domki?

Posted

Jakoś wcześniej nie doczytałam. Myślałam, że jest jeden - Pani, która miała doga i chciała teraz psa w typie, tyle, że trochę mniejszego.
Ale to dobrze, że są dwa - jest jakaś alternatywa.