Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

Posted

agusiazet napisał(a):
No, niestety, jeździli i informowali, aby przenosić się na wyższe piętra. A w hoteliku jest Werka po poważnej operacji i sporo staruszków!

o rany ...:(

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']no własnie tego się obawiałam... tylko mam nadzieję, że nie wrócą na łańcuchy :(

Żaden z psów które u Nas są nie wyglądają na łańcuchowe. Jedyne obiekcje mamy do tych dwóch kudłaczy ponieważ One trafiły do nas w najgorszym stanie i wolelibyśmy ich nie zwracać do tego miejsca... Widział je weterynarz i ma nam wydać pismo, że stan w jakim się znalazły trwa znacznie dłużej niż powódź.

Wstawię fotki. Bo w końcu mam chwilę.(sorki że tyle to trwało ale w przeprosiny dam ich sporo).

Najpierw pojedyncze potem wstawię zdjęcia konkretnych psiaków.

Psiaczek zabrany przez właścicieli na balkon.

Psiak z Zalesia Gorzyckiego.

Ogromny misiowaty psiak z Trześni.

Dwa psiaki z Sokolnik. Oba mają właściceli.

Posted

Aga paniki nie ma, Asia nie dzwoni narazie, staruszki juz sa przeniesione na górę, w boksach układają podwyższenia jakby co, a jak tylko coś się będzie działo ja mam zabrać kilka psów, będą najwyżej poprzywiązywane u mnie na ogrodzie. Bo dużo psóe się ze sobą nie zgadza niestety ..

Posted

"Dachóweczki" w prowizorycznym kojcu.

Basia w klace. :diabloti::diabloti::diabloti:

Mariusz z kotkiem (mm2559)

Jeden z pierwszych uratowanych po które zgłosili się właściciele.

Psiak zabrany z zalanych terenów. Nie ma to jak poświęcenie i... brak gumiaczków. :evil_lol:

Posted

Na dziś koniec zdjęć.

Fala już przeszła na szczęście nie poczyniła takich szkód jak poprzednia. Woda podniosła się i doszła do Sokolnik (ul. Sandomierska- do numeru 100), Trześni, Zalesia Gorzyckiego (całe pod wodą). Miejsce z którego zabraliśmy te dwa szczeciniaste czarne psiaki jest całkiem zalane. Zważając na to jakie są wycieńczone wątpię że tym razem udało by im się wspiąć na jakiekolwiek dach. Tak wiec pomoc nadeszła w ostatniej chwili. Sprawdziliśmy cały teren w pobliżu rozlewiska. Przybędzie nam jutro rano czterech lokatorów.

Posted

Alicja napisał(a):
oooooooooooooo Mariusza to ja znam ;)

oby się to już skończyło ......

Dzięki za pobożne życzenie. Mam nadzieję, że nie piszesz - że znasz mnie z "kartoteki karnej"... - żartuję - "Kudłaczek".Niestety nikt nie uzgadniał pokazywania mojej zakazanej "gęby" na fotach. A teraz niestety trochę poważniej. W założeniach pomocy zwierzakom z powodzi nie przewidziałem niestety tak długiego terminu trwania klęski. Szczerze powiedziawszy to plan był na 1 miesiąc ( jak ludzie wrócą do domów i będziemy mogli odwieźć psiaki) - oczywiście po sprawdzeniu,że mogą tam bezpiecznie mieszkać. Troszkę mnie przerażą fakt, że to może potrwać dłużej. Byłem dzisiaj w sztabie kryzysowym miejskim i powiatowym aby zakupili dla nas choć 10 dużych keneli. Mam nadzieje, że odpowiedź będzie pozytywna. Mamy hale, ale bez podziału (jak widzieliście na fotach oddzielone są starymi szafkami dla pracowników). Z danych przesłanych mi ze sztabów wynika, że w środę będzie najtrudniej. Dlatego jutro i w niedzielę poszerzymy nasze działania o "bezdomniaki", które dotychczas były tylko dokarmiane - pisała o terenie zalanym Luiza - mimo, że tak naprawdę wiem,że Oni tego nie czytają - to dziękuję Policji i Straży za udzielanie mi pełnych informacji i wpuszczanie na tereny "zagrożone". Zwieziemy je do Bazy. bo uważam że nie wszystkie mogą przeżyć następny wzrost poziomu wody. Damy na pewno radę, choć "dziewczynom" bardzo dużo czasu schodzi z wyprowadzaniem "podopiecznych".

Posted

[quote name='mm2559']Dzięki za pobożne życzenie. Mam nadzieję, że nie piszesz - że znasz mnie z "kartoteki karnej"... - żartuję - "Kudłaczek".Niestety nikt nie uzgadniał pokazywania mojej zakazanej "gęby" na fotach. A teraz niestety trochę poważniej. W założeniach pomocy zwierzakom z powodzi nie przewidziałem niestety tak długiego terminu trwania klęski. Szczerze powiedziawszy to plan był na 1 miesiąc ( jak ludzie wrócą do domów i będziemy mogli odwieźć psiaki) - oczywiście po sprawdzeniu,że mogą tam bezpiecznie mieszkać. Troszkę mnie przerażą fakt, że to może potrwać dłużej. Byłem dzisiaj w sztabie kryzysowym miejskim i powiatowym aby zakupili dla nas choć 10 dużych keneli. Mam nadzieje, że odpowiedź będzie pozytywna. Mamy hale, ale bez podziału (jak widzieliście na fotach oddzielone są starymi szafkami dla pracowników). Z danych przesłanych mi ze sztabów wynika, że w środę będzie najtrudniej. Dlatego jutro i w niedzielę poszerzymy nasze działania o "bezdomniaki", które dotychczas były tylko dokarmiane - pisała o terenie zalanym Luiza - mimo, że tak naprawdę wiem,że Oni tego nie czytają - to dziękuję Policji i Straży za udzielanie mi pełnych informacji i wpuszczanie na tereny "zagrożone". Zwieziemy je do Bazy. bo uważam że nie wszystkie mogą przeżyć następny wzrost poziomu wody. Damy na pewno radę, choć "dziewczynom" bardzo dużo czasu schodzi z wyprowadzaniem "podopiecznych".

dokładnie z Kartoteki Kudlaczek ;)

chyba nikt się nie spodziewał takiego ogromu nieszczęść i strat , ...nie chcę nawet myśleć co by było gdyby Was tam nie było ...robicie z Dziewczynami kawał porządnej roboty

Posted

Ale dramat. Dobrze, że jesteście i pomagacie. Mam ok. 30 par bucików i kapciuszków dziecięcych-używane, po jednym dziecku, ale jak najbardziej do chodzenia. Rozmiary 27-30. Może się przydadzą dla powodzian. Nie ma sensu tego wysyłać, bo to ciężkie. Może będzie jakiś transport z mazowieckiego, konkretnie z Warszawy?

Posted

[quote name='Luzia&Funia']
Psiak z Zalesia Gorzyckiego.

Pewnie nie ma możliwości zobaczyć co się stało w tylną prawą łapę temu psiakowi?:oops:
Po prostu się boję, że w tej wilgotności i ilości bakterii, nawet przy małej rance, ale owiniętej czymś z tworzywa sztucznego(?) wda się zakażenie...

Posted

[quote name='mm2559']Mam jednak prośbę, do wszystkich "DOGOMANIAKÓW", by w tytule przelewu, oprócz hasła "powódź" podawali swój nick. Nie mogę na forum drukować nazwisk ludzi, którzy przesłali pieniądze, bo nie zawsze tego sobie życzą - a po całej akcji chciałbym podziękować każdemu, kto IM pomógł. Wszystkie środki przychodzące na konto TSPZ z hasłem dotyczącym działań powodziowych (formy są różne) będą rozliczane, na pewno rozliczenie takie będzie na stronie TSPZ i na tym wątku.

prowadząc finanse na watkach kilku psiaków, robiłam tak - jeżeli nie ma nicku danej osoby, wpisuję po prostu tylko Pan/Pani i imię, pierwszą literę nazwiska oraz miejscowość i kwotę datku, nikt się nie obraża, a porządek udaje się utrzymać;)

Posted

bico napisał(a):
prowadząc finanse na watkach kilku psiaków, robiłam tak - jeżeli nie ma nicku danej osoby, wpisuję po prostu tylko Pan/Pani i imię, pierwszą literę nazwiska oraz miejscowość i kwotę datku, nikt się nie obraża, a porządek udaje się utrzymać;)

Dzięki, tak zrobimy

Posted

Luzia&Funia napisał(a):

Poza tym doszło jeszcze kilka innych przesyłek m.in.:
200 kg karmy My Frend
15kg Puriny dla psów i 15 kg dla kotów
20 kg karmy My Frend + 2 puszki karmy dla psów
Paczka z krakvetu z Britem
Do tego jeszcze mnóstwo dla psiaków i kociaków + suche

Za wszystkie przesyłki bardzo dziękujemy w imieniu zwierzaków.

może doszla paczka od milośniczek zwierząt z warszawy 24 puszki mAŁE DLA PIESKÓW PARE ŚREDNICH DLA KOTA PLUS SUCHE CHAPPI???
P.S PRZEPRASZAM ŻE ODŚWIEŻAM SPRAWE DŁUGO NIE BYŁAM NA FORUM I ODRABIAM ;)

Posted

bardzo Wam wszystkim dziękuję że jesteście i pomagacie tym biedakom kocham Was za to poprostu

p.s przepraszam że drukowanymi piasalam wyżej ale to przez pomyłkę
pozdrawiam Wszystkich trzymajcie sie jestem z Wami i żyję tą sprawą.

Posted

wiem,że nie moje strony, ale dopiszę krótkie info
nasza fundacja- SOS DLA ZWIERZĄT organizuje zbiórkę karmy , obroży, smyczy , koców, misek i pieniędzy na psich powodzian z okolic Bierunia
w piątek przekazaliśmy już 121kg suchej karmy i prawie 190 puszek, ale to kropla w morzu
jeśli ktos ma ochotę nas wesprzeć zapraszam
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/z-ostatniej-chwili,95.html
na stronie adres i numer konta