zuziaM Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Kurcze, nikt tu nie zaglada .... a ja potrzebuje pilnie sie dowiedziec KIEDY IGA BYLA SZCZEPIONA P.WSCIKLIZNIE ????? W sobote przyjezdza do nas pani doktor, bo mam kilka psiakow do szczepienia i zrobilam liste. Iga nie ma w tej ksiazeczce , ktora dostalam z nia zadnej informacji o szczepieniu. Quote
leni356 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Gosiu, tak jak rozmawiałyśmy przez tel - proszę zaszczep Igunię. Ja już wróciłam :) Quote
zuziaM Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Oczywiscie. Igunia bedzie zaszczepiona. Igusia zrobila sie ogromna przylepka. Czasami przejsc nie daje, bo skacze na mnie i potrafi sie pod nogami wylozyc brzuszkiem do gory i czekac na glaskanie, kore uwielbia. To bardzo zywiolowy psiaczek, jak iskierka skacze i biega... wszedzie jej pelno ! Kilka dni temu, kiedy przyjechal do mnie pan ze strazy dla zwierzat po 3 psiaki, ktore pojechaly ode mnie do Niemiec ... Igunia go dziabnela w noge ! Nie lubi duzych ( a byl bardzo wysoki ! ) mezczyzn. Bywaja u nas ludzie i mezczyzni, ale nigdy tak sie nie zachowala jeszcze. Jest bardzo szczekliwa sunia. Po wyskoczeniu z kojca rano , goni zaraz do sasiadek i je skubie ... a potem to samo robi ze wszystkimi napotkanymi po drodze, psiakami. One juz sie przyzwyczaily i wszystkie od Iguni zwiewaja od razu. Ale i tak jest przeslodziutka ! Pan doktor, ktory ja operowal, powiedzial zebym ja przywiozla, to zobaczy jeszcze ta jej lapke.... dlaczego na niej nie staje. Jutro, jak bedzie pani doktor, to tez jej ta lapke pokaze. Moze ona juz cos zauwazy ..... Quote
adamo1974 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 witam z tego co mi wiadomo igusia nie miała szczepienia w schronisku w krotoszynie pozdrawiam Quote
zuziaM Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Dzieki adamo ! Balam sie, zeby nie zaszkodzic jej, jesli byla jednak szczepiona w schronisku .... Dlatego tak to przeciagalam. Gdyby nie to, ze mam do zaszczepienia 12 psiakow teraz i nie przyjezdzala pani doktor, to pewnie bym ja szczepila dopiero przed wyjazdem do domu..... Quote
leni356 Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Cudaczek kochany. Gosiu, czyli domek dla Igi powinien być bez innych piesków? choć wydaje mi się że jak jest osobno to może być inaczej, a jak razem w domku to by się i inaczej zachowywała nawet z innymi psiakami Quote
leni356 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Gosiu, poprosiłam o przekazanie mojej wpłaty październikowej na Rumka który już w DS na Igunię. To będzie kwota 30 zł, potwierdź jak dostaniesz. Iga ma opłacony hotelik do 22.09, więc niedługo trzeba będzie nowy przelew robić, a w jej skarpetce jest 25 zł :( Może ktoś wspomoże grosikiem Igunię? Bardzo dziękuję dziewczynom za bazarki :Rose: Quote
jambi Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Zapraszam na bazarek dla IGUNI: http://www.dogomania.pl/threads/193936-Spinki-amp-extra-bajer-na-szminkę-dla-igi-do-15.10-godz.16?p=15486889#post15486889 Quote
E-S Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Takie cudo, że jeszcze domku nie ma to dziw. Ale jak się to kudłate rządzi ! :D Charakterna panienka. Quote
leni356 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Wysłałam dzisiaj 260 zł na hotelik dla Igi ze skarpetki, odliczyłam to 30 zł które zostało po Rumeczku. Gosiu, potwierdź czy doszło wszystko Trzeba Igusi zrobić ogłoszenie w Wyborczej takie jak miał Rumek Quote
Poker Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 właśnie usiłuję zrobić ,ale coś mi odrzuca.Będę próbować do skutku. Udało się :multi:, to teraz trzymajcie kciuki.Jak się ukaże ogłoszenie, to dam znać. Quote
kora78 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 zagladam po dlugiej przerwie do pieknej panny ale slicznie juz obrosla i slicznie be gipsu wyglada :) a mi sie poglaskac nie chciala dac w... lipcu? uciekala. a jak kizi szla z Zuzia to jej sie dawala poglaskac a teraz cwaniara rzadzi. hehe Quote
zuziaM Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Piekne nowe zdjecia sa zrobione, ale nie umiem ich wgrac, bo sa za duze. Moze w sobote mi Nikus pomoze. Bylam dzisiaj z Igunia u pana doktora. Po obejrzeniu, myslal ze to drut zaczal wychodzic, ale nie. Nawet naciecie zrobili, zeby drut znalezc, ale byl daleko, wiec nic zlego sie z nim nie dzieje. To stan zapalny jakis taki juz dluzej trwajacy i to spowodowalo opuchlizne i ucisk. Niunia dostala antybiotyk. Podobno ma juz jutro , pojutrze byc duza poprawa. Zalozyl jej jeden szew, ale od razu go wyrwala. Mam nadzieje, ze to nie bedzie problemem. Naciecie nie jest szerokie. Ale bede to ogladala i kontrolowala. Ja juz sie doczekac nie moge, kiedy wreszcie ta jej nozeczka zacznie normalnie funkcjonowac ... przeciez Igunia wciaz odczuwa bol .... To zlamanie naprawde bylo powazne ..... leczenie trwa juz tak dlugo. Quote
Energy Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Przepraszam to nie można było rtg, tylko nacięcie? Myślałam, że nie ma drutu w łapce, że wyjęty, coś mi się pomyliło:shake: Biedna sunia, ciągle coś:-( Quote
zuziaM Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 RTG tez nie jest obojetny dla organizmu .... nie tylko zreszta psiaka, ale i mojego ( juz w ostatnim czasie 3 razy trzymalam psiaki do zdjec ). Pan doktor po wymacaniu mial podejrzenie, ze to drut.... dopiero potem sie okazalo, ze jednak nie. Quote
zuziaM Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Zapomnialam ........ 29.09 wplynelo 30 zl od Magdy222 - deklaracja leni na Rumka (pojechal juz do domku ) przeniesiona na Igunie. 06.10 wplynelo 230 zl od leni ..... Razem z tymi 30 zl to oplata za hotel do 25.10.201. Quote
leni356 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='zuziaM']Zapomnialam ........ 29.09 wplynelo 30 zl od Magdy222 - deklaracja leni na Rumka (pojechal juz do domku ) przeniesiona na Igunie. 06.10 wplynelo 230 zl od leni ..... Razem z tymi 30 zl to oplata za hotel do 25.10.201.[/QUOTE] Gosiu, przesyłałam 260 zł + 30 zł po Rumeczku = 290 zł do kiedy to będzie opłacone? Quote
leni356 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Dziewczyny, rozglądamy się za transportem dla Igusi do Warszawy :multi: Bardzo fajny domek, jestem umówiona z panią w przyszłym tygodniu na spotkanie, które będzie mam nadzieję tylko formalnością. Quote
kora78 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 n to super!!! :) a cos wiecej o domku? mieszkanie, jakie? jaka rodzina? Quote
leni356 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Domek koło mnie, będę miała Igusię pod bokiem. Państwo mieli wcześniej 2 kudłacze, jednego adoptowali starszego ponad 10-letniego psiaka, uwielbiają kudłaczki. Za jakiś czas pani chciałaby adoptować jeszcze jedną sunię (kudłatą), więc ważne dla nich żeby Iga się dogadywała z innymi pieskami. Bratanica męża jest weterynarzem, więc państwo się nie boją tej łapki - będą dalej leczyć jeśli będzie trzeba. W niedzielę zdam relację Quote
Energy Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 kora78 napisał(a):brzmi super :) No brzmi bardzo zachęcająco:lol: Leni356 trzymam kciuki... Quote
Mantis Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Bardzo się cieszę i mooocno trzymam kciuki! :) Quote
zuziaM Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 leni356 napisał(a):Gosiu, przesyłałam 260 zł + 30 zł po Rumeczku = 290 zł do kiedy to będzie opłacone? Wszystko sie zgadza. Pomylilam sie piszac wplate 230,-. Oplacone do 25 pazdziernika. I widac, ze wiecej juz Iguni nie bedzie potrzeba !!!!! Pani naprawde wspaniala ! Czyli postanowione ?????? SUPER !!!!!!! Quote
Recommended Posts