Ewa-Jo Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='Nanami'] A po jakich rodzicach jest Joshua? I z tego co pamietam pełne imie to Camarque Geslander? ;) Te dwa są jednymi z czołowych psów, w koncu oba mają tytuł VA1 z tym ze Zamb z 1992 roku, a Jeck z 1993.[/QUOTE] Pomyliło ci się z Argo to on jest z Geslandera. Joshua to Zared Ingemar po Vax v.d. Kupferhalde i Tessa Rus-Land. Na owczarku ma 2 półbraci po ojcu jeden to Jazz a drugiego imienia nie pamiętam. Quote
Ewa-Jo Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='mch']ewa jo :evil_lol: to my prawie rodzina :evil_lol: :multi: .[/QUOTE] Znając osiągniecia Josha i Źiabowskiego -myśle o osiagnięciach na polu domowym to na 100% są rodziną:eviltong: Quote
Ewa-Jo Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='ayshe']iii nie wytrzymalam....:) linia zenska josha to............burgunda vom neunkircher schlos:p przedwojennie skojarzona z psami z haus schutting[ultimo ,bojar,to mioty z lat 1932-1935]o ile pamietam.burgunda z va achilles von der hollenquelle[zdaje sie ze achilles to byl rocznik 37:oops: ale nie pamietam]dala pra.pra....babcie josha.z tego co pamietam to reproduktory z haus schutting mialy wyszkolenie ZPr:cool3: .[/QUOTE] No to pytanie co znaczy to wyszkolenie ZPr i co w związku z tym będziesz od nas wymagać bo jak cię znam to od razu się przyczepisz:mad: Quote
ayshe Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 no siem troche ruszyliscie w koncu;) .bo czasem czuje sie jakbym do lustra pisala:oops: . burgunda najprawdopodobniej pochodzila w lini zenskiej od primy[sz152]ale tak jak juz pisalam papiery wcielo.i po wojnie bylo niemozliwe potwierdzenie jej pochodzenia.prima dala pare zasluzonych dla rasy psow[glownie z polluxem]takich jak:lucie starkenburg matka heinza starkenburg. o ojcostwo burgundy sa podejrzewane;) dwa psy pffefer[va] lub jego ojciec v dachs v.bern. Quote
ayshe Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='Ewa-Jo']No to pytanie co znaczy to wyszkolenie ZPr i co w związku z tym będziesz od nas wymagać bo jak cię znam to od razu się przyczepisz:mad:[/quote]no pomysl:p .wiedza to potegi klucz:cool3: Quote
ayshe Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 niestety to ze psy maja baaardzo duzo bakalii w rodowodzie nie za bardzo wplywa na wartosc hodowlana samego psa.bez doskonalej suki ani rusz.miernej,przecietnej suki nie ma po co kryc va czy v.nic to bowiem nie pomoze. jesli sie w hodowli trafi suka taka jak np.palme sawy to jest juz z czego hodowac.krycia psami z czolowki nie jest recepta na posiadanie ciekawych,wartosciowych psow.czasem trzeba poczekac 2-3 pokolenia az sprawdzi sie chociaz czesciowo nasza koncepcja hodowlana. niestety czasem hodowcom nie starcza cierpliwosci.ja dostrzeglam taka wlasciwisc.hodowca jedzie ze swoja suka do suuuper psa va i takie tam.potem ten va daje mocny wyrownany miot[albo jak zle kojarzenie kompletne boorasy:roll: ale to juz inna inszosc].hodowca stwierdza ze no normalnie geniusz jest i niemcy hehe barany tyle sie mecza a on buch i ma.i zostawia sobie suke albo 2 z takiego miotu.dobra.na razie ok.;) .ale co robi potem?ano[nie mowiac o tym ze suka z ipo2 w polsce to ewenement a o hgh to juz nie napisze bo po co sie osmieszac:cool1: ]posiadajac juz dowod w postaci jednego miotu po b.silnym genetycznie psie[va]ze jest GENIALNYM wprost hodowca kryje suki tak ze czasem szczeka opada.nie rozumiem czasem.bo piesek byl ladny na wystawie w polsce?bo kolegi?bo przepchnal sie przez ipo1[niesssamowity wprost wyczyn:cool1: ]? dobra.ulzylam se. Quote
mch Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 HGH - pies pasterski SchH - pies obrończy SH - pies sanitariusz KrH - pies wojenny MH - pies meldunkowy BlH - przewodnik niewidomych PH - pies policyjny PDH - służbowy pies policyjny SuchH - pies tropiący Dla psów bez takiego wyszkolenia, kwalifikującego do hodowli pod względem psychicznym przewidziane były testy hodowlane i po ich zdaniu pies otrzymywał adnotację ZPr Quote
ayshe Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='mch']HGH - pies pasterski SchH - pies obrończy SH - pies sanitariusz KrH - pies wojenny MH - pies meldunkowy BlH - przewodnik niewidomych PH - pies policyjny PDH - służbowy pies policyjny SuchH - pies tropiący Dla psów bez takiego wyszkolenia, kwalifikującego do hodowli pod względem psychicznym przewidziane były testy hodowlane i po ich zdaniu pies otrzymywał adnotację ZPr[/quote]:multi: .nareszcie nie musze sie udzielac:loveu: Quote
Ewa-Jo Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='mch']HGH - pies pasterski SchH - pies obrończy SH - pies sanitariusz KrH - pies wojenny MH - pies meldunkowy BlH - przewodnik niewidomych PH - pies policyjny PDH - służbowy pies policyjny SuchH - pies tropiący Dla psów bez takiego wyszkolenia, kwalifikującego do hodowli pod względem psychicznym przewidziane były testy hodowlane i po ich zdaniu pies otrzymywał adnotację ZPr[/QUOTE] hihihihi to znaczy że nie miały wyszkolenia tylko testy .:eviltong: Beatko niemieckie psy bez wyszkolenia???:crazyeye: :evil_lol: :diabloti: Quote
ayshe Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='Ewa-Jo']hihihihi to znaczy że nie miały wyszkolenia tylko testy .:eviltong: Beatko niemieckie psy bez wyszkolenia???:crazyeye: :evil_lol: :diabloti:[/quote]testy hodowlane byly uznawane za dowod przydatnosci do hodowli[charakter].zeby zdac te testy pies musial byc choc w minimalnym stopniu wyszkolony totez bede z uporem pisala wyszkolenie zpr.nikt wtedy nie socjalizowal onkow i nie szkolil ich np.klikerem [delikatnie mowiac].takie "przygotowanie"do testow jakie przechodzily przed przystapieniem do zpr mozna spokojnie podciagnac pod ipo.przypominam ze to byly lata 20-30 i wczesniejsze ub.wieku i nie bylo mowy o osrodkach szkolenia tudzeisz zapisywanie pieskow na szkolenie u treserow.:roll: .no i osoby szkolace psy w niemczech to raczej nie byli cywile:diabloti: :eviltong: .zwlaszcza od polowy lat 30stych:diabloti: :diabloti: :diabloti: onki mialy troszke inne zajecia niz zdawanie oficjalnych egzaminow.w kazdym razie WIEKSZOSC onkow:diabloti: Quote
hope Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='SAWA']Palme jest podstawą w mojej hodowli i wszystkie suki i psy mają ją w rodowodzie. Była to na tamte czasy piękna suka i jak jeżdziłam z nią do czołowych reproduktorów w niemczech ,to niemcom oczy wychodziły .To było takie miłe i faktycznie ta suka jako hodowlana była dla mnie wyjątkowa i w połączeniu z Wickiem dała mi takie suki jak Prima ,Paula Satysfakcja. ... Hera to suka po Palme i ona jest podwaliną hodowli -Kalupus .Są już pierwsze osiągnięcia jej potomstwa i tam psychika też doskonała .[/QUOTE] Moja Kora jest wlasnie po Primie, a jej przydomek hodowlany to Kalupus. Nanami - dziekuje za fotke "babci" :multi: Quote
aśka-od-dagona Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Mch, nieładnie tak nie podawać źródeł z których sie korzytsa:evil_lol://http://www.benecane.friko.pl/historia.html// Quote
SAWA Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 hope ,witaj w rodzince .Prima to jest suka filarowa i daje genialny charakter (sama też ma wybitny) .Jest to piękna suka i udało jej się wygrać (sprawiedliwie ) z Sawą,przeciągając w ten sposób Sawie championat.Uwielbiałam patrzeć jak Prima biegnie w kłusie ,nawet jestem zdania ,że nie ma w polsce suki tak pięknie ,płynnie z takim temperamentem biegającej w kłusie. Po jakim ojcu jest twoja Kora? Quote
mch Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='aśka-od-dagona']Mch, nieładnie tak nie podawać źródeł z których sie korzytsa:evil_lol://http://www.benecane.friko.pl/historia.html//[/QUOTE] sorry,ale wydawalo mi się oczywistym i jasnym że nikt nie będzie przypuszczal nawet ze to są moje osobiste przemyslenia :evil_lol: ,informacje którą zamiescilam zerżnełam z [url]www.owczarek-niemiecki.com,czyli[/url] strony klubu ON przy ZG ZKwP . Quote
aśka-od-dagona Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Ech...ja przepraszać, ale ja mieć dziwne zapędy:evil_lol: i wcale nie uważam że nie mogas wpaśc na to sama:roll: a tak czytam i widze że dokąłdnie taki sam tekst czytałam jak sprawdzałam 'Co Pani Tresser ma na myśli/':cool3: Quote
hope Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Dzieki Sawo, milo slyszec, ze moja sunia ma takie geny. A ojcem jest Max Kamabeda. Quote
SAWA Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 To ja tą twoją malutką musiałam widzieć jak miały około 5 tygodni .Łobuziaki z nich były .Wstawiaj jakieś fotki ,bo jestem ciekawa jak Kora wyrosła. Quote
lizka Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 ayshe ja tak tylko z czystej ciekawości (no ale skoro sie zaoferowałaś :lol: ) [URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/308342_owczarek_niemiecki_dlugowlosy_suka.html"]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/308342_owczarek_niemiecki_dlugowlosy_suka.html[/URL] To rzeczywiście tacy wybitni rodzice? (mam nadzieje ze d*** nie zawracam :oops: ) ale przypadkiem znalazłam Quote
ayshe Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 yasko i lasso neuen berg to doskonale psy.ale niepodano inbreduoraz matek .tylko same rodzynki-ojcaojca i ojca matki.to za malo.jak dla mnie.jakie wyszkolenie mial ojciec i matka bo ipo1 to dla mnie kompletne minimum.slad przecie wlasny,posluszenstwo podstawowe a i praca z pozorantem tez.........treningowa ze tak powiem:roll: .suke jeszcze zrozumiem...rodzi...dobra[rozumiec nie znaczy akceptowac.....chcialoby sie chociaz ta dwojeczke zobaczyc].ale pies?a co on robi ?przeca nie kryje non stop?:diabloti: Quote
ayshe Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 czekam grzecznie i po cichutku na inbredy waszych psiakow.moge troszku sama napisac o swoich;) babcie:fee o.jeck noricum,.po ulf basilisk.linia zenskahalla wattenscheid,mutz pelztierfarm. palme wildsteiger land 4,4-4 lasso di val sole 5-5 nick wienerau 5-3 flora konigsbruch 6,5,6-6,4 uran wildsteiger land 3-3:razz: i np.cimba o.lux de valdovin,m.po mark haus beck. linia zenska zina batu[freia vd partnachklamm],mutz pelztierfarm. cello romerau 3-3, palme wildsteiger land 5,5-5 playa vd partnachklamm 5-5 lasso di val sole 6,5,6-6,5:razz: Quote
ayshe Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 i np.mojej najlepszej suki nadji.o.yasko farbenspiel,m.po westo noricum linia zenska chita noricum[asta rottumstrand],quando arminius. jeck noricum 4-4,anett noricum 5-5,4,3,odin tannenmeise 5,5,5-5,5 mark haus beck 5-4,zamb wienerau 4-4,uran wildsteiger land 6,6-6,5,4. Quote
ayshe Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 :) jak mnie cos najdzie to jakies zdjecia jeszcze czasem powiesze.odpowiadam w razie co dlaczego;nie mam hodowli ringowej.wszystko jedno jak moje boorasy wygladaja;) Quote
Eddiii Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [quote name='ayshe']czekam grzecznie i po cichutku na inbredy waszych psiakow.moge troszku sama napisac o swoich;) [/quote] ja sama to cos poprzekrecam :shake: , wiec wysłałam Ci pw z rodowodami rodzicow Timona, moze cos nam napiszesz?:oops: Quote
ayshe Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [quote name='Eddiii']ja sama to cos poprzekrecam :shake: , wiec wysłałam Ci pw z rodowodami rodzicow Timona, moze cos nam napiszesz?:oops:[/quote]dzieki.choc nie wiem ......moze sawa........w koncu to jej 'dziecko':oops: Quote
SAWA Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 O ,jakieś moje dziecię Timon? Po kim ? Bardzo proszę powiedzieć ,bo jestem ciekawa . Quote
Recommended Posts