Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kasiatatry']słuchajcie a moze daloby sie namowic własciciela, zeby chociaz psa puscił z lancucha. Ja nie moge patrzec na łancuchy. U mnie na wsi jest niestety podobnie, a grzmie ile moge :(
a pieniedzy jest nieduzo, wiec na cos napewno sie sie przydadza ;-)
zeby psa zabrac trzeba by bylo udowodnic, ze ma złe warunki. Moze gdyby go nie dokarmiac ze 2 dni i wtedy zeby Toz przyjechał? zobaczyl puste miski i brak wody itd?[/QUOTE]
Można, ale się obawiam że same puste miski mogą nie wystarczyć.
Ech to polskie prawo.

Posted

[quote name='carolinascotties']tak sie zastanawiam, ze jedengo psa zabierzecie z tego...&^%$$@-a na jego miejsce pojawi sie inny... :( skoro facet potrzebuje psa do pilnowania...[/QUOTE]
Nic dodać nic ująć:(
Jakby ktoś miał dojścia do lokalnej prasy, żeby jakiś artykuł wyskrobać na temat zjawiska a podeprzeć zdjęciami jako przykładem.
Może by stracił ochotę.

Posted

ja probowalabym negocjowac - pogadac z facetem - niech go spuszcza na podworzu - powiedziec, ze czasem jedzonko sie przywiezie... zeby to tak jakos pokojowo zalatwic... ja wiem, ze czasem trudno - ale najgorsze, co mozna zrobic to zepsuc sobie "relacje" z takim czlowiekiem...

aa i Ciotki - tytul watku jest na wyrost - skoro facet go nie odda...

w patowej sytuacji mamy jednego psa - Kamyka - na lacuchu, ktory zostal wyadoptowany przez Stowarzyszenie - zobaczcie, jak trafil -

[url]http://www.dogomania.pl/threads/147572-Kamyk-najbardziej-zjawiskowy-pies-z-Dogo-na-%C5%82ancuchu-!!!!!!!!!?p=14685305[/url]

Posted

[quote name='Yv1958']Mysza wplacilam wlasnie 50.-zl. Przykro mi, ze nie moge wiecej.[/QUOTE]
To wcale nie mało, to bardzo dużo:)
Bardzo bardzo cioteczko dziękujemy ale jak poczytasz na w wątku sytuacja się skomplikowała.
Nie wiadomo co dalej robić z psiakiem. :(
Poczczekajmy na razie. Sama zadecydujesz co z tymi pieniążkami czy przeznaczyć je na jedzenie na liska czy je zwrócić czy przeznaczyć na inną biedę, którą wybierzesz.
:( :(
Na razie przestałam rozsyłać prośby
Serdecznie Cię pozdrawiamy

Posted

wielka szkoda, on jest taki smutny :( całkiem sam tam siedzi
ja jeszcze nie zdążyłam nic przelać, miałam dzisiaj, ale się w takim razie wstrzymuję

Posted

Wróciłam przed chwilą od Lisia... od wczoraj facet nic nie zrobił przy bramie, na miejscu dzisiaj był, bo miski sprzątnięte... Lisio na widok samochodu wyszedł z budy i patrzył kto to, jak wysiadłyśmy z auta to schował się do budy :( Dałyśmy jedzonko- przy nas nie jadł. Dopiero jak wsiadłyśmy spowrotem do auta to wychylił łepek z budy i za chwilke wyszedł i zaczal jesc... Na razie wstrzymujemy zbiorke pieniazkow na hotelik :(:( jednak zbieramy na karme dla Lisia- giselle4 karmi pieska codziennie (ja tylko tymczasowo), karma jest na wage złota.

Posted

[quote name='adkaaaaa5']Wróciłam przed chwilą od Lisia... od wczoraj facet nic nie zrobił przy bramie, na miejscu dzisiaj był, bo miski sprzątnięte... Lisio na widok samochodu wyszedł z budy i patrzył kto to, jak wysiadłyśmy z auta to schował się do budy :( Dałyśmy jedzonko- przy nas nie jadł. Dopiero jak wsiadłyśmy spowrotem do auta to wychylił łepek z budy i za chwilke wyszedł i zaczal jesc... Na razie wstrzymujemy zbiorke pieniazkow na hotelik :(:( jednak zbieramy na karme dla Lisia- giselle4 karmi pieska codziennie (ja tylko tymczasowo), karma jest na wage złota.[/QUOTE]

A moze jakby tak kupil mu jakas kostke do gryzienia to by mu sie nie nudzilo

Posted

Lisiu, biedaczku... Tak mi cię szkoda.

Ciotki, PILNA POMOC! Proszę zajrzyjcie, schronisko w Toruniu musi szybko znaleźć dt dla swoich psów. Jutro może ich zalać.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/185986-TORU%C5%83-przygotowania-do-ewakuacji-schroniska-miejskiego-POTRZEBA-OK.-70-TYMCZAS%C3%93W[/url]

Posted

[quote name='adkaaaaa5'] Na razie wstrzymujemy zbiorke pieniazkow na hotelik :(:( jednak zbieramy na karme dla Lisia- giselle4 karmi pieska codziennie (ja tylko tymczasowo), karma jest na wage złota.[/QUOTE]
ok, to jednak przeleję

Posted

melduje sie na watku...............Lisiu Ty bidoku,co to za zycie????:(:(i jak widze ten napis "uwaga zle psy"to dostaje szalu,na drzwiach tego gnoja powinno wisiec wobec tego"jestem jebniety",moze Lisia trzeba naprawde wykrasc..............ja juz nie wiem.............

Posted

Z kostka dobry pomysl :)
Dziewczyny podam numer konta na pierwszej stronce, tak bedzie wygodniej dla Was i dla mnie.
Mialam nadzieje, ze jednak facet sie pospieszy, zeby zabezpieczyc psa. Dobrze, ze chociaz byl u niego.