Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

UWAGA - mam wrazenie, że ktoś chce zarabiac na Nas!
Wysylaja zapytanie odnosnie psa i prosza o kontakt na @ badz telefon.
Dostalam 2 zapytania, o dwa różne psy z dwoch adresów ale o identycznej tresci!
Czy ktoś mial podobne zdarzenie?

Cioteczki, dostalam zapytanie w sprawie liska - pzrekleje korespondencje. Nic z tego nie wyjdzie a osoba piszaca zdązyla mi pobudzić nerwy...:

Treść wiadomości:
Witam,
Zainteresowało mnie to ogłoszenie. Proszę o kontakt.
Pozdrawiam

odp:
Witam serdecznie,
dziękuję za wiadomość. Ogłoszenie jest nadal aktualne, Lisek wciąż szuka domu.
Lisio jest około 9 letnim psem, mieszańcem prawdopodobnie owczarka i akity i podobnie jak akita ma problemy z tolerowaniem samczego towarzystwa :) Do ludzi jest jak najbardziej przyjaźnie nastawiony, lubi kontakt z człowiekiem, jego obecność.
Lisio z uwagi na podeszły wiek nadaje się wyłącznie do domu, jako stróż nie spełniłby wymagań.

Proszę napisać coś o sobie, jakie ma Pan/Pani oczekiwania względem psa i jakie warunki bytowe miałby zapewnione.

Zanim oddamy psiaka do adopcji przeprowadzamy wizytę adopcyjną, kolejnym warunkiem jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Czekajac na odpowiedz, pozdrawiam - Edyta

Pani Edyto Mam podstawowe pytanie W jakiej miejscowości mieszkacie Państwo? Ja pod Łodzią

odp:
Lisio przebywa w hoteliku w okolicach Zgorzelca.
Średnia odległość do Łodzi 370km.

Nierealne

odp:

Psiaki jeżdzą po całej Polsce, odległość nie zawsze stanowi przeszkodę.

Samme?Koleja?

odp:
Co to za ton?
Nie jeżdza koleja tylko wolontariusze wożą SWOIMI autami....

Normalny

Edited by fiorsteinbock
Posted

Dostałam ostrzezenie o przekroczeniu limitu zdjec na serwerze ImageShack o 1000szt :)
hehehe, troche sie zapomnialam.
A wiec musialam zrobic porzadki i pousuwac zdjecia, w tym i Lisia. Zaraz czesc powrzucam do pierwszego postu.

Posted

Szkoda że tak się zakończyła rozmowa.
Ale właściwie to skąd ludzie mają wiedzieć że są jakieś możliwości organizacji transportu.
A z drugiej strony, to jak komuś zależy to raczej dzwoni.

Posted

Wiesz, jakis glupi komentarz typu: Same? Koleja?...trolejbusem!
Ludzie zazwyczaj pytają: jakbysmy mogli rozwiazac kwestie transportu - albo cos w ten desen.
Nie napisze do osoby juz w pierwszym mailu: transport organizuja wolontariusze.
Poza tym po mailu: "Nierealne" - mialam nic nie odpowiadac, ale mysle sobie czemu odpuszczac jesli to kwestia tylko transportu.

Posted (edited)

Ciotki i sprawa nabrała nowego wymiaru!!!
Dostalam identyczną treść wiadomosc dot. oglaszania boksi Roxy - adres mailowy i numer telefonu jest inny ale tersc - identyczna!!!
O co chodzi, co to za akcje?!

Witaj fiorsteinbock,

Masz nową wiadomość od [email protected] dotyczącą Twojego ogłoszenia: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20514929_smutna_3_letnia_bokserka_roxy.html?utm_source=sszo-ale&utm_medium=email&utm_term=ogloszeniodawca&utm_campaign=skontaktuj-sie-z-ogloszeniodawca.

Treść wiadomości:
Witam,
Zainteresowało mnie to ogłoszenie. Proszę o kontakt.
Pozdrawiam

By skontaktować się z osobą zainteresowaną Twoim ogłoszeniem, odpisz na tego emaila [email protected] lub zadzwoń na numer telefonu 607-633-997.

Odpisalam grzecznie aby zmienili przynajmniej tersc wiadomosci bo sie powtarzaja. Pani mi szybko odeslala maila:
[FONT=&quot]Witam[/FONT]
[FONT=&quot]Czy może mi pani napisać coś więcej o Roxy.[/FONT]
[FONT=&quot] Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=&quot] Marzena Wiater[/FONT]
[FONT=&quot]
[FONT=Arial] Ja w odpowiedzi przekopiowalam tresc maila dot. zapytania o Liska... i CISZA! :)[/FONT]
[/FONT]

Edited by fiorsteinbock
Posted (edited)

Sluchajcie...a może numery telefonu sa tymi, przy ktorych polączeniu placi sie np. 4zł+VAT? Oczywiscie MY placimy... ;)

Nr telefonu: 607-633-997....
mam nieodparte wrazenie, że kroi sie jakas afera!
Nie oddzwaniajcie na podane numery!
Jak slusznie zauwazyla Mysza2 w pierwszej wiadomosc zaintereoswany nie wypytuje o psa tylko prosi o kontakt.
.................................

Sfrajerowalam sie dzieki meżowi, ktory zweszyl spisek!
Wyslalam sama do siebie zapytanie z formularza ale.gratka.pl i dostalam identycznej tresci wiadomosc!
ja pierdziele, ide na leczenie do psychiatryka a do TZ nie odezwe sie przez kolejny miesiac :) :)

Edited by fiorsteinbock
Posted

Ja kilkakrotnie dostawałam maila, ale z jakby prywatnego adresu, o tego samego psa, w odstępie ok. 2 tygodniowym o treści mniej więcej:
Witam, Jestem zainteresowana.
and.... nothing more! żadnego info ad. warunków itd.
na pierwszego maila zapomniałam odpisać, a głupio się było odzywać po 2 tyg. poza tym jeśli komuś zależy serio to dzwoni od razu.
No a potem przylazły kolejne o tego samego psa ale już ignorowałam.

Z tym że te moje dziwne odpowiedzi były z olx, z alegratki nie miałam zapytania mailowego od paru długich miesięcy ;)

Ludzie są dziwni...

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
ja pierdziele, ide na leczenie do psychiatryka a do TZ nie odezwe sie przez kolejny miesiac :) :)

Edzia, nie przejmuj się, tak często się zdarza że człowieka chcą gdzieś wykukać że robimy się podejrzliwi. Wcale Ci się nie dziwię.
Lepiej o raz za dużo niż o raz za mało:)

Posted

...tak teraz przeczytalam ostatnie posty...

Wiecie, w sumie Lisio nadaje sie żeby bronic np domu z ogrodem, gdyby miał jakieś godziwe, fajne "mieszkanko" np w garażu,
Lisio ma bardzo grube futerko, nie pcha sie na kanapy, bardzo chetnie lata po dworze nawet w mrozy... (no dobra nie przy -25...no ale takie extremum zdarza sie rzadko, pare dni w roku) Lisio jest niezwykle czujny, szczeka i biega przy płocie już jak auto wjeżdza na naszą uliczke albo jak sąsiad otwiera furtke, nie sprawia wrażenia sędziwego, jest dojrzaly ale nóżki w dobrej formie, krok sprężysty... myśle że jemu służy ta domieszka krwi z jakiś północnych piesków... jakoś jest w lepszej formie niż takie bardziej owczarkowate w podobnym wieku...mimo że też nie miał lekkiego życia..