Pyros-Aga Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Alix przyjedź bez was jest jakoś tak ... no wiesz...:cool3: :loveu: Jupi :multi: Figula do mnie przyjeżdża jutro wieczorem :loveu: :multi: O boshe znowu posprzątałam mieszkanbko na przyjazd psa.. To choroba jest :razz: Ale sie ciesze :p Już nie moge sie doczekać. Pyros będzie szczęśliwy i znowu będą wyścigi w wykonywaniu komend :razz: Koffam Figunie :loveu: Quote
ayshe Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 za kazdym razem jak bierzecie fige ja mam kompletnego dola moralnego.:shake: .ja wiem aga ze sie cieszysz ale dla tego psa......to powrot spowrotem do i owszem kochajacej pani to kolejna rewolucja.zwyczajnie szkoda mi tego psa.jej pani rowniez bo kocha fige itd ale ten pies kompletnie sie do niej nie nadaje.i pies sie meczy i wlasciciel.ech.musze przestac sie wtracac w nie swoje sprawy.ale dla mnie najwazniejszy jest onek-pies.wlasciciel jakos tak zawsze lekko mniej wazny jest:oops: Quote
14ruda Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Znalazłam sposoba na nauczenie potfora aportu.Bo dawała w długą z piłką.Tera mamy 2 piłki/patyczki/cokolwiek.I dziś ładnie jej to szło.Jeden wypluła to rzucałam drugi,a po kilku razach rzucałam ten,który wypluła. A wczora byliśmy na grzybach w obcych lasach i bardzo ładnie reagowała na przywołanie łacznie z siadem przed paniunią. Wzięłam się za nią ostro-pokażem na szkoleniu co potrafim.:cool3: Quote
Nanami Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Oj, tylko nie ucz jej wypluwania pod nogi, bo to tez strasznie trudne do odkrecania. Lepiej jakos prosto z pyska przechwyc badylek jak leci ;) Moze taki odruch nabyc, bo w sumie jak sie nie zdaje egzaminu to wsio czy pluje czy nie. A takiego prawdziwego aporciku uczy sie rozwalając na czesci składowe kazdy etap :razz: Quote
14ruda Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Jak chciałam przechwycić to zwiewała franca mała .Ale będziemy pamiętać.Przecież jak mamy zdać gzamin to aport ma być oddany do ręki.U nas słońce dzisia wielkie i przegrzało mi sie w głowie to i tamto.:cool1: Quote
ayshe Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 tak jak napisala nanami aportu uczysz rozkladajac problem na czynniki pierwsze i w sumie to zaczyna sie od konca.:cool3: Quote
14ruda Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Zaczęłam od trzymania aportu i powinnam przejść do odania a potem dopiero rzucania. Quote
ayshe Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 trzymanie,siad z trzymaniem[aport moze byc podawany jako lup za wykonanie czgos tam np.rownania na kontakcie],przynoszenie,wymiana lupow [donoszony-nagrodowy z tylu za nami],na samym koncu daj z siadu[moze oddawac np po donoszeniu a najlepiej wtykac w rece].najwazniejsze w aportowaniu jest tempo pracy ,spokojne trzymanie aportu tak dlugo jak sobie zyczymy z nastawieniem na to ze pies moze robic rozne rzeczy trzymajac aport bo nagroda za to jest przeciaganie sie aportem[wspolne"zagryzanie"lupu]. Quote
agis Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 A co tu taka cisza? Wszyscy zrelaksowania, czy zbieraja sily na srode? :diabloti: Zeby bylo na temat, to wczorajsze sladziki z moim "genialnym" psem tropiacym :angryy: (kiedys go zostawie w lesie :mad: ), oslodzilam sobie prawie calym opakowaniem ptasiego mleczka :oops: Quote
Pafka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Wiesz co agis... A ja czekałem i czekałem i czekałem i...:angryy: aż zaczeło się ściemniać i wróciłem do domu :( Quote
ayshe Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Pafka napisał(a):Wiesz co agis... A ja czekałem i czekałem i czekałem i...:angryy: aż zaczeło się ściemniać i wróciłem do domu :(jesusicku pafka nie dostales smsa od marty?:-o :-o :-o .mi sie godziny pomylily i my ruszylismy na slady o 11 a nie o 12.na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze bylam wykonczona i nie przetwarzalam danych w niedziele wogole.wogole nawet nie bardzo wiem co sie dzialo w niedziele.mea culpa.mozesz mnie spokojnie zamordowac jutro.:oops: .ale naprawde wyslalysmy ci smsa.hmmm. Quote
Pafka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 ayshe - dostałem smsa od Marty ale odczytałem go dopiero po powrocie do domu bo mi się telefon rozładował :angryy:. Spoko nic się nie stało :) Quote
Alix Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Ja chciałabym tylko napisac ze domowiłam dodatkowa czapke z daszkiem. Koszt przesyłki to 11,50 zł. Koszt calkowity doliczajac czapke i przesylke to 391, 50 Aha, w czwartek jada do Czech wiec jakos pod koniec przyszlego tygodnia powinna przyjsc paczka a wraz z nia Alix na szkoleniu w roli swietego mikolaja:cool1: Asher mam Twoj gryzak!!!!! Quote
asher Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Alix napisał(a):Asher mam Twoj gryzak!!!!! Wiem. Jakiś tydzień temu pytałam, jak mogę się z tobą umówić na odbiór ;) Quote
Ewa-Jo Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 agis napisał(a):A co tu taka cisza? Wszyscy zrelaksowania, czy zbieraja sily na srode? :diabloti: Zeby bylo na temat, to wczorajsze sladziki z moim "genialnym" psem tropiacym :angryy: (kiedys go zostawie w lesie :mad: ), oslodzilam sobie prawie calym opakowaniem ptasiego mleczka :oops: No ja się fizycznie i psychicznie przygotowuje na skasowanie jutro tresserka:mad: :mad: na polecenie nauczyłam muchomorka dawać głos ,no i mam efekt pies który był prawie zawsze cicho/jedna z jego zalet/,nagle zaczął drzeć jape jak coś chce.Ja daje kotu jesć on szczeka ,ja czytam i udaje że nie widze zabawki w jego pysku on szczeka i.t.d i.t.p. TAk że jutro tresserek będzie biedny.Po prostu krew mnie zalewa:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: Quote
ayshe Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 :diabloti: :diabloti: :diabloti: no bo ma dawac glos na komende ale poza tym morda w kubel:diabloti: .to juz nie moja wina ze masz wyluzowanego syncia:eviltong: .a treser to jutro pogrom szykuja dla ciebie a nie ty dla mnie.hehe.:cool1: Quote
Ewa-Jo Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 ayshe napisał(a)::diabloti: :diabloti: :diabloti: no bo ma dawac glos na komende ale poza tym morda w kubel:diabloti: .to juz nie moja wina ze masz wyluzowanego syncia:eviltong: .a treser to jutro pogrom szykuja dla ciebie a nie ty dla mnie.hehe.:cool1: Pożyjemy zobaczymy!!!:mad: :mad: :diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: Quote
ayshe Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 :lol: :lol: :cool3: ok. ewa-jo-jakbym sie spoznila troche to sie nie zalamuj bo ja wykopie dziecko do szkoly za 20 osma i smigam na piechote.powinnam byc na czas ale moge sie omsknac 5-10minut.:oops: .mam krotkie pulchne nozki i prosze o wybaczenie w razie co;). Quote
Ewa-Jo Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 ayshe napisał(a)::lol: :lol: :cool3: ok. ewa-jo-jakbym sie spoznila troche to sie nie zalamuj bo ja wykopie dziecko do szkoly za 20 osma i smigam na piechote.powinnam byc na czas ale moge sie omsknac 5-10minut.:oops: .mam krotkie pulchne nozki i prosze o wybaczenie w razie co;). poczekamy nie ma sprawy -zwarci i gotowi hehehehe do akcji .:multi: :multi: co do długości siem nie spieram co do grubości mam wątpliwości!!:eviltong: :evil_lol: Quote
ayshe Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 w zyciu tak szybko nie szlam jak dzisiaj na szkolonko poranne.a baroszek padl byl:diabloti: .i lazil jak cien za marta i nie mial sily kooopki zrobic ani nozki podniesc:razz: na siusiu. Quote
Glonek Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Tu znowu wasz ulubiony Glonek. :cool3: Dzisiaj otrzymałem takie info: "Informujemy, że w dniu 11.09.2006 została wysłana do Pani/Pana za pośrednictwem Poczty Polskiej przesyłka z zamówionymi artykułami z Internetowego Sklepu..." Kiedy dojdzie tego nie wiem. Quote
Glonek Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 No paczka właśnie dotarła. Więc osoby zainteresowane mogą odebrać w środę. Z tego co pamiętam to Libra, Barosz, Norasek i Żame. Koszt 1 opakowania 9 zł. Koszt przesyłki 10 poszielony na liczbę osób zamawiających, z nami wychodzi 5, czyli 2 zł od łepka.:lol: Quote
ayshe Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 jestem ciekawa kiedy gappay przysle.:roll: .mam nadzieje ze przed swietami.:cool1: Quote
monisieczka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Glonek napisał(a):No paczka właśnie dotarła. Więc osoby zainteresowane mogą odebrać w środę. Z tego co pamiętam to Libra, Barosz, Norasek i Żame. Koszt 1 opakowania 9 zł. Koszt przesyłki 10 poszielony na liczbę osób zamawiających, z nami wychodzi 5, czyli 2 zł od łepka.:lol: ja owkorisk kopne synusia z kaska ale zapomniałam ile zamówiłam.... :oops::oops::oops::oops: Quote
Glonek Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Z tego co pamiętam. Źame 6 opakowań = 56 zł, Norasek 3 opakowania = 29 zł, Libra 2 opakowania = 20 zł, Barosz 2 opakowania = 20 zł, Glonki 2 opakowania = 20 zł. Quote
Recommended Posts