Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Alix przyjedź bez was jest jakoś tak ... no wiesz...:cool3: :loveu: Jupi :multi: Figula do mnie przyjeżdża jutro wieczorem :loveu: :multi: O boshe znowu posprzątałam mieszkanbko na przyjazd psa.. To choroba jest :razz: Ale sie ciesze :p Już nie moge sie doczekać. Pyros będzie szczęśliwy i znowu będą wyścigi w wykonywaniu komend :razz: Koffam Figunie :loveu:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

za kazdym razem jak bierzecie fige ja mam kompletnego dola moralnego.:shake: .ja wiem aga ze sie cieszysz ale dla tego psa......to powrot spowrotem do i owszem kochajacej pani to kolejna rewolucja.zwyczajnie szkoda mi tego psa.jej pani rowniez bo kocha fige itd ale ten pies kompletnie sie do niej nie nadaje.i pies sie meczy i wlasciciel.ech.musze przestac sie wtracac w nie swoje sprawy.ale dla mnie najwazniejszy jest onek-pies.wlasciciel jakos tak zawsze lekko mniej wazny jest:oops:

Posted

Znalazłam sposoba na nauczenie potfora aportu.Bo dawała w długą z piłką.Tera mamy 2 piłki/patyczki/cokolwiek.I dziś ładnie jej to szło.Jeden wypluła to rzucałam drugi,a po kilku razach rzucałam ten,który wypluła.
A wczora byliśmy na grzybach w obcych lasach i bardzo ładnie reagowała na przywołanie łacznie z siadem przed paniunią.
Wzięłam się za nią ostro-pokażem na szkoleniu co potrafim.:cool3:

Posted

Oj, tylko nie ucz jej wypluwania pod nogi, bo to tez strasznie trudne do odkrecania. Lepiej jakos prosto z pyska przechwyc badylek jak leci ;) Moze taki odruch nabyc, bo w sumie jak sie nie zdaje egzaminu to wsio czy pluje czy nie. A takiego prawdziwego aporciku uczy sie rozwalając na czesci składowe kazdy etap :razz:

Posted

Jak chciałam przechwycić to zwiewała franca mała .Ale będziemy pamiętać.Przecież jak mamy zdać gzamin to aport ma być oddany do ręki.U nas słońce dzisia wielkie i przegrzało mi sie w głowie to i tamto.:cool1:

Posted

trzymanie,siad z trzymaniem[aport moze byc podawany jako lup za wykonanie czgos tam np.rownania na kontakcie],przynoszenie,wymiana lupow [donoszony-nagrodowy z tylu za nami],na samym koncu daj z siadu[moze oddawac np po donoszeniu a najlepiej wtykac w rece].najwazniejsze w aportowaniu jest tempo pracy ,spokojne trzymanie aportu tak dlugo jak sobie zyczymy z nastawieniem na to ze pies moze robic rozne rzeczy trzymajac aport bo nagroda za to jest przeciaganie sie aportem[wspolne"zagryzanie"lupu].

Posted

A co tu taka cisza? Wszyscy zrelaksowania, czy zbieraja sily na srode? :diabloti:

Zeby bylo na temat, to wczorajsze sladziki z moim "genialnym" psem tropiacym :angryy: (kiedys go zostawie w lesie :mad: ), oslodzilam sobie prawie calym opakowaniem ptasiego mleczka :oops:

Posted

Pafka napisał(a):
Wiesz co agis... A ja czekałem i czekałem i czekałem i...:angryy: aż zaczeło się ściemniać i wróciłem do domu :(
jesusicku pafka nie dostales smsa od marty?:-o :-o :-o .mi sie godziny pomylily i my ruszylismy na slady o 11 a nie o 12.na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ze bylam wykonczona i nie przetwarzalam danych w niedziele wogole.wogole nawet nie bardzo wiem co sie dzialo w niedziele.mea culpa.mozesz mnie spokojnie zamordowac jutro.:oops: .ale naprawde wyslalysmy ci smsa.hmmm.

Posted

Ja chciałabym tylko napisac ze domowiłam dodatkowa czapke z daszkiem. Koszt przesyłki to 11,50 zł.
Koszt calkowity doliczajac czapke i przesylke to 391, 50

Aha, w czwartek jada do Czech wiec jakos pod koniec przyszlego tygodnia powinna przyjsc paczka a wraz z nia Alix na szkoleniu w roli swietego mikolaja:cool1:

Asher mam Twoj gryzak!!!!!

Posted

agis napisał(a):
A co tu taka cisza? Wszyscy zrelaksowania, czy zbieraja sily na srode? :diabloti:

Zeby bylo na temat, to wczorajsze sladziki z moim "genialnym" psem tropiacym :angryy: (kiedys go zostawie w lesie :mad: ), oslodzilam sobie prawie calym opakowaniem ptasiego mleczka :oops:

No ja się fizycznie i psychicznie przygotowuje na skasowanie jutro tresserka:mad: :mad: na polecenie nauczyłam muchomorka dawać głos ,no i mam efekt pies który był prawie zawsze cicho/jedna z jego zalet/,nagle zaczął drzeć jape jak coś chce.Ja daje kotu jesć on szczeka ,ja czytam i udaje że nie widze zabawki w jego pysku on szczeka i.t.d i.t.p. TAk że jutro tresserek będzie biedny.Po prostu krew mnie zalewa:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad:

Posted

:diabloti: :diabloti: :diabloti: no bo ma dawac glos na komende ale poza tym morda w kubel:diabloti: .to juz nie moja wina ze masz wyluzowanego syncia:eviltong: .a treser to jutro pogrom szykuja dla ciebie a nie ty dla mnie.hehe.:cool1:

Posted

ayshe napisał(a):
:diabloti: :diabloti: :diabloti: no bo ma dawac glos na komende ale poza tym morda w kubel:diabloti: .to juz nie moja wina ze masz wyluzowanego syncia:eviltong: .a treser to jutro pogrom szykuja dla ciebie a nie ty dla mnie.hehe.:cool1:

Pożyjemy zobaczymy!!!:mad: :mad: :diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

:lol: :lol: :cool3: ok.
ewa-jo-jakbym sie spoznila troche to sie nie zalamuj bo ja wykopie dziecko do szkoly za 20 osma i smigam na piechote.powinnam byc na czas ale moge sie omsknac 5-10minut.:oops: .mam krotkie pulchne nozki i prosze o wybaczenie w razie co;).

Posted

ayshe napisał(a):
:lol: :lol: :cool3: ok.
ewa-jo-jakbym sie spoznila troche to sie nie zalamuj bo ja wykopie dziecko do szkoly za 20 osma i smigam na piechote.powinnam byc na czas ale moge sie omsknac 5-10minut.:oops: .mam krotkie pulchne nozki i prosze o wybaczenie w razie co;).

poczekamy nie ma sprawy -zwarci i gotowi hehehehe do akcji .:multi: :multi:
co do długości siem nie spieram co do grubości mam wątpliwości!!:eviltong: :evil_lol:

Posted

w zyciu tak szybko nie szlam jak dzisiaj na szkolonko poranne.a baroszek padl byl:diabloti: .i lazil jak cien za marta i nie mial sily kooopki zrobic ani nozki podniesc:razz: na siusiu.

Posted

Tu znowu wasz ulubiony Glonek. :cool3:
Dzisiaj otrzymałem takie info:
"Informujemy, że w dniu 11.09.2006 została wysłana do Pani/Pana za pośrednictwem Poczty Polskiej przesyłka z zamówionymi artykułami z Internetowego Sklepu..."
Kiedy dojdzie tego nie wiem.

Posted

No paczka właśnie dotarła. Więc osoby zainteresowane mogą odebrać w środę. Z tego co pamiętam to Libra, Barosz, Norasek i Żame. Koszt 1 opakowania 9 zł. Koszt przesyłki 10 poszielony na liczbę osób zamawiających, z nami wychodzi 5, czyli 2 zł od łepka.:lol:

Posted

Glonek napisał(a):
No paczka właśnie dotarła. Więc osoby zainteresowane mogą odebrać w środę. Z tego co pamiętam to Libra, Barosz, Norasek i Żame. Koszt 1 opakowania 9 zł. Koszt przesyłki 10 poszielony na liczbę osób zamawiających, z nami wychodzi 5, czyli 2 zł od łepka.:lol:

ja owkorisk kopne synusia z kaska ale zapomniałam ile zamówiłam.... :oops::oops::oops::oops:

Posted

Z tego co pamiętam.
Źame 6 opakowań = 56 zł,
Norasek 3 opakowania = 29 zł,
Libra 2 opakowania = 20 zł,
Barosz 2 opakowania = 20 zł,
Glonki 2 opakowania = 20 zł.