Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Jak założe krotkie to sie przynajmniej nie pomoczą w deszczu...:lol: A przedmiociki jakieś konkretne? Np. klocuszki co je dostalismy od tresserunia :loveu: jakieś napisiki będziem ukladać....:cool3:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
Jak założe krotkie to sie przynajmniej nie pomoczą w deszczu...:lol: A przedmiociki jakieś konkretne? Np. klocuszki co je dostalismy od tresserunia :loveu: jakieś napisiki będziem ukladać....:cool3:
przeca nie pada.a tam sie idzzie przez osty:diabloti: .d u z e osty:diabloti: :diabloti: :diabloti: .klocuchy wziasc.poukladacie sobie nazwe miejscowosci w ktorej w przyszlym roku bedziecie zaliczac PT i IPO na zawodach :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
No nie tresserunio znęca sie psychicznie nad kursantami. Zaczynam sie denerwowac i jakoś nie chce startować :cool1:
kochana moja kursantko.starty w obi sa tylko po to zebyscie nabrali doswiadczenia.bo jak was tak nerwy beda rozwalac to nie ma wogole mowy o tym zebyscie wybrneli na cos bardziej ambitnego.

Posted

Ależ ja absolutnie nie mam nic przeciwko startom. Ja osobiście lubie lekki stresik i skoki adrenalinki . Problem jest taki ze nie chce startowac z kluskiem bo...no bo mnie denerwuje to ze nie jestem pewna jaki dzień będzie miał :razz: czy dzis będzie mial humorek żeby poćwiczyć czy tez nie :mad: Ot takie zycie z niestabilnym psem :wallbash: :drinking:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
Ależ ja absolutnie nie mam nic przeciwko startom. Ja osobiście lubie lekki stresik i skoki adrenalinki . Problem jest taki ze nie chce startowac z kluskiem bo...no bo mnie denerwuje to ze nie jestem pewna jaki dzień będzie miał :razz: czy dzis będzie mial humorek żeby poćwiczyć czy tez nie :mad: Ot takie zycie z niestabilnym psem :wallbash: :drinking:
ja wiem.hehe.zycie z kluskiem:cool1: :cool3: :diabloti: .to dopiero hardcore:evil_lol: :evil_lol: .
wszyscy wlasciwie macie pierwszego psa z ktorym pracujecie.wszystkiego uczycie sie wy i wasze psy,psy macie nie pod prace tylko ot tak kupione/adoptowane.....tak jak ja te swoje dwie adopcyjne kanapowe chamidla:cool3: .ale to czego naucza was te psy jest bezcenne.i dlatego nalezy z tego korzystac.czerpiac duuuzo pokory z pracy z psem i jeszcze wiecej cierpliwosci i radochy z kazdego punktu juz osiagnietego.
czy myslalas ze z tym malym dzieciakiem bedziesz startowala w zawodach?jak jako maluch rzucal sie wam do nogawek wsciekle warczac i wogole...hmm...klimaciki z malym kluseczkiem....:roll: :evil_lol: .....
nikt z was nie myslal o tym zeby startowac...pracowac z psem w deszczu,blocie i ponad 30stopniowych upalach a ostatnio rowniez w trakcie zjadania przez komary:cool3: ....

Posted

ayshe napisał(a):
jak ktos sie nad czyms tam zastanowi to prosze na srode kasa +co chce[ja niestety nie alix i zakladac za nikogo nie moge-wystarczy ze czesc nie ma kasy na szkolenie-to tez w sumie dla mnie jakby charytatywna dzialalnosc nie?wogole to czasem czuje sie jak matka teresa ale doooobra,mam zly dzien....].takze zastanowcie sie bo ja musze wyslac zamowienie w czwartek.inaczej dostane kopa od TZ ze znowu nie wyslalam.
natomiast coroczne zamowienie do schweikerta bedzie w lutym i najprawdopodobniej uwe pojedzie sam i wszystko odbierze.

hmmmmmmm a to można nie płacić???:crazyeye: bardzo cenna informacja dla emeryta z debetem!!!!1:multi: :multi: :loveu:

Posted

ayshe napisał(a):
przeca nie pada.a tam sie idzzie przez osty:diabloti: .d u z e osty:diabloti: :diabloti: :diabloti: .klocuchy wziasc.poukladacie sobie nazwe miejscowosci w ktorej w przyszlym roku bedziecie zaliczac PT i IPO na zawodach :diabloti: :diabloti: :diabloti:

przyłączamy siem do was wirtualnie!!!!! :diabloti: :diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
ja wiem.hehe.zycie z kluskiem:cool1: :cool3: :diabloti: .to dopiero hardcore:evil_lol: :evil_lol: .
wszyscy wlasciwie macie pierwszego psa z ktorym pracujecie.wszystkiego uczycie sie wy i wasze psy,psy macie nie pod prace tylko ot tak kupione/adoptowane.....tak jak ja te swoje dwie adopcyjne kanapowe chamidla:cool3: .ale to czego naucza was te psy jest bezcenne.i dlatego nalezy z tego korzystac.czerpiac duuuzo pokory z pracy z psem i jeszcze wiecej cierpliwosci i radochy z kazdego punktu juz osiagnietego.
czy myslalas ze z tym malym dzieciakiem bedziesz startowala w zawodach?jak jako maluch rzucal sie wam do nogawek wsciekle warczac i wogole...hmm...klimaciki z malym kluseczkiem....:roll: :evil_lol: .....
nikt z was nie myslal o tym zeby startowac...pracowac z psem w deszczu,blocie i ponad 30stopniowych upalach a ostatnio rowniez w trakcie zjadania przez komary:cool3: ....

Heh, ja chcialam pieska na kanape i tam klusek faktycznie w domu najlepiej sie czuje. I na wyjazdach siedzi na plastkikowych krzeselkach ( dupka mu wystaje- ale on mysli ze jest yoreczkiem albo jamniczkiem :cool3: ) Ale poza domkiem to ma takie adhd ze ja nie wiem kiedy on odpoczywa :ghost_2: No to przecież musze cos z nim robic. Ale jak przyszłam na szkolenie to myslałam ze nauczymy sie podstaw i sie skonczy. W zyciu sie nie spodziewalam startow w zawodach :-o
Gupi klusek teraz nie chce warczeć...Ja tak lubie jak przy przeciąganiu pies warczy :diabloti: Jak go tego nauczyć??

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
hmmmmmmm a to można nie płacić???:crazyeye: bardzo cenna informacja dla emeryta z debetem!!!!1:multi: :multi: :loveu:
no wlasnie ja malo asertywna jestem:mad: .ale poniewaz ja mam debet jak stad do frisco to uwe mi wytlumaczyl tez fakt ze cos za co sie nie placi ma sie lekko w d..... i starac sie zbytnio tez nie trzeba.co mu racje przyznaje z bolem serca.
wiesz jak bys zamrugala rzesami i powiedziala ze nie masz kasy to bys nie placila:placz: .a ja przez psy do adopcji itd wyladuje pod mostem.:cool1: .w koncu to sie wydarzy i tyle.
ps.znajdzcie sobie tylko drugiego tresera.bo jak tak dalej pojdzie to wyjade do tych niemiec w koncu:(.nie moge nie wyciagac starych onkow.nie moge tego nie robic.po prostu gloopia jestem i glooopia umre.

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
Heh, ja chcialam pieska na kanape i tam klusek faktycznie w domu najlepiej sie czuje. I na wyjazdach siedzi na plastkikowych krzeselkach ( dupka mu wystaje- ale on mysli ze jest yoreczkiem albo jamniczkiem :cool3: ) Ale poza domkiem to ma takie adhd ze ja nie wiem kiedy on odpoczywa :ghost_2: No to przecież musze cos z nim robic. Ale jak przyszłam na szkolenie to myslałam ze nauczymy sie podstaw i sie skonczy. W zyciu sie nie spodziewalam startow w zawodach :-o
Gupi klusek teraz nie chce warczeć...Ja tak lubie jak przy przeciąganiu pies warczy :diabloti: Jak go tego nauczyć??
no wiesz shadowski w domu usilnie probuje mi wladowac sie tylkiem na kolana.jak ja juz w sumie nie oddycham po lapie w twarz[kooocham cie]i wladowaniu przodu.slon.
a chita to taka......surykatka jest.ona naprawde jest surykatem.:loveu:

Posted

ayshe napisał(a):
.a ja przez psy do adopcji itd wyladuje pod mostem.:cool1: .w koncu to sie wydarzy i tyle.
ps.znajdzcie sobie tylko drugiego tresera.bo jak tak dalej pojdzie to wyjade do tych niemiec w koncu:(.nie moge nie wyciagac starych onkow.nie moge tego nie robic.po prostu gloopia jestem i glooopia umre.

ja ci zaraz wyjade gdziekolwiek !!!!!! po jasną ch.... wylazłam wczesniej od łapiduchów???? No przeca żeby posłuchac twojego aksamintego sopranu :diabloti::diabloti:. jak dam rade jutro jestem hehehe. Synus katuje noraska a ja upajam sie głosikiem tressserunia :lol::lol:

Posted

monisieczka napisał(a):
ja ci zaraz wyjade gdziekolwiek !!!!!! po jasną ch.... wylazłam wczesniej od łapiduchów???? No przeca żeby posłuchac twojego aksamintego sopranu :diabloti::diabloti:. jak dam rade jutro jestem hehehe. Synus katuje noraska a ja upajam sie głosikiem tressserunia :lol::lol:

no a jak z twoim głosikiem ????stęskniłam się za przekomarzaniem z tobą!!!:eviltong: dasz jutro rade????moge ci nawet krzesełęczko przywieżć!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
no a jak z twoim głosikiem ????stęskniłam się za przekomarzaniem z tobą!!!:eviltong: dasz jutro rade????moge ci nawet krzesełęczko przywieżć!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Monisieczka fajnie ze bedziesz jutro:loveu: Nie widzialam Cie 100 lat:placz:

Ayshe to ja wyladuje pod mostem razem z Toba:cool1: Od tygodnia mam w portfelu 4 zl, w sklepie obok kupuje wiec papierosy na kreche (jesc nie musze ale bez papierosa nie wytrzymam:diabloti:) NO i jezdze do pracy bez biletu a w samochod wsiadam tylko na szkolenie bo boje sie ze benzyna sie skonczy:evil_lol:
Zycie jest piekneeee:drinking:

Posted

Alix napisał(a):
Monisieczka fajnie ze bedziesz jutro:loveu: Nie widzialam Cie 100 lat:placz:

Ayshe to ja wyladuje pod mostem razem z Toba:cool1: Od tygodnia mam w portfelu 4 zl, w sklepie obok kupuje wiec papierosy na kreche (jesc nie musze ale bez papierosa nie wytrzymam:diabloti:) NO i jezdze do pracy bez biletu a w samochod wsiadam tylko na szkolenie bo boje sie ze benzyna sie skonczy:evil_lol:
Zycie jest piekneeee:drinking:

no nie zarabiacie przeca więcej od biednego emeryta polskiego!!:placz: :placz: Alix ja ci wisze 4 zł to moge hehehehe oddać z procentem -będziesz miała na bułke i to z masłem!!!:eviltong: Debet mam ogromniasty -ale most na stare lata-nie bardzo -chyba jednak siem do was nie przyłacze -no może czasem wpadne na herbatke , cytrynke i soczek malinowy przyniose !!!!:evil_lol: :diabloti:

Posted

mam nadzieje ze nie uszcześliwili was tak jak nas , bo u nas na wsi to smycz I kaganiec obowiązkowo ,w miejscach odludnionych wolno mi odpiąć smycz i żeby bylo juz zupełnie zawaliscie 50 zeta od sztuki podatku

Posted

[quote name='ayshe']dzieki BeacieG wiem juz o nowej ustawie dotyczacej psow w warszawie.radze wszystkim sie z nia zapoznac.:cool3:
Drobna poprawka - uchwała, a nie ustawa. :)

Uchwała jest z 22 czerwca 2006 r., obowiązuje od dzisiaj, tj. od 1 września 2006 r. Jest bardziej liberalna dla tych, którzy mają pełną kontrolę nad swoimi psami, a bardziej restrykcyjna dla tych, których psy... są posłuszne, jak im się chce. :evil_lol: Psy, nad którymi właściciel sprawuje pełną kontrolę mogą być puszczane bez smyczy i kagańca w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi, psy z listy ras uznanych za niebezpieczne i ich mieszańce mogą również być spuszczane w takich miejscach ze smyczy, ale tylko w kagańcu. Psy, nad którymi właściciele nie sprawują pełnej kontroli, mogą być spuszczane ze smyczy tylko w miejscach wyznaczonych (a to znaczy, że takie miejsca muszą powstać). Dla wszystkich uchwała wprowadza obowiązek sprzątania po psach (kupki można wyrzucać również do zwykłych koszy na śmieci).

Oczywiście w miejscach, których nie da się podciągnąć pod "mało uczęszczane przez ludzi", psy prowadzimy na smyczy, a agresywne ponadto w kagańcu. Ale jak widać z powyższego, nie ma ogólnego przepisu "smycz lub kaganiec" ani tym bardziej "smycz i kaganiec". :)

Posted

[quote name='mch']mam nadzieje ze nie uszcześliwili was tak jak nas , bo u nas na wsi to smycz I kaganiec obowiązkowo ,w miejscach odludnionych wolno mi odpiąć smycz i żeby bylo juz zupełnie zawaliscie 50 zeta od sztuki podatku:shake: boszsz.poglupieli.
na szczescie u nas bedzie troszke lepiej.dla tych ktorzy maja nie agresywne psy oczywiscie i panuja nad nimi;) .
mam wewnetrzny sprzeciw co do obarczania wszystkich po rowno za paru imbecyli z psami bez kontroli,coraz to nowymi ograniczeniami bez dawania czegokolwiek w zamian.rozumiem ze psow w duzych miastach jest coraz wiecej.tyle ze np.moje psy zachowuja sie cicho[nie wolno im w domu szczekac chyba ze na polecenie,sprzatam po nich w miejscach gdzie chodza ludzie bo tez nie chce wycierac koop z butow.....,nie puszczam ich ze smyczy tam gdzie sa ludzie w poblizu bo wiem ze nie kazdy lubi/nie boi sie psow.
ale na litosc bossska na kazdym spacerze spotykam ludzi ktorzy nie respektuja zadnych z przepisow,nie panuja nad swoimi psami w zaden sposob.

Posted

[quote name='BeataG']Drobna poprawka - uchwała, a nie ustawa. :)

Uchwała jest z 22 czerwca 2006 r., obowiązuje od dzisiaj, tj. od 1 września 2006 r. Jest bardziej liberalna dla tych, którzy mają pełną kontrolę nad swoimi psami, a bardziej restrykcyjna dla tych, których psy... są posłuszne, jak im się chce. :evil_lol: Psy, nad którymi właściciel sprawuje pełną kontrolę mogą być puszczane bez smyczy i kagańca w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi, psy z listy ras uznanych za niebezpieczne i ich mieszańce mogą również być spuszczane w takich miejscach ze smyczy, ale tylko w kagańcu. Psy, nad którymi właściciele nie sprawują pełnej kontroli, mogą być spuszczane ze smyczy tylko w miejscach wyznaczonych (a to znaczy, że takie miejsca muszą powstać). Dla wszystkich uchwała wprowadza obowiązek sprzątania po psach (kupki można wyrzucać również do zwykłych koszy na śmieci).uchwala:cool3: .dobra zapamietam.rzeczywiscie dosc mila dla mnie.poza tym ze mam wiecej niz jednego psa:cool3: .tj.w bloku mam np.dwa psy.chdza przy nodze,nie interesuja sie ludzmi w zaden sposob.mam nadzieje ze sie nie zacznie nikt do mnie przypierniczac tylko dlatego ze mam dwa psy.:roll:

Posted

[quote name='BeataG']Drobna poprawka - uchwała, a nie ustawa. :)

Uchwała jest z 22 czerwca 2006 r., obowiązuje od dzisiaj, tj. od 1 września 2006 r. Jest bardziej liberalna dla tych, którzy mają pełną kontrolę nad swoimi psami, a bardziej restrykcyjna dla tych, których psy... są posłuszne, jak im się chce. :evil_lol: Psy, nad którymi właściciel sprawuje pełną kontrolę mogą być puszczane bez smyczy i kagańca w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi, psy z listy ras uznanych za niebezpieczne i ich mieszańce mogą również być spuszczane w takich miejscach ze smyczy, ale tylko w kagańcu. Psy, nad którymi właściciele nie sprawują pełnej kontroli, mogą być spuszczane ze smyczy tylko w miejscach wyznaczonych (a to znaczy, że takie miejsca muszą powstać). Dla wszystkich uchwała wprowadza obowiązek sprzątania po psach (kupki można wyrzucać również do zwykłych koszy na śmieci).

Oczywiście w miejscach, których nie da się podciągnąć pod "mało uczęszczane przez ludzi", psy prowadzimy na smyczy, a agresywne ponadto w kagańcu. Ale jak widać z powyższego, nie ma ogólnego przepisu "smycz lub kaganiec" ani tym bardziej "smycz i kaganiec". :)
Ooo, super!
Tyle, jak zwykle w Polsce, najpierw wprowadza się prawo,a dopiero potem dostosowuje do tegoż rzeczywostość :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: No bo gdzie są te miejsca wyznaczone? :evil_lol:
Beata, czy ta uchwała jest gdzies w necie opublikowana? Na wszelki wypadek wolałabym sobie wydrukowac, żeby różnym nadgorliwcom moc pod nos podtykać ;)

Alix, gdzie ja mogę się z toba umówić na odebranie gryzaka? Sytuacje finansową mam podobną, nawet na bilet nie mam, zapasy w lodówce się kończą, a ja zamiast na chleb - wydaję na fajki :lol: Ale w poniedziałek skapnie mi parę złotych, więc mogę gdzies podjechać ;)

Posted

ayshe napisał(a):
uchwala:cool3: .dobra zapamietam.rzeczywiscie dosc mila dla mnie.poza tym ze mam wiecej niz jednego psa:cool3: .tj.w bloku mam np.dwa psy.chdza przy nodze,nie interesuja sie ludzmi w zaden sposob.mam nadzieje ze sie nie zacznie nikt do mnie przypierniczac tylko dlatego ze mam dwa psy.:roll:

Ano właśnie - jest w tej uchwale przepis, że psy agresywne lub mogące wzbudzać zagrożenie, mogą być wyprowadzane tylko pojedynczo i tylko przez osoby dorosłe. Jak się znajdzie za przeproszeniem kretyn, to może się do Ciebie, do mnie, tudzież do paru naszych znajomych przyczepić. Ale jednak wydaje mi się, że idzie udowodnić, że jedyne zagrożenie, jakie mogą wzbudzać nasze psy, to... zagrożenie zalizania na śmierć. :evil_lol:

Posted

ale wam fajnie :crazyeye: :placz: .
ale ja jako urodzona optymistka doszukuje sie i u nas pozytywów , jak mi gosc od pekinczyka z sąsiedniej klatki wyskoczyl z dziamganiem ze ide po drugiej stronie ulicy z owczarkiem bez kaganca ale na smyczy to mu odpowiedzialam ze przepisy nas obowiązują takie same :evil_lol: . a poza tym mieszkam na obrzezach miasta ,mam pola tuż obok ,a tam mi mogą nagwizdac ,zeby tylko jeszcez te lisy wykurzyli z osiedla to da się żyć .
a ciekawe kto bedzie u was wladny oceniac kto sprawuje kontrole a kto nie :diabloti: