Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam. Dagiego oddajemy z uwagi na silna reakcje alergiczna naszej córki na sierść. Nie pomogły leki na odczulanie. Nie chcemy aby nasza córka się męczyła. Ciągle drapie wysypke na skórze przez co robia jej sie ranki. Dagi jest kochanym psiakiem ale niestety nie możemy nic na to poradzić. Możemy mieć teraz tylko nadzieje że Daguś znajdzie nowy i dobry dom. :placz:

Posted

czyli jednak się nie udało :( :( :(
strasznie mi przykro, ze względu na dagiego i na was....wiem, że zrobiliście wszystko...

przydały by się aktualne, dobre zdjęcia dagiego do ogłoszeń

Posted

Dagi nie miał ogłoszeń.
Tak naprawdę , to do końca wyzdrowiał dopiero u Mariusza.
Wraca do nas w czwartek, muszą mieć moje psy zdjęte szwy po zabiegach aby przejść na zewnątrz.

Posted

danusiu, a może mariuszu, napiszcie jak dokładnie wygląda jego stan zdrowia, czego potrzebuje, jakich leków, karmy itp. to musi być w ogłoszeniach chyba...
ile on ma? już 1,5 roku czy więcej?

Posted

Stan zdrowia bez zastrzeżeń ,żadnych leków.
Lepiej,żeby był na suchej rybnej z karm. Chyba zaczynał już łasuchować wszystko i nie było problemów.
Ma 1,5 roku , za to charakter szczeniaka.

Posted

Dagi u nas na początku jadł karmę rybną teraz je normalną i nic mu się nie dzieje, czasami podjada chrupki czy ciastko jak mała go poczęstuje, ostatnio zjadł troszkę smażonego kotleta z piersi kurczaka i też nic mu nie było. Także myślę ,że może jeść normalną karmę.

Posted

Byliśmy dziś jeszcze prywatnie u dermatologa dostaliśmy jeszcze inną maść dla córki. Jeżeli ta maść będzie pomagała na wysypkę Dagi zostanie u nas !! Dziś po kąpieli małej posmarujemy ją , rano zobaczymy czy jest jakiś efekt. Mamy ogromną nadzieję , że ta maść pomoże, tamte leki pomogły tylko na chwile :( . Jeżeli będzie poprawa skóry córki, Dagusia nie oddamy. Biedny cały dzień leży w jednym miejscu chyba wie co go czeka :( . Trzymajcie kciuki.

Posted

I przepraszamy jeżeli sprawiamy kłopoty ( m.in chodzi nam o ogłoszenia które wystawiacie ) ,ale chcemy naprawdę żeby Daguś został u nas bardzo się do niego przywiązaliśmy, a najbardziej córka Natalia która tylko rano wstanie biegnie do Dagiego i od razu się tuli do niego.

Posted

mariuszvip2 napisał(a):
I przepraszamy jeżeli sprawiamy kłopoty ( m.in chodzi nam o ogłoszenia które wystawiacie ) ,ale chcemy naprawdę żeby Daguś został u nas bardzo się do niego przywiązaliśmy, a najbardziej córka Natalia która tylko rano wstanie biegnie do Dagiego i od razu się tuli do niego.

pytaliście może wśród rodziny im przyjaciół, czy jktoś by dagiego nie wziął do siebie?może akurat....?

Posted

pytaliśmy też, ale niestety nie, bo są albo uczuleni albo już mają psiaki :( Teraz mamy tylko nadzieję żeby lek poskutkował pozytywnie, malutka już posmarowana teraz czekać tylko do rana i zobaczymy czy będzie jakaś zmiana. Będziemy robić wszystko żeby Dagi został u nas.

Posted

i jak ta nowa masc? mialam w rodzinie przypadek alergii, objawy "pokrzywka" i czerwone spojowki, wiem ze sprowadzali spray do pryskania mieszkania z niemiec i jakies masci,tylko to bylo pare lat temu... moge sie podpytac bo dzialalo, psiak (owczarek) mieszka z nimi do dzis.

Posted

maść jak na razie zdaje egzamin. pytanie na jak długo. odnośnie tego spray'u jaka jest jego nazwa? sądząc po opisie jest on bardzo skuteczny. przyda się on aby zapobiegać alergenom. jaki jest jego koszt?

Posted

agaga21 odnośnie stanu zdrowia Dagiego. nie potrzebuje on leków itp. jest zdrów jak ryba. może już jeść normalną karmę. moim zdaniem to chyba wpływ stresu mógł mieć wpływ na jego dietę. choć nie wiem czy na pewno. w każdym bądź razie jest wszystko ok. tylko teraz zaczął się okres gubienia sierści zimowej :D wszędzie jego ślady

Posted

mariuszvip2 napisał(a):
maść jak na razie zdaje egzamin. pytanie na jak długo. odnośnie tego spray'u jaka jest jego nazwa? sądząc po opisie jest on bardzo skuteczny. przyda się on aby zapobiegać alergenom. jaki jest jego koszt?

trzymam kciuki za zdrowie waszej córci i za waszą wytrwałość!

Posted

Witam. Córka ma 15 miesięcy. Odnośnie tych badań na alergię, nie wiemy już sami czy to oby na pewno na sierść alergia. Bo z tego co powiedział mój lekarz rodzinny badanie skórne u tak małego dziecka może sfałszować wynik, dlatego, że skóra dziecka jest jeszcze bardzo delikatna. Najlepsze było by badanie krwi. Moja dziewczyna pójdzie pomieszkać do mamy na pare dni i zobaczymy czy to od sierści jest wysypka. Jeśli nic się nie zmieni wykluczymy alergie na sierść. Skonsultuje się też z alergologiem z wałcza, bo dostałem namiar na tego lekarza od Pani Danusi. Mówi, że to bardzo świetny i konkretny lekarz.