Fela Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 W gęstej i długiej sierści nie widać, jak bardzo łapa jest pokancerowana.Opiera ją niestety na zewnętrznej stronie. Quote
LadyBell Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 ojej ale on ładny jest.. i jakie ma bielutkie ząbki :) Koniecznie trzeba mu buta założyć żeby nie okaleczył tej stopy... Quote
gonia66 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Piękny ten nasz Maciejka:):) JAk sie go jeszcze wykąpie, wyczesze i doprowadzi do stanu "uzywalności" łapeczkę, to domki bedą się o niego biły:):) Ogromnie sie ciesze z tych fotek..z faktu, ze juz dla chlopaka zaczęło się nowe życie:):):) Quote
zachary Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Piękny!!!! Ciotki, napiszcie do cioteczki Delph.Ona z koleżanką uratowała łapkę pieskowi, w której brakowało kosteczek, a pozostałe były "zżerane" przez jakąś bakterię, czy inne psakudztwo....W Warszawie większość wetów chciała obciąć łapkę, ale ciotki nie dały i walczyły, nawet bucik z USA sprowadziły.Dzisiaj, psiak bez bucika gania wesoło, kosteczki się odbudowały, ale co to była za determinacja z jaką walczono o łapkę psiaka!!!! Quote
Fela Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Buciki - mam dwa do wyboru - podrzucę jutro do hotelu. Póki co łapka zabezpieczona dziecięcą skarpetką. Na szczęscie Maciejka nie specjalnie forsuje łapę. Najchętniej leżał na trawce. On jest młodziutki, ma ze dwa lata. I rzeczywiście śliczny. Jutro będzie doprowadzany do ludzi (kąpany, gruntownie czesany). Musiał być w domu z dziećmi. Gdy byliśmy w lecznicy, weszły dwie dziewczynki z rodzicami (tak na oko 7 i 5 lat). Jak on się ucieszył!!! Od razu do nich przykicał, merdał oonem jak szalony, a one go deliktanie, paluszkiem po główce... Quote
gonia66 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Fela napisał(a):Buciki - mam dwa do wyboru - podrzucę jutro do hotelu. Póki co łapka zabezpieczona dziecięcą skarpetką. Na szczęscie Maciejka nie specjalnie forsuje łapę. Najchętniej leżał na trawce. On jest młodziutki, ma ze dwa lata. I rzeczywiście śliczny. Jutro będzie doprowadzany do ludzi (kąpany, gruntownie czesany). Musiał być w domu z dziećmi. Gdy byliśmy w lecznicy, weszły dwie dziewczynki z rodzicami (tak na oko 7 i 5 lat). Jak on się ucieszył!!! Od razu do nich przykicał, merdał oonem jak szalony, a one go deliktanie, paluszkiem po główce...KOlejne cudne wiesci...i kolejne dziekujemy:D Quote
idusiek Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Czy on jest pogryziony przy oku? :shake: Kurdę... Quote
gonia66 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 idusiek napisał(a):Czy on jest pogryziony przy oku? :shake: Kurdę... Widzialam tez "to coś" ptzy oczku, ale to wyglada juz na starsze... NAwet jesli byl pogryziony- to juz mozemy byc spokojne..Juz teraz wszystko bedzie inaczej dla niego... Te fotki sa przeurocze- mysle, ze beda do ogłoszen...i pewnie beda jeszcze piękniejsze, jak bedzie juz doprowadzony do "uzywalnosci"..:) Maciejko juz jest piekny- naprawde..usmiechniety i taki uroczy..a cóz dopiero bedzie jutro..???:):):):) Quote
Fela Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [video=youtube;gSjAa5u4c1Y]http://www.youtube.com/watch?v=gSjAa5u4c1Y[/video] Quote
gonia66 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 FAjny filmik:) Te ujęcia na początku, to jeszcze w schronisku..??Dziekujemy.. Widac, że Maciejek chcialby pobiegac, pobawic sie- widac to w jego oczkach, i widac, ze jakby wiedzial o swoim "kalectwie" i sie "nie zapędza"..ale jak w pewnej chwili "stanął " na ta lapinkę, to az krzyknęłam i mnie w brzuchu zakręciło..:( TO widok..hmmmm....jakby to napisac...bolesny... Jeszcze bardziej sie ciesze, że juz zabrany...i że zajmiemy sie ta jego łapeczka... Będzie z chlopaka fajny przytulaczek:):) Quote
ludwa Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ciotka ludwa z radością powysyła karteczki- cegiełki. Robi ktos to allegro? Bo pieniądze bardzo potrzebne a z cegiełek zawsze jakis grosiczek wpadł:) Quote
pumcia02 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 a ja bym prosila ciotke ludwe o podawanie wplat. bede aktualizowac pierwszy post :) Delph wywalczyla Felkowi nowe zycie, a stan jego lapy byl baardzo podobny. Trzeba z psa zrobic optymistę :) Quote
idusiek Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 heh, jak juz sie upieracie przy zmianie imienia o moze na meskie? moze po prostu Maciek ? Quote
pumcia02 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 mi tam sie ani Maciek, ani Maciejak czy jakos tak nie podoba. ale ja sie nie spieram :) Quote
Fela Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Jaki Fifek z niego? A mozi to już kompletnie. Nie bądźcie ciotki takie stereotypowe. Jemu się Maciejka podoba. Przenajmniej oryginalnie :-P Quote
ludwa Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 maciejka na nią wskazuje. Maciejek prędzej. Ciotka, czy Ty chcesz, żeby ono potem miało problem z identyfikacją...? ;) Quote
Fela Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ej, ciotki, nie bądźcie takie drętwe :-P Słyszałyście o tym, że oryginalne imię ułatwia znalezienie domu? Oczywiście może być kolejny reksio czy pikuś. Tylko po co? Zamiast deliberować nad imieniem, podeliberujcie nad aukcją cegiełkową. Quote
idusiek Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Fela napisał(a):Ej, ciotki, nie bądźcie takie drętwe :-P Słyszałyście o tym, że oryginalne imię ułatwia znalezienie domu? Oczywiście może być kolejny reksio czy pikuś. Tylko po co? Zamiast deliberować nad imieniem, podeliberujcie nad aukcją cegiełkową. mamz do wystawienia kalendarzyki po 5 zł. kto ułoży tekst do allegro? Jamoge wystawić z naszego konta. Quote
gonia66 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 idusiek napisał(a):mamz do wystawienia kalendarzyki po 5 zł. kto ułoży tekst do allegro? Jamoge wystawić z naszego konta.Poprosze o tekst osoby, ktore to robia, moze znajdą czas na cito:) Chodzi o krotki tekst do ALlegro.??? Tylko tekst- tak? Quote
Fela Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Idusiek, kalendarzyki to już głupio w czerwcu. Możemy wystawić: - zawieszki do telefonu - psie piłki - kartki psie Wszytsko po 5 zeta Ja dziś od doktora będę miała szczegółową i fachową informację, co z łapą i jakie mogą być koszty operacji. To do aukcji bardzo potrzebne Quote
idusiek Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 ok...ale psie piłki się kijowo wysyła:/ Poza tym dopóki nie ma listopada/grudnia- to kalendarzyki można wysyłać i mi tam głupio nie jest ;) Quote
Fela Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Piłkę się wsadza w kopertę bąbelkową, nakleja znaczek i już. Ludwa już dziś odebrała siatę piłek Quote
Recommended Posts