Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mysza2']Staruszek a taka zadziora ;););)
Renatko u Ciebie nawet w kibelku ma lepiej niż w schronie :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
Do niedawna myslałam,ze w kibelku ma lepiej,niestety dzisiaj sprowadzono mnie na ziemię i na jednym z wątków psa,którego hotelikowałam,zarzucono mi,że doprowadziłam prawie do śmierci starego,schorowanego psa,a drugiego(kajtusia) pewnie zaraz usmiercę trzymając go w toalecie:roll:
Także widzicie dziewczynki,że adopcja kajtka jest MEGA pilna,bo zaraz mnie zlinczują o znęcanie się nad zwierzętami,o oszustwo i wyłudzanie pieniędzy...

Kajtus wazy około 10 kg,mania 8 kg
Mania może iśc do domu z innymi zwierzętami,kajtus do domu tylko z suczkami!

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zawsze mnie szalenie ciekawi, że ludzie czepiają się zawsze tych co starają się coś robić. Jak się nic nie robi to się ma święty spokój. Renatko zlinczować cię nie pozwolimy.

Posted

Ehh tak to niestety już jest na dogo:shake: Ale mimo wszystko łazienka dla psa jest lepsza niż śmierć w schronisku, no nic trzeba pilnie coś chłopakowi szukać.

Renatko podaj mi na pw numer konta i dane do przelewu chodzi o zwrot za sterylke pisałam do justyny ale ona ma skrzynke zapchaną a to pilne

Posted

Propozycja ogłoszenia w DZ:
Kajtek, czarny piesek, wiek ok. 10 lat,
średniej wielkości 10 kg, posłuszny,
przyjacielski, lgnący do człowieka,
idealny dla starszych osób,
zachowuje czystość w domu, ładnie
chodzi na smyczy, bardzo wylewnie
okazuje swoje uczucia opiekunom,
czeka na dom, tel. xxx xxx xxx

Renatko bardzo proszę Cię o korektę dotyczącą jego charkteru w tym co pisałam, nie wiem jak ze smyczą np.
Proponuję nie pisać w ogłoszeniu o tym że nie toleruje innych psów, można to zrobić telefoniczne, wydłużyłoby to ogłoszenie i niepotrzebnie odstraszałoby.
Wszelkie uwagi i korekty mile widziane

Posted

Macie rację. O nietolerowaniu innych psów należy KONIECZNIE powiedzieć w ewentualnych rozmowach- mam nadzieję, że będą te rozmowy- bo to może być problem. Sama mam takiego w domu i nie ma mowy, by inny pies zbliżył się do nas lub do mojego futrzaka. Nie chodzę nigdzie tam, gdzie sa psy i vice versa...

Posted

[quote name='danka4u1']Macie rację. O nietolerowaniu innych psów należy KONIECZNIE powiedzieć w ewentualnych rozmowach- mam nadzieję, że będą te rozmowy- bo to może być problem. Sama mam takiego w domu i nie ma mowy, by inny pies zbliżył się do nas lub do mojego futrzaka. Nie chodzę nigdzie tam, gdzie sa psy i vice versa...[/QUOTE]
Witaj w klubie :multi: ja omijam wszystko co ma 4 łapy o kilometr, a nie jest łatwo bo w blokowisku mieszkam, a moja waży teraz 37 kg:lol::lol:

Posted

Kochana, w klubie "U Renaty" mam zaszczyt bywać od dawna i odwiedzać moich ulubieńców oraz samą R. Natomiast nie wiedziałam, że jest więcej takich nieco problematycznych psów jak mój pomyleniec- ukochany. Tez mieszkam w bloku, 10 piętro, a spacery dostarczają nam tyle emocji:evil_lol::evil_lol:, że tylko Ty i Renia z agresorkiem Kajtusiem, wiecie, o co chodzi:evil_lol::evil_lol:
Mój dzikusek waży tylko 13 kg i ...niestety coraz mniej na stare lata- ma 11 lat-ale atakuje zwłaszcza DUŻE psy:evil_lol::evil_lol:
No i ma [U]problemy z biegunkami[/U].....więc też nieco jestem podszkolona w temacie:evil_lol:
Z Kajtkiem będzie ciężko i jest już ciężko. Nawet nie wiem, jak można sobie poradzić z takim psem, mając dodatkowo inne. Ja nie znam na to sposobu.:shake::shake:

Posted

[quote name='Mysza2']Propozycja ogłoszenia w DZ:
Kajtek, czarny piesek, wiek ok. 10 lat,
średniej wielkości 10 kg, posłuszny,
przyjacielski, lgnący do człowieka,

Renatko bardzo proszę Cię o korektę dotyczącą jego charkteru w tym co pisałam, nie wiem jak ze smyczą np.
Proponuję nie pisać w ogłoszeniu o tym że nie toleruje innych psów, można to zrobić telefoniczne, wydłużyłoby to ogłoszenie i niepotrzebnie odstraszałoby.
Wszelkie uwagi i korekty mile widziane[/QUOTE]

On jest malutki,tylko na fotkach wygląda na średniego,bardziej gruby, niż duży :)
Poza tym ja napisałabym zamiast 10 lat-starszy,żeby był jakikolwiek odzew z ogłoszenia

Posted

Propozycja ogłoszenia w DZ:
Kajtek, mały (10 kg), czarny,
starszy piesek, posłuszny,
przyjacielski, lgnący do ludzi,

Posted

A czy w ogłoszeniu będzie też zdjęcie Kajtusia i kiedy ogłoszenie się pojawi? Ja pisałam też do Kisiaraf o ogłoszenia bo ona robi w metrze bezpłatnie odpisała mi więc na szybko napisałam parę zdań i podałam numer do siebie jednak nie wiem czy zdążyła dodać naszego Kajtka

Posted

Justyna się nie odzywa. Może ma kłopoty z dogo. Ogloszenie miało być w ten piątek, ale coś tam się skomplikowało. Z tego co oglądalam w DZ to zdjęcie jest na górze a pod spodem tekst

Posted

Aha a to zdjęcie jest w dziale ogłoszenia? Bo wiem swego czasu że kiedyś ogłoszenia były na 2-3stronie gazety a ostatnio(jakoś 2 tyg temu) widziałam takie właśnie ogłoszenie ze zdjęciem w dziale ogłoszeń a tam z tego co wiem aż tak dużo osób nie zagląda nie wiem jak to jest ja tylko pytam moja mama prenumeruje od 10lat DZ i spotykałam się z różnymi właśnie na początkowych stronach

Posted

No to trzymam kciukasy,może jakis domek zadzwoni:)
A może jakaś dobra dusza uwolni Kajtusia z mojej łazienki,bo przecież nagle tyle współczujących osób sie znalazło na innym wątku,że aż dziwne,ze nie chcieli pomóc jak wątek był dopiero załozony i Justyna krzyczała o pomoc dla tych psiaków.No ale teraz tez już ucichli "chętni" na Kajtusia.Jak Justyna kazał im go zabierac ode mnie,to już cisza,juz sie nie odzywają:roll:.No tak,ale od zawsze wiadomo,ze ta krowa co dużo ryczy,to mało mleka daje:p
Mania cud,miód:),Kajtus nadal warczący:shake:

Posted

Ojj Kajtuś no ale kto by pomyślał że na psy może być cięty u mnie był spokój bo suczkę mam na spacerze też olewał psy ale wiadomo to co innego:roll: A co do osób krzyczących że biedny Kajtuś w łazience zamknięty ehh niedługo może będą pisać że pewnie też pieluchę mu zakładasz co by ci łazienki nie obsikał i że pewnie 24h tam siedzi i niedługo zanik mięśni będzie ehhale jak się napisze o pomoc to nagle wszyscy milkną i znikają w niewyjaśnionych okolicznościach:evil_lol: ale to normalka. Renatko nie przejmuj się po prostu ucz się by twoja pupa była twardsza bo serca masz mięciutkie:loveu: Na ogłoszenia niestety zero odzewu może ta gazeta coś da:roll:

Posted

Serce mam miękkie,to fakt,ale pupe też mam miękką:placz:Odchudzam się i odchudzam,ale efekt żałosny:-(
A pieluchy kajtusiowi nie zakładam:)Bo pięknie wytrzymuje siusiu i kupke no i dużo jest tez na dworku,coby mu mięśnie nie zaniknęły:p

Posted

[quote name='Renata5']Serce mam miękkie,to fakt,ale pupe też mam miękką:placz:Odchudzam się i odchudzam,ale efekt żałosny:-(
A pieluchy kajtusiowi nie zakładam:)Bo pięknie wytrzymuje siusiu i kupke no i dużo jest tez na dworku,coby mu mięśnie nie zaniknęły:p[/QUOTE]

Serce miękkie, pupa- też i jeszcze tak szybko, Reniu......uczysz się, wyciągasz wnioski, stosujesz do rad- zaleceń??, osób doświadczonych. Tak trzymać. Spacery, spacery !!

Posted

Reniu, pupę to ty musisz mieć twardą niestety. Ja mam nadzieję że z tych papierowych ogłoszeń może się ktoś odezwie. Niestety macie rację, szum i krzyk na początku a jak już pies w DT to jakoś znika większość. Samo życie. Ja jeszcze podoklejam trochę ogłoszeń. A nuż .....
Serdecznie cię pozdrawiam Renatko:):). A wiesz że dzisiaj rozsyłając prośby o kaskę na DT dla takiego Staruszka z Zabrza Agdana jedna z osób szczegółowo mnie wypytywała ile taki Dt kosztuje, na co te pieniądze i na końcu stwierdziła że to świetny biznes. Powinnam była (a nie mogłam) odpisać "to rób do cholery ten świetny biznes:. Ręce opadają

Posted

[quote name='Mysza2']Ja mam nadzieję że z tych papierowych ogłoszeń może się ktoś odezwie. [/QUOTE]
Tych ogłoszeń wisi już bez liku; gdzie się ruszę, tam Kajtek....:shake:
Myślę, że może to gazetowe ogłoszenie..

Posted

Oj tak Myszko,biznes pierwsza klasa:roll:.szczególnie przy starych,schorowanych,sikających,kupkających psach:-(.Mam psiaka z padaczka,miałam z odlezynami,mam psiaki z róznymi schorzeniami i pracy jest przy tym mnóstwo.Ale wiesz....interes się kreci,kasy mam po czubek nosa,niedługo wille na Hawajach sobie za to kupię:)No zyc nie umierac:) A...mi tez jedna taka powiedziała,ze biznes niezły robię,bo biore stare psy,które będa u mnie do końca zycia,to i kasa jest pewna i stała,bo dopóki pies zyje,to piniędze leca na konto,a ja nic nie robię tylko leżę do góry brzuchem i liczę kasę na koncie:roll::p

Posted

[quote name='Renata5']Oj tak Myszko,biznes pierwsza klasa:roll:.szczególnie przy starych,schorowanych,sikających,kupkających psach:-(.Mam psiaka z padaczka,miałam z odlezynami,mam psiaki z róznymi schorzeniami i pracy jest przy tym mnóstwo[/QUOTE]
To właśnie starałam się jej wytłumaczyć, a poza ty każdy DT ma jekieś psy bez sponsoringu na własnym wikcie.
Mam nadzieję że jak ta osoba trochę pobędzie na dogomanii i zobaczy czym to się je to zmieni zdanie. Nie chciałam jej obrażać ani zniechęcać bo często takie nastawinie wynika tylko z niewiedzy. Jakbyś już Renatko nie wiedziała co z tym nadmiarem kasy zrobić to podziel się ze mną :):)
Muszę się z Justyną zdzwonić co z tym ogłoszeniem, bo nawet nie wiem czy poszło. Nie wiem ile Renatka jeszcze wytrzyma, ale jeśli nie uda się go wyadpotować to może szukać innego DT? Co o tym myslicie?

Posted

Możecie mnie udusić,ale mnie dogo nie działało pare dni...mam tak co jakiś czas,a jak już działa,to sie zacina.Ja sie pocieszam tylko tym,że nie tylko ja tak mam,bo MartynaP,to już w ogóle nie potrafi wejść od dawna.

Na ten piątek dziewczyny z Zabrza dawały Liderka,więc nie było nawet sensu,bo Kajtek przegrałby z nim.Mam nadzieje,że na przyszły już nikt nie da.Opis Myszy2 jest idealny,Teraz tylko zdjęcie trzeba wybrać i posłać wszystko Syli.

Posted

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/S_VxkEvkwEI/AAAAAAAABqc/dkdMCYgBBzI/s512/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20003.jpg[/IMG] to jest z tych linków na 1 stronie. przeszukam jeszcze te od renatki
[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/3559/pakamera203.jpg[/IMG]

Posted

Kupiłam Dziennik Zachodni i nie było żadnego pieska ze zdjęciem.Zmieniła się cena i przedrukowuję z wątku Kapsliczka.
Pisała Bjuta:
Słuchajcie, nastąpiła podwyżka... 14 czerwca... Za 105 znaków (czyli mniej niż połowę tego poprzedniego tekstu) płaci się ponad stówę...
Poradziła mi miła pani z biura ogłoszeniowego Dz. Zach. żeby zrobić inaczej. Dała mi kontakt na panią odpowiedzialną za t.zw. strony powiatowe. Tam się czasem pokazują (w miarę wolnego miejsca) zdjęcia psiaków i opisy - na ostatniej stronie Dziennika Zach. w powiecie - w tym wypadku Zabrzańskim. Pani Maria zgodziła się przyjąć nasze ogłoszenia i umieszczać w miarę możliwości. Jest to bezpłatne - natomiast kiedy się ukaże - nie mamy wpływu...
Zaraz tam wyślę jakieś 4 psiaki w tym oczywiście Liderka i Kapslika.

Link do wątku:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180682-KAPSLIK-psi-okruszek-pojechał-do-hotelu-do-Kikou-i-prosi-o-ogłoszenia!/page81[/URL]