Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[quote name='MagdaNS']Dostałam konto Maxa, któremu przyznaliśmy 150 zł pomocy, zaraz zrobię przelew.[/QUOTE]
dziękuję slicznie w imieniu MAXa i Neris - jego tymczasowej opiekunki - pieniązki się bardzo przydadza, operacja się udała - teraz 6 tygodni karmienia strzykawką...
poprosze Neris, żeby jak tylko dostanie pieniążki na konto potwierdziła tu na wątku.

[quote name='MagdaNS']Nie mam cały czas wyjaśnionej sprawy Rozi, ile mamy przyznać pomocy i na jakie konto wysłać. [/QUOTE]
pisałam do kikou, żeby przesłała nr konta i mniej więcej kwote, jaka już wydała na leczenie małej Rozi, ale kikou ostatnio jest mega zajęta swoimi chorującymi staruszkami i Rozi oczywiście i nie wchodzi na net, jak tylko się odezwie, przeslemy nr konta. z tego co pamiętam, to ciocie Monika z Katowic i agusiazet podjęły decyzje o przyznaniu nam 100 zł pomocy finansowej.

Posted

Ogromne dziękuję za wsparcie dla starych jamniczek z toruńskiego schronu. Wpłata naturalnie dotarła w kwocie 100pln z datą 20 lipca 2010.
Przepraszam za spóźnienie z raportem.

Posted

Chcialam prosic o wsparcie dla staruszki DONkowatej, przebywajacej na dozywociu u Kikou w hoteliku. Sasza ma dramatyczna sytuacje finansowa, brakuje juz na sierpniowa oplate za hotelik. Kazda zlotowka jest kolejny dniem spokoju i szczescia staruszki.
Prosze o pomoc :(

Watek Saszki:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/183579-%C5%9Alepa-sunia-z-nowotworem-walczy-o-%C5%BCycie-zbieramy-deklaracje.-POM%C3%93%C5%BB-JEJ[/url]

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Chcialam prosic o wsparcie dla staruszki DONkowatej, przebywajacej na dozywociu u Kikou w hoteliku. Sasza ma dramatyczna sytuacje finansowa, brakuje juz na sierpniowa oplate za hotelik. Kazda zlotowka jest kolejny dniem spokoju i szczescia staruszki.

Watek Saszki:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/183579-%C5%9Alepa-sunia-z-nowotworem-walczy-o-%C5%BCycie-zbieramy-deklaracje.-POM%C3%93%C5%BB-JEJ[/url][/QUOTE]

Zajrzałam, myślę, że należy pomóc!!! Co na to inne skarpetowe ciotki?

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Chcialam prosic o wsparcie dla staruszki DONkowatej, przebywajacej na dozywociu u Kikou w hoteliku. Sasza ma dramatyczna sytuacje finansowa, brakuje juz na sierpniowa oplate za hotelik. Kazda zlotowka jest kolejny dniem spokoju i szczescia staruszki.

Watek Saszki:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/183579-%C5%9Alepa-sunia-z-nowotworem-walczy-o-%C5%BCycie-zbieramy-deklaracje.-POM%C3%93%C5%BB-JEJ[/url][/QUOTE]

Koniecznie trzeba pomóc!

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Koniecznie trzeba pomóc![/QUOTE]
Ja się może narażę tym, co napiszę, ale mam wątpliwości... nasza pomoc ma charakter jednorazowy, dotychczas psiaki dostawały dopłaty do leków, zabiegów, itp. Tutaj brakuje deklaracji na hotel, w tym miesiącu dołożymy i będzie to jakieś "ugaszenie "pożaru", ale co będzie za miesiąc? Wiem, że za miesiąc suczki może z nami już nie być, skoro jest nieuleczalnie chora (choć nie znalazłam nigdzie informacji, czy ma podawane jakiekolwiek leki i czy w obecnym stanie po prostu nie cierpi) - więc jak dla mnie to może być jedyny argument "za". Osoby opiekujące się sunią muszą jednak mieć świadomość, że pomoc jest jednorazowa. Proszę zatem o decyzję, jaką kwotę przekażemy dla suni, bo wnioskodawca nie napisał.

Posted

[quote name='MagdaNS']Ja się może narażę tym, co napiszę, ale mam wątpliwości... nasza pomoc ma charakter jednorazowy, dotychczas psiaki dostawały dopłaty do leków, zabiegów, itp. Tutaj brakuje deklaracji na hotel, w tym miesiącu dołożymy i będzie to jakieś "ugaszenie "pożaru", ale co będzie za miesiąc? Wiem, że za miesiąc suczki może z nami już nie być, skoro jest nieuleczalnie chora (choć nie znalazłam nigdzie informacji, czy ma podawane jakiekolwiek leki i czy w obecnym stanie po prostu nie cierpi) - więc jak dla mnie to może być jedyny argument "za". Osoby opiekujące się sunią muszą jednak mieć świadomość, że pomoc jest jednorazowa. Proszę zatem o decyzję, jaką kwotę przekażemy dla suni, bo wnioskodawca nie napisał.[/QUOTE]
Prosilam o wsparcie finansowe w jakiejkolwiek kwocie (i zdaje sobie sprawe, ze dotacja jest jednorazowa) - kazda zlotowka jest dla Saszy wazna. Czy pomozecie i w jakiej wysokosci to juz Wasza decyzja.
Sorry Magda, ale twoj argument o "gaszeniu pozaru" powalil mnie na kolana...

Posted

Ja uważam, że Saszę można wesprzeć jednorazowo kwotą stu złotych, choć zgadzam się, że pomoc doraźna na hotel nie jest priorytetem skarpety, bo w kolejnym miesiącu pewnie znowu zabraknie:(

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Sorry Magda, ale twoj argument o "gaszeniu pozaru" powalil mnie na kolana...[/QUOTE]
Bo taka jest prawda - brakuje pieniążków na utrzymanie suni w hotelu, bo nie ma na tyle deklaracji stałych, więc ta nasza pomoc ma charakter doraźny, w tym miesiącu dołożymy do hotelu i jakoś się uda popłacić rachunki, a co za miesiąc?
Proszę przysłać na PW konto do przelewu, skoro wszystkie ciotki Skarpety, warunkowo lub bez, są za przyznaniem pomocy.