Klaudus__ Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 A więc tak. Mam o Rudzię dwa bardzo konkretne zapytania z okolicy - a mianowicie, jedno z Tychów, drugie z wioski zaraz obok Pszczyny. Pani która dzwoniła z Pszczyny - wręcz mnie ubiegła ze wszystkim co chciałam powiedzieć. Chętna na wizytę przedadopcyjną,że o sterylce nie wspomnę :) Wiedzą co to znaczy 'brak sterylizacji...' czyli problemy zdrowotne idące za tym. Ważne,żeby dom dla małej był wyrozumiały, bo Ona potrzebuje czasu... Quote
monika083 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 swietnie gdyby ten domek w Pszczynie wypalil-mialabys Myszke na oku. Quote
Niebieska713 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 monika083 napisał(a):swietnie gdyby ten domek w Pszczynie wypalil-mialabys Myszke na oku. Tylko,zeby sunia znow nie trafila w to samo miejsce...:shake: I wydaj ja dopiero po sterylce..,najbezpiezczniej...:roll: Quote
Klaudus__ Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Ważna! Ale nie tak do końca odważna :)... Quote
IVV Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 ona taka jamnikowata jest- sliczna :) a czy jest na jamnikach ? jakies wiadomosci? Quote
Ewanka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Śliczna malutka ... rzeczywiscie jamnikowata miniaturka :) Quote
IVV Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 dziewczyny blagam ,ona jest tak sliczna i w typie na dodatek miniatury jamnika trzeba ja koniecznie wysterylizowac... Quote
Klaudus__ Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Taki maleńki karakan :P Narazie nikt się nie oddzywał. Cisza ... Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 IVV napisał(a):dziewczyny blagam ,ona jest tak sliczna i w typie na dodatek miniatury jamnika trzeba ja koniecznie wysterylizowac... zgadzam się z tym. Wiem, że w Polsce są dwie szkoły sterylizowania suk - zachodnia, czyli przed pierwszą cieczką i polska, czyli po pierwszej cieczce. Niestety, większość lekarzy w Polsce nie podejmuje się sterylizacji przed pierwszą cieczką. Mam nadzieję, że ten, do którego się zgłosicie będzie wiedział jak to się robi. A malutka? Na pewno znajdzie cudowny domek! Quote
IVV Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Sankja napisał(a):zgadzam się z tym. Wiem, że w Polsce są dwie szkoły sterylizowania suk - zachodnia, czyli przed pierwszą cieczką i polska, czyli po pierwszej cieczce. Niestety, większość lekarzy w Polsce nie podejmuje się sterylizacji przed pierwszą cieczką. Mam nadzieję, że ten, do którego się zgłosicie będzie wiedział jak to się robi. A malutka? Na pewno znajdzie cudowny domek! ...tak czekanie na ta pierwsza cieczke konczy sie zwykle tym ,ze ludzie nie daja sobie z cieczka rady a pozniej placi za to tylko biedna sunia... nie oszukujmy sie, przecietna swiadomosc ludzi na temat cyklu biologicznego psa i co trzeba z tym robic rowna sie z 0 nie wszyscy sa tacy jak wy na dogo i duzo psiakow trafia wlasnie w te inne rece ,a pozniej sa dramaty. w tak prosty sposob mozna tego uniknac-stresu dla wlasciciela i niechcianych nieszczesliwych szczeniat... Quote
Klaudus__ Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Albo twierdzenie,że sunia powinna choć raz mieć szczeniaki, bo jak nie to Jej się w głowie popierniczy... I takie herezje wygłaszają nawet weci... Znam jednego nawet... Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 oh tak. Ten tekst, że suka powinna mieć jeden miot powala mnie na łopatki! Pytam się: dlaczego? "no bo ... tak ludzie mówią" :roll: brak edukacji społeczeństwa polskiego! prostota i zacofanie. Niestety... Czy wet do którego pojedziecie robi sterylki przed pierwszą cieczką? Jak tak, to może niech Pani z Pszczyny przeleje pieniądze na konto i ciachnijcie ją. (jeżeli Pszczyna okaże się tym najwspanialszym, jedynym, niepowtarzalnym :) ) Quote
mikoada Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jutro zadzwonię do tego weta i zapytam czy robi takie sterylki, ale jak z nią rozmawiałam w sobotę to pytała mnie czy Rudzia miała już cieczkę... Quote
IVV Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 przeciez dokladnie nie wiemy czy miala ,jest duze prawdopodobienstwo ze tak .trzeba sie trzymac tej teorii ze juz przynajmniej jedna miala Quote
zerduszko Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 IVV napisał(a):przeciez dokladnie nie wiemy czy miala ,jest duze prawdopodobienstwo ze tak .trzeba sie trzymac tej teorii ze juz przynajmniej jedna miala A wet czasem tego nie jest w stanie poznac po sromie czy coś?? Mi się coś kołacze, że jak przygarnęliśmy naszą sunię, to nam mówiła wetka, ze jeszcze nie miała cieczki... Ale mogłam coś pomieszać, bo to było jakiś czas temu ;) Quote
Klaudus__ Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 [quote name='IVV']co u malej ? sa juz jakies wiesci? Jutro jesteśmy umówieni na zapoznanie Rudzi z Tori :) Zobaczymy jak to będzie wyglądać ;) Quote
Isadora7 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 W głowie się nie mieści że taki mikrusek bez domu Quote
Recommended Posts