Klaudus__ Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='E-S']Że tak z pewną nieśmiałością przypomnę pytanie ? JUż odpowiadam. Sterylka u mnie między 300-350. Drogo. Zapytam w jeszcze jednej lecznicy,ale nie sądzę,że będzie taniej. Jeżeli nazbieramy mogę zrobić tę sterylkę. Ja nie jestem w stanie sama za nią zapłacić. Za każdego psa wyciągniętego muszę zapłacić 50 zł. Poza tym kupuję jedzenie dla kilku psów w 'domach' z których muszą zniknąć... Np. http://www.dogomania.pl/threads/186628-Pilnie-szukamy-DT-dla-psiego-małżeństwa-z-meliny!-POMOCY!!!-Pszczyna http://www.dogomania.pl/threads/177328-Pszczyna.Roczna-suczka-bez-sterylki-z-psem-pod-jednym-dachem!Pomocy! I poprostu nie mam kasy. Quote
_va Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Idę wieczorem na wizytę przedaopcyjną, pierwszy raz to robię i mniej więcej wiem jak to powinno wyglądać, ale może ktoś ma jakieś wskazówki/porady:)? Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va napisał(a):Idę wieczorem na wizytę przedaopcyjną, pierwszy raz to robię i mniej więcej wiem jak to powinno wyglądać, ale może ktoś ma jakieś wskazówki/porady:)? To moze idz z jakas druga Cioteczka,ktora juz takie wizyty robila...:shake: Quote
Klaudus__ Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='_va']Idę wieczorem na wizytę przedaopcyjną, pierwszy raz to robię i mniej więcej wiem jak to powinno wyglądać, ale może ktoś ma jakieś wskazówki/porady:)? Ja z mojej strony chcę nałożyć szczególny nacisk na STERYLKĘ,umowę i fakt,że Rudzia nie potrafi chodzić na smyczy, czy Pani sobie z tym poradzi? Trzeba też zaznaczyć,że mała jest bardzo strachliwa i trochę czasu upłynie nim Rudzia się stanie bezstresowym pieskiem. Trzeba też zapytać co będzie z małą podczas jakichś dłuższych wyjazdów? Quote
Klaudus__ Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='Niebieska713']To moze idz z jakas druga Cioteczka,ktora juz takie wizyty robila...:shake: To bardzo mądra rada. Chciałam to samo zaproponować. Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va - naprawde lepiej byloby,zebys poszla z druga bardziej doswiadczona Cioteczka na ta wizyte...Czy jest jakas druga chetna cioteczka do wizyty..????? Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va napisał(a):Idę wieczorem na wizytę przedaopcyjną, pierwszy raz to robię i mniej więcej wiem jak to powinno wyglądać, ale może ktoś ma jakieś wskazówki/porady:)? napiszcie do irenaka ,ona robi swietne wizyty przedadopcyjnei z tego co zrozumialam jest z Krakowa :)500-18-19-20 -(pomagala dziewczynom z Zamoscia) Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 cioteczki trzeba zrobic ta sterylke:) ja pomoge troche finansowo powiedzmy okolo 150zl. kto jeszcze sie dorzuci? lub moze przy tej wizycie mozna pani zaproponowac ze za polowe sterylki zaplacimy i co ona na to... Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 IVV napisał(a):napiszcie do irenaka ,ona robi swietne wizyty przedadopcyjnei z tego co zrozumialam jest z Krakowa :)500-18-19-20 -(pomagala dziewczynom z Zamoscia) Zadzwoncie do niej i umowcie sie na wizyte... Quote
_va Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 ale to jest wizyta w Jeleniej Górze, nie w Krakowie, nie znam tu nikogo z dogo Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va napisał(a):ale to jest wizyta w Jeleniej Górze, nie w Krakowie, nie znam tu nikogo z dogo A Ty Jestes z Jeleniej Gory...? Myslalam,ze z Krakowa... Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 zadzwon do niej przynajmniej i porozmawiaj ,ona ma bardzo duze doswiadczenie...jak masz psa to go ze soba wez na wizyte ,wszystkie reakcje bedziesz lepiej widziec u tych ludzi Quote
_va Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Studiuję w Krakowie ale przyjechałam na weekend do rodziców pod Jelenią. Psa mamy, ONka, ale nie ma go jak tam zabrać ;/ Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 kurcze ,a moze masz kolezanke z mniejszym psiakiem ktora by z toba sie wybrala? Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va napisał(a):ale to jest wizyta w Jeleniej Górze, nie w Krakowie, nie znam tu nikogo z dogo Z Jeleniej Gory jest CAELESTIS...Jest na Mapie Pomocy Dogo...Napisz do niej .. Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va napisał(a):ale to jest wizyta w Jeleniej Górze, nie w Krakowie, nie znam tu nikogo z dogo Cioteczka Elinka przeciez Ci wyslala na PW telefon do dziewczyny z Jeleniej Gory...:shake: Quote
_va Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 nikt mi nic nie wysłał oprócz telefonu do kobiety chcącej adoptować psa? napisałam do Caelestis Quote
Sankja Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/57516-JELENIA-GORA-schronisko-PILNIE-(!)-szukamy-domow-!-Zdjecia-post-1-4./page98 Tu jest wątek schronu w Jeleniej. Niestety, chyba umarł. Linki nie działają, zdjęcia nieaktualne :( Niejaka BROS szukała kogoś z jeleniej do przeprowadzenia wizyty. Napiszcie do niej i zapytajcie kto poszedł. Na wąteku Jeleniej udzielają się : Agathee Katia94 jest wolnotariuszka Paulina 603418662 (napisały o niej dziewczyny, że młoda :) ) i kolejna Lilith - Magdy 515343364 Znajdźcie osobę doświadczoną i niech "niedoświadczona" też pójdzie. Powodzenia! ps. zapytajcie się o status mieszkania, czy jest własnościowe czy wynajmowane. Jak również o podejście do sterylki. Najpierw niech się właścicielka określi, czy jest za sterylką czy nie. (trzeba podchwytliwe pytania zadać a nie od razu mówić, że to wymóg). Później wyedukujcie, że za dużo zwierzaków w schronach i że ropomacicze, rak sutków. Podeprzyjcie to wszysko opowieściami, typu, że sąsiad miał sukę niesterylizowaną i że w środku nocy dostała ropomacicza, że wydał 800 zł a suce nie uratowano zycia i takie tam. To do ludzi dociera. zapytajcie się tez dziewczyn, czy w Jeleniej nie mają kliniki, która daje im znizki. Może malutka też by je dostała. Wakacje - wyjazdy - co się wtedy stanie z sunią. Wyedukujcie na temat kleszczy, szczepień i innych wydatków miesięcznych związanych z posiadaniem psiaka. A jak mi się jeszcze coś przypomni, dam znać :) bo te sprawy uważam za najważniejsze :) Quote
_va Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Wizyta przełożona na niedzielę, potowarzyszy mi Caelestis :) Quote
Niebieska713 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 _va napisał(a):Wizyta przełożona na niedzielę, potowarzyszy mi Caelestis :) OOO...to super.... Quote
_va Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Pani z jeleniej Góry mi napisała, że właśnie dostała pieska od syna i już nieaktualne. Quote
caelestis Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Cieawe, czy to prawda.. Czy kobieta się poprostu rozmyśliła i nie miała odwagi się przyznać... A jak synek zrobił prezent, to miejmy nadzieję, że nie dał zarobić jakiejś pseudohodowli...:roll: Quote
monika083 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 caelestis napisał(a):Cieawe, czy to prawda.. Czy kobieta się poprostu rozmyśliła i nie miała odwagi się przyznać... A jak synek zrobił prezent, to miejmy nadzieję, że nie dał zarobić jakiejś pseudohodowli...:roll: mysle ,ze ona byla przeciwna sterylce ,bo jak jej napisalam o obowiazku sterylizacji /umowie adopcyjnej to ona ,ze po co psa krzywdzic i to juz mi sie bardzo nie spodobalo...brak slow. Quote
Recommended Posts