Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tori to ukochana sunia Pani Agnieszki [z Tychów - wspominałam,że dzwoniła]
I oświadczam,że Kika pojechała dzisiaj do nowego domku.
Domek wspaniały i odpowiedzialny. Wszystko przemyślane i dopracowane.
Od nowej Pani dostała szeleczki i smyczkę, posiedziałyśmy pogadałyśmy, dziewczyny się poznały i... chyba polubiły :)
Jutro przyjadą mnie odwiedzić, a tymczasem kilka zdjęć...

Tori:

Jak mi w czerwieni??

Posted

O rany jak super :) Trzymaj się maleńka i oswajaj z nową, bezpieczną już rzeczywistoścą!

Klaudus_ nie wydaje mi się, żeby dobrym pomysłem były odwiedziny u Ciebe w tak szybkim czasie. Daj małej czas, bo jej kocioł w głowie zrobisz. Jak Cię jutro odwiedzi od nowa będzie musiała przyzwyczajać się do nowej Pańci. Daj jej miesiąc i po tym czasie się odwiedzajcie.Ona nie rozumie, że przyjeżdża Cię odwiedzać. Ona traktuje Cię jak swoją wybawicielke i nie zrozumie tego, że widzi Cię tylko na chwilę...

Posted

Będą jutro w okolicy i obiecali zajrzeć.
Ale przyznam szczerze,że od początku nie bała się nowej Pani.
Skakała do Niej :o
U nas jak ktoś nowy się pojawił to raczej bardzo zdystansowana była.
A tu taka niespodzianka ;)
Może to na tą Panią maleństwo czekało właśnie - dlatego taka ufna ;)
A jak w czerwieni się podoba?:)

Posted

Bardzo się podoba :) Jej to nawet w czerni byłoby ładnie, taka jest piękna!

Klaudus_ ale niech ona Cię nie widzi. Daj się jej obejrzeć za miesiąc. Ona będzie przeżywała to, że ją znowu od Ciebie zabiorą... Nie rób jej sieczki z mózgu. i tak jest skołowana :(

Posted

[quote name='IVV']to wspaniala wiadomosc:) a co ze sterylka?

Wszystko będzie - spokojnie ;)
Kika była dzisiaj u weta [w końcu Pani ma 3 zaznajomionych ;)]
I sterylka też będzie - Tori zresztą też od początku wysterylizowana.
Rozmawiałyśmy przed momentem i dowiedziałam się,że obie Pannice okupują kanapę :)
aaaa! I wet powiedział,że maleństwo ma około 7 miesięcy.
Tak mi się też wydawało ;)

Posted

Wieści wprost z domu świadczą,że mała Kika to wielki diabeł ]:-> Tylko wygląda tak niewinnie, a faktycznie to łobuz - szarpie się z nową siostrą Tori, pokazuje zęby - zabiera zabawki :o Załatwia się w domu...
Pozytywne wieści też są - ładnie chodzi na smyczy ;)
We wszystkim naśladuje Tori - w końcu to Jej starsza siostra :)
Tymcio - syn Agnieszki miał inną wizję na imię dla Kiki,jednak mama była nieubłagana ;)

Zabawa skarpetkami Tymcia to wspaniała sprawa!

Ojj Tori... Nie bądź już taka zła na mnie :)

Moja skarpetka i nie oddam!!!

Posted

ania z poznania napisał(a):
A czy Tori wychowuje trochę małego łobuziaka?

Właśnie,że nie...
To Kika stara się ustawić sobie Tori - a Tori biedula chyba dla świętego spokoju daje sobie na głowę wejść...
Też się biedna doczekała - przyszła jakaś mała, ruda i się rządzi :P
Kika dostała pierwszą cieczkę.
Zaraz po cieczce będzie sterylizowana. No i jak mleczki nie wypadną same to za jednym spaniem zostaną też wyciągnięte :)
Kika to drugi cień Agnieszki, wszędzie za Nią chodzi - pokochała tę swoją wspaniałą Panią całym serduchem.
Zresztą tak jak synusia Tymusia ;)
Czasami dochodzi między Kiką i Tori do kłutni,ale to dlatego,że Kika sobie za dużo pozwala :P
Zabawki od Tori - już od Kiki
Łóżeczko od Tori - już od Kiki
Pani od Tori - już od Kiki ]:->
Diablica jedna mała ;)
No i już się załatwia na polku - ufff :)

Posted

A więc Kika już się u nas zadomowiła, biega jak perszing po mieszkaniu. Dziewczyny już się poustawiały i teraz każda wie na co może sobie pozwolić w związku z czym przestały się kłócić :).
Kika ma niesamowitą ilośc energii - cały czas by się bawiła, zaczepia Tori i jak Tori jest w dobrym nastroju to biegają, podgryzają się... Nadal jest moim cieniem - tam gdzie ja tam i Kika, nawet jak chrapie na kanapie, a ja idę do kuchni to ona chyc za mną biegnie.
Kika ma niesamowity apetyt, na początku to była dość spłoszona i nie wyjadała wszystkiego z miski - teraz zjada wszystko szybciej od Tori. Sierść już się na niej świeci, trochę przybrała, chociaż jest taka szybka i ma taką przemianę materii, je więcej od Tori a ciałka za bardzo nie przybywa.
Tori przy nowej koleżance nabrała pewności siebie i obszczekuje psy na podwórku tudzież starsze panie... (chyba został jakiś uraz po jej ostatniej "przygodzie" w Pszczynie).
Kika musiała dużo przejść - jest bardzo nieufna w stosunku do mężczyzn - generalnie nie za bardzo chce do nich podchodzić - nie da sie za bardzo głaskać... Ciekawa jestem ile czasu będzie musiało upłynąć żeby to się zmieniło.
Pozdrawiam Aga

Posted

Jak dobrze, że maleńka już się zadomowiła i dogaduje się z Tori :) Na pewno trochę czasu upłynie zanim kruszynka odzyska na nowo wiarę w człowieka, moja sunia, którą adoptowałam niespełna rok temu również bardzo się bała mężczyzn, machnięcia ręką itp. tylko, że akurat ona była w "smalcowni" i dopiero teraz sunia co raz bardziej się otwiera, wystawia już brzuszek do głaskania i jest zupełnie innym psiakiem, jestem pewna, że z Kiką będzie dokładnie tak samo trafiła na super domek i będzie co raz lepiej :) Pani Agnieszko bardzo prosimy o zdjęcia sunieczek, chętnie zobaczymy jak mała się zmieniła...