Klaudus__ Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='monika083']mysle ,ze ona byla przeciwna sterylce ,bo jak jej napisalam o obowiazku sterylizacji /umowie adopcyjnej to ona ,ze po co psa krzywdzic i to juz mi sie bardzo nie spodobalo...brak slow. Nie wiadomo co to za ziółko było... Dobrze,że sama zrezygnowała. Quote
monika083 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='Klaudus__']Nie wiadomo co to za ziółko było... Dobrze,że sama zrezygnowała. Klaudus ,pani mi napisala ,ze jest zdruzgotana postepowaniem wolontariuszy ..i ,tym ''ziolkiem''-bo czyta watek.. no szok.ja jestem zdruzgotana postepowaniem pani ,bo te wizyty i pytania maja dobro psa na celu..jesli komus na psie zalezy,to przyjmie wszystkie pytania,wizyty i procedury adopcyjne spokojnie.Mam nadzieje tylko ,ze na tym interesie nie zyskal zaden pseudo...jestem zdruzgotana.Przykro mi ,ze ludzie maja takie zdanie o wolontariuszach ,tak naprawde nie chodzi chyba o dobro psow ,tylko ,zeby jak najszybciej i bezproblemowo miec ladnego pieska,najlepiej jak ktos jeszcze pod drzwi przywiezie ,bo jak spytalam pani czy da rade chociaz do wrocka podjechac ,to odpowiedzi nie otrzymalam....przykre to . Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 nie ma sie czym przejmowac dziewczyny:) duzo ludzi jest nieuswiadomionych, a dzieki Wam tak wiele psiakow znajduje cudowne ,madre i odpowiedzialne domy . krotko mowiac nei ma tego zlego... sunia jest sliczna i znajdzie odpowiednich wlascicieli na jakich ten wymeczony zyciem psiak zasluguje!!!! mysle ,ze ta sterylke trzeba przeprowadzic juz teraz ,a my bedziemy dalej intensywnie szukac... ja podtrzymuje moje 150zl na ten cel...moze jeszcze ktos cos dorzuci??? pomozcie znalesc klaudus jakiegos tanszego veta...,a moze reszte dziewczyny z akcji sterylizacja doplaca. czy ktos moze do nich napisac? mi jest dosc trudni stad trzymac reke na pulsie... Quote
monika083 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 oczywiscie ,ze znajdziemy super domek , zrobilam malutkiej allegro wyroznione. Quote
monika083 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 allegro malusiej : http://www.allegro.pl/item1069233919_6msc_malutka_sunia_w_typie_pinczerka_szukamy_domu.html Quote
mikoada Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 w ubiegłym miesiącu moi rodzice sterylizowali swoją sunię w Żorach za 160 zł a Żory są jakieś 25 km od Pszczyny, więc może by tam spróbować?? Quote
Klaudus__ Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='mikoada']w ubiegłym miesiącu moi rodzice sterylizowali swoją sunię w Żorach za 160 zł a Żory są jakieś 25 km od Pszczyny, więc może by tam spróbować?? Kamila już kiedyś mi wspominała,że tam tanio macie... U mnie 300-350... Bez względu na wagę. W Katowicach jak byłam z moją sunią z tymi oczami to zapytałam o sterylkę - powiedział 250-300 Quote
Klaudus__ Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='monika083']allegro malusiej : http://www.allegro.pl/item1069233919_6msc_malutka_sunia_w_typie_pinczerka_szukamy_domu.html :modla: dziękuję bardzo :modla: Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 no to co organizujemy transport na ta sterylke? ja za nia zaplce te 160Zl... Quote
mikoada Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 najpierw musiałabym tam zadzwonić i umówić małą na sterylkę a później możemy organizować transport :) Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 mysle ,ze bedziemy nawet spokojniejsze by ja gdzies wyadoptowac. z ludzmi same wiecie jak jest... Quote
mikoada Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 no to co dzwonić tam jutro i umawiać sterylkę?? Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 trzeba umowic sie z Klaudus by jej pasowalo ,a pozniej dzwonic do kliniki:) Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 tak czekamy!!!! Piekna Rudzia szuka madrego domku:) Quote
zerduszko Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 mikoada napisał(a):w ubiegłym miesiącu moi rodzice sterylizowali swoją sunię w Żorach za 160 zł a Żory są jakieś 25 km od Pszczyny, więc może by tam spróbować?? Tak małą sunie to na bank poniżej 150 da radę. Jesli mówimy o tej samej wetce ;) A to nie jest jakaś pierwsza lepsza wetka, bo ja jeżdże do niej z moimi sukami z Rybnika, sterylizowałam tam 3 suki w tym Lizke aborcyjnie i 2 samce. I naprawde jej ufam, a ceny są niskie bo ma małą prowizję. Chętnie pomogłabym w transporcie, tylko pracuje i jak w sob. nie robią zabiegów, to nie dam fizycznie rady. Quote
monika083 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 to super,sterylka jest konieczna.. byc moze bedzie suuuper odpowiedzialny..dogomaniacki domek dla Rudzi-ale w Szczecinie... Quote
mikoada Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 zerduszko napisał(a):Tak małą sunie to na bank poniżej 150 da radę. Jesli mówimy o tej samej wetce ;) A to nie jest jakaś pierwsza lepsza wetka, bo ja jeżdże do niej z moimi sukami z Rybnika, sterylizowałam tam 3 suki w tym Lizke aborcyjnie i 2 samce. I naprawde jej ufam, a ceny są niskie bo ma małą prowizję. Chętnie pomogłabym w transporcie, tylko pracuje i jak w sob. nie robią zabiegów, to nie dam fizycznie rady. Chyba o tej samej wetce mówimy na os. Korfantego :) Z tego co się orientuję zabiegi robią chyba tylko w tygodniu, ale będę tam dzwonić po 10 to wypytam o wszystko :) Quote
IVV Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 czemu dopiero po 10- tym? jakies wiadomosci od Klaudus? Quote
monika083 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 IVV napisał(a):czemu dopiero po 10- tym? jakies wiadomosci od Klaudus? to chyba o godzine 10-ta chodzilo;) Quote
mikoada Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Dokładnie chodziło o godzinę a tak poza tym to chyba wszyscy zapomnieliśmy, że Rudzia to jeszcze młoda sunia i tak naprawdę to nie wiadomo czy miała już pierwszą cieczkę...rozmawiałam z Klaudią i w poniedziałek podjedzie do swojego weta sprawdzić co i jak, jeżeli nie będzie żadnych przeciwwskazań to myślę, że sterylka mogłaby być już w przyszłym tygodniu... Quote
IVV Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 tu suczki sterylizuje sie po 6 miesiacu zycia i wszyscy vets przeprowadzja ten zabieg rutynowo( od wielu,wielu lat) nawet jak kupuje sie szczeniaka od hodowcy podpisuje sie zobowiazanie o przeprowadzeniu zabiegu po 6 miesiacu zycia... nie wiem czemu musi byc pierwsza cieczka ,ktora w wiekszosci przypadkow konczy sie dla suczek jako ciaza...no ,ale sa rozne szkoly przez ten poglad mamy w Pl tysiace niechcianych szczeniat... jesli dom dla Rudzi bedzie suuuuuuuuper odpowiedzialny to chyba mozna zaryzykowac... Quote
Recommended Posts