NiJaSe Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 domek ok. Pani mowi że zapłaci za transport. Pani chce mieć tylko pewność, że sunia jest naprawde mala. Napisalam smsa pod nr podany w ogłoszeniu na cafe animal że jest ok. Obstawiam źe był to nr.klaudusi Quote
Madallena Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 o kurka. A co to dla niej znaczy mała? Bo jak przyjedzie sunia wielkości ratlerka a się okaże że chciała wielkości jorka?? (były już takie przypadki, proszę uważjcie na to :roll: ) ILE WAZY MALEŃKA? Quote
NiJaSe Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Madallena zeby nie bylo niedomowien w tej kwestii , pani bedzie telefonicznie rozmawiala w tej kwestii z Klaudus. Mały miala na mysli zeby mogla swobodnie brac psiaka na ręce. A tak najbardziej pania najbardziej niepokoila inna sprawa , uparcie twierdzila ze jest stara (55l.) a nie ma dzieci no i mysli o tym ,co bedzie jak umrze bo ona sobie nie wyobraza ,ze w razie co psina trafia do schroniska. Quote
Madallena Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 No tak, tylko pamietaj, ze jeden wezmie na rece 6 kilo i jest dla niego lekki a dla drugiego to mega ciezar :) A podejscie Pani do baaardzo dobre, aczkolwiek troche za wczesnie na takie, testamentowe problemy :p Quote
NiJaSe Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Madallena napisał(a):No tak, tylko pamietaj, ze jeden wezmie na rece 6 kilo i jest dla niego lekki a dla drugiego to mega ciezar :) A podejscie Pani do baaardzo dobre, aczkolwiek troche za wczesnie na takie, testamentowe problemy :p no tez racja , dlatego dogadaja to przez tel. tak na amen i cement , bo ja suni nie widzialam na slepia swe wiec nie wiem. Hehe no to wlasnie tez jej powiedzialam , dobrze ,ze zakłada różne sytuacje ale bez przesady 55l. to jescze nie starość. Quote
Madallena Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Wiesz, zawsze możesz jej powiedzieć , że dla kogoś testament spisze. Więc niech umieści w nim opiekę nad psem. Albo niech napisze, że zostawia mieszkanie razem ze współlokatorem psem a działkę prosze sfinalizować i będzie na utrzymanie :) po królewsku, nie ? :p Quote
Madallena Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 A Wy dziewczyny zważcie ją. Nie podawajcie wagi na "oko" tylko postawcie na wagę. Zawsze Pani będzie mogła wziąć np. 4ry kilo cukru i sprawdzić, czy jej waga odpowiada. Proszę, dopilnujcie tego. Wiecie jacy są ludzie :roll: Zeby później nie było przykrych niespodzianek...:shake: Quote
NiJaSe Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 napisalam smsa do klaudusi zeby to dokladnie z pania domowila i tak jak madallena pisze faktycznie lepiej niunie zwazyc , pani zalezy i mierzy sily na zamiary. Wiem ,ze jej decyzja byla bardzo emocjonalna ,ale tez starala sie podejsc do sprawy racjonalnie bo jak sama powiedziala "emocje nie zawsze są dobrym doradcą". A uwierzcie mi emocji byla cala masa , dla mnie i mojej suczy takich in plus ,ale wiadomo ..... A tak apropos na wizycie jak zwykle byla ze mna Niya i ona "mówi" ,ze to dobry dom , bo to wlasciwie ona domy sprawdza a ja czytam to co ona pokazuje Quote
NiJaSe Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 jak najszybciej ,pani chętnie by ją już w ten week widziala u siebie. Quote
lika1771 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Super czekamy na Klausa jak rozmowa i co dalej Quote
NiJaSe Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 no kurcze ja tez czekam , co klaudus z pania ustaliły Pani płaci za transport wiec przynajmniej to z głowy Quote
Klaudus__ Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Dzisiaj zabrałam Rudzię... Jednak wydaje mi się,że nie ma szans na ten dom... Ona jest ciężka jak dla tej Pani... Ta Pani chyba chciała jakieś pióreczko... Dla Niej 5 kg to ogromny pies... Poza tym Ona u mnie zostać nie może... Muszę coś wymyślić... Ja nie mam warunków na 11 psa... A Ona potrzebuje dużo czasu... A ja Jej Go poświęcić nie mogę... :( Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 czy jest szansa by ta pani mogla zapoznac sie z mala i wtedy podjac decyzje? Quote
lika1771 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Klaus rozumiem ze rozmawiałes z Pania 5 kg to nie taki ciezar przeciez yorki czasami wicej waza,ale masz racje jesli miała by wrocic to bez sensu.Igiełka by sie zgodziła na dt tylko teraz transport Quote
Klaudus__ Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Z Pszczyny do Warszawy jest prawie 400 km... Ja nie mam kiedy zajechać zapoznać je ze sobą... Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 likus to bardzo dobra wiadomosc:) trzeba oglosic na transportowym i porozsybac watek. napiszcie prosze jaka to ma byc trasa Quote
Klaudus__ Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 [quote name='lika1771']Klaus rozumiem ze rozmawiałes z Pania 5 kg to nie taki ciezar przeciez yorki czasami wicej waza,ale masz racje jesli miała by wrocic to bez sensu.Igiełka by sie zgodziła na dt tylko teraz transport Mała jest wspaniała, aczkolwiek strasznie przestarszona. Chowa się w mysi kąt,żeby tylko nikt Jej nie widział... Jakbym miała mniejszą gromadkę to nie robiłoby mi różnicy, bo Ona jest nimal niewidoczna... Quote
IVV Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 [quote name='Klaudus__']Z Pszczyny do Warszawy jest prawie 400 km... Ja nie mam kiedy zajechać zapoznać je ze sobą... to kawalek drogi,ale jesli tej pani sunia sie podoba to moze jest jakas szansa ,ze przyjedzie by ja zobaczyc.wydaje mi sie ,ze nie ma nic do stracenia by jej to zaproponowac. czy ta mala miala sterylke? ja sie troche boje tych ludzi ktorzy tak strasznie boja sie o wage suni ktora biora...trzeba dmuchac na zimne jak dlugo sunia moze u Ciebie byc? i jaka jest szansa na przeprowadzenie sterylki wtym czasie? Quote
Klaudus__ Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Ja napewno do W-wy się nie wybiorę. Mam teraz sporo na głowie i kilka psów w cięzkim stanie. Nie ma więc takiej opcji. Co do sterylki to ja finansowo nie wydolę. I tak jeszcze muszę zapłacić za to,że Ją wzięłam... A kiepściutko teraz u mnie z kasą... Quote
zerduszko Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Sterylke mozna zrobić za kase ze skarbonki. Tylko to nie może być tam gdzie Ty robisz, bo to za drogo. Quote
Recommended Posts