Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='docha']czip i aktualne szczepienia w paszporcie psim, jak u Twojej Monusi. Zaostrzone przepisy dotyczą Skandynawii, a bardzo zaostrzone dotyczą Wysp B.- tam nie ma zmiłuj się .[/QUOTE]

pies jest w schronisku w Czechach więc paszport muszą wystawić czesi na podstawie ich czipu rozumiem

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fioneczka']pies jest w schronisku w Czechach więc paszport muszą wystawić czesi na podstawie ich czipu rozumiem[/QUOTE]
paszport i czipowanie musi być czeskie.

Posted

[quote name='beataczl']krakowianko.fr - czy to tez tak samo dotyczy Szwecji moze wiesz... bo Abis ze Szczecinka ma jechac wlasnie w styczniu do nowego domu

do odp Andzi dodam tylko tyle: http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=3857

tam jest wszystko opisane, m.in.

"Muszą zostać poddane odrobaczaniu przeciwko Echinococcus spp., przeprowadzonemu przez lekarza weterynarii w ciągu
10 dni przed planowanym przemieszczeniem zwierzęcia, przy użyciu preparatu zawierającego praziquantel lub epsiprantel.

Spełnienie wszystkich powyższych warunków musi być potwierdzone w paszporcie zwierzęcia"

pozdr,

Posted

O rany to już!! jakoś mi się tygodnie pomyliły i wydawało mi się, że dopiero za tydzień...

Trzymam kciuki, żeby wszystko sprawnie poszło!

Szerokiej drogi!!

Lenko - wreszcie się doczekałaś malutka, bądź szczęśliwa!!!

Ps. Przesłałam ostatnio 30 zł od Amazonki

Posted

[quote name='malawaszka']ja trzymam :kciuki: za podróż, za Lenkę i za Ciebie krakowianko!!!!!![/QUOTE]

[quote name='Maruda666']Krakowianko, siedzę i płaczę, może to głupie, ale tak się cieszę :) :) Mocne kciuki za podróż.[/QUOTE]

[quote name='Korenia']Przesyłam dobre fluidy :) Powodzenia, jedźcie ostrożnie ;)[/QUOTE]

[quote name='baster i lusi']Lenko szczęśliwej podróży dla Ciebie i dla twoich Aniołów. Krakowianko dużo siły i wytrwałości.będziemy się domagać fotek i relacji z domu .[/QUOTE]

[quote name='beataczl']trzymam kciuki za Was kochane ! za podroz i nowe zycie :loveu:...
az sie poplakalam z radosci
i czekamy z niecierpliwoscia na pierwsze wiesci od Was :-)[/QUOTE]

[quote name='docha']nie wiedziałam, że to już. Trzymajcie się dziewczyny, trzymam kciuki![/QUOTE]

dzieki za otuche...
info, relacje, zdjecia beda ale pewnie nie tak od razu, Lenka sie trzeba bedzie zajac...................
ale bede dawac znac co i jak.

[quote name='fioneczka']krakowianko proszę o potwierdzenie wpłaty pieniędzy z bazarku na Twoje konto

linku nie wklejam bo masz w podpisie ;)[/QUOTE]
wkleilam na watku bazarku - pieniazki doszly, 657zl+++ bardzo dziekuje :)

[quote name='randall']Lenko, powodzenia dziewczynko!!!!
Prosze o wiadomośc na PW z danymi do przelewu, chciałabym dodac od siebie niewielka deklaracje stała na Lenke[/QUOTE]
juz wysylam PW

[quote name='fizia']O rany to już!! jakoś mi się tygodnie pomyliły i wydawało mi się, że dopiero za tydzień...
Trzymam kciuki, żeby wszystko sprawnie poszło!
Szerokiej drogi!!
Lenko - wreszcie się doczekałaś malutka, bądź szczęśliwa!!!
Ps. Przesłałam ostatnio 30 zł od Amazonki[/QUOTE]
a no juz....
a pieniazki doszly, zapomnialam napisac...
i 40zl od Marudy tez :)
i jeszcze 6zl z jeszcze jednej rzeczy z bazarku... doszly dzis (pol z 12zl bo nadal podzial z kicia z FB)
dziekuje wszystkim!

Posted

Błagam, módlcie się, aby nic się już nie stało..
na razie wszystko idzie niepomyślnie. Granica będzie przekraczana w środku dnia, a wtedy robią najwięcej kłopotów...

Posted

[quote name='iwoniam']
Będę siedzieć i czekać jutro cały dzień, aby już nic złego się nie wydarzyło, ale mamy wszyscy nauczkę na ZAWSZE! - Nigdy, ale to przenigdy nie wierzyć słowom osoby, której się nie zna. Można się strrrrrasznie "przejechać".. Umiesz liczyć - LICZ NA SIEBIE !

to Lena pojechała z obcym człowiekiem ??
przecież krakowianka pisała chyba że będzie po nią jechała

Posted

trzymam kciuki, żeby nie było niespodzianek żadnych już na trasie :(

Asia - Iwoniam napisała:

"Mojej siostrze i szwagrowi powoli puszczały nerwy, bo od 15ej siedzieli w domu jak na szpilkach i cały czas słyszeli, że zaraz Lena dojedzie.
Jak można tak ludzi okłamywać??? To o życie, całe życie tego psa chodzi !"

więc podejrzewam, ze to z hotelu do Krakowa ktoś Lenkę miał przywieźć i się spóźnił, a Krakowianka czekała i pewnie palce gryzła z nerwów:(

Posted

[quote name='andzia69']trzymam kciuki, żeby nie było niespodzianek żadnych już na trasie :(

Asia - Iwoniam napisała:

"Mojej siostrze i szwagrowi powoli puszczały nerwy, bo od 15ej siedzieli w domu jak na szpilkach i cały czas słyszeli, że zaraz Lena dojedzie.
Jak można tak ludzi okłamywać??? To o życie, całe życie tego psa chodzi !"

więc podejrzewam, ze to z hotelu do Krakowa ktoś Lenkę miał przywieźć i się spóźnił, a Krakowianka czekała i pewnie palce gryzła z nerwów:([/QUOTE]

z Krakowa do hotelamok jest 25 km