fizia Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Napisał do mnie Mariusz: "Cześć Aniu Wielkie dzięki za dobre wiadomości. Super z LENKĄ cieszę się bardzo, że wreszcie skończyła się jej tułaczka - może mam za duże oczekiwania, ale mam nadzieję, że angielscy weterynarze jej pomogą i przynajmniej trochę ograniczą jej chorobę. Pozdrów Panią Sabinkę." Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Mala ma sie dzis troche gorzej niz wczoraj, nie wiem czy to zalezy od pogody, choc nie jest w sumie taka zla, nie pada ani nic, poza tym Lena siedzi z nami w domu, ale nie trzyma sie na lapkach za dobrze, wiec raczej pelza... co oczywiscie nie przeszkadza w zabawie... po dwugodzinnej 'walce' z Tess (TO SA DLA NIEJ POZYTYWNE BODZCE) obie teraz spia i same zadecydowaly, ze nie obok siebie, a w oddzielnych pokojach (ktos to rozumie? ;) ) Co do lekarzy, to poki co sprawdzam z nimi liste lekow, i czy nie moznaby dolozyc czegos nad czym pracuja (nie jest to takie proste, bo kazde leczenie = wprowadzenie w jakis program, co nie jest czyms 'ot tak' robionym, ale bede dawac znac co i jak) pyt do czerdy i mari23 - czy Milgamma juz poszla? za kilka dni koniec a ja tego bez recepty nie kupie. ZROBIE dzis liste tego, co bedzie potem potrzebne (polowa Listopada m/w), zebyscie mialy czas to zorganizowac i wyslac i aby doszlo na czas. w razie problemow, prosze o info. Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zrobilam zestaw lekow ktore mam i tych ktorych bedzie potrzeba super szybko i potem w Listopadzie: MILGAMMA N 2mL - mam 3,5mL czyli na 7 dni (podaje 0,5mL/dzien - rano) TEGRETOL CL 200mg - mam 180 kapsulek czyli na 72 dni (podaje 2,5tabl / dzien - 1 rano, 1/2 po poludniu, 1 wieczorem) GALOMEGA 700mg - mam 110 kapsulek czyli na 18 dni (podaje 6 tabl / dzien - 2 rano, 2 po poludniu, 2 wieczorem) CAVINTON FORTE 10mg - mam 42 kapsulek czyli na 21 dni (podaje 2 tabl / dzien - 1 rano - 1 wieczorem) SPAMILAM 10mg - mam 120 kapsulek czyli na 120 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano) VIREGYT K 100mg - mam 119 kapsulek czyli na 119 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano) KOENZYM Q10 30mg + WIT E - mam 131 kapsulek czyli na 131 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano) WIT B1 TEVA 25mg - mam 135 kapsulek czyli na 22,5 dni (podaje 6 tabl / dzien - 3 rano, 3 wieczorem) WIT B6 50mg - mam 68 kapsulek czyli na 68 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano) WIT B12 VEGEVIT 5microgram - mam 150 kapsulek czyli na 75 dni (podaje 2 tabl / dzien - 1 rano, 1 wieczorem) Oprocz tego, mam, ale nie podaje bo tego nie bylo na zadnej liscie: WIT E 400mg HASCO - 60 tabletek WIT E 200mg SYNTEZA - 60 tabletek Poniewaz wit E jest juz w Koenzymie Q10, przypuszczam, ze to dlatego mialam nie podawac i do sprawdzenia przy nastepnej wysylke Koenzymu HALOPERIDOL WZF 1mg - 40 tabletek (WYDAJE MI SIE, ze, SPAMILAM 10mg to zastapil, ale prosze potwierdzic! Jelsi mam to o podawac, to o dawkowanie poprosze i od razu doslanie paru pudelek) RELANIUM 5mg - 20 tabletek (MAM TO PODAWAC? Jelsi tak, to o dawkowanie poprosze i tu tez od razu doslanie paru pudelek...) Jesli leki te mam to podawac, to prosze napisac kiedy. Ewentualnie w jakich momentach jesli nie caly czas, z opisu przeczytalam, ze to sa bardzo mocne leki.......! PILNIE potrzebuje: MILGAMMA N najlepiej w tabletakch, bo wtedy jej nie bede kloc codziennie (ona tego nie lubi...) ewent jaka bedzie i jesli moge to strzykawki/igly o ile da sie to tez zalatwic.... GALOMEGA 700mg CAVINTON FORTE 10mg WIT B1 TEVA 25mg W Listopadzie bede potrzebowac: TEGRETOL CL 200mg WIT B6 50mg Prosze tez o sprawdzenie, czy mam cos zmniejszyc albo zwiekszyc, moge powidziec z obserwacji, ze jak Lenka przez dluzszy czas (7 godzin) nie dostaje lekow, to ma sie zdecydowanie gorzej - rzuca nia strasznie na boki, szczegolnie glowa - wyglada to tak jakby byla pijana (moze to jest glupi opis, za co przepraszam, ale on jest najblizszy prawdzie) Pogoda na nia zle wplywa, po poludniu bylo slonce i miala sie lepiej. Mam tez wrazenie, ze ona przede wszystkim skreca w lewo, a wiem, ze to moze byc znak czegos w mozgu (prawa polkula...) czerda - pytalas o detale, wiec opisuje to co spostrzegam, jak cos jeszcze konkretnego zauwaze, to dam znac. I jeszcze jedno pyt - czy przy Tegretolu Lena nie powinna dostawac wapnia i witD (wiem, ze ludziom sie to podaje, przynajmniej tutaj bo akurat znam jedna osobe, ze wzgledu na zormiekanie kosci pod wplywem karbamazepiny) czekam na wiesci ad lekow i wysylki. pozdrwiamy wszystkich! Quote
andzia69 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 o matko:crazyeye: ależ ona tych lekow łyka:-o ucałuj niunieczkę ode mnie:loveu: mam takie retoryczne pytanie:( nie macie domowego tymczasu albo stałego dla rodowodowej maciory???hodowca najpierw miał ją zabrać ze schronu...a teraz cisza w temacie:( ma 10 lat, po wielu porodach, z zespolem suchego oka:-( po operacji - początek ropomacicza i cysty na jajnikach:placz: Pandorka:-( Quote
fizia Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Krakowianko - może Ty masz jakiś pomysł... W piątek do Anglii dojechała Hera - sunia owczarka niemieckiego, czekała pół roku u Czarodziejki w hoteliku, czeka na Nią dom u Mini913 Niestety do Mini nie dotarła, bo 80 mil od Londynu uciekła kurierowi z auta... Kurier nie miał zamiaru Jej łapać i olał sprawę. Sunia jest bardzo wystraszona -Minia Ją widziała, ale Hera uciekła. Minia szuka jakiejś organizacji, która by mogła pożyczyć klatkę łapkę. http://www.dogomania.pl/threads/203700-*HERA*-piękna-młoda-ONka-już-u-Czarodziejki-)/page12 Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='fizia']Krakowianko - może Ty masz jakiś pomysł... W piątek do Anglii dojechała Hera - sunia owczarka niemieckiego, czekała pół roku u Czarodziejki w hoteliku, czeka na Nią dom u Mini913 Niestety do Mini nie dotarła, bo 80 mil od Londynu uciekła kurierowi z auta... Kurier nie miał zamiaru Jej łapać i olał sprawę. Sunia jest bardzo wystraszona -Minia Ją widziała, ale Hera uciekła. Minia szuka jakiejś organizacji, która by mogła pożyczyć klatkę łapkę. http://www.dogomania.pl/threads/203700-*HERA*-piękna-młoda-ONka-już-u-Czarodziejki-)/page12 ale historia, odpisalam na watku Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='andzia69']o matko:crazyeye: ależ ona tych lekow łyka:-o ucałuj niunieczkę ode mnie:loveu: mam takie retoryczne pytanie:( nie macie domowego tymczasu albo stałego dla rodowodowej maciory???hodowca najpierw miał ją zabrać ze schronu...a teraz cisza w temacie:( ma 10 lat, po wielu porodach, z zespolem suchego oka:-( po operacji - początek ropomacicza i cysty na jajnikach:placz: Pandorka:-( no lyka, z moich obliczen wynika, ze powinna miec jeszcze 1 lek, ale czekam na potw czerdy (wyslalam jej juz meila) a co do suni z twojego postu: hmmm.... ja juz chyba 4tego psa nie bardzo moge do siebie wziac, mamy tez 3 koty i krolika.....poza tym maz by mnie zostawil, a ja sie nimi (zoo) sama zajac nie bede mogla...... rozumiem, ze ona jest ciezarna? jak daleko posunieta jest ciaza (nie zebym lubila sterylizowac psy w ciazy, ale schroniska sa juz niezle przepelnione) ona jest bardzo ladne, super stojace uszy... ech, kolejna bida :( Quote
Maruda666 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Lenka dostaje milgammę w iniekcji i jeszcze B1, B6 i B12 w tabletkach - nie za dużo tego? Fajnie że Lenka zaakceptowała rezydentów - różnie to u niej z tym bywało ;) Quote
andzia69 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 w moim podpisie jest link do niuni:( nie byla ciężarna...miała początki ropomacicza i cysty na jajnikach...jest już po operacji...została wysterylizowana...hodowla się wypiela... Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 andzia69 napisał(a):w moim podpisie jest link do niuni:( nie byla ciężarna...miała początki ropomacicza i cysty na jajnikach...jest już po operacji...została wysterylizowana...hodowla się wypiela... wlasnie dlatego napisalam do czerdy, zeby to wszystko raz jeszcze sprawdzic :) oko lekarza lepsze niz nasze komentarze w koncu :) :) Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 andzia69 napisał(a):w moim podpisie jest link do niuni:( nie byla ciężarna...miała początki ropomacicza i cysty na jajnikach...jest już po operacji...została wysterylizowana...hodowla się wypiela... rozumiem, ktos sie wypial obowiazku w takim razie :( ech......... Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Nie moge znalezc normalnego hostingu plikow wiec wklejam linki: tu na MOJEJ kanapie: http://hostuje.net/file.php?id=0c9273b9b3dcc4ffcff7895b90c1085d a tu z Tazo (z ktorym unikali sie do wczoraj, a teraz....bez komentarza - sami zobaczcie...): http://hostuje.net/file.php?id=09c1f00d8aa496adb861eb2b7a9e8d10 Quote
andzia69 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 ja wklejam na www.imageshack.us jakoś najbliżej mi do niego;) Quote
fizia Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Oj Lenka - Ty szczęściaro!! Próbowałam zdjęcia skopiować tutaj, ale coś mi nie wychodzi. Krakowianko - za to wszystko, co robisz dla tej ślicznotki - stokrotne dzięki!!! Quote
fizia Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 i oczywiście dla WSZYSTKICH, bez których to wszystko by się nie udało!! Dla odwiedzających wątek, dla Mariusza, który powiedział nam o Lenie, dla Dziewczyn, które ratowały Lenkę, dla wszystkich wpłacających, dla Czerdy i Mari23 ofiarujących leki, dla wszystkich, którzy trzymali kciuki, dla wszystkich, którzy dawali wsparcie i dobre rady DZIĘKI serdeczne!!!! Quote
krakowianka.fr Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='andzia69']ja wklejam na www.imageshack.us jakoś najbliżej mi do niego;) tez mi tylko sie linki pojawily :( a apropos zdjec, to Lena tam weszla sama.... (pozostalosci po poprzednim domku????) Quote
malawaszka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 cudne!!!! nacieszcie też oko :loveu: Quote
Maruda666 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 No, nareszcie!!! Lenka na swej kanapie :multi::multi::multi: Quote
krakowianka.fr Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Maruda666 napisał(a):No, nareszcie!!! Lenka na swej kanapie :multi::multi::multi: to jest (byla?) MOJA kanapa.......... ale czego sie nie robi dla wlasnych dzici, no nie? ;) Quote
krakowianka.fr Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 malawaszka napisał(a):cudne!!!! nacieszcie też oko :loveu: [...] dzieki za wklejenie. jeszcze musze jej zrobic zdj jak do tylu uszy kladzie, super wtedy wyglada, tylko trzeba to 'zlapac w oku kamery' :) Quote
krakowianka.fr Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 czerda napisał(a):krakowianko-jutro dam leki do wysłania dzieki czerda. jak dojda, to dam znac i pozmieniam dawkowanie tak jak w twoim meilu. Quote
docha Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 patrząc na zdjęcie Lenki na kocyku widać jak emanuje z niej spokój, szczęście, poza tym jest lenka jest refleksyjna na nim. można się wpatrywać w nią bez końca. Quote
Recommended Posts