Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisał do mnie Mariusz:

"Cześć Aniu
Wielkie dzięki za dobre wiadomości.
Super z LENKĄ cieszę się bardzo, że wreszcie skończyła się jej tułaczka - może mam za duże oczekiwania, ale mam nadzieję, że angielscy weterynarze jej pomogą i przynajmniej trochę ograniczą jej chorobę. Pozdrów Panią Sabinkę."

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mala ma sie dzis troche gorzej niz wczoraj, nie wiem czy to zalezy od pogody, choc nie jest w sumie taka zla, nie pada ani nic, poza tym Lena siedzi z nami w domu, ale nie trzyma sie na lapkach za dobrze, wiec raczej pelza... co oczywiscie nie przeszkadza w zabawie...
po dwugodzinnej 'walce' z Tess (TO SA DLA NIEJ POZYTYWNE BODZCE) obie teraz spia i same zadecydowaly, ze nie obok siebie, a w oddzielnych pokojach (ktos to rozumie? ;) )

Co do lekarzy, to poki co sprawdzam z nimi liste lekow, i czy nie moznaby dolozyc czegos nad czym pracuja (nie jest to takie proste, bo kazde leczenie = wprowadzenie w jakis program, co nie jest czyms 'ot tak' robionym, ale bede dawac znac co i jak)

pyt do czerdy i mari23 - czy Milgamma juz poszla? za kilka dni koniec a ja tego bez recepty nie kupie.

ZROBIE dzis liste tego, co bedzie potem potrzebne (polowa Listopada m/w), zebyscie mialy czas to zorganizowac i wyslac i aby doszlo na czas. w razie problemow, prosze o info.

Posted

Zrobilam zestaw lekow ktore mam i tych ktorych bedzie potrzeba super szybko i potem w Listopadzie:

MILGAMMA N 2mL - mam 3,5mL czyli na 7 dni (podaje 0,5mL/dzien - rano)
TEGRETOL CL 200mg - mam 180 kapsulek czyli na 72 dni (podaje 2,5tabl / dzien - 1 rano, 1/2 po poludniu, 1 wieczorem)
GALOMEGA 700mg - mam 110 kapsulek czyli na 18 dni (podaje 6 tabl / dzien - 2 rano, 2 po poludniu, 2 wieczorem)
CAVINTON FORTE 10mg - mam 42 kapsulek czyli na 21 dni (podaje 2 tabl / dzien - 1 rano - 1 wieczorem)
SPAMILAM 10mg - mam 120 kapsulek czyli na 120 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano)
VIREGYT K 100mg - mam 119 kapsulek czyli na 119 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano)
KOENZYM Q10 30mg + WIT E - mam 131 kapsulek czyli na 131 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT B1 TEVA 25mg - mam 135 kapsulek czyli na 22,5 dni (podaje 6 tabl / dzien - 3 rano, 3 wieczorem)
WIT B6 50mg - mam 68 kapsulek czyli na 68 dni (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT B12 VEGEVIT 5microgram - mam 150 kapsulek czyli na 75 dni (podaje 2 tabl / dzien - 1 rano, 1 wieczorem)

Oprocz tego, mam, ale nie podaje bo tego nie bylo na zadnej liscie:
WIT E 400mg HASCO - 60 tabletek
WIT E 200mg SYNTEZA - 60 tabletek
Poniewaz wit E jest juz w Koenzymie Q10, przypuszczam, ze to dlatego mialam nie podawac i do sprawdzenia przy nastepnej wysylke Koenzymu
HALOPERIDOL WZF 1mg - 40 tabletek (WYDAJE MI SIE, ze, SPAMILAM 10mg to zastapil, ale prosze potwierdzic! Jelsi mam to o podawac, to o dawkowanie poprosze i od razu doslanie paru pudelek)
RELANIUM 5mg - 20 tabletek (MAM TO PODAWAC? Jelsi tak, to o dawkowanie poprosze i tu tez od razu doslanie paru pudelek...)
Jesli leki te mam to podawac, to prosze napisac kiedy. Ewentualnie w jakich momentach jesli nie caly czas, z opisu przeczytalam, ze to sa bardzo mocne leki.......!

PILNIE potrzebuje:
MILGAMMA N najlepiej w tabletakch, bo wtedy jej nie bede kloc codziennie (ona tego nie lubi...)
ewent jaka bedzie i jesli moge to strzykawki/igly o ile da sie to tez zalatwic....
GALOMEGA 700mg
CAVINTON FORTE 10mg
WIT B1 TEVA 25mg

W Listopadzie bede potrzebowac:
TEGRETOL CL 200mg
WIT B6 50mg

Prosze tez o sprawdzenie, czy mam cos zmniejszyc albo zwiekszyc, moge powidziec z obserwacji, ze jak Lenka przez dluzszy czas (7 godzin) nie dostaje lekow, to ma sie zdecydowanie gorzej - rzuca nia strasznie na boki, szczegolnie glowa - wyglada to tak jakby byla pijana (moze to jest glupi opis, za co przepraszam, ale on jest najblizszy prawdzie)
Pogoda na nia zle wplywa, po poludniu bylo slonce i miala sie lepiej.
Mam tez wrazenie, ze ona przede wszystkim skreca w lewo, a wiem, ze to moze byc znak czegos w mozgu (prawa polkula...)
czerda - pytalas o detale, wiec opisuje to co spostrzegam, jak cos jeszcze konkretnego zauwaze, to dam znac.

I jeszcze jedno pyt - czy przy Tegretolu Lena nie powinna dostawac wapnia i witD (wiem, ze ludziom sie to podaje, przynajmniej tutaj bo akurat znam jedna osobe, ze wzgledu na zormiekanie kosci pod wplywem karbamazepiny)

czekam na wiesci ad lekow i wysylki.
pozdrwiamy wszystkich!

Posted

o matko:crazyeye: ależ ona tych lekow łyka:-o ucałuj niunieczkę ode mnie:loveu:

mam takie retoryczne pytanie:( nie macie domowego tymczasu albo stałego dla rodowodowej maciory???hodowca najpierw miał ją zabrać ze schronu...a teraz cisza w temacie:( ma 10 lat, po wielu porodach, z zespolem suchego oka:-( po operacji - początek ropomacicza i cysty na jajnikach:placz:

Pandorka:-(

Posted

Krakowianko - może Ty masz jakiś pomysł...
W piątek do Anglii dojechała Hera - sunia owczarka niemieckiego, czekała pół roku u Czarodziejki w hoteliku, czeka na Nią dom u Mini913
Niestety do Mini nie dotarła, bo 80 mil od Londynu uciekła kurierowi z auta...
Kurier nie miał zamiaru Jej łapać i olał sprawę.
Sunia jest bardzo wystraszona -Minia Ją widziała, ale Hera uciekła.
Minia szuka jakiejś organizacji, która by mogła pożyczyć klatkę łapkę.

http://www.dogomania.pl/threads/203700-*HERA*-piękna-młoda-ONka-już-u-Czarodziejki-)/page12

Posted

[quote name='fizia']Krakowianko - może Ty masz jakiś pomysł...
W piątek do Anglii dojechała Hera - sunia owczarka niemieckiego, czekała pół roku u Czarodziejki w hoteliku, czeka na Nią dom u Mini913
Niestety do Mini nie dotarła, bo 80 mil od Londynu uciekła kurierowi z auta...
Kurier nie miał zamiaru Jej łapać i olał sprawę.
Sunia jest bardzo wystraszona -Minia Ją widziała, ale Hera uciekła.
Minia szuka jakiejś organizacji, która by mogła pożyczyć klatkę łapkę.

http://www.dogomania.pl/threads/203700-*HERA*-piękna-młoda-ONka-już-u-Czarodziejki-)/page12

ale historia, odpisalam na watku

Posted

[quote name='andzia69']o matko:crazyeye: ależ ona tych lekow łyka:-o ucałuj niunieczkę ode mnie:loveu:

mam takie retoryczne pytanie:( nie macie domowego tymczasu albo stałego dla rodowodowej maciory???hodowca najpierw miał ją zabrać ze schronu...a teraz cisza w temacie:( ma 10 lat, po wielu porodach, z zespolem suchego oka:-( po operacji - początek ropomacicza i cysty na jajnikach:placz:

Pandorka:-(

no lyka, z moich obliczen wynika, ze powinna miec jeszcze 1 lek, ale czekam na potw czerdy (wyslalam jej juz meila)

a co do suni z twojego postu:
hmmm.... ja juz chyba 4tego psa nie bardzo moge do siebie wziac, mamy tez 3 koty i krolika.....poza tym maz by mnie zostawil, a ja sie nimi (zoo) sama zajac nie bede mogla......
rozumiem, ze ona jest ciezarna?
jak daleko posunieta jest ciaza (nie zebym lubila sterylizowac psy w ciazy, ale schroniska sa juz niezle przepelnione)
ona jest bardzo ladne, super stojace uszy... ech, kolejna bida :(

Posted

w moim podpisie jest link do niuni:( nie byla ciężarna...miała początki ropomacicza i cysty na jajnikach...jest już po operacji...została wysterylizowana...hodowla się wypiela...

Posted

andzia69 napisał(a):
w moim podpisie jest link do niuni:( nie byla ciężarna...miała początki ropomacicza i cysty na jajnikach...jest już po operacji...została wysterylizowana...hodowla się wypiela...

wlasnie dlatego napisalam do czerdy, zeby to wszystko raz jeszcze sprawdzic :)
oko lekarza lepsze niz nasze komentarze w koncu :) :)

Posted

andzia69 napisał(a):

rozumiem, ktos sie wypial obowiazku w takim razie :(
ech.........

Posted

Oj Lenka - Ty szczęściaro!!

Próbowałam zdjęcia skopiować tutaj, ale coś mi nie wychodzi.

Krakowianko - za to wszystko, co robisz dla tej ślicznotki - stokrotne dzięki!!!

Posted

i oczywiście dla WSZYSTKICH, bez których to wszystko by się nie udało!!

Dla odwiedzających wątek, dla Mariusza, który powiedział nam o Lenie, dla Dziewczyn, które ratowały Lenkę, dla wszystkich wpłacających, dla Czerdy i Mari23 ofiarujących leki, dla wszystkich, którzy trzymali kciuki, dla wszystkich, którzy dawali wsparcie i dobre rady

DZIĘKI serdeczne!!!!

Posted

patrząc na zdjęcie Lenki na kocyku widać jak emanuje z niej spokój, szczęście, poza tym jest lenka jest refleksyjna na nim. można się wpatrywać w nią bez końca.