Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe poważnie tak było :)

stała sobie taka żyrafka przy jakiejś bramie.

W życiu nie widziałam żyrafy, więc podeszłam oczywiście, a jakiś miły chłopczyk dał mi gałązkę i powiedział, że ta zyrafa lubi takie gałązki i żebym Jej dała.
Skorzystałam z porady znawcy :), żyrafa faktycznie nie pogardziła gałązką, a przy okazji mnie liznęła :)
To naprawdę było coś :)

proszę bardzo - oto dowody :)

Posted

Wybierz się koniecznie! :)

Zeby ktoś nie pomyślał, że to wątek o żyrafie, to przypominam, że trzymamy kciuki za Lenkę

A każda złotóweczka się bardzo przyda!!

Gdyby wypalił bezpłatny DT, to odpadałyby nam wielkie koszty związane z utrzymaniem Lenki

Ale nie wiem jeszcze czy uda się zrobić te neurologiczne badania bezpłatnie.
Myślę, że mogą być potrzebne jakieś leki.
A także pieniążki na transport do Wrocławia

Posted

Jeszcze nic nie wiem o transporcie.

Jak kochana Taks troszkę odsapnie od swojego bazarku obróżkowego, to jest szansa, że zrobi dla Lenki taką specjalną uprząż z pasem podtrzymującym, dla psiaków z niedowładem

Posted

Jestem i ja:)
Dokładnie poczytam później, ale już mocno trzymam kciuki za Lenkę!:)
Mam nadzieję, że uda się Ją wyciągnąć ze schroniska i porządnie zdiagnozować.

Posted

fizia napisał(a):
Oj wygląda na to, że tak - dawno już nie spotkałam się z ofertą bezpłatnego DT.
No pomijając ostatnią akcję ewakuacji krakowskiego schroniska, gdzie faktycznie było jakieś pospolite ruszenie i udało się ulokować w domach tymczasowych ok. 600 psów - większość z Nich już nie musiała wrócić do schroniska :)

We Wrocławiu byłam 3 tygodnie temu, mamy tam przyjaciół, cudne miasto. Byliśmy w ZOO :) i nawet polizała mnie żyrafa :)

A waśnie ile psów wróciło z tymczasów z 600set? To ruszenie związane z ewakuacją było niesamowite, widziałam w TV, że ludzie brali ile mogli, jakaś rodzina przyjechała i zabrała 8...

Posted

dziewczyny, ja bym mogła przekazać trochę ciuchów na bazarek, ale za chiny się za niego nie wezmę bo czasu brak :(
Jak ktoś sie tego podejmie to ja dam ciuszki ;)

Posted

Lenka bądź grzeczna do piesków to pójdziesz do domu tymczasowego:)

Fizia - koszt tomografu to ok. 800 zł z tego co sie orientowałam. Koszt rezonansu jest podobny - w każdym razie takie ceny podawał nam dr Wrzosek kiedy miałyśmy u niego konsultować Albinkę.

Posted

andzia69 napisał(a):

Fizia - koszt tomografu to ok. 800 zł z tego co sie orientowałam. Koszt rezonansu jest podobny - w każdym razie takie ceny podawał nam dr Wrzosek kiedy miałyśmy u niego konsultować Albinkę.

cioteczki ... kazda zlotowka sie liczy :( pomozcie

Posted

Asior - serdeczne dzięki
Ja niestety do końca roku szkolnego też jestem do niczego czasowo.
Mam do założenia 2 bazarki z rzeczami od Taks - szelki i obróżki - i strasznie mi głupio, ale nie mam kiedy tego porządnie zrobić.
Tzn. samo założenie to nic, najbardziej czasochłonne jest mierzenie, zdjęcia.
jak zaczną się wakacje to chętnie, ale jakby ktoś na jakiś inny cel chciał szybciej, to nie ma co czekać

Sytuacja finansowa Lenki jest taka, że nie ma obecnie żadnych pieniążków.

Jest nadzieja na ten darmowy DT.
Co prawda nie wiemy, jak reaguje na inne psy, bo jest sama w boksie, ale mamy nadzieję, że nie jest agresywna.
A ponieważ i tak ma jechać do Wrocławia, to można spróbować przedstawić sobie psiaki i zobaczymy, co będzie.

Tylko BARDZO POTRZEBNY TRANSPORT NA 15 CZERWCA Z JAMROZOWIZNY DO WROCŁAWIA!!

Posted

Jeśli byłoby 100 % pewności, że sunia nie ma alergii na inne psy to mogłaby przyjechać przed 15 i piętnastego iść do weta już odemnie, a tak jeśli cos nie wypali to nie będzie co z nią zrobić

Posted

No właśnie, to trochę ryzykowne.

Najfajniej byłoby znalezc transport na 15, zobaczyć, jak psiaki i ewentualnie mogłaby zostać lub nie.

Posted

Wdziałam dzisiaj Lencie w schronisku, ta jej chęć przebywania z człowiekiem jest niesamowita, nie wydaje mi się żeby była agresywna do psów z uwagi na jej cudowny charakterek, ale także z tego powodu, ze ona ledwo się rusza.