Doda_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 fizia napisał(a):i nawet polizała mnie żyrafa :) usmialam sie do lez :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
fizia Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 hehe poważnie tak było :) stała sobie taka żyrafka przy jakiejś bramie. W życiu nie widziałam żyrafy, więc podeszłam oczywiście, a jakiś miły chłopczyk dał mi gałązkę i powiedział, że ta zyrafa lubi takie gałązki i żebym Jej dała. Skorzystałam z porady znawcy :), żyrafa faktycznie nie pogardziła gałązką, a przy okazji mnie liznęła :) To naprawdę było coś :) proszę bardzo - oto dowody :) Quote
Doda_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 No to wybierzemy się do tego ZOO ! Może zyrafka dla mnie też będzie taka miła Quote
fizia Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Wybierz się koniecznie! :) Zeby ktoś nie pomyślał, że to wątek o żyrafie, to przypominam, że trzymamy kciuki za Lenkę A każda złotóweczka się bardzo przyda!! Gdyby wypalił bezpłatny DT, to odpadałyby nam wielkie koszty związane z utrzymaniem Lenki Ale nie wiem jeszcze czy uda się zrobić te neurologiczne badania bezpłatnie. Myślę, że mogą być potrzebne jakieś leki. A także pieniążki na transport do Wrocławia Quote
Doda_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 ha ha do DT trafi ta zyrafa :):):) no pewnie, ze trzymamy kciukasy za Lenke ! a wiadomo cos o transporcie? Nikus moze? Quote
fizia Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Jeszcze nic nie wiem o transporcie. Jak kochana Taks troszkę odsapnie od swojego bazarku obróżkowego, to jest szansa, że zrobi dla Lenki taką specjalną uprząż z pasem podtrzymującym, dla psiaków z niedowładem Quote
Evelka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Jestem i ja:) Dokładnie poczytam później, ale już mocno trzymam kciuki za Lenkę!:) Mam nadzieję, że uda się Ją wyciągnąć ze schroniska i porządnie zdiagnozować. Quote
Korenia Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 fizia napisał(a):Oj wygląda na to, że tak - dawno już nie spotkałam się z ofertą bezpłatnego DT. No pomijając ostatnią akcję ewakuacji krakowskiego schroniska, gdzie faktycznie było jakieś pospolite ruszenie i udało się ulokować w domach tymczasowych ok. 600 psów - większość z Nich już nie musiała wrócić do schroniska :) We Wrocławiu byłam 3 tygodnie temu, mamy tam przyjaciół, cudne miasto. Byliśmy w ZOO :) i nawet polizała mnie żyrafa :) A waśnie ile psów wróciło z tymczasów z 600set? To ruszenie związane z ewakuacją było niesamowite, widziałam w TV, że ludzie brali ile mogli, jakaś rodzina przyjechała i zabrała 8... Quote
Asior Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 dziewczyny, ja bym mogła przekazać trochę ciuchów na bazarek, ale za chiny się za niego nie wezmę bo czasu brak :( Jak ktoś sie tego podejmie to ja dam ciuszki ;) Quote
andzia69 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Lenka bądź grzeczna do piesków to pójdziesz do domu tymczasowego:) Fizia - koszt tomografu to ok. 800 zł z tego co sie orientowałam. Koszt rezonansu jest podobny - w każdym razie takie ceny podawał nam dr Wrzosek kiedy miałyśmy u niego konsultować Albinkę. Quote
Doda_ Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 andzia69 napisał(a): Fizia - koszt tomografu to ok. 800 zł z tego co sie orientowałam. Koszt rezonansu jest podobny - w każdym razie takie ceny podawał nam dr Wrzosek kiedy miałyśmy u niego konsultować Albinkę. cioteczki ... kazda zlotowka sie liczy :( pomozcie Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 zaprosilam cioteczki bokserkowe ,moze te anioly cos wymysla:) Quote
fizia Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Asior - serdeczne dzięki Ja niestety do końca roku szkolnego też jestem do niczego czasowo. Mam do założenia 2 bazarki z rzeczami od Taks - szelki i obróżki - i strasznie mi głupio, ale nie mam kiedy tego porządnie zrobić. Tzn. samo założenie to nic, najbardziej czasochłonne jest mierzenie, zdjęcia. jak zaczną się wakacje to chętnie, ale jakby ktoś na jakiś inny cel chciał szybciej, to nie ma co czekać Sytuacja finansowa Lenki jest taka, że nie ma obecnie żadnych pieniążków. Jest nadzieja na ten darmowy DT. Co prawda nie wiemy, jak reaguje na inne psy, bo jest sama w boksie, ale mamy nadzieję, że nie jest agresywna. A ponieważ i tak ma jechać do Wrocławia, to można spróbować przedstawić sobie psiaki i zobaczymy, co będzie. Tylko BARDZO POTRZEBNY TRANSPORT NA 15 CZERWCA Z JAMROZOWIZNY DO WROCŁAWIA!! Quote
Doda_ Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 jakby zaden sie nie znalazl to moge pomoc ale nie 15 tylko wczesniej, np 12 czy 13 czerwca. Quote
borysus Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Jeśli byłoby 100 % pewności, że sunia nie ma alergii na inne psy to mogłaby przyjechać przed 15 i piętnastego iść do weta już odemnie, a tak jeśli cos nie wypali to nie będzie co z nią zrobić Quote
fizia Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 No właśnie, to trochę ryzykowne. Najfajniej byłoby znalezc transport na 15, zobaczyć, jak psiaki i ewentualnie mogłaby zostać lub nie. Quote
Zuza i Noddy Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Wdziałam dzisiaj Lencie w schronisku, ta jej chęć przebywania z człowiekiem jest niesamowita, nie wydaje mi się żeby była agresywna do psów z uwagi na jej cudowny charakterek, ale także z tego powodu, ze ona ledwo się rusza. Quote
borysus Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 wydaje mi się żeby była agresywna do psów z uwagi na jej cudowny charakterek, ale także z tego powodu, ze ona ledwo się rusza. Tez tak myślę, ale ta sunia tez nie może utrzymać równowagi, a psów nietoleruje http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=71&t=169&hilit=nuka Quote
natalia_aa Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 U nas w schronisku w Gdyni, przebywa od października/listopada zeszłego roku amstaffka z problemami neurologicznymi, prawdopodobnie niedorozwojem móżdżku. Ludzi uwielbia, zalizałaby na śmierć, ale mimo, iż nie nie potrafi utrzymać równowagi psy atakuje... http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3307&hilit=maxmara&start=60 Quote
fizia Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Kurcze, mam nadzieję, że Lenka okaże się łagodna. Ale nie ma co ryzykować, musi mieć możliwośc powrotu do schroniska, jeśli się okaże inaczej a tutaj wątek Lenki na tym samy forum http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4465 Quote
fonia123 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 kurcze, a nie może ktoś sprawdzić w schronisku jak reaguje na inne psy? Quote
Kapsel Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Napisałam na wątku boksiowym do naszych Kochanych boksiowych cioteczek o radę, pomysł cokolwiek... :shake: Quote
Recommended Posts