Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

clo napisał(a):
ta mala jest podobnie zdeformowana jak nasza molly..lekarze nie dawali szans kazali uspic a molly ma sie dobrze i znalazla cud dom:)

tak, tylko choć DT by się przydał

Posted

Od doktora:

[FONT=Arial]już po zabiegu - wybudza się i jest jak narazie OK-teraz leży pod tzw. kroplówką-dożywiającą-zobaczymy jak dalej.
Podczas zabiegu zoperowalismy przepukline pępkową-dla kosmetyki.
[/FONT]

[FONT=Arial]Pozdrawiam: Stefan Gut[/FONT]

czyli jest ok. telefon zostawiam na jutro jak sie juz Lena wybudzi, wstanie itd.
pozdr,

Posted

Wiem ze wszyscy czekaja, wiec oto troche info:

Lena ma sie dzis dobrze.
Dr Gut wzial ja na spacer.
Lena zaczela dzis jest :D
Je puszki ksiezniczka (Reconvalescent, Intestinal + kulki (duze bo latwiej) Hill's'a T/D)
Nadal nie troche rzuca na wszystkie strony, ale jakos sobie radza ;-)

Operacja:
'Wyplynelo' z niej prawie juz wszystko (sluz, krew itd) po ropomaciczu.
Sa uzywane grube podklady 60x60cm - 1-2 dziennie (od jutra moze bedzie 1/dzien), koszt to 2zl/1szt
Cena calej operacji to 400zl - sama operacja, leki, antybiotyki, narkoza, szwy itd itp (czyli po kosztach, co nawet ja moge potwierdzic)
Dziekuje Dr Gutowi za to, ze z nas nie sciaga ;-)

Ktos wspomoze Lene? Ja sie doloze, ale calosci raczej nie dam rady zaplacic...

Acha, zebym nie zapomniala, Lena jest mixem Amstaffa i Boxera (stwierdzam, nie pytam, jesli nie jasne, to prosze o wiadomosc na pw ;-) )

A teraz taki moj wlasny komentarz: Dr Gut sie bardzo w to wszystko zaangazowal i na prawde pomaga we wszystkim (od leczenia, po paszport, do sprzatania i prania codziennego po Lenie i spacerow itd...). Nie wiem czy nie jestesmy mu winni przeprosin za komentarze napisane pare miesiecy temu...Lenie w klatce i na spacerach jest rzcej dobrze, a opieke ma non stop. A wy co o tym myslicie?

Posted

ja mysle, ze ktokolwiek tych wczesniejszych opinii nie wyglaszał,powinien przeprosić. będąc tam też miałam przeczucie, że o Lene bardzo dbają u dr Guta!:) ciesze się ze z nia lepiej!

Posted

cieszę się, ze z małą wszystko dobrze! oby wszystko się dobrze zagoiło! no i super, że ma tak dobrą opiekę!:):)

cholewka...skad tu tą kasiorę brać:( ostatnio myslałam, żeby może sie zrzucić w kilkanaście osób i w jakiegoś totka zagrać...no psiaków potrzebujacych coraz więcej...a w kieszeniach pustki:(

Posted

O rany, dopiero wróciłam, nie było mnie w Polsce, nie miałam dostępu do internetu a telefon miałam wyłączony..

Uff jak dobrze, że juz po operacji i że się udało

Wczoraj minął 18 więc muszę przelać za kolejny miesiąc pobytu Leny w szpitalu

Muszę podliczyć ile mamy pieniążków, trzeba dozbierać te koszty leczenia i operacji

Posted

Jeszcze nic nie wpłacałam, ale jak tylko skończy się jakaś dziwna przerwa w dostępie do mojego konta internetowego, to prześlę 300 zł z pieniążków, które zostały ze skarbonki Szarotki

W tej chwili skarbonka Lenki jest pusta.

od 19.08 kiedy po wpłacie 364 zł - 300 za hotel i 64 zł za transport na badania do wrocławia na samym początku pobytu w hoteliku - zostało nam 48 zł (412 - 364)

czyli tak
48 zł
plus
20 zł Agnieszka32 18.08
14 zł Milka88 23.08
10 zł Beataczl 25.08
40 zł MakS 2 wpłaty po 20 zł min 01.09
30 zł Amazonka 06.09
100 zł Kinga i Piotrek
38 zł moja mama

w sumie 300 zł

które przelałam 22 września

Posted

krakowianka.fr napisał(a):

A teraz taki moj wlasny komentarz: Dr Gut sie bardzo w to wszystko zaangazowal i na prawde pomaga we wszystkim (od leczenia, po paszport, do sprzatania i prania codziennego po Lenie i spacerow itd...). Nie wiem czy nie jestesmy mu winni przeprosin za komentarze napisane pare miesiecy temu...Lenie w klatce i na spacerach jest rzcej dobrze, a opieke ma non stop. A wy co o tym myslicie?

Podpisuję się pod tymi słowami rękami i nogami. Serdecznie przepraszam Pana Doktora za moje myśli i słowa napisane na tym wątku:oops::oops::oops:. Jednocześnie uważam, że dziewczyny które miały inne psy w hotelu u Pana Doktora miały rację, bo to nie były dobre warunki. Wiem, że Pana Doktora przerosła sytuacja i wszystkim puściły wówczas nerwy, mnie też.
Wybaczcie, że mnie teraz nie ma na wątku u Lenki i zaśmiecam wątek, ale jestem w tak tragicznej sytuacji z moimi podopiecznymi z Krzyczek, że muszę szukać ratunki na dogo i błagać o pomoc. Może ktoś będzie chciał pomóc:-( moim kruszynkom:
Sonia:
http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-–-strach-i-przerażenie-prosi-o-wsparcie-finansowe

Patos:
http://www.dogomania.pl/threads/106038-Patos-wrócił-z-adopcji.-Ma-padaczkę.

Amor:
http://www.dogomania.pl/threads/172425-Kraków-Amor-z-Krzyczek-prosimy-o-wsparcie-finansowe

Posted

irenaka napisał(a):
irenko, linki nie działają a z allegro z twojego podpisu nie wyświetla się ani jedno zdjęcie! pewnie z picassy wstawiałaś zdjęcia? dlatego pewnie nie działają.

Posted

agaga21 napisał(a):
irenko, linki nie działają a z allegro z twojego podpisu nie wyświetla się ani jedno zdjęcie! pewnie z picassy wstawiałaś zdjęcia? dlatego pewnie nie działają.

Dziękuję, już poprawiam.

Posted

cos nie tak z ta aukcja:

Dostępna liczba
sztuk199 z 200 wystawionych

dopiero zaczeta a aukcja juz dzis zostala zakonczona....?

Domyślam się, że chodzi o allegro z mojego podpisu?
Aukcję prowadzi Magda 222 i z tego co wiem, miała problemy ze zdjęciami a właściwie ich brakiem:shake:. Być może ją zakończyła, ale jest teraz w pracy i nie zawiadomiła mnie o tym. Poprawki pewnie będą lub zrobi nową:shake:.

Posted

ok Fiziu, dzieki za info.

to ja doloze 100 zl do operacji - przesle od razu do Dr Guta, ok?

Przepraszam, jakoś nie zauważyłam tego posta - dzięki serdeczne, super!!

Posted

świetnie, wielkie dzięki!!!!

To Lenka sobie spokojnie czeka na wyjazd, a ja w tym czasie pozwolę sobie zareklamować Jej koleżankę ze schroniska - malusią Pusię w typie jamnika szorstkowłosego.
Była najmnijsza w schronisku, więc Truskawa zabrała Ją na DT
Ma 1,5 roku, mniej niż 5 kg, kochana i grzeczna, lubi psy, koty i dzieci
Została porzucona razem ze szczeniakiem pod jakimś barem, szczeniak ma już dom

http://www.dogomania.pl/threads/193566-Jamniczkowata-Pusia-Najmniejszy-pies-w-schronisku.-Ma-DT!