Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ajula napisał(a):
a co z jego oddechem> już jest lepiej, czy nadal tak charczy?

Z oddechem jest zdecydowana poprawa.Supełek śpi spokojnie,sporadycznie cos tam pocharczy.

Dzis mały mnie wykończył..Od rana bez przerwy myje podłoge,juz mi zrobił 4 kupy i 3 razy sie zlał,mimo iz wychodzi na spacerek,a nawet pobiegał długo w ogrodzie.Zwazywszy jednak,ze Supeł zre jak smok,kupy nie sa niczym dziwnym.Za to zdrowe i ładne.:evil_lol:

Posted

Oczekujemy wizyty cioci Bajki B w Chrzanowie w srode, przekazemy troche fantow dla Supelka, moze ktos zgodzi sie zrobic kolejny bazarek dla Supelka. :razz:

Posted

BajkaB napisał(a):
Z oddechem jest zdecydowana poprawa.Supełek śpi spokojnie,sporadycznie cos tam pocharczy.

Dzis mały mnie wykończył..Od rana bez przerwy myje podłoge,juz mi zrobił 4 kupy i 3 razy sie zlał,mimo iz wychodzi na spacerek,a nawet pobiegał długo w ogrodzie.Zwazywszy jednak,ze Supeł zre jak smok,kupy nie sa niczym dziwnym.Za to zdrowe i ładne.:evil_lol:

heh. Dobrze, że zdrowe :eviltong:

Posted

Jasza napisał(a):
Jak mói moja babcia - jak apetyt dopisuje i kupy fajne - będzie dobrze!

Ciekawe co by babcia powiedziała,gdyby wstała rano i zastała 4 potęzne kupy w pokoju..:shake: No ale moze to na szczęście..:evil_lol:

Potwierdzam-jutro jade do Chrzanowa ,a co do bazarku to na pewno zgwałcimy Ciocie bele zeby zrobiła ..Supełek ma tylu wielbicieli,ze nie powinno byc problemu.

Musze powiedziec,ze Supeł to bardzo posłuszny piesek.I co najwazniejsze to on mnie pilnuje,a nie ja jego.W tym tygodniu ostatnie odrobaczenie,a na przyszły tydzień pierwsze szczepienie.

Posted

"Ciekawe co by babcia powiedziała,gdyby wstała rano i zastała 4 potęzne kupy w pokoju.. No ale moze to na szczęście.."
...no, jak nie wdepłaś, to niestety NIE na szczęście....:diabloti:

Posted

[quote name='Jasza']"Ciekawe co by babcia powiedziała,gdyby wstała rano i zastała 4 potęzne kupy w pokoju.. No ale moze to na szczęście.."
...no, jak nie wdepłaś, to niestety NIE na szczęście....:diabloti:

Hmm,właściwie to miałam szczęście,ze NIE wdepłam..I przede wszystkim szczęście,ze inne psy nie porozdeptywały..:evil_lol:

Ale co tamm.Przynajmniej dokłądnie mogłam zobaczyc czy kupa nie zawiera jakichś niepozadanych ,,składników,,:evil_lol:

Posted

aż trudno uwierzyc ze to ten sam pies... cudny jest , a jak jego łapki ?? mysle ze jak tylko bedzie zdrowy szybko znajdzie domek bo to przeciez sliczny onek jest :)

Posted

Niniejszym podajemy do wiadomości, że w związku ze stwierdzonymi nieprawidłowościami dot. pracy Oddziału Fundacji EMIR w Sosnowcu , a w szczególności dotyczącymi rzetelności rozliczeń finansowych oraz wpłat darczyńców przekazywanych na ratowanie psów – z dniem 1.06.2010 szef Oddziału w Sosnowcu zostaje zawieszony w swoich czynnościach tj. pozbawiony prawa do zbierania pieniędzy w imieniu Fundacji EMIR , podejmowania decyzji oraz reprezentowania fundacji .
W związku z powyższym Zarząd Fundacji EMIR zwraca się do wszystkich Darczyńców, którzy wspomagali finansowo Oddział Fundacji EMIR w Sosnowcu z prośbą o pilny kontakt pod nr tel .785 077 077
– Zarząd Fundacji „Emir”

Posted

W związku z informacja zamieszczona przez Gagate,mogę nareszcie oficjalnie wyjaśnic .
Otóż nie dziwi mnie sprawa zawieszenia ,bo stałam się niewygodna.Dziwią mnie tylko podstawy tegoz zawieszenia.Na wstępnie pragne podkreślic,ze o swojej nierzetelności po raz pierwszy dowiaduje się włąśnie z tego komunikatu.Wcześniej nikt mi takich zarzutów nie czynił,ani tez nikt ze mna nie rozmawiał na ten temat.No cóz..każdy ma swoje metody działania..
Powodem całej tej sprawy jest Supeł i jego finanse.Nieprzypadkowo taka informacja włąśnie tutaj się pojawiła jako pierwsza.
Zarząd Fundacji zdecydował o zmianie sposobu rozliczeń i wszystkie-podkreślam-wszystkie Oddziały w kraju zostały pozbawione samodzielnego sposobu rozliczania.Tym samym kontami wszystkich Oddziałów zarządza i dysponuje wyłącznie Zarząd.
Na konto Oddziału Sosnowiec darczyńcy przekazywali wpłaty dla Supła,ewentualnie dla innych psów.Na to konto również wpływały pieniądze z bazarków wraz z kosztami przesyłki.Nie majac dostępu do konta nie mogę ani podac kto i ile wpłacił,ani tez nie miałam adresów na które powinnam wysłać książki,które nota bene sama podarowałam na bazarki.
Miałam zatem zastrzezenia co do sposobu rozliczania ,zwłaszcza,ze darczyńcy maja prawo wiedziec co się dzieje z ich pieniędzmi.
Zarzucono mi,ze zbieram na prywatne konto pieniądze od darczyńców.
Otóż oświadczam,ze jest to pomówienie,bowiem nigdy,podkreślam nigdy nie zbierałam na prywatne konto pieniędzy na jakiegokolwiek psa będącego pod opieką Fundacji EMIR.
Skoro Zarząd ma takie informacje to bardzo proszę o przedstawienie mi jednego choćby dowodu i choćby jednej wpłaty na jakiegokolwiek psa będącego oficjalnie pod opieka Oddziału.
A teraz Moi Drodzy chcę wyjaśnić sprawę Supełka.Tutaj bowiem popełniłam bład co teraz się zemściło.
Otóż Supeł nigdy nie był psem Fundacji EMIR.Od początku Supeł jest moim prywatnym psem.Umowe o DT zawarłam ja jako osoba prywatna ze Schroniskiem w Rudzie Śląskiej.Pani Justyna,która założyła Supełkowi watek może to potwierdzic.Zreszta jak tylko uda mi się zeskanowac umowe to ją wkleje.Uważałam,ze będzie w porządku,jak darowizny na rzecz Supła będą wpływały oficjalnie na oficjalne konto,z którego następnie pójdzie dla Supełka pomoc.Chciałam być lojalna,a okazało się ze jestem nierzetelna..
Nigdy niczego nie przywłaszczyłam,a wręcz przeciwnie mase dodałam z własnej kieszeni,czego nie żałuje,bo dawałam zwierzętom
Moi Drodzy,na rzecz zwierząt działałam zanim w ogóle usłyszałam o Emirze i na pewno sobie poradze bez Emira.Nie jestem ani pierwsza osoba która tak potraktowano ani ostatnią..
A jeśli coś jeszcze mam wyjaśnic,proszę pytac

Posted

BajkaB jezeli masz zyczenie nasza Fundacja moze udzielic swojego konta dla Supla, a razem z IKA & SONIA bedziemy informowac na watku darczyncow i potwierdzac wplaty.

Posted

BajkaB napisał(a):
W związku z informacja zamieszczona przez Gagate,mogę nareszcie oficjalnie wyjaśnic .
Otóż nie dziwi mnie sprawa zawieszenia ,bo stałam się niewygodna.Dziwią mnie tylko podstawy tegoz zawieszenia.Na wstępnie pragne podkreślic,ze o swojej nierzetelności po raz pierwszy dowiaduje się włąśnie z tego komunikatu.Wcześniej nikt mi takich zarzutów nie czynił,ani tez nikt ze mna nie rozmawiał na ten temat.No cóz..każdy ma swoje metody działania..
Powodem całej tej sprawy jest Supeł i jego finanse.Nieprzypadkowo taka informacja włąśnie tutaj się pojawiła jako pierwsza.
Zarząd Fundacji zdecydował o zmianie sposobu rozliczeń i wszystkie-podkreślam-wszystkie Oddziały w kraju zostały pozbawione samodzielnego sposobu rozliczania.Tym samym kontami wszystkich Oddziałów zarządza i dysponuje wyłącznie Zarząd.
Na konto Oddziału Sosnowiec darczyńcy przekazywali wpłaty dla Supła,ewentualnie dla innych psów.Na to konto również wpływały pieniądze z bazarków wraz z kosztami przesyłki.Nie majac dostępu do konta nie mogę ani podac kto i ile wpłacił,ani tez nie miałam adresów na które powinnam wysłać książki,które nota bene sama podarowałam na bazarki.
Miałam zatem zastrzezenia co do sposobu rozliczania ,zwłaszcza,ze darczyńcy maja prawo wiedziec co się dzieje z ich pieniędzmi.
Zarzucono mi,ze zbieram na prywatne konto pieniądze od darczyńców.
Otóż oświadczam,ze jest to pomówienie,bowiem nigdy,podkreślam nigdy nie zbierałam na prywatne konto pieniędzy na jakiegokolwiek psa będącego pod opieką Fundacji EMIR.
Skoro Zarząd ma takie informacje to bardzo proszę o przedstawienie mi jednego choćby dowodu i choćby jednej wpłaty na jakiegokolwiek psa będącego oficjalnie pod opieka Oddziału.
A teraz Moi Drodzy chcę wyjaśnić sprawę Supełka.Tutaj bowiem popełniłam bład co teraz się zemściło.
Otóż Supeł nigdy nie był psem Fundacji EMIR.Od początku Supeł jest moim prywatnym psem.Umowe o DT zawarłam ja jako osoba prywatna ze Schroniskiem w Rudzie Śląskiej.Pani Justyna,która założyła Supełkowi watek może to potwierdzic.Zreszta jak tylko uda mi się zeskanowac umowe to ją wkleje.Uważałam,ze będzie w porządku,jak darowizny na rzecz Supła będą wpływały oficjalnie na oficjalne konto,z którego następnie pójdzie dla Supełka pomoc.Chciałam być lojalna,a okazało się ze jestem nierzetelna..
Nigdy niczego nie przywłaszczyłam,a wręcz przeciwnie mase dodałam z własnej kieszeni,czego nie żałuje,bo dawałam zwierzętom
Moi Drodzy,na rzecz zwierząt działałam zanim w ogóle usłyszałam o Emirze i na pewno sobie poradze bez Emira.Nie jestem ani pierwsza osoba która tak potraktowano ani ostatnią..
A jeśli coś jeszcze mam wyjaśnic,proszę pytac

Dobrze więc zapytam: czy supełek na pewno nie był Emirowy?
J_ulia napisał(a):
Witam, właśnie rozmawiałam z Bajką B. Zbierała się ,żeby pojechać po maluszka. Bardzo prosiła aby wstawić numer konta , na które można wpłacać deklaracje na leczenie szczeniaczka. Dane do przelewu dla oddziału w Sosnowcu : Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 59 1050 1924 1000 0090 6204 7718 z dopiskiem : na Onka Bardzo proszę o umieszczenie go w 1 poście. Nie trzeba będzie szukać. Proszę również o uzupełnienie w rozliczeniu. Bajka B na bieżąco sama , albo za moim pośrednictwem będzie przekazywać informacje stanie psiaka, postępach w leczeniu i wpłatach deklaracji.
i dalej Twój wpis:
BajkaB napisał(a):
Moi Kochani,zwykle wystarczy wpisac numer konta i nazwe Fundacji i przelew mozna spokojnie wysłac.Gdyby jednak adres był potrzebny to podamy na priva,bo to jest jednocześnie mój prywatny adres Niedługo maluszek bedzie u mnie..
i kolejny Twój wpis
BajkaB napisał(a):
A ja tylko przypomina,ze maluch potrzebuje wsparcia finansowego!Niestety nasza działalnosc opiera sie tylko na darowiznach.Jeśłi nikt nam nie wpłaci,nie podaruje,nie wesprze,nie mamy funduszy i nie mozemy ratowac psiaków.Paradoksalnie w tej chwili mamy nawet wolne Dt,ale nie mamy pieniedzy..Kazdy grosz idzie na podopiecznych,a najczęściej jeszcze dokłądamy ze swoich prywatnych środków.Jeśli tylko oczywiscie jest taka możliwosc. Maluszek musi miec wszystko co tylko mozna mu zaoferowac,ale na pewno będzie musiał przejsc badania i diagnostyke,a to kosztuje..
A piszesz, że nigdy fundacji nie był... Kiedy to się zmieniło (pytanie dotyczy również zmiany nr konta fundacyjnego na Twoje)

Posted

Powtarzam,ze Supełek od początku był u mnie jako osoby prywatnej w DT .
Mój prywatny adres jest jednocześnie adresem Oddziału,więc podawac go nie chciałam publicznie a jedynie na priva.
Co do wpłat na konto Fundacji już wyjaśniłam,ze było ono dla Supełka po prostu uzyczone ..

Posted

[quote name='BajkaB']Powtarzam,ze Supełek od początku był u mnie jako osoby prywatnej w DT .
Mój prywatny adres jest jednocześnie adresem Oddziału,więc podawac go nie chciałam publicznie a jedynie na priva.
Co do wpłat na konto Fundacji już wyjaśniłam,ze było ono dla Supełka po prostu uzyczone ..
Przepraszam BajkoB, bo nie rozumiem.. To znaczy że sama sobie uzyczałas tego konta? Bo Zarzad nic o tym nie wie...

Posted

Ada-jeje napisał(a):
BajkaB jezeli masz zyczenie nasza Fundacja moze udzielic swojego konta dla Supla, a razem z IKA & SONIA bedziemy informowac na watku darczyncow i potwierdzac wplaty.

Oczywiście, nie ma problemu!

Posted

gagata napisał(a):
Przepraszam BajkoB, bo nie rozumiem.. To znaczy że sama sobie uzyczałas tego konta? Bo Zarzad nic o tym nie wie...

Konto było Oddziału i ja dokonywałam na nim operacjiByć moze niedopatrzeniem było niepoinformowanie Zarządu o fakcie uzyczenia,ale nie uwazałam i nie uwazam aby stało sie cos złego.Ratowalo sie psa,niewazne czyj on był i jest,jeśłi pomoc jest mu potrzebna
Gdyby tak Zarzad chciał być informowany o wszystkich problemach..

A ska inąd Gagato,jeszcze dwa dni temu miałas podobne jak ja zdanie w wielu sprawach,a teraz taka zmiana frontu..

Posted

---

Napisał Ada-jeje

[quote name='IKA & SONIA']Oczywiście, nie ma problemu!

Dziękuje

Posted

Bajbkob Nie odpowiedziałaś na żadne z moich pytań... A co dziwności w tym wątku to jest tego sporo i niedopatrzeń też. Ale przejdźmy do rzeczy: Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie że post cytowany poniżej nie jest w imieniu fundacji:

BajkaB napisał(a):
A ja tylko przypominam,ze maluch potrzebuje wsparcia finansowego!Niestety nasza działalnosc opiera sie tylko na darowiznach.Jeśłi nikt nam nie wpłaci,nie podaruje,nie wesprze,nie mamy funduszy i nie mozemy ratowac psiaków.Paradoksalnie w tej chwili mamy nawet wolne Dt,ale nie mamy pieniedzy..Kazdy grosz idzie na podopiecznych,a najczęściej jeszcze dokłądamy ze swoich prywatnych środków.Jeśli tylko oczywiscie jest taka możliwosc. Maluszek musi miec wszystko co tylko mozna mu zaoferowac,ale na pewno będzie musiał przejsc badania i diagnostyke,a to kosztuje..
Cóż to za nasza działalność opierająca się na darowiznach??? Co ważne nie fundacyjna... I jeszcze jedno:
BajkaB napisał(a):
Chciałam tez wyjaśnic następująca sprawe:Jeśłi w tytule przelewu nie ma wyraźnie napisane,ze jest to pomoc dla Supełka,traktuje te wpłąte jako pomoc dla wszystkich podopiecznych.Dlatego tez nie wpisuje tych wpłat w tym miejscu. Gdyby ktoś wpłacił,nie podał dla jakiego psa i chciał to wyjaśnic to bardzo prosze napisac w topiku Supełka.
Tu też jeszcze jedna niejasność: na jakie psy są te nieujawniane na wątku wpłaty skoro, konto jest prywatne??? Poza tym dlaczego skoro pies stał się prywatnym (nadal nie wiem kiedy) to dlaczego nie są rozliczane z automatu wszystkie wpłaty. I na koniec informacja dla Julii edytowanie i edytowanie postów w celu ukrycia prawdy jest w regulaminie dogomanii obwarowane karą - grozi za to ban.

Posted

Bajko, nie manipuluj mna, prosze... Jest mi bardzo przykro, że nasza wspólpraca konczy sie w taki sposób.. Jestes niewygodna? Zarząd zabrał Ci mozliwośc rozliczania sie? Zabrał pieniadze a zostawil biedne i chore psy? Emir? Mam nadzieje,że sama nie wierzysz w to co napisałas..Emir nie bedzie miec dla swoich a z potrzebujacym zawsze sie podzieli.. Wiesz o tym najlepiej.Dostawałas drogie leki i karmę w ilosciach o ktorych niektóre inne organizacje moga tylko pomarzyć. Dostałas samochód, telefon, wsparcie merytoryczne i logistyczne...A Ty teraz piszesz ,że jestes niewygodna? Ze zawłaszczamy pieniadze przeznaczone na psy? Nie. My tylko prosimy, bys rozliczyła sie ze swoich wydatków. W fundacji jestes nie od dzisiaj i wiesz jak to działa. Każdy wydany grosz musi miec pokrycie w fakturach....I dotyczy to każdego, nie tylko Ciebie .Zreszta to nie jest wymysł Emira tylko obowiazek kazdej OPP...
Rozumiem,że świat idzie naprzód, zmieniaja sie ludzie i upodobania ale szanujmy sie nawzajem. Chciałas odejśc z Emira? Nikt tam nikogo na siłę nie trzyma.,mogłas to zrobic bez takich nieczystych zagrań.

Posted

gagata napisał(a):
Bajko, nie manipuluj mna, prosze... Jest mi bardzo przykro, że nasza wspólpraca konczy sie w taki sposób.. Jestes niewygodna? Zarząd zabrał Ci mozliwośc rozliczania sie? Zabrał pieniadze a zostawil biedne i chore psy? Emir? Mam nadzieje,że sama nie wierzysz w to co napisałas..Emir nie bedzie miec dla swoich a z potrzebujacym zawsze sie podzieli.. Wiesz o tym najlepiej.Dostawałas drogie leki i karmę w ilosciach o ktorych niektóre inne organizacje moga tylko pomarzyć. Dostałas samochód, telefon, wsparcie merytoryczne i logistyczne...A Ty teraz piszesz ,że jestes niewygodna? Ze zawłaszczamy pieniadze przeznaczone na psy? Nie. My tylko prosimy, bys rozliczyła sie ze swoich wydatków. W fundacji jestes nie od dzisiaj i wiesz jak to działa. Każdy wydany grosz musi miec pokrycie w fakturach....I dotyczy to każdego, nie tylko Ciebie .Zreszta to nie jest wymysł Emira tylko obowiazek kazdej OPP...
Rozumiem,że świat idzie naprzód, zmieniaja sie ludzie i upodobania ale szanujmy sie nawzajem. Chciałas odejśc z Emira? Nikt tam nikogo na siłę nie trzyma.,mogłas to zrobic bez takich nieczystych zagrań.

Wiesz gagato,ta dyskusja nie ma chyba sensu bo ani Ty mnie nie przekonasz,ani ja Ciebie.Nie widze zadnej swojej winy i nie dopatruje sie zadnej nieczystej gry.Co do faktur to nie musisz mnie pouczac,bo zawsze sie rozliczałam fakturami i nadal mam je na każdy wydatek.Jeśłi chodzi o leki i karme to dostawały je psy,a nie ja bo Twój wpis moze sugerowac ze to mnie utrzymywano.Co do samochodu i komórki to przyznasz chyba ze były na potrzeby działalnosci,a sama wiesz dobrze ze wykonywałam ją w większosci sama.
Masz racje,świat sie zmienia,i nasze sprawy zakończyc pora na innym forum i w innej formie.

Co do Ciebie Klempo to skoro nie rozumiesz tego co tłumacze to juz nie moja wina..Trzeba chyba nauczyc sie czytac z e zrozumieniem..No chyba ze sie w konkretnym celu na Dogo pisze,a widzac jaki masz dorobek w postach tak to nalezy odebrac..

A poniewaz to topik Supełka,to chyba pora zajac sie jego zdrowiem i postepami .
Urwis sie z niego zrobił ,ale jest bardzo pogodnym psem i posłusznym.Te kupsa to był chyba wynik przekarmienia.Supeł je ogormne ilosci i byc moze zbyt duzo mu dałam wczoraj jesc.Ale jak mu tu nie dac..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...