_Goldenek2 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Wysłałam dziś moją deklarację za VII i VIII. Trzymaj się , Parysku. Quote
magda222 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Też uważam, że starość to nie wyrok. Gosiu niech weterynarz zrobi kompleksowe badania Paryskowi i zaaplikuje coś na wzmocnienie. Dołożę się do wydatków. Kiedy mogłabyś pojechać z Paryskiem? Quote
AlfaLS Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Jutro zadzwonię do ZuziM i poproszę ją o szybkie i kompleksowe badania Paryska. A później pomyślimy jak mu pomóc, ok? :lol: A na razie troszkę o finansach :lol:. Od ostatniego rozliczenia wpłynęło na konto Paryska: - od Taks 160 zł. / za cztery miesiące/, - od Ranias 10 zł., - od Ankity 24 zł., - od Joli+Rani+Sari 10 zł., - od Figi33 30 zł., - od Agaty51 20 zł., - od Nikusia 10 zł., - od Livki 10 zł., - od Ma6dy 20 zł. - od _Goldenek2 40 zł. / za dwa miesiące/ Razem: 334 zł.[B] Za wszystkie wpłaty bardzo dziękujemy!!!!!!!!![/B]. Dziś Parysek ma na koncie 456 zł. [B][COLOR="green"]Jeśli ktoś ma zbędną złotówkę / albo więcej oczywiście/ to bardzo poprosimy o przekazanie tej złotówki dla Paryska - bardzo się przyda na badania i ewent. leki [/COLOR][/B] Quote
AlfaLS Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Rozmawiałam z ZuziąM o naszym Parysku. Martwi się o niego. Kondycja nie ta, zdrówko też nie takie jak kiedyś. Bardzo prosiłam żeby podjechała jak najszybciej z Paryskiem do weta, zrobiła kompleksowe badania i oczywiście zastosowała zaleconą kurację. Mam nadzieję, ze choć troszkę pomożemy naszemu seniorkowi a może nawet więcej niż troszkę. Zuzia obiecała, ze pojedzie więc jak ktoś będzie chciał pomóc finansowo to będziemy pięknie prosili o kaskę dla Paryska... Quote
zuziaM Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Nasz Parynio dzisiaj zasnąl ......... Kochany dziadziunio odszedl cichutko, mimo ze za zycia byl krzykliwym i wiedzacym czego chce, glosno sie wszystkiego domagajacym, jazgolkiem. O 15 tej jak zwykle z apetytem zjadl obiadek, przespacerowal sie po ogrodzie, poganial troche za kolezanka Sonią i zaszyl sie w zieleni na drzemke. O 19 tej obudzilam go i pomoglam wejsc na noc do budki, bo nie chcialam zeby spal za dlugo na zewnatrz. A o 21,30 poszlam zamknac sunie na noc w kojcach i zajrzalam do Parynia jeszcze ......... lezal na boczku i wygladal, jakby spal ..... Lidziu kochana .... wierz mi, ze Parynio mial u nas naprawde wszystko, a najwiecej milosci. Od kiedy tylko zaczal mnie bardziej tolerowac i w ogole dostrzegac ( a od poczatku jego pobytu pisalam zawsze, ze temu psiakowi potrzebne jest tylko jedzonko, a reszta jest mu obojetna ), to nie odstepowalismy sie prawie na krok. Ten niuniek tuptal za mna wszedzie i wypatrzyl mnie wszedzie z najdalszej czesci ogrodu, bo jak na swoj wiek, mial doskonaly wzrok i takie bardzo bystre oczka. Kiedy rozmawialysmy kilka dni temu, to bardzo sie balam powiedziec, ze czuje i jestem niemal pewna, ze Parynio juz ma dosc zycia ..... ze osiagnal juz taki wiek, ze najlepiej odejsc bez bolu i cierpienia ....... Ten chlopczyk zasnal naprawde szczesliwy .............. zasnal, bo przyszedl na niego czas......... Ja juz nie moge sobie wyobrazic jutrzejszego ranka bez dziamgolenia pod furtka w oczekiwaniu az wreszcie go wypuszcze ..... Paryniu, kogo bede teraz wolala, wrzeszczac przez caly ogrod, zeby przyszedl na swieze marcheweczki czy buraczki, ktore tak uwielbiales ????? Spij slodko, kochany dziaduniu ..... (*) (*) (*) ....... Quote
AlfaLS Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 O Matko!!!!!!!!!!! Siedzę i wyję!!!!!!!!! Nic sensownego nie jestem w stanie napisać... Zajrzałam bo tak bardzo chciałam się dowiedzieć co u naszego kochanego Paryska słychać ale takich wiadomości to się w najgorszych koszmarach nie spodziewałam... Biegaj sobie kochany Parysku po tej drugiej stronie... Dołącz do innych tyszków, z którymi sobie mieszkałaś u ZuziM. Powiedz im że bardzo za nimi a teraz i za Tobą tęsknimy...... I mimo wszystko nie potrafimy się pogodzić z okrutnym losem, który nam Was wszystkich zabiera...... Miałam nadzieję, mimo wszystko tak bardzo miałam nadzieję..... Żegnaj kochany Parysku, nasz wojowniku :-(:-(:-( Quote
danka4u1 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [IMG]http://i52.tinypic.com/2s9d1so.jpg[/IMG] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Parysku...:-( :-( przyszłam jak zawsze Cię odwiedzić i sprawdzić, czy słodko sobie śpisz..............Parysku :-( :-([/COLOR][/SIZE][/FONT] :-( Quote
Jola i Czterołapy Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Dla Paryska [B][*][/B]... smutno żegnać się, ale trzeba :( Quote
Grosziwo Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Parysku [*] Nie znałam cię piesku, ale musiałeś być wyjątkowy, tyle Cioteczek cię tutaj kochał, wspierało... ZuziaM tak mi przykro :-( Quote
AlfaLS Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [IMG]http://lh5.ggpht.com/__V8OO9v4JsQ/SrAV50edipI/AAAAAAAADVs/uNWuU53hIsg/DSC_0200.JPG[/IMG] Zasnął (*)......... Quote
ranias Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Parysku piesku, całuję siwego pycholka, już dobrze piesku, już dobrze........ Quote
ranias Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Znalazłam kiedyś ten wiersz na którymś wątku. "Śpij piesku, śpij... już odpocząć trzeba Może będziesz miał swój kawałek nieba Może będzie tam piękniej niż tu teraz Może spotkasz tych, których tu już nie ma... Śnij, piesku śnij... w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij a czas łzy osuszy" Quote
Nikus Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Smutno....tuptaj sobie Parysku dalej za TM [*].....cieszę się,że dzięki tylu dobrym ludziom zaznałeś jeszcze co to trawka i spanko pod krzaczkiem...W drodze do ZuziaM nie położyłeś się nawet na chwilę-tak byłeś ciekawy tego świata i takim Cię zapamiętam Quote
Livka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='Nikus']Smutno....tuptaj sobie Parysku dalej za TM [*].....cieszę się,że dzięki tylu dobrym ludziom zaznałeś jeszcze co to trawka i spanko pod krzaczkiem...W drodze do ZuziaM nie położyłeś się nawet na chwilę-tak byłeś ciekawy tego świata i takim Cię zapamiętam[/QUOTE] :-(:-(:-(:-(:-( Quote
_Goldenek2 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [*] dla Paryska :(:(:(. Zuziu, bardzo Ci współczuję. Dziękujemy Ci, że stworzyłaś temu cudownemu psiakowi prawdziwy dom. Umarł szczęśliwy, bez bólu i cierpień.... Biegaj Parysku po cudownej krainie za TM... Quote
Redpit Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Odszedł... :( ale z pewnością był szczęśliwy :) :candle: Parysie Quote
dudson13 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 :placz::placz::placz::placz::placz::placz:Ciężko w to uwierzyć:(:(:(:( Pocieszające jest, że dzięki wspaniałym ludziom miał wspaniałe kilka miesięcy życia. Bądź szczęśliwy za TM Quote
AlfaLS Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='dudson13']:placz::placz::placz::placz::placz::placz:Ciężko w to uwierzyć:(:(:(:( Pocieszające jest, że dzięki wspaniałym ludziom miał wspaniałe kilka miesięcy życia. Bądź szczęśliwy za TM[/QUOTE] Troszkę ponad rok......Myślę, że gdybyśmy go wtedy, w czerwcu ubiegłego roku, nie wyciągnęli to Paryska nie było by już dawno... I odszedł by w Schronisku, biedny bez naszych łez i wspomnień i bez tych buraczków i marchewek, które tak sobie pod koniec życia lubił pojeść....... :-(:-(:-( Quote
Nikus Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 właśnie dlatego warto robić to dla nich....tak myślę.. Quote
danka4u1 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='AlfaLS']Troszkę ponad rok......Myślę, że gdybyśmy go wtedy, w czerwcu ubiegłego roku, nie wyciągnęli to Paryska nie było by już dawno... I odszedł by w Schronisku, biedny bez naszych łez i wspomnień i bez tych buraczków i marchewek, które tak sobie pod koniec życia lubił pojeść....... :-(:-(:-([/QUOTE] I tylko tak smutno wieczorną porą, gdy zwyczajowo przychodzę zobaczyć, co u Paryska.....:shake: zabrać na wirtualny spacerek z tymi marchewkami....:shake: :-( :shake: Quote
kaja555 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 na pewno życie i tak już mu się wydłużyło o ten rok u ZuziM, to raj dla staruszków żegnaj Parysku, całkowicie zaskoczyła mnie ta informacja :( :( Quote
_Goldenek2 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Parysku, pamiętam..... Jak codzień szukam twojego wątku :( Quote
Recommended Posts