Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Może byśmy w jednym poście zebrali deklaracje?

spróbowałam.. ale proszę skorygować, jakby co..

stale:

HA - 50 PLN
Livka - 10 PLN
pola53 - 10 PLN
Magolek - 20 PLN
kmurdz - 10 PLN
sylwija - 50 PLN (od lutego)
moca35 - 25 PLN
Tofikowa - 20 PLN

jednorazowe:

waldi481
sylwiaso -10 PLN
greatmadwomen ?
MYsza2 -20 PLN
Cyraneczka -50 PLN
iwoniam ?
kaja555 -10 PLN
Enigma79 -20 PLN
dominikabankert -10 PLN
gorki330 ?
Aimez_moi -20 PLN
Tofikowa -100 PLN
Marycha35 -5 PLN
markofix1 -20 PLN
Zofija -10 PLN
kasia_owczarzak - 50 PLN
Ulka18 - 20 PLN
javena ?
abra64 - 15 PLN
dominika6 - 10 PLN
Kula - 40 PLN

i nie wiem, czy nie zbyt pochopnie wzielam za deklaracje ..
scarlet
kameralna

ps. ? - znaczy "coś" :)
ps.2 - ja tez na pewno stała dam, ale od lutego, bo teraz ta adopcyjna "okolo 100 pln" będzie kostować, no i dojazd..

Posted

i tak przeglądając wątek znalazłam takie opinie nt Jaspera:

"Podobno strasznie przyjazny , na człowieka reaguje niesamowitą radością , dzieci chyba akceptuje bo kobita ma 4 , zresztą jedna z córek bardzo za nim jest , ale rodzice nie pozwalają jej go karmić
"To jest chyba pierwszy pies w mojej historii który jest szczęśliwy bo trafił do schronu "
"Jest bardzo nieśmiały. Stoi bidula przy tych kratach i błagalnie się patrzy...., bardzo nieśmiało łapką mnie trącał. Smutny wiok kurcze.
I chyba pierwszy HS jakiego widzę w schronisku, który nie wyje. "
"Do ludzi jest super przyjazny , do innych psów zaczepa i dominant . Jest kompletnie niczego nie nauczony , jak to wet schroniskwy określił - wariat ."
"

Posted

dodatkowe info o osobach, dla których podziękowania:

Piromanka - ksiegowa/skarbnik
Istar19 - banerek
greatmadwomen - allegro http://allegro.pl/zaglodzony-mix-husky-jasper-blaga-o-pomoc-i1397415433.html
Livka - bazarek (fanty: ilon_n, ocelot)
kasia_owczarzak - FB
Marchewa - bazarek http://www.dogomania.pl/threads/199789-Torebusie-na-hotel-dla-Jaspera-do-16.01
rafantynka - udostępnienie aukcji na FB

z FB to nie wiem, o co chodzi..przyznam szczerze, ale dziękuję :)

a na Allegro kupionych już: 48 cegielek - dziękuję za kupowanie i rozglaszanie :)

Posted

[quote name='sylwija']dodatkowe info o osobach, dla których podziękowania:

Piromanka - ksiegowa/skarbnik
Istar19 - banerek
greatmadwomen - allegro http://allegro.pl/zaglodzony-mix-husky-jasper-blaga-o-pomoc-i1397415433.html
Livka - bazarek (fanty: ilon_n, ocelot)
kasia_owczarzak - FB
Marchewa - bazarek http://www.dogomania.pl/threads/199789-Torebusie-na-hotel-dla-Jaspera-do-16.01
rafantynka - udostępnienie aukcji na FB

z FB to nie wiem, o co chodzi..przyznam szczerze, ale dziękuję :)

a na Allegro kupionych już: 48 cegielek - dziękuję za kupowanie i rozglaszanie :)

Narazie nie ma za co dziękować, bazarku jeszcze nie ma, czekam cały czas w gotowości ;) [email protected]

Posted

[quote name='Livka']Narazie nie ma za co dziękować, bazarku jeszcze nie ma, czekam cały czas w gotowości ;) [email protected]
To ja się przypominam do ilon_n i ocelot o zdjęcia fantów, żeby Liva mogła zrobić bazarek :) Też zrobię w tym tygodniu przegląd, czy coś się nie da.. choć ostatnio wszystko, co miałam, oddałam..

Posted

allegro cegiełkowe Jaspera: zakupionych cegiełek jest 48 za 5zł czyli w sumie 240zł, jak narazie wpłaciło mi 7 osób w sumie 160zł. Jak się skończy aukcja to prześlę całą kwotę.
Zostało 7dni to może zrobię jeszcze wydarzenie na FB i tam wkleję link jeśli ktoś by chciał pomóc.

Posted

Jestem z powrotem.
Bardzo dziękuję wszystkim odwiedzającym, wpłacającym i interesującym się wątkiem psa.
Przede wszystkim sylwija - która rozsyła numer konta, zaproszenia na wątek oraz dzielnie go prowadzi.

Za moment aktualizacja wpłat.

Posted

I skrócona historia, tez proszę o sprostowanie, ewentualnie dopisanie, zmodyfikowanie:

Jasper:
- mix husky, wg. niektórych mix z akitą
- wiek nieznany, wg niektóry 5, wg innych 7-8 lat
- nie wiadomo, jak długo się nad nim znęcano, głodzono, trzymano na krótkim łańcuchu i w kagańcu (nie zdejmowanym, "bo wyje"), rodzina biedna, patologiczna(?)

maj 2010 - odebrany w ramach interwencji - w stanie skrajnego wycieńczenia, z ranami na pysku
maj - wrzesień 2010 - Jasper jest dowodem w sprawie przeciwko ludziom, którzy go dręczyli.. Przebywa w schronisku na kwarantannie *)
wrzesień 2010 - sprawa umorzona
wrzesień 2010 - styczeń 2011 - Jasper w schronisku, wciąż na kwarantannie *)
styczeń 2011 - kastracja, planowany wyjazd do hotelu do Jamora

*) - kwarantanna = brak spacerów, przebywanie w małym ciemnym boksie..

Posted

to jest wydarzenie na FB przyłączajcie się, zapraszajcie znajomych i udostępniajcie :) http://www.facebook.com/event.php?eid=190530824296494

sylwija mniej więcej tak wygląda historia Jaspera, wg mnie nie trzeba nic poprawiać, lecz nie wiem jak z początkiem dokładnie, czy to była rodzina patologiczna, ale chyba nie, wydaje mi się że po prostu ze wsi w której nie szanuje się zwierząt i mieli go gdzieś po prostu. I z latami tonie wiadomo bo weterynarz go tak określił a wiadomo że oni lubią zawyżać wiek :)

Posted

greatmadwomen napisał(a):

czy to była rodzina patologiczna, ale chyba nie, wydaje mi się że po prostu ze wsi w której nie szanuje się zwierząt i mieli go gdzieś po prostu. I z latami tonie wiadomo bo weterynarz go tak określił a wiadomo że oni lubią zawyżać wiek :)

no właśnie - sprawę umorzono, bo środowisko patologiczne i i tak nic by nie dała - ale możliwe, że źle zrozumiałam

w mojej ocenie totalny brak wrażliwości na ból, krzywdę i znęcanie się nad istotami bezbronnymi, zależnymi - to objaw patologii..

jak dla mnie Jasper młodo wygląda :) bardziej w to 5 lat wierzę, niż więcej.

Posted

ja się wolę nie wypowiadać na ten temat bo by poleciały tu niecenzuralne słowa na temat takich ludzi. Na szczęście Jasper prawdopodobnie jedzie do Jamora i miejmy nadzieję że za niedługo znajdzie ten jeden jedyny domek :)

kmurdz dziękujemy :loveu: każdy grosz się liczy!

chyba wydarzenie coś dało :cool3: +6 zakupionych cegiełek :multi:

Posted

Jesli już można wpłacać ,poproszę nr konta.Narazie jednorazowo.Stała ,to dopiero jak sie wyjasni z dwoma moimi deklarowiczami ,czy zwolnią miejsce i pójda do domu,czy też zostaja.Wszystko na dobrej drodze.

Posted

Niestety mogłem kupić tylko jedną cegiełkę. Czy mogę prosić o numer konta za pośrednictwem Dogo? Czy może lepiej poczekać aż przyjdzie info z Allegro?

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Przelew za cegiełkę poszedł