__Lara Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ja też myślę, że trzeba by mu z tymi zdjęciami chociaż spróbować zrobić ogłoszenia. Postaram się w najbliższym czasie, a jak ktoś będzie mógł wcześniej to też fajnie. Quote
sylwija Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Byłoby super, jakby się jakieś ogłoszenia pojawiły. Nie mam tylko pewności, na ile on jest adopcyjny 'od reki'.. Quote
BasiaD Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Jasper wracaj na 1 wypatrzyć swój domek! Quote
ocelot Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Nigdy w przypadku psiaka ze schroniska nie ma takiej pewności. Jasper wcześniej jeszcze był na łańcuchu. Quote
Hitoshi Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Hej. Mogłabym prosić o tekst do ogłoszeń oraz dane kontaktowe? Quote
__Lara Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Hitoshi']Hej. Mogłabym prosić o tekst do ogłoszeń oraz dane kontaktowe?[/QUOTE] Dane musi podać jakaś cioteczka, a tekst musiałby ktoś napisać (?). Co wiemy o charakterze Jaspera? Quote
ocelot Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Dane mogę moje podać do ogłoszeń. Tekstu szybko nie napiszę. Quote
sylwija Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 o charakterze chyba za dużo nie wiadomo, tyle, ze po przejściach :( Quote
BasiaD Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Hopaj pęknisiu na początek przypominać o sobie cioteczkom! Quote
sylwija Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 nie mogę przestać myśleć o Jasperze. Czy udalo sie jakies ogłoszenia zrobić? Ja nie mogę się tego podjąć, niestety.. W ogóle im wiecej mysle, tym bardziej obawiam się, ze potrzeba mu fachowej reki - może ktoś by wziął na DT albo dalibyśmy rade umieścić go w jakimś dobrym hoteliku dla potrzeb socjalizacji? Jakby się sporo osób zebrało, choćby po 5 PLN, to może byśmy mu pomogli? Naprawdę to świetny pies, zasluguje na szanse.. Pytanie - czy ktoś podjąłby się zbiorki, udostępnił konto? Ja się zaraz wezmę za rozsylanie pw Quote
kinia098 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 jestem na zaproszenie pozostaje mi tylko podrzucić i trzymać kciuki :( Quote
Kacedy Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Dostałam zaproszenie, dziękuję :) Czy mógłby ktoś zgromadzić wszystkie info w jednym poście, bo szczerze przyznaję, że nie za bardzo mam czas czytać. czyli: - czy to mix akity? - wiek, - gdzie i od i od kiedy przebywa, - czy kastrowany, - krótki opis charakteru, - namiar na osobę prowadzącą procedury adopcyjne, --------------- Dziękuje i pozdrawiam Quote
ocelot Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 [quote name='Kacedy']Dostałam zaproszenie, dziękuję :) Czy mógłby ktoś zgromadzić wszystkie info w jednym poście, bo szczerze przyznaję, że nie za bardzo mam czas czytać. czyli: - czy to mix akity? - wiek, - gdzie i od i od kiedy przebywa, - czy kastrowany, - krótki opis charakteru, - namiar na osobę prowadzącą procedury adopcyjne, --------------- Dziękuje i pozdrawiam[/QUOTE] - nie wiem czy mix akity, bo się nie znam, ale całkiem możliwe, bo HS czysty nie jest, a spiczowaty bardzo. - szacuję, ze musi mieć około -5 lat, skoro zwlekają tyle czasu z kastracją. W poniedziałek zadzwonię do schroniska i się postaram dowiedzieć dokładnie, ale u nas wiek mylnie podają. - przebywa w schronisku od kilku miesięcy, chyba od kwietnia? Odebrany właścicielom. trzymany na krótkim łańcuchu, zagłodzony był. Początkowo był dowodem w sprawie, ale sprawa została wycofana i jest do adopcji - jeszcze nie jest kastrowany, ale przed adopcją musi być - o charakterze niewiele wiemy. Jest dominujący do innych psów, jeśli są słabsze od niego, silniejszym się poddaje. Na łańcuchy był trzymany w kagańcu co mogłoby wskazywać na agresję, ale agresji do ludzi nie zaobserwowałam, więc raczej był to element znęcania się nad psem - namiar może być na mnie: 604 416 873, mail: [email][email protected][/email] Kacedy i następna prośba wrócił do nas akita (pewnie też mixor), którego kilka miesięcy temu ogłaszałaś. powtórzyłabyś ogłoszenia? Quote
sylwija Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 [quote name='Kacedy'] - czy to mix akity? [/QUOTE] w moim bardzo subiektywnym odczuciu coś z akity w sobie ma :) zdjęcia aktualne są na stronie 12 Tylko raz go na żywo widziałam w boksie z dużym terrierem rosyjskim, przez którego jest całkowicie zdominowany - i odniosłam wrażenie, ze jest raczej wystraszony i wycofany. Ciężko coś o nim powiedzieć, bo chyba w~łaściwie nigdy nie zaznał normalnego kontaktu z człowiekiem. własciciele sie nad nim znęcali, a w schronie w ogóle nie wychodzi na zewnątrz.. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Dziękujemy za zaproszenie na wątek biedaka.Co możemy zrobić?No chyba jakby co to dać symboliczną cegiełkę jakby była zbiórka. Piękny pies-jakoś szczęścia nie ma psisko,a siedzenie na kwarantannie też mu nie pomoże. Jakby byłą zbiórka to na PW nas powiadomcie. Elżbieta Quote
sylwiaso Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Dziękuję Sylwija za zaproszenie też pomogę!Biedaczysko, a tu tak pięknie ludzie do kościoła Boże Narodzenie i pani tego biedaka też juz pewnie po mszy!!!!:angryy: Quote
Rumi. Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Dostałam zaproszenie i się stawiam, kochany psiak, co możemy zrobić? Oczywiście jakąś cegiełkę mogę dać. Może zrobimy na allegro zbiórkę cegiełek na niego? Po 5zł? Mogę się tego podjąć, tylko na co pójdzie wszystko? Na hotel? Psiak jest teraz w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim? Dużo pytań, ale tylko w dobrej wirze :) Quote
ocelot Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 [quote name='sylwija']w moim bardzo subiektywnym odczuciu coś z akity w sobie ma :) zdjęcia aktualne są na stronie 12 Tylko raz go na żywo widziałam w boksie z dużym terrierem rosyjskim, przez którego jest całkowicie zdominowany - i odniosłam wrażenie, ze jest raczej wystraszony i wycofany. Ciężko coś o nim powiedzieć, bo chyba w~łaściwie nigdy nie zaznał normalnego kontaktu z człowiekiem. własciciele sie nad nim znęcali, a w schronie w ogóle nie wychodzi na zewnątrz..[/QUOTE] Teraz może jest zdominowany,ale słabsze psiaki dominował on. Quote
Awit Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Czyli psiak znalazł się w schronisku. A jak, jeśli miał "dom"? Quote
ocelot Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 [quote name='Awit']Czyli psiak znalazł się w schronisku. A jak, jeśli miał "dom"?[/QUOTE] Pies został odebrany właścicielem w trakcie interwencji. Stał przy budzie na krótkim łańcuchu. Zagłodzony. Miał cały czas na pysku kaganiec. Quote
Recommended Posts