Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][quote name='vena&vivi']Tylko mi się wydaje, że to zniechęci do stałych deklaracji [/B]-bo ktoś sobie pomyśl, że taka "mała" różnica to po co wpłacać -a takie 50% to jednak sporo. Sama nie wiem -trudna sytuacja. Wg mnie powinno się uderzyć w te zwroty 50% -tylko przyznam, że nie wiem jak.[/QUOTE]
Właśnie.... o to się martwię 100% było plusem dla stale wpłacających. A to, że bezdomniaków będzie mniej, nie trafia do ludzi....

Możemy ustalić limit zgłaszanych suk, albo max. kwotę sterylek zgłoszonych suk wprost proporcjonalną do składek..

Posted

rece opadają, naprawde.. Nawet nie przypuszczałam że ta akcja, która popieram całym sercem da komus w ogóle pole do nadużyć..
Niesamowite to jest..
Ja bede chciała zwiekszyc deklaracje z końcem kwietnia na 75 zł ale to jeszcze potwierdze.. Lepiej przeciez zapobiegać niz leczyć.. A to właśnie jest zapobieganie..
Soema, jak chcesz to moge Ci jakos pomóc z rozliczeniami - tylko nie bardzo wiem jak by to technicznie rozwiazać.. W biurze u nas prowadze kase, wiec raporty nie są mi obce..
Ja jestem z krk, wiec mozemy sie jakos spotykać, no chyba ze mozesz mi przesyłać skan wyciagu na maila..

Posted

Soema
może zróbmy obowiązkowy, literalny tekst do wklejania w wątek suczek sterylizowanych z zasobów skarbonki. Tak jak w projektach unijnych - musi być obrandowanie, żeby był zwrot pieniędzy od wielkiego brata. My, chętni przodownicy sterylizacyjnej pracy, jako oczy wielkiego brata (czyli wielkiej siostry soemy :)) będziemy zaglądać na wątki i przypominać, jakby ktoś zapomniał podpisać, lol. Zastanawiałam się nad banerem bezpośrednio do wklejenia, ale to i tak baner tekstowy musi być [kwestia decyzji - mogę ulepić od ręki] więc może wystarczy tekst z wytyczną, że ma być rozmiarem 3, czyli wielkimi krowami i na czerwono, żeby waliło w oko ;) A może baner to dobra opcja, wtedy wszędzie byłoby tak samo. Pomyślmy. No i tekst jakiś, krótki i treściwy np.:[B]

Nasza podopieczna została wysterylizowana dzięki akcji Sterylizacja.
Dzięki akcji zostało wysterylizowanych już 100 suk. Dołącz do nas - wystarczy już 5 zł miesięcznie, żeby aktywnie walczyć z bezdomnością.
[/B][B]Akcja jest składkowym funduszem. Od nas zależy skala jej działania.[/B]

i link do wątku albo podlinkowanie banerka ;)

Posted

ja bym dla stałych deklarowiczów zostawiła 100 % a dla pozostałych 40 %?

dla mnie dziwnym jest to, że ktos nie szuka we własnym zakresie kasy na sterylke tylko zgłasza ją do soemy :shake:
fakt, ze ja sama skorzystałam z akcji kastracji prowadzonej pzrez fundacje Przyjaciele Czterech Łap ale nasze kundle maja straszny dług
a są watki gdzie nawet nie próbuje sie zbierac tylko -> akcja sterylizacja

nie może być tak ze suke zgłasza ktokolwiek z wątku bo jest deklarowiczem
albo ze specjalnie się szuka takiej osoby która jest deklarowiczem i buch ona zgłasza

trzeba jakoś zobligowac ludzi odpowiedzialnych za sunie zeby nie zapominali o skarbonce sterylkowej
tylko jak??

Posted

[quote name='vena&vivi']Tylko mi się wydaje, że to zniechęci do stałych deklaracji -bo ktoś sobie pomyśl, że taka "mała" różnica to po co wpłacać -a takie 50% to jednak sporo. Sama nie wiem -trudna sytuacja. Wg mnie powinno się uderzyć w te zwroty 50% -tylko przyznam, że nie wiem jak.[/QUOTE]

To ja jestem bardzo naiwna bo myślałam, że ludzie będą wpłacać po to żeby jakiekolwiek psy w potrzebie skorzystały, a nie MOJE psy w potrzebie... Wydawało mi się, że to będzie bardziej bezinteresowne a nie wyrachowane...

Posted

[quote name='Agnezia']Wydawało mi się, że to będzie bardziej bezinteresowne a nie wyrachowane...[/QUOTE]

chyba wszystkim się tak wydawało

Posted

Nie, nie jesteś naiwna. Po prostu ludzie są różni. Ja np. wpłacam [co prawda niewiele i od niedawna] bo mi się wydaje to WAŻNE i POTRZEBNE. I tak jak ktoś napisał - jakby starczało środków na ciachanie wiejskich suczek, byłabym hapi. A korzystać nie zamierzam, bo nie mam takich potrzeb - nie mam tymczasów, nie wyciągam piesów, tak się kręcę się i pomagam w miarę możliwości gdzie mi się spodoba. [No i mam kocie szczęście - jak znajdę jakiegoś zwierza, to zawsze jest to kiciuś ;)]. A jakbym miała ciachać, to byłby to taki wyjątek, żebym sobie sama fundnęła.

Posted

Zwrot 100% jest ogromnym wsparciem, gdy suka siedzi na DT, ma mało deklaracji i jej los jest niepewny. Czasem jednak pieniądze nie są wielkim problemem, bo sunia ma wielu deklarowiczów i w takim gronie łatwiej jest nawet zorganizować bazarek na sterylkę. Każdy coś da i zbierze się sumka. Myślę, że byłabym ostrożna z osobami, które wyszukują suki i wpychają je w akcję. Nie wiem, ale chyba to akcja dogomańska, więc nasze sieroty powinny mieć pierwszeństwo. Wiecie, nagle do świadomości dociera, że jest taka akcja, więc rozpoczyna się wyciąganie suń i pchanie ich tutaj do kolejki.
Ze swojej strony byłabym za 50% i 75% zwrotu, a 100% w szczególnych przypadkach - nagłych, beznadziejnych i oczywistych.
I zgodzę się z Luzią - może faktycznie powinnyśmy zacząć uświadamiać DS, że jednak sunia została wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona dzięki złotówkom ludzi dobrej woli, więc jeżeli ktoś kocha tę właśnie sunię i chce jej dać dom, to mógłby wesprzeć inne sieroty, których poczet ona właśnie szczęśliwie opuszcza. A jeżeli chodzi o transport do DS, to jestem, za odbiorem osobistym. Wtedy faktycznie widac zaangażowanie.

Posted

Nie zrozumcie mnie źle.. ale tych 100% dla stałych wpłacających nie chciałabym zmieniać. Są tacy, co mimo że wpłacają sporo potrafią jeszcze dodatkowo coś dorzucić, ja wiem że to indywidualna sprawa wielu osób. Ale wiele się nauczyłam dzięki tej akcji i pewne rzeczy wychodzą.

Proszę Was interweniujcie jak na Waszych wątkach, ktoś próbuje się kimś wysłużyć. Zawsze na gg mówiłam Obraczus87 że trzeba zmienić kundelkowe zasady, bo ludzie to wykorzystują i teraz sama widzę, że z tą akcją jest tak samo.
Najbardziej boli rozczarowanie ogółem.
To nie hotel, nie coś przejściowego. To akcja z mega potencjałem. I która realnie może pomóc wielu zwierzakom.

Czy ktoś ma ochotę popracować nad cnotliwym bazarkiem, czy czymś podobnym? Proszę, jest kilka osób które potrafią sprzedać "nic" ;) bo na bazarku jest świetna atmosfera, ja nie wyrabiam... siadają mi plecy i żołądek, muszę zwolnic..

I jeszcze jedno BANER żeby pojawiał się u góry na stronie, mocne, zachęcające hasło.. Pliss :oops:

Posted

Baner testowy:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29"][U][IMG]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/pg/se/vfxn/ATKRqIhBqaqusNeRUB.png[/IMG][/U][/URL]

Nie jestem dobra w hasłach, zweryfikujcie plis

Posted

[quote name='oalela']Baner testowy:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29"][U][IMG]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/pg/se/vfxn/ATKRqIhBqaqusNeRUB.png[/IMG][/U][/URL]

Nie jestem dobra w hasłach, zweryfikujcie plis[/QUOTE]

SOEMA jak Ci się podoba banner??:)

Posted

Czy ktoś nie chciałby się dołożyć do zabiegów psów u missiek? 4 sunie i 3 chłopaków do wycięcia [url]http://www.dogomania.pl/threads/75042-missieek-PROSZE-O-POMOC-w-szukaniu-domow...-15-5-futer?p=16708089&viewfull=1#post16708089[/url]

Posted

[quote name='Luzia']Na dniach wystawię bazarek na potrzeby akcji, tylko muszę aparat pożyczyć bo mój nie podoła :evil_lol:
Rzeczy podarowała Zeppi :loveu:[/QUOTE]
Ooo super :) :) Dziękujemy!!
[quote name='obraczus87']SOEMA jak Ci się podoba banner??:)[/QUOTE]
Super, rzuca się w oczy :)

Posted

Deklaruję 5zł., przepraszam, że tylko tyle, ale prowadzę przytulisko i naprawdę nie stać mnie na więcej. Jeśli ktoś chce zobaczyć to moja strona [url]www.znajdki.pl[/url] , sama teraz mam kilka suk do sterylizacji, w tym jedną ciężarną, a dwie wysterylizowane, ale rachunek nie zapłacony, próbuję znaleźć pieniądze, ale jest coraz trudniej, tym bardziej, że trzeba również zebrać na inne operacje, ale dopóki będę mogła to będę wysyłała te 5zł., proszę powiedzieć na jakie konto.

Posted

Bajk21 konto jest w pierwszym poście.
NA koncie mamy 1200zł.. w tym dwie zaległe faktury, Waszki i Jo37 plus to co przyszło... mam w Krk fakturę 200zł suka od Toyoty.
Szukamy pieniędzy Kochani.

Posted

Chciałabym zgłosić suczkę do zabiegu. Sunia jest od kilku dni w DT u Owieczki. Troszkę czytałam jak działa ten wątek, jestem tu nowa, więc bardzo proszę nie pomyśleć, że w jakiś sposób chcę nadużyć Waszej pomocy. Skierowały mnie tutaj dziewczyny z wątku naszej suni. Sytuacja jest taka, że prawie nie mamy deklaracji na sunię. Ale wyciągnęłyśmy naszą biedulkę ze schronu, bo przebywała już tam długo i dostałyśmy propozycję od Owieczki. Teraz liczy się dla nas każdy grosz. Zdaję sobie sprawę, że nie pokryjecie całego kosztu, ale może chociaż część? Wątek suni: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/206420-Lorka-przemi%C5%82a-i-puchata-sunia-czeka-w-DT-w-Warszawie-na-swoj%C4%85-szans%C4%99?p=16739928#post16739928"]http://www.dogomania.pl/threads/206420-Lorka-przemi%C5%82a-i-puchata-sunia-czeka-w-DT-w-Warszawie-na-swoj%C4%85-szans%C4%99?p=16739928#post16739928[/URL]
Zabieg odbędzie się w Warszawie i będzie kosztował 200 zł.