zerduszko Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='Soema'] a co do banku - jutro będzie token. No i jeszcze jedna kwestia zrobiłam mały porządek na pierwszej stronie. Taki wstępny, no i mam pytanie, ma ktoś pomysł jak odzyskać pieniądze z konta SOS? Nie mogę się dodzwonić do znajomego prawnika, czy wystarczą oficjalne pisma o przekazanie darowizn, zamiast faktur. Nie podoba mi się, bo po dogo krąży, że trzeba wszystko szybko wykorzystać. Nie tak to miało być :([/QUOTE] Mam nadzieję, ze jeśli zwrot darowizn darczyńcom jest zgodny z prawem, to fundacja nie będzie robiła problemów. Co oni na to? Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 A my spóżnieni..Chcemy dołączyć do Was,bo również uważamy,że sterylizacja to priorytet.Dobrze,że jesteście,bo po pewnych wątkach zwątpiliśmy w sens pewnych spraw... Czekamy na konto-małe-b.małe conieco będziemy wpłacać. Waldemar Quote
Soema Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 [quote name='yumanji']Sterylka Fiony i Angliny z pseudoschronu przesunela Nam sie z przyczyn od Nas obiektywnych z czwartku na przyszly wtorek.Rozumiem,ze juz zostalismy uwzglednieni?[/QUOTE] Anita_happy zgłosiła suki, plus jedną jeszcze z ulicy. Nie wiem, jak będzie ze zwrotami tych 25%, bo ani ona ani Kama nie wpłacają stale na skarbonkę, a wiem że mają psów u siebie dużo, nawet bardzo... Macie jakiegoś dodatkowego sponsora? Zerduszko, nie wiem. Próbuję się dodzwonić do ludzi kompetentnych, żeby nie palnąć jakiejś głupoty. Elu, Waldku - witamy :) fajnie, że jesteście. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Jesteśmy i będziemy do końca świata i jeden dzień dłużej-bo bardzo potrzebują psy mądrych akcji i mądrych ludzi.... A w tej sytuacji tzn.cofnięcie darowizn nie wchodzi w grę art.(art. 898 KC). ? Waldek Quote
Agata69 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 czy jest już nowe konto? Poproszę o wiadomość na PW, chce zrobić zlecenie stałe. I zgłosić sunie do sterylki. Sunie przywiozłąm wczoraj ze wsi. Ktoś jak mówia wieśniacy wyrzucił ją z samochodu, tam się "okociła". Szczeniaków nie udało mi sie zabrać bo miejscowi chca je sprzedać. Na szczęście sa tylko dwa samczyki. Sunia ma jeszcze mleko w cycuchach, ale zabrałam ja bo maluchy juz duze, same jedzą, a miałam właśnie wolne Dt. Tam na wsi to w ogóle katastrofa jakąś z tymi psami. No ale to nie nowość. Sunia nie ma jeszcze wątku, sterylke możemy zrobić za jakies 2-3 tygodnie. Czy mogę prosić o wpisanie w kolejkę sterylkową? Sunia ma na imię Saba, jest sredniej wielkości. Quote
Soema Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Agata, dopisuję. Uzupełnij proszę jak najszybciej potrzebne rzeczy, watek, cenę, lecznicę. Konto podam, jak będę miała pewność, że wszystko chodzi. Jutro ma być token. Quote
3 x Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 [quote name='Soema']3x ale Diuna jest pod opieką Fundacji, prawda? Takie suki nie mają być brane pod uwagę na razie. Bo Fundacja ma większe możliwości, niż nigdzie niezrzeszeni wolontariusze.[B] (pisałam Ci pw, nie doszło?)[/B] ja nie wiem co z tym dogo znów, modzi też nie mogą wielu rzeczy robić, a ja mam problem z pw. Pół godziny się ślę i różnie z tym.:shake: [/QUOTE] no niestety pw nie doszło dlatego spróbowłam na wątku Diuna jest pod opieką Fundacji bo Biafra to Fundacja a sunia jest przez nią umieszczona w hoteliku i na jej (Fundacji) koszt bo sponsorów nie ma jakby się okazało ze naprawde musicie wykorzystac wszystkie pieniązki juz teraz (czego wam nie życzę) to jakby było miejsce to pamiętajcie o Diunie :) dzięki za odpowiedz :) Quote
nicky71 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Witam, chciałam zgłosić suczkę DON, jest u mnie w DT, jest bardzo w typie rasy, więc chcielibyśmy ja ciachnąć przed adopcją. Jak to owczarki ma swoją masę i ceny niestety z tego względu również bardzo wysokie. Ale znalazłam klinikę która zrobi jej sterylkę za 250 zł (maksymalnie za 300), przychodnia Ołtaszyńska we Wrocławiu, Pan Weterynarz wyraził chęć współpracy, fajnie by było umieścić gdzieś jego klinikę jako przyjazną pacjentom, nie wiem może na stronie SosB? Oto wątek Saszy [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183338-Potrzebna-sterylka%21-I-wizyta-dla-suczki-DON-okolice-Bor%C3%B3w-Tucholskich"]http://www.dogomania.pl/threads/183338-Potrzebna-sterylka!-I-wizyta-dla-suczki-DON-okolice-Bor%C3%B3w-Tucholskich[/URL] . Będziemy robić bazarek, wiec miejmy nadzieję, że dzięki temu będziemy potrzebować mniej kasy. A tak poza tym mogę się dorzucić do skarpety sterylkowej, na razie do końca roku po 10-15 zł miesięcznie od sierpnia. Pozdrawiam:) Quote
Saphira Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Czy ta suczka może skorzystać z dofinansowania ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/188579-BROK-Suczka-z-chor%C4%85-%C5%82ap%C4%85-i-ropomaciczem-chuda-nieufna-%28-kto-mo%C5%BCe-pom%C3%B3c[/url] Quote
nika28 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Czy mogę zgłosić bezdomną sunię spod Łodzi ? Sunia błąka się po wsi od 2-miesięcy, śpi pod bramą pewnego Pana którego uznała za właściciela, jednak Pan nie może jej przygarnąć, czasami tylko ją nakarmi. Sunia jest duża, ale mamy wetkę która robi sterylki po kosztach, mam nadzieję że za tą też nie weźmie dużo. Mam DT posterylkowy, później trzeba by było na cito szukać jakiegoś innego DT, bo Pani wyjeżdża... Sunia nie ma wątku na dogo jeszcze, a wygląda tak : [url]http://img80.imageshack.us/img80/1743/obraz053m.jpg[/url] Quote
Soema Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='nicky71']Witam, chciałam zgłosić suczkę DON, jest u mnie w DT, jest bardzo w typie rasy, więc chcielibyśmy ja ciachnąć przed adopcją. Jak to owczarki ma swoją masę i ceny niestety z tego względu również bardzo wysokie. Ale znalazłam klinikę która zrobi jej sterylkę za 250 zł (maksymalnie za 300), przychodnia Ołtaszyńska we Wrocławiu, Pan Weterynarz wyraził chęć współpracy, fajnie by było umieścić gdzieś jego klinikę jako przyjazną pacjentom, nie wiem może na stronie SosB? Oto wątek Saszy [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183338-Potrzebna-sterylka%21-I-wizyta-dla-suczki-DON-okolice-Bor%C3%B3w-Tucholskich"]http://www.dogomania.pl/threads/183338-Potrzebna-sterylka!-I-wizyta-dla-suczki-DON-okolice-Bor%C3%B3w-Tucholskich[/URL] . Będziemy robić bazarek, wiec miejmy nadzieję, że dzięki temu będziemy potrzebować mniej kasy. A tak poza tym mogę się dorzucić do skarpety sterylkowej, na razie do końca roku po 10-15 zł miesięcznie od sierpnia. Pozdrawiam:)[/QUOTE] Dzięki, dopisuję do kolejki :) i Ciebie w stałych. [quote name='Saphira']Czy ta suczka może skorzystać z dofinansowania ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/188579-BROK-Suczka-z-chor%C4%85-%C5%82ap%C4%85-i-ropomaciczem-chuda-nieufna-%28-kto-mo%C5%BCe-pom%C3%B3c[/url][/QUOTE] Saphira przeczytaj pierwszą stronę, ja nie mam czasu śledzić wszystkich wątków, już ostatnio przeglądałam wątki suk "po" i tylko niektóre mają pierwsze strony aktualizowane. Za to przyjemne jest, że niektórzy wpisują że "akcja sterylizacja" pomogła w sterylce. To przecież też reklama :) [quote name='nika28']Czy mogę zgłosić bezdomną sunię spod Łodzi ? Sunia błąka się po wsi od 2-miesięcy, śpi pod bramą pewnego Pana którego uznała za właściciela, jednak Pan nie może jej przygarnąć, czasami tylko ją nakarmi. Sunia jest duża, ale mamy wetkę która robi sterylki po kosztach, mam nadzieję że za tą też nie weźmie dużo. Mam DT posterylkowy, później trzeba by było na cito szukać jakiegoś innego DT, bo Pani wyjeżdża... Sunia nie ma wątku na dogo jeszcze, a wygląda tak : [url]http://img80.imageshack.us/img80/1743/obraz053m.jpg[/url][/QUOTE] Dopisuję, uzupełnij proszę wątek, koszt, lecznicę :) mamy token :) :) czy ktoś ma znajomego prawnika/księgową żeby spytać co możemy zrobić, żeby odzyskać pieniądze od sos? Quote
anetta Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Na dogo chyba są prawnicy. Może warto zamieścić wątek że jest prawnik potrzebny na gwałt :evil_lol::evil_lol: Tylko nie wiem gdzie by było odpowiednie miejsce dla takiego wątku. Quote
agusiazet Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dopiero dzisiaj odkryłam akcję sterylizację i proszę o dane do przelewu, bo składam stałą deklarację w wysokości 10 zł od sierpnia 2010! Quote
Kinia1984 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Proszę o pomoc! Potrzebujemy pilnie pieniędzy na kastracje naszego staruszka tymczasowicza….Skarbuś ma strasznie powiększona prostate która w szybkim czasie może zrakowaciec.. Prosimy o każdą złotówkę.. On strasznie cierpi..wyje z bolu…nie damy rady pokryc kosztow leczenia z własnej kieszeni…tu jego watek [url]http://www.dogomania.pl/threads/1341...czenie!-POMOCY[/url] Dziekujemy za każdą złotówkę… zdaje sobie sprawe ze akcja jest dla suczek...ale tu nie chodzi tylko o pozbawienie mozliwosci rozmnazania a o komfort życia Skarbusia i wogole o jego życie...:( Quote
Soema Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='anetta']Na dogo chyba są prawnicy. Może warto zamieścić wątek że jest prawnik potrzebny na gwałt :evil_lol::evil_lol: Tylko nie wiem gdzie by było odpowiednie miejsce dla takiego wątku.[/QUOTE] Jest chyba dział prawny tu. Napiszę do dziewczyn, które kojarzę, że są. Tylko nie wiem, czy one się w tym będą orientowały. [quote name='agusiazet']Dopiero dzisiaj odkryłam akcję sterylizację i proszę o dane do przelewu, bo składam stałą deklarację w wysokości 10 zł od sierpnia 2010![/QUOTE] Cześć Aguś, wysyłałam Ci kiedyś zaproszenie na pw :) mam Cię na liście:evil_lol: konto wstawię wieczorem, jak będę wiedziała, że dostęp do konta internetowego mam. Quote
ilon_n Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [B]Soema[/B], uzupełniłam post zgłoszeniowy mojej Nitki o koszt zabiegu ([B]250pln[/B]). Rozumiem, że faktura za zabieg ma być wystawiona na Fundację SOS Bokserom z pierwszego postu, tak?? Ponadto na przyszłość deklaruję stałą wpłatę [B]10pln[/B] do skarpety sterylkowej. Wpłacać pewnie już na nowe konto, tylko od kiedy i jakie? Quote
Saphira Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='Kinia1984']Proszę o pomoc! Potrzebujemy pilnie pieniędzy na kastracje naszego staruszka tymczasowicza….Skarbuś ma strasznie powiększona prostate która w szybkim czasie może zrakowaciec.. Prosimy o każdą złotówkę.. On strasznie cierpi..wyje z bolu…nie damy rady pokryc kosztow leczenia z własnej kieszeni…tu jego watek [url]http://www.dogomania.pl/threads/1341...czenie!-POMOCY[/url] Dziekujemy za każdą złotówkę… zdaje sobie sprawe ze akcja jest dla suczek...ale tu nie chodzi tylko o pozbawienie mozliwosci rozmnazania a o komfort życia Skarbusia i wogole o jego życie...:([/QUOTE] A moze zajrzyj do kundelkowej skarbonki. Tam tez mozna dostać dofinansowanie do operacji. Quote
agusiazet Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='Soema']Jest chyba dział prawny tu. Napiszę do dziewczyn, które kojarzę, że są. Tylko nie wiem, czy one się w tym będą orientowały. Cześć Aguś, wysyłałam Ci kiedyś zaproszenie na pw :) mam Cię na liście:evil_lol: konto wstawię wieczorem, jak będę wiedziała, że dostęp do konta internetowego mam.[/QUOTE] Myślę, że przeoczyłam, bo jeszcze kilka dni wstecz dogo działało mi bardzo byle jak, ale jestem:) Quote
Kinia1984 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='Saphira']A moze zajrzyj do kundelkowej skarbonki. Tam tez mozna dostać dofinansowanie do operacji.[/QUOTE] kundelkowa juz pare razy skarbusiowi pomogla w leczeniu jego alergii pokarmowej...i juz glupio mi ja prosic.. Quote
Soema Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='ilon_n'][B]Soema[/B], uzupełniłam post zgłoszeniowy mojej Nitki o koszt zabiegu ([B]250pln[/B]). Rozumiem, że faktura za zabieg ma być wystawiona na Fundację SOS Bokserom z pierwszego postu, tak?? Ponadto na przyszłość deklaruję stałą wpłatę [B]10pln[/B] do skarpety sterylkowej. Wpłacać pewnie już na nowe konto, tylko od kiedy i jakie?[/QUOTE] Uzupełniam :) konto Kochana wieczorem podam i już będziemy wpłacać na nie. A faktury nadal na Fundację SOS Bokserom. Quote
idusiek Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Somea, piszę do ciebie z zapytaniem czy dałoby się pokryć ze skarpety 75% wydatków za sterylkę suczy, którą zgarnełam w sobotę z brokowskiej ulicy? Sunia miała ogromne ropomacicze, obecnie jest w lecznicy w cięzkim stanie :( Jest pod naszą opieką, wolontariuszy z Ostrowi. ( tylko my oficjalnie jestesmy podgrupą Vivy, ale mamy swoje subkonto, swoje zycie i swoje sprawy- zeby była jasność). Dałoby sie jej pomóc? Na pomoc gminy nie mam co liczyć, bo oni mają nas głeboko gdzies, co dali mi w sobotę odczuć na czele z P. Burmistrz :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188579-BROK-Suczka-z-chorą-łapą-i-ropomacicze-w-lecznicy-w-ciężkim-stanie[/URL]-( Quote
Soema Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Idusiek jaka jest cena zabiegu, bo na watku nie widzę? Saphira też wcześniej wkleiła wątek. Fakturę musicie wziąć na sos bokserom. Dacie radę? Quote
idusiek Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 radę pewnie damy. Ceny zabiegu nie znam jeszcze niestety, bo nitk o tym nie myslał, tylko raczej o tym czy przeżyje. nie było czasu na gdybanie gdzie lepiej a gdzie taniej :( ale jak się dowiem to napiszę.;) Quote
koosiek Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Proszę o pomoc w sfinansowaniu sterylki Lilki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186252-Lilunia-k%C5%82%C4%99buszek-strachu-ju%C5%BC-w-DT-%29[/URL] Sunia jest w DT, więc problemu z opieką po zabiegu nie będzie. Nie znam jeszcze konkretnej ceny sterylki, ale nie wyniesie więcej niż 200 zł. Quote
mtf zalesie Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 w zwiazku z zamieszaniem kontowym prosze o wyjasnienie 1.czy prosic sos bokserom o zwrot wplaty bo inaczej przepadnie/w sensie sterylek z dogo/ 2.czy jest wiecej pieniedzy niz chetnych na serylki i mozna jeszcze zglaszac suki z augustowa Quote
Recommended Posts