Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ma ktoś coś na kształt prezentacji nt. zalet sterylizacji i kastracji psów, jakos w przystępny sposób pokazanie, jak z 1 suczki rodzi się kilka szczeniąt, po roku z nich kolejne kilka itp - chcę sugestywnie przekonać radnych o konieczności ujęcia choćby 50% zwrotu za sterylizację suk w uchwale rady gminy, którą musimy podjąć do końca stycznia! Taka prezentacja to połowa zwycięstwa, żeby i w ustawie było o usypianiu ślepych miotów i choć kilka sterylek rocznie po obniżonych kosztach - bo co z tego, ze pomogę napisać tekst uchwały, jak mnie na 15 radnych poprze 1?

Posted

malagos
tak na szybko znalazłam cos takiego
[URL]http://www.mmopole.pl/artykul/rozmnazanie-zwierzat-glupota-ludzka[/URL]

[URL]http://www.psianiol.org.pl/co_robimy/projekty/sterylizacja[/URL]

[URL]http://www.mmzielonagora.pl/artykul/marzec-miesiac-sterylizacji[/URL]

i takie zdjęcie:evil_lol:
[URL]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRi7AyyoDyyxaNDLv68IcqPDiiIejlvm2r18WFfHVNn9gi4DBC3gA[/URL]

Posted

soema, wplacilam dzis kwote 46,80; to pozostalosc z akcji zbierania na słomę dla schroniska w jozefowie kolo legionowa; sloma okazala sie niepotrzebna, wiec kupilismy duza bude i zostala nam wlasnie ta kwota;
tu link do bazarku:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/217167-kostki-s%C5%82omy-dla-j%C3%B3zefowa...KONIEC-do-30-11[/url]

portwierdz na nim prosze w wolnej chwili wplyw na konto - dzieki i pozdrawiam :)

Posted

czy ktos wysyla pm do tych osob, ktore dostaly zwroty? bo tak czekac mozna do usr... smierci.
czy kazda z tych osob musi to wyslac, czy tylko niektorych brakuje? wszystko poginelo?
ja od swojej suni Belli, z lutego 2011 dostalam zwrot i odeslalam 25proc z powrotem, wiec moje dane byly gdzies, u kogos.
nie rozumiem, jak to moglo poginac.

Posted

[quote name='kora78']czy ktos wysyla pm do tych osob, ktore dostaly zwroty? bo tak czekac mozna do usr... smierci.
czy kazda z tych osob musi to wyslac, czy tylko niektorych brakuje? wszystko poginelo?
ja od swojej suni Belli, z lutego 2011 dostalam zwrot i odeslalam 25proc z powrotem, wiec moje dane byly gdzies, u kogos.
nie rozumiem, jak to moglo poginac.[/QUOTE]

A całkiem normalnie - bo ludzie nie dołączają karteczek do faktur wysyłanych do Soemy. Większość danych jest, czyli tam gdzie są karteczki i tam, gdzie ludzie wysłali dane mailowo. Możesz pisać do każdego, kto robił sterylkę suce w tamtym roku - Soema nie ma na to czasu, a ja nie mam dostępu do danych, żeby sprawdzić, kto wysłał, a kto nie; niestety, syzyfowa praca.

Posted

to moze sie jakos podzielimy?
kto pomoze??????
ja moge 20pm wyslac. poczatkwych. tylko zaczac od samego poczatka z postu nr 8, czy odtad gdzie jest napisane,ze juz 28 suniek? to tylko 2001 rok, czy tez 2010? nie bede latac po watkach i szukac, kiedy ciachane byly

Posted

moze najpierw zrobic liste tu w jakims poscie, a potem sie dzielic kto do kogo wysyla? ja moge tez wyslac 20 pw tylko nie polapie sie w watku, w ktorym nie uczestnicze na bieżąco, a ktory ma 134 strony; prawde mowiac ograniczalam sie tylko do wplacania pieniedzy...

Posted

Przejrzałam na razie posty ze stycznia 2011 ( str. 68-79) i wynotowałam wszystkie ZGŁOSZONE w tym czasie suki. Usiłowałam porównać to z wykazem ( post 8 ale wiekszosci tych suk tam nie ma.
Czyli albo większość zgłaszających nie sfinalizowała sprawy i skończyło sie tylko na zgłoszeniu albo wykaz z 8 postu jest bardzo niekompletny.

Nie wiem czy to w czymś pomoże - może np. wysłac na wszelki wypadek do tych osób pw z pytaniem czy rozliczyły się ze skarbonką?
na wszelki wypadek wklejam listę nicek/ imie suki zgłoszonych [B]w styczniu[/B] 2011 :
Emiś ( Zoe)
Megii1 ( Tinka Saba)
anita_happy (Lila)
wszpasia (Iska)
beam6 ( Piggy)
Agata69 (?)
Pipi ( Dusia, Lena, Miłka)
wtatara (?)
Akrum ( Snieżka, Nesia)
Jo37 (Liza)
hop! (?)
furciaczek (Iwa)
Ladymonia0610 (Saba)
Czarodziejka (Kaja, Misia - tu współpraca agusiazet)
ageralion (Tiga)
Zofija (Paris)
Lidan (Majeczka)

jesli ta lista ma w ogóle sens ( tu chyba powinna sie wypowiedzieć Soema lub ladySwallow)to prosze o pomoc w przeglądaniu kolejnych miesięcy . Zostało jeszcze 50 stron do przeszukania. A jak będzie pełna lista zgłaszających to zrobimy akcję wysyłania PW;)

Posted

[quote name='kora78']to jest jakas syzyfowa praca.....
[/QUOTE]
nie no bez przesady - przejrzenie 10 stron i notatki zajęły mi jakies pół godziny. Taką liste w kilka osób które np. podziela sie miesiącami mozna zrobic w miare szybko.
Z pw tez nie powinno byc wiekszego problemu .Sporo nicków sie pewno bedzie powtarzac a poza tym wystarczy przeciez wysyłac pw o jednakowej tresci czyli idzie automatem ( kopiuj /wklej)
Mam tylko watpliwość czy to będzie pełna lista , to znaczy czy wszystkie refundowane sterylki były zgłaszane w postach wątku. Niestety jesli odbywało sie to tez np. na PW to juz z zewnątrz nic nie pomożemy.

Posted

[quote name='taks']Przejrzałam na razie posty ze stycznia 2011 ( str. 68-79) i wynotowałam wszystkie ZGŁOSZONE w tym czasie suki. Usiłowałam porównać to z wykazem ( post 8 ale wiekszosci tych suk tam nie ma.
Czyli albo większość zgłaszających nie sfinalizowała sprawy i skończyło sie tylko na zgłoszeniu albo wykaz z 8 postu jest bardzo niekompletny.

Nie wiem czy to w czymś pomoże - może np. wysłac na wszelki wypadek do tych osób pw z pytaniem czy rozliczyły się ze skarbonką?
na wszelki wypadek wklejam listę nicek/ imie suki zgłoszonych [B]w styczniu[/B] 2011 :
Emiś ( Zoe)
Megii1 ( Tinka Saba)
anita_happy (Lila)
wszpasia (Iska)
beam6 ( Piggy)
Agata69 (?)
Pipi ( Dusia, Lena, Miłka)
wtatara (?)
Akrum ( Snieżka, Nesia)
Jo37 (Liza)
hop! (?)
furciaczek (Iwa)
Ladymonia0610 (Saba)
Czarodziejka (Kaja, Misia - tu współpraca agusiazet)
ageralion (Tiga)
Zofija (Paris)
Lidan (Majeczka)

jesli ta lista ma w ogóle sens ( tu chyba powinna sie wypowiedzieć Soema lub ladySwallow)to prosze o pomoc w przeglądaniu kolejnych miesięcy . Zostało jeszcze 50 stron do przeszukania. A jak będzie pełna lista zgłaszających to zrobimy akcję wysyłania PW;)[/QUOTE]

Taks, i tutaj jest kolejny problem, o którym zresztą pisałam kilka tygodni temu. Ja aktualizowałam na prośbę Soemy wszystko niedawno, od czerwca. Tyle, że wiele osób np. zgłosiło suki, a potem nie potwierdzało na wątku, czy zabieg był, czy nie; ba, czasem nawet na wątku suki jest mało co powiedziane, a na moją prośbę o informację zareagowało może 70% osób, reszta pobiegła ratować następne :roll: Od czerwca lista jest kompletna w ok. 90%, a wcześniej - trudno powiedzieć.

Posted

No to może powysyłać pw z prośbą o "rachunek sumienia" do wszystkich którzy zgłaszali? Jak ktos zgłosił i nie skorzystał to najwyżej to wyjaśni. A może w ten sposób ściągnie się na wątek tych zapominalskich.

Mam juz listę zgłaszających za luty i marzec ( czyli do strony 93) i zaraz wkleję
Jak od czerwca juz jest uzupełnione to jeszcze został kwiecień i maj - to jeszcze dziś przelecę

A wiesz może jaka jest ilośc tych nieuzupełnionych przelewów? Bo może prosciej było by od nich zacząć? Mysle o ściągnieciu od ksiegowej wykazu tych problematycznych przelewów z danymi typu kwota+ inicjały własciciela konta i np. miasto no i data przelewu i wklejeniu tego na wątek. Po dacie kwocie i miescie może jakoś wspólnie dopasowalibysmy to do nicków/zgłoszeń

Posted

zgłoszone w lutym 2011
Sylwiaso (Luna)
Kasia14 (Ika)
Lunarmermaid (Inezka)
Lulka(?)
beataczl (?)
Akrum (Nutka)
mala-czarna (? i Foczka)
Fundacja Medor (?)
Toyota (Lucy)
obarczus87 (Kraska)
agusiazet (Iwa)
Sonia71 (Polly)
Kasia Mierzejewska (Karinka)
ata (Łatka)
javena (Noemi)
megii1 (Lili)

marzec 2011
Moska (?)
julkita(Dudzia)
malawaszka (Rosa)
A-s-i-a (?)
AniaB (?)
emdziolek (?)
megii1 (Kropka)
Ania i Kajber (Sonia)
erka (Domi)

Posted

Rozmawiałam z Soemą. Okazało się, że dziś dały swoje dane trzy ostatnie osoby (dwie mailowo, jedna zadzwoniła) - widać zakręcenie kurka daje efekty. Akcja więc wraca do życia.

Soema będzie dostępna w piątek bądź poniedziałek i będzie robiła aktualizację. Wszystkie wpłaty, które nie dotarły (tzn. zwroty) będą wysłane po najbliższym weekendzie - czyli jak Soema dostarczy wszystkie dane osób prywatnych (zostały zawieszone przez księgową) - czyli pójdą wszystkie zwroty za faktury, które dotarły do Soemy.

Można zgłaszać suki.

Posted

bardzo się cieszę że wszystko uzupełnione

a przy okazji mam propozycje aby nieco zmienić początek wątku bo jednak jest mało czytelny przez to ze za duzo tam inf które sie zlewają
może np. wpisywać zgłoszenia z wyraźnym podziałem chocby na miesiace bo okreslenia typu "teraz" czy "dotychczas" szybko staja sie kompletnie nieczytelne i przy zgłoszeniach dopisywać dalsze inf jak daty zrobionych przelewów, kwoty , linki do wątków , tak żeby wszystko na temat danej sterylki było w jednym miejscu

Posted

[quote name='taks']bardzo się cieszę że wszystko uzupełnione

a przy okazji mam propozycje aby nieco zmienić początek wątku bo jednak jest mało czytelny przez to ze za duzo tam inf które sie zlewają
może np. wpisywać zgłoszenia z wyraźnym podziałem chocby na miesiace bo okreslenia typu "teraz" czy "dotychczas" szybko staja sie kompletnie nieczytelne i przy zgłoszeniach dopisywać dalsze inf jak daty zrobionych przelewów, kwoty , linki do wątków , tak żeby wszystko na temat danej sterylki było w jednym miejscu[/QUOTE]

Da się to zrobić na przyszłość (tzn. od teraz), ale wstecz będzie ciężko, bo Soema niestety teraz ma mocno ograniczony czas. Ale można tak zrobić np. od początku 2012 roku, będzie czytelniej i łatwiej będzie cokolwiek znaleźć.

Posted (edited)

Jasne, miałam na myśli nowe wpisy ( czyli np. od 2012 roku)
Staroci , skoro juz wyczyszczone i podliczone nie ma co tykać.

I jeszcze mam taką propozycje żeby ( tez od tego roku) troche inaczej zapisywać stałe deklaracje:
lista deklarowiczów czyli nick +deklarowana kwota i po prostu przy nicku dopisywac kolejne opłacone miesiące ( a nie jak dotąd osobne comiesięczne wykazy wpłat)
Wtedy i tekstu będzie mniej i kazdy łatwo sprawdzi czy jest na bieżąco czy zalega i od kiedy
cos w takim kształcie:

[B]2012rok deklaracje stałe[/B]:
1/ aaa 10 zł wpłacone za I, II, II
2/ bbb 5 zł wpłacone za I
3/ ccc 5 zł wpłacone za I,II,II,IV

i tak dalej

Edited by taks
Posted

[quote name='taks']I jeszcze mam taką propozycje żeby ( tez od tego roku) troche inaczej zapisywać stałe deklaracje:
lista deklarowiczów czyli nick +deklarowana kwota i po prostu przy nicku dopisywac kolejne opłacone miesiące ( a nie jak dotąd osobne comiesięczne wykazy wpłat)
Wtedy i tekstu będzie mniej i kazdy łatwo sprawdzi czy jest na bieżąco czy zalega i od kiedy
cos w takim kształcie:

i tak dalej[/QUOTE]
To by było pomocne, tylko putnie czy wszyscy wpisują za jaki miesiąc płacą?

Posted

[quote name='taks']Jasne, miałam na myśli nowe wpisy ( czyli np. od 2012 roku)
Staroci , skoro juz wyczyszczone i podliczone nie ma co tykać.

I jeszcze mam taką propozycje żeby ( tez od tego roku) troche inaczej zapisywać stałe deklaracje:
cos w takim kształcie:

i tak dalej[/QUOTE]

[quote name='zerduszko']To by było pomocne, tylko putnie czy wszyscy wpisują za jaki miesiąc płacą?[/QUOTE]

Wnioskując z tych Waszych postów, myślałam żeby zrobić tak: niech Soema nadal wypisuje aktualizacje od do, bo po prostu tak jest jej wygodniej - natomiast ja już napisałam (w porozumieniu z Soemą) prośbę do moderatora o przydzielenie kilku postów na początku wątku, żeby robić aktualizacje suk i mogłabym tam też robić aktualizacje wpłat tak, jak sugeruje taks. Wówczas, gdy Soema np. wpisuje wpłatę od X na 50 zł, a X deklaruje 10zł/msc, to wpisuję po prostu wpłatę od stycznia do maja od X. A osobny dział do wpłat np. jednorazowych oraz z bazarków. Co Wy na to?

Posted

Ja bym jednak ksiegowej nie obrażała bo nie sądzę, że ma obowiązek się bawić w uzupełnianie tego co komuś umknęło i nie raczył w porę dosłać.
Skoro przelewy były realizowane mimo braku pełnych danych to raczej dowód ,że zaufała w rzetelność i to że dane zostaną w porę uzupełnione- dzieki temu kasa była u ludzi a nie czekała na koncie fundacji aż dotrą wszystkie papierki. Tyle że niektórzy jak widac zawiedli to zaufanie. A to co sie stało to tylko wstyd dla nas a dla niej dodatkowe nerwy na koniec roku przy rozliczaniu tego całego ustrojstwa. Więc moim zdaniem to raczej przeprosiny sie należą i podziękowania za pomoc w akcji sterylkowej