Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

U nas Jax się dobrze bawił z yorkami Piranii, ale z Zu też - nawet w pewnej chwili biegali za jedną piłką, zwykle jednak się po prostu ganiali, z inicjatywy Zu :loveu: On ma coś takiego w sobie, ze każdy pies, łącznie ze Żmiją, oddaje mu swoją zabawkę - oczywiscie, nie pozwalam mu podbiegać do bawiących się obcych psów, mówię o momentach, gdy znane sobie psy biegają razem.

Z innej beczki: karmimy już od ok. 3 tygodnia tą Nutrą Gold i jest całkiem spoko, tzn. nie widzę pogorszenia sierści czy problemów przy załatwianiu, wiec pewnie będziemy kupować na zmianę.

Posted

[QUOTE]u mnie w ogole nie ma problemu jesli chodzi o klotnie o zabawki, bronienie zarcia itd.
zdusilam to w zarodku[/QUOTE]

Ano. Ja na duszenie w zarodku zapędów zaborczych mojego psa byłam wtedy za głupia :) Teraz, gdy jest od roku w bliskiej relacji z innym psem, właśnie to robię - duszę (nomen omen...) na bieżąco. Problemu w sumie nie ma, ale muszę cały czas mieć go na oku - jak Aiax podchodzi do mnie i Gada, to nogę muszę mieć gotową ;) Ale nie mam chyba zamiaru obciążać psa wymaganiem oddawania innemu psu zabawki, w stosunku do której ma konkretnie duży popęd.

Posted

[QUOTE][INDENT]nauka nieklocenia sie o zabawki nie polega na nauce oddawania czegos innym psom, ale na niezabieraniu sobie nawzajem. [/INDENT][/QUOTE]

Jeśli jeden ma coś w pysku to jasne, że ten drugi nie będzie wydzierał. Potrafią bawić się równolegle swoimi zabawkami.Mi chodziło o sytuację "jedna piłka między dwa psy."

Posted

Co ile szczepicie psom wirusówki? Bo czeka nas szczepienie, wściekliznę już przebyliśmy, a teraz właśnie wirusy będziemy robić -a gdzie zajrzę i co zapytam weta, co słyszę/czytam coś innego :roll:

Posted

Ja co roku, ale bez lepto. Zuzia po Vanguard 7 słabo się czuła, teraz jest szczepiona 5. Bono co roku Nobivac 5, też bez lepto.
Wetka mi mówiła, że do 6 roku życia ona swoje szczepi co rok.

Posted

No własnie ja słyszałam różnie - że teraz jeszcze po roku, a potem można co 2 lata, w zależności od szczepionki, bo zaleca się co rok, ale szczepionki tak naprawdę działają dłużej i nie ma co psa szprycować :roll:Musze jeszcze się zorientować, co i jak dokładniej.

Posted

generalnie to wszystkie szzepionki łącznie ze wścieklizną działają minimum 2 lata (a przecietnie conajmniej 3 lata).
Miałam ostatnio taką sytuacje w pracy, gdzie pies w paszporcie miał szczepienia przypominające WSZYSTKIE co dwa lata i była nawet adnotacja weta, ze częstsze szczepienie jest zbędnym obciążaniem organizmu (a psiak chory na tysiac rzeczy był) - niestety prawo co do wścieklizny mowi jasno - co roku...

Posted

[quote name='Pestkaa']Jack russel to moje niespełnione marzenie :loveu:
Jest cudowny! Zazdroszczę :) A szczur też fajny, uwielbiam gryzonie. :D[/QUOTE]

Witaj, dzięki :)
Szczur to właściwie mysz, no i niestety zmarł ok. miesiąca temu... Ale Stefanek był już staruszkiem.

Posted

Pracy mam co niemiara, a i wyjazd nam się szykuje, wiec czasu coraz mniej. Przygotowujemy Jaxa do kwalifikacji w kilku miejscach, więc roboty też mamy aż nadto przy nim. Może to i lepiej, patrząc na to bagno na forum :lol: Tak czy siak - galeria będzie nieruszona przez jakiś czas, kto chce, ma do mnie kontakt :) Pozdrawiam sympatyków Jaxa, mozna nas znaleźć w innych miejscach :loveu:

Posted

[quote name='LadyS']Przygotowujemy Jaxa do kwalifikacji w kilku miejscach[/QUOTE]

Można wiedzieć do czego konkretnie i gdzie? Może coś w Warszawie ;) ?

Posted

[quote name='dog193']Szkoda, że przez takie głupoty odchodzicie. No ale skoro tak będzie dla ciebie lepiej :) Powodzenia z Jaxem.[/QUOTE]

Odchodzić to nie odchodzimy, zabrzmiało, jakbyśmy co najmniej mieli umrzeć :lol: Tak łatwo się nas nie pozbędziecie :lol: Myślę po prostu, że od jakiegoś czasu wiele osób zatraciło sens tego forum i wprowadza konflikty, których kiedyś nie było i było lepiej ;) Nie widze powodu, aby skłócać wszystkich ze sobą, bo ma się taką fantazję - dlatego jestem za tym, żeby niektórzy ludzie nie mogli się rozmnażać :lol:

[quote name='catie']Można wiedzieć do czego konkretnie i gdzie? Może coś w Warszawie ;) ?[/QUOTE]

Nie, do niczego w Warszawie ;)

[quote name='omry']W każdym razie trzymamy kciuki za Was i za Jaxa :)[/QUOTE]

Dzięki - jak coś, to jesteśmy w kontakcie poza forum też ;)

Posted

[quote name='catie']Szkoda, chętnie bym zobaczyła Jax'a :)[/QUOTE]

No nie planujemy w tym roku przyjazdów do stolicy, chyba, ze towarzysko :) Za to będziemy we Wrocławiu na wystawie, gdyby ktoś przypadkiem był - tylko nie wiem, czy ja sama z aparatem, czy Jaxa też weźmiemy.

Posted

[quote name='Aleks89']Kiedyś wiedźmy palono na stosie i tez było dobrze :)[/QUOTE]

Myślę, że przed napisaniem i wysłaniem większości swoich postów, powinieneś sobie czymś mocno przypier... w swoją piękną główeczkę, może by wszyscy skorzystali przy okazji. Nie wiem, czy postrzegasz siebie jako zabawnego, ale coraz częściej jesteś po prostu żałosny, a do tego obrzydliwie fałszywy i dwulicowy. Miłego dnia :)

• 3 weeks later...
Posted

Wróciliśmy już do Wrocławia, w międzyczasie byliśmy w górach - bardzo nastrojowo było i fajnie się chodziło :)
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-DOsRIwE7vZE/UE8AP2j5I6I/AAAAAAAAGdk/g79b3jLv42U/s640/P9030064-001.JPG[/IMG]

Więcej zdjęć nie będzie, bo dogo działa zupełnie bez sensu. Dziś odwiedziliśmy ZooBotanice i zaopatrzyliśmy się w nieco próbek i mały zapas karmy, Jax będzie próbował i zobaczymy, co najlepiej wypadnie. W przyszły weekend natomiast proszę o trzymanie kciuków ;)