Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najwazniejsze zeby byl zdrowy. Z finansami jakos sobie poradzimy. Dziwne, sunia , ktora wziela ze schroniska na DT moja corka, miala to samo. Wet juz prawie postawil krzyzyk. Wygladalo to na parwo.Tylko Misia miala 8 miesiecy i byla silniejsza.Po tygodniu wszystko minelo. Byly kroplowki, leki. Slysze ze wiele psow ze schronu naszego tak ma. Tylko nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

Posted

dineh napisał(a):
i to zmutowany szczep (Pani wet robiła drogie testy małemu i nie wyszło nic i dlatego mówi że musiał się zmutować przez schron)

hmmm, z drugiej strony - jak drogi test mógł nie wykryć jakiegokolwiek szczepu nosówki...

Mnie się wydaje, że to przez robaczycę, organizm został zatruty toksynami z ginących robali i młodziutki, wycieńczony organizm sobie nie radzi...

Posted

mały ma wydzielinę z nosa
kaszel
jak w nosówce początkowe polepszenie - o którym tu było
i późniejsze pogorszenie
testy typu ciążowych nie wykrywające niektórych mutacji które mogły powstać w schronie
są droższe testy ale bardzo bardzo drogie
te mały dostał za darmo od bardzo miłej Pani wet która jest znajomą mojej siostry( moja siostra się od tej Pani uczyła)
Pani wet nie daje 100%
więc może być jak piszesz lecz warto by obserwować resztę maluszków

Powiem szczerze że najbardziej mnie cieszy że Pani wczoraj mówiła że nie może nie dożyć rana a dziś że ma nadzieje że mały ją o własnych siłach odwiedzi
co mnie troszkę podbudowało
wiem że to żadne zapewnienia ale...

Posted

Wydzielina z nosa i kaszel też może być przy silnej robaczycy.
Katar/wydzielina może być w wyniku podziębienia malucha. Skoro był tak zabiedzony - wszystko mozliwe, że się zaziębił.

Cyt.
Inne objawy zarobaczenia u psów to opóźniony wzrost i rozwój, chudnięcie, brak apetytu lub nadmierny apetyt, wymioty (czasem w wymiocinach znajdują się glisty), rozwolnienie, lub zaparcie, matowienie sierści, kaszel (związany z wędrówką larw glist przez płuca), zaburzenia nerwowe (drżenie mięśni, napady padaczkowe) związane z zatruwaniem organizmu żywiciela przez toksyczne produkty przemiany materii pasożytów.

dineh, ja bym podawała maluszkowi często ale w małych ilościach - wodę strzykawką, żeby się okruszek nie odwodnił.

Posted

ja byłam jak ją zabierali... jakiś facet ja zaadoptował przed 15... Dianka troche osowiała była ale dobrze potem już było... bawiła się nawet :) boże... nosówka... najczarniejszy scenariusz jaki można chyba było dla niego przewidzieć... :(

Posted

maluch walczy
jak wychodzę z pokoju drepcze za mną ...
nawet jak śpi
w pokoju ma być cały czas jakiś człowiek :)
inaczej idzie na przedpokój gdzie najlepiej widać
wierze w Niego