Kinia1984 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ambuvet juz nie dziala...ale fundacja Serce Serc tak:) jakby co to napiszcie smsa jakby ciotka obraczus nie byla na dogo ja napisze do niej o numer p. Janusza. Quote
marzenawtf Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='tripti']Jutro rano, kto zadzwoni i przedstawi tragiczną sytuację????? oni są w pobliżu w Wołominie, pomagają w takich sytuacjach...[/QUOTE] to już jest coś! :) [B]marusia 8[/B] dasz radę zadzwonić do p. Janusza jutro rano? znasz całą sytuację najlepiej z nas wszystkich no i wiesz gdzie ten pies dokładnie się znajduje. Quote
mtf zalesie Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 w wolominie mieszka wszystkim znany hycel ktory strzela palmerem za 500zl -tylko nie ma umowy z ta gmina,mam tel.,juz raz placilysmy Quote
idusiek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mru a interwencje? a Straż dla Zwierząt? moze oni? Quote
tripti Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 palmer nie działa od razu:( pies przerażony może wybiec na ulicę, może jednak lepiej środek w jedzeniu, zje spokojnie i bez podchodzenia zaczeka się aż uśnie... czyli Fundacja Serce Serc i p. Janusz to plan na jutro rano. Quote
mtf zalesie Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 w minsku mieszka hycel g.ktory strzela palmerem za 550 zl ale nie ma umowy z ta gmina,mam tel.ale trzebaby zmusic gmine do zaplaty Quote
Kinia1984 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 jesli Stanislawow to mysle ze podlega pod Halinow chyba i tam dziala hycel niejaki Pan Szostak..niestety jego numer jest pilnie strzezony przez gmine Halinow...Ma on tez taki niby schron nowy w halinowie ..tzn taki punkt przetrzyman... Quote
marusia 8 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 dziś i tak nic się nie wymyśli, tam jest ciemno jedyne co widać to światła tych cholernych tirów których tak nienawidzę, z samego rana tam podjadę i zobaczę co i jak, może pies odważy się podejść i poradzę sobie sama, nie wiem naprawdę, muszę na chwilę opuścić forum, aby zmienić opatrunki i zaordynować leki tym tu moim, będę zobowiązana za każdą pomoc bo wiem, że znajdę temu psu dom, ale nie znam sposobu na złapanie go i nie znam weta który nie próbuje na mnie zarobić, przykro mi ale takie mam doświadczenia Quote
marusia 8 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 błagam bez hycli z halinowa i ze schronisk, widziałam ich w akcji , przez kilka dni nie spałam Quote
Szarotka Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Przyszlam bo mnie zaprosila jedna z ciotek, ale jestem za daleko na jakakolwiek pomoc w takim wypadku :(:( Quote
Kinia1984 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ja tez odradzam hycla z Halinowa:) i nawet nie proponuje zeby cokolwiek z nim zaltwiac i prosic o pomoc..:)to byla czysta informacja...:) a pisalyscie do cioteczki DIF ? ona ma hotelik w halinowie...sama chyba nie ma miejsca ale moze zna kogos ktoby mogl go przetrzymac...albo pomoc zlapac... Quote
mtf zalesie Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 zima od w/w hycla slyszalam ze gmina ma umowe z innym hyclem tanszym niz pan g.-pisze o gminie minsk maz. Quote
auraa Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 zaglądam ale jestem za daleko. Zastanawiam się kto oprócz Dif jest z tamtych okolic. Quote
marzenawtf Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='Kinia1984']ja tez odradzam hycla z Halinowa:) i nawet nie proponuje zeby cokolwiek z nim zaltwiac i prosic o pomoc..:)to byla czysta informacja...:) a pisalyscie do cioteczki DIF ? ona ma hotelik w halinowie...sama chyba nie ma miejsca ale moze zna kogos ktoby mogl go przetrzymac...albo pomoc zlapac...[/QUOTE] ja do niej napisałam. :) czekamy na odzew. Quote
mru Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 straż to nie pojedzie... trzeba wiedziec co z psem zrobic jak juz sie go złapie my mozemy sobie tak poprzestawiac jutro, ze mozemy dojechac pomóc szukać/łapać - idusiek, moze moglabys jechac z nami? zawsze to osoba wiecej. tylko co potem... Quote
auraa Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 W ubiegłym roku ktoś zakaładał wątek suczki ze szczeniakiem ze Stanisławowa ale nie mogę znaleźć. Quote
mru Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 nic no to czekamy do rana, daj marusiu znać jak tylko coś będzie wiadomo jak duzy jest to pies? Quote
marzenawtf Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 z tego co napisała marusia 8 wynika, że pies jest ranny, najpewniej więc będzie tu potrzebna opieka weterynaryjna. najważniejsze to psa złapać. a nóż widelec Pan Janusz będzie mógł pomóc.. czekamy na relację z jutrzejszego dnia. jeżeli chodzi o pomoc, to ja niestety mogę wesprzeć tylko finansowo. mieszkam za daleko, żeby być na miejscu. chyba będę musiała się przeprowadzić do W-wy, bo tutaj na nic się nie zda moje siedzenie. :) Quote
marzenawtf Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='mru']nic no to czekamy do rana, daj marusiu znać jak tylko coś będzie wiadomo[/QUOTE] [B]mru[/B] mam cię nie puszczać choćby nie wiem co! mmd dała cynk, że jestes dobra w łapaniu psów. :) tak jest, czekamy do rana.. aż będzie coś wiadomo. Quote
mru Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 wiem, ze jest ranny i trzeba go do jakiejś lecznicy zabrać... też liczę na Pana Janusza w pierwszej kolejności jeszcze marusiu napisz tylko jak duży ten psiak jest będziemy myśleć, szukać... Quote
mru Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 w łapaniu jasne, możemy pomóc :) na pewno nie można tego zostawić. zajrzę rano... Quote
xelka2005 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Tydzień temu przygarneliśmy Frejcię - suczkę/szczeniaka uratowaną przez Panią weterynarz z lecznicy "Ampułka", prawdopodobnie w Mińsku lub okolicach. Szczeniaki miały zostać uśpione ale P. weterynarz ich nie uśpiła tylko odchowała. oto link: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/183782-2-siostrzyczki-uniknęły-śmiertelnego-zastrzyku-w-ostatniej-chwili!-MAJĄ-NOWE-DOMKI[/URL]-! Może przez Kornelia12 uda się dotrzeć do tej kliniki, może tam coś pomogą.... Quote
Recommended Posts