panbazyl Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 ja mam nadzieję, ze będzie lepszy od rodziców :) ale dopiero teraz jakoś doszłam do siebie po wyjeździe, choć tylko pasażerem byłam. Dziury w drogach na Ukrainie że szok.... Kolejki na granicach i czekanie bez sensu na cokolwiek. Ale warto było :) Quote
filodendron Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='panbazyl']z dumą ogłaszam, ze Panbazyl Herbu Bazyl FCI został Młodzieżowym Championem Mołdawii, Młodzieżowym Grand Championem Mołdawii oraz Championem Macedonii. Jestem z niego dumna :)[/QUOTE] A mnie tu jeszcze chyba nie było :) To wpadłam - pogratulować :) Gratulacje wielkie :multi: Quote
panbazyl Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 a dzięki, dzięki. zapraszamy częściej :) pewnie sie spotkamy większą grupą na lubelskiej wystawie już niedługo. od roku robię stronę www, myślę że w tym juz i się uda zrobić (hahaha!) to wtedy będzie bardziej "zawodowo". Quote
Gośka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 przyjdę Was pooglądać na lubelskiej, my z Mikim już zgloszeni :) Quote
evel Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 A jak my Was poznamy, jeśli młody już się nie wydziera wniebogłosy? :D Quote
panbazyl Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='Gośka']przyjdę Was pooglądać na lubelskiej, my z Mikim już zgloszeni :)[/QUOTE] a my jeszcze nie... ale jakoś tak już musimy się zgłosić... [quote name='evel']A jak my Was poznamy, jeśli młody już się nie wydziera wniebogłosy? :D[/QUOTE] no łatwo nasz poznasz - będzie to najgrzeczniejszy pies na wystawie :evil_lol: Quote
filodendron Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 A w ogóle, to o której trzeba przyjść na taką wystawę, żeby Was zobaczyć? (Bo my to tylko jako widze - "gapiacze", jeśli już. W tamtym roku laicko utknęliśmy przy ringu ONków - obserwowanie podwójnego wystawiania było dość frapujące... ;)) Quote
evel Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='filodendron']A w ogóle, to o której trzeba przyjść na taką wystawę, żeby Was zobaczyć? (Bo my to tylko jako widze - "gapiacze", jeśli już. W tamtym roku laicko utknęliśmy przy ringu ONków - obserwowanie podwójnego wystawiania było dość frapujące... ;))[/QUOTE] Mnie się udziela od własnego psa chyba - ja przy ONkach długo ustać nie mogę, bo mnie trafia na ten wrzask ciągły :evil_lol: Może się spotkamy jakoś przypadkiem w większym gronie? :) Ja z ladySwallow pewnie będziemy od rana, TŻtów wyślemy na piwo, żeby nie przeszkadzali :eviltong: Quote
filodendron Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 My utknęliśmy przy ONach z dobroci serca - bo nam się wydawało, że chwila moment i przyda się ktoś, kto szybko wezwie karetkę ;) Strasznie się ci wystawiający męczyli - niektórzy robili wrażenie, że są w stanie przedzawałowym. Nie wiem, czy będę - a jeśli to całą rodziną łącznie z seniorem rodu. Uszczęśliwia mnie przyjazdem na święta u samego progu wielkiego tygodnia (pewnie żeby mi było łatwiej te święta przygotować ;)) Quote
Yourii Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [url]http://i51.tinypic.com/2hfqviv.jpg[/url] Im to zima niestraszna :) pozdrawiam Quote
panbazyl Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 dzieki za pozdrowienia :) to wiecie co - ring onków w Świdniku był blisko labkowego - stałyście pewnie tyłem do nas. Ja się wpakowałam za to znajomej pod cień namiotu i się nie wychylałam nawet na sekundę - poza wejściem na ring oczywiście. A moze tak wcześniej u mnie na wsi? Jakiś weekend? Tylko do sklepu daleko żeby małżów na piwo wysłać - jeszcze by drogę pogubili powrotną. Pomyślcie. Quote
panbazyl Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 w imieniu autorki serdecznie zapraszam na bazarek - pomoc dla tych najbiedniejszych z biednych, naszych braci mniejszych [url]http://www.dogomania.pl/threads/204791-KURCZAKI-DZIWAKI-MI%C4%98CIUTKIE-ZAJ%C4%84CZKI-dla-tymczasik%C3%B3w-do-5-go-kwietnia-godz.-22-00[/url] Quote
panbazyl Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Na dzisiejszej wystawie w Lublinie Panbazyl Herbu Bazyl FCI zdobył Zwycięstwo Młodzieży!!!!! Jestem z niego dumna i co jakiś czas spoglądam w kartę oceny czy aby to nie moja wyobraźnia płata mi jakieś figle :) Quote
filodendron Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 A to pięknie -bardzo gratulujemy :) Niestety, nie mogłam być - siła wyższa - ale zajrzałam jeszcze na dogo, żeby zobaczyć, jak Wam poszło :) Gratki :) Quote
Gośka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Gratulujemy!! Kurcze całkiem mi wypadło z głowy żeby Was poszukać, to chyba przez ten szok związany z tym że jak dotarłam na wystawę i zapytałam gdzie hala dla ozdóbek a pokazali mi zieloną trawkę ;D Jak przypadła ocena pudli zaczął lać deszcz ;p Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Dzięki! Ja się cholernie cieszę, choć wiem, ze to takie niemodne, ale co mi tam - to mój pies z mojej hodowli, pierwszy miot a konkurencja mocna była, nawet dyskutowałam z sędzią, ze chyba się pomylił, na co dostałam odpowiedź że decyzja sędziego jest ostateczna i niepodważalna... ech.... :) Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Gośka - zaszalałaś z tą halą dla ozdóbek :) ciekawe jakie miny mieli jak pytałaś? Lublin to ostatnie zatyle z pretensjami do bycia metropolią.... Quote
Gośka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 wiesz co wiedziałam że przed nami ponad 50 psów a spać nie mogłam jak zwykle przed wystawą, to wstałam i pojechałam o 7 rano a że godzinę jazdy mam do Lublina to byłam tam razem z organizatorami, jadę i myślę, przyjadę, rozłożę się przy ringu, pójdę se po kawkę, usiądę na krzesełku w ciepełku na hali i poczekam na kogoś znajomego. A tu kurcze SKUCHA! Boisko, zimno, trawa mokra, deszcz no masakra. A organizatorzy mieli miny - co za blondi! czytać nie umie ! ;D Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 wiesz, głupio się śmiać, ale ubawiłaś mnie :) Lublin słynie z braku jakiejkolwiek hali wystawienniczej, niby coś tam jest, ale wszystko jest niby.... Nic na serio. Ja byłam koło 9 i tak uważam że za wcześnie. Szkoda, ze do mnie nie przyjechalaś - jeszcze było by sporo czasu do wystawy i kawę z tygielka bym Ci zrobiła. Tez przesiedziałam pod namiotem prawie całą wystawę, bo pogoda do du.... a dzis tak ładnie! Quote
filodendron Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Naprawdę wczoraj była taka beznadziejna pogoda? Mnie przeziębienie rozłożyło i nosa z domu nie wystawiłam, ale jakoś deszczu nie widziałam :) Tak czy siak z tych dwóch lubelskich wystaw, na ktorych byłam, to bardziej podobało mi się w Świdniku. Panbazyl, a jakieś zdjęcia będą? Bo Gosi już widziałam - cudne pudelino, ale mnie wszystkie czarne się podobają, więc labradorka też bym chętnie obejrzała :) Quote
evel Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Przepraszam, że się tak wtarabaniam, ale sprawę mam - mianowicie zaproszenie na bazarro dla pięknej Czekolady - akcesoria psie i nie tylko: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206361[/url] :oops: Quote
panbazyl Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Na bazar zaraz skoczę - bardzo chętnie! pogoda byla srednia, coś tam kropiło troszkę, zimnawo raczej było, choć mnie i tak bylo gorąco z emocji, więc moje opinie o pogodzie są błędne z zasady :) Świdnicka wystawa też bardziej mi sie podoba, jakos tak lepiej nawet z wyjściem psa na spacer za potrzebą, i blisko na parking (co prawda platny, ale nie musiałam się tarmosić przez pół kilometra jak teraz pod Wostiw z rupieciami) Ja zdjęć ŻADNYCH nie mam - jak w przysłowiu - szewc bez butów chodzi... Oczywiście aparat byl na wystawie, ale zamknięty w klatce :) LadyS zrobiła trochę - wrzuciła linka na topik o lubelskiej wystawie (Bazyl mail dośc dużą sesję, nawet ze mną, ale Panbazyl się nie załapał - moze jeszcze u kogoś go znajdę, ale na razie nie mam....) Quote
*Magda* Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Witam się w galerii :p Labki piękne :loveu: Gratuluję takich pięknych tytułów;) Quote
Recommended Posts