Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

widzę, że optymistyczne wieści dla Feliksa!! Wspaniale!!

a może znajdzie się jeszcze jeden domek dla innego jamniorka - Buli tyle już czeka, ale ten psiak ma pewne wymagania - najlepiej, gdyby był "jedynakiem" ;)
Tu wątek Bulika

I jeszcze jedna wielka prośba:: Poszukujemy transportu Wrocław -> Warszawa dla stareńkiego ślepego i głuchego Amiego.
Może ktoś pomoże??

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zgłosił się jeszcze domek z Wałbrzycha - bardzo bardzo superasna Pani. Ma wysterylizowana suczkę, która ma lat 14, nie widzi, ma cukrzycę. zawsze miała dwa psiaki, poprzendi psiak niestety opdszedł. Ma tez kociaka. Pani nie lamantuje/jak ta z Wrocławia/ po prostu mowi rozsądnie.

Posted

Beatka wyszła od Pani, a Pani od razu do mnie zadzowniła i mówi: - czyli można pakować psiaka??:evil_lol::evil_lol: rewelacyjna kobieta. O szczegółach napisze Foksia i Dżekuś:loveu::loveu:

Posted

O rety rety rety... Kciuki trzymam aż odpadną :D Jeśli to będzie dom, to oby Dom Idealny :) Zakładam, że fotki z nowego domu będą... :>

Ja raz wyadoptowałam psa w sąsiedztwie - pies się błąkał, przybłąkał się do mnie, bo szłam z moimi dwoma. Następnego dnia pojawił się pan, który chciał psiaka adoptować, no to wiadomo, że pies do niego trafił. Człowieka znałam z widzenia, chodził ze swoją sunią, rozpieszczoną posłuszną, więc widać było, że dom ok. Następnego dnia spotkałam go, jak wybierał się z psem... do schroniska. Tak oto Filip na stałe zamieszkał z nami :D

Co do zostawania samemu - moi chłopcy kompletnie nie umieją. Dawniej zostawali sami, ale od śmierci mojej Babci sfiksowali i już nie pozwalają się zostawić. Tak więc są zamykani w pokoju najdalej od klatki schodowej, po drodze kilkoro zamkniętych drzwi. Nie mają co zdemolować, więc po jakims czasie się zamykają. Mam to szczęście, że mam bardzo grube ceglane ściany, a większość sąsiadów czuje się bezpiecznie z piesami za ścianą, bo są starsi i głuchawi. Tak więc dość komfortowy układ pomimo kłopotów...

Posted

Basia1968 napisał(a):
Beatka wyszła od Pani, a Pani od razu do mnie zadzowniła i mówi: - czyli można pakować psiaka??:evil_lol::evil_lol: rewelacyjna kobieta. O szczegółach napisze Foksia i Dżekuś:loveu::loveu:

Jestem w koncu ale przejechac przez Krakow to gechenna. Now wiec domek super , pani ma satarsza slepa sunieczke ,ktora przygarnela kilkanascie lat temu ,znaleziona na ulicy ,jest tez malutka 0,5 roczna sunia jamniczek ,pani dba o zwierzaki ,leczy i widac ,że sa szczęsliwe. warunki domowe tez super ,jest to kamienica ,pożadnie ogrodzona ,zabezpieczone wyjścia ,bramka na klucz i domofon ,a jeszcze z mieszkania jest przedsionek równiez zamykany. Z drugiej strony domu od pokoju goscinnego jest olbrzymi zabudowany taras i wyjscie do małego ale fajnego ogródka ,jest oczywiscie ogrodzony. Pani i córak bardzo sympatyczne i wazne pani jest mloda osoba .
Pytalam tez o transport z Wrocławia Pauliny B ale akurat wyjeżdzala pociagiem ,nastepny wyjazd w przyszlym tygodniu w piatek juz z kolega samochodem ,ale to dopiero za tydzien wiec szkoda żeby psiak siedzial do piatku .Ja myslalm ze pies jest w schronisku ale widze ze jest na dt ,trzeba tez pania ostrzec ,ze na poczatku moze ujadac jak widze ,chociaz tam sa dwa psy wiec moze nie bedzie tesknil.

Posted

no to super,
Beatko bardzo bardzo dziękuję. Teraz pozostaje transport. Pani wie,że to szczekliwy janiorek .
a do mnie urywają się telefony odnośnie czarnych podpalanych jamników - czyli Feliksów

teraz dzwonił Panz okolic Bełchatowa

Państwo około 60 - tki mają dorosłego syna - pochowali tydzień temu jamniczka, wiek jamniczka nie gra roli, bo jak Pan mówi, wszystkie są kochane. Chcą czarnego podpalanego jamnisia. Po śmierci poprzednika chodzą i palą mu znicze, nie moga sobie poradzić z bólem po starcie psiaka. Państwo są z okolic Bełchatowa. W trójkę z żoną i synem przekrzykiwali się do telefonu. Kurcze myslę, że warto zadzwonić. Mam telefon - jakby co to piszcie/.

Posted

cudowne wieści. trzymać wszystkich jamiczkowych potencjalnych panów i panie. są jamniulki napewno. czy wchodzi w grę wczesniejszy transport ale kombinowany Wrocław Śląsk i potem KRAKÓW? jeśli tak to popytam o terminy najbliższe.

Posted

Basia1968 napisał(a):
gdzie jest Czeladź? bo IraKa jest tam na zawodach i kurde mnei wiem w którym to kierunku

to niedaleko Katowic... a do Krakowa z czeladzi 90 km

Posted

Basia1968 napisał(a):
już sprawdziłam, znalazłam na dogo wątek o zawodach, więc z Czeladzi to tylko około 90 km do Krakowa, teraz trzeba szukać na tej trasie

:( kurcze dla mnie to Pikuś....ale...auto na warsztacie i odbieram je dopiero w poniedziałek niech to:(

Posted

no i jest problem IraKa dzwoniła żeby zabrać Feliksa bo jej zjadł dwa pokrowce w samochodzie. trzeba go zabrać i to dzisiaj. Szczepon da mi odpowiedź na godzinkę - koszt przewozu 150 zł.
Pani zapłaci 100 zł za paliwo. Szukamy 50 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dla Szczepona!!!!!

Posted

Nkus dziekuję Ci bardzo bardzo. Podam konto na pw.
Szczepon już jedzie do Czeladzi, za chwilę będzie odbierał darniucha i za dwie godzinki Feliks będzie w domeczku.

Posted

Feliks już w domeczku - Pani właśnie dzwoniła do mnie. Jest na razie super. Feliks bawi się piłką, na starszą sunię tą piętnastoletnią nie reaguje, z młodszą zabierają sobie piłeczki. Pani jest zaskoczona reakcja feliksa, że jest tak przyjacielski - ja do niej mówiłam, że jest sprzedajny:evil_lol::evil_lol:
Pani zarejestruje sie na dogo i dzisiaj - jesli córka jej pomoże - to wstawi zdjęcie Feliksa :loveu::loveu:
Pani ma duże doświadczenie z jamniorkami.
Naprawdę to jest super domek:loveu::loveu: