Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olivetshka']Nika, podeślij mi może krótki rys charakteru ONkowatych - Wilczka (lub wilczki - nie wiem), Samiego i innych, których mogłabym wrzucić na OwP.
Dosłownie kilka zwięzłych zdań.
Sami jest śliczny.

Ok, zaraz napiszę i wyślę na pw.

A ten chłopaczek jedzie za kilka dni do nowego domku :) Ogłoszenia dały efekt, i dzisiaj miałam fajny telefon, bardzo sympatyczna Pani, ma dom z ogrodem pod Łodzią. W poniedziałek jest umówiony na kastrację, a później Agnieszka go zawiezie do nowego domku.

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malutka już jest w Warszawie :)
Jutro pewnie będę miała więcej wieści.

A Lolek (owczarek) jutro jedzie na kastrację, mam nadzieję że wszystko będzie ok :)

Posted

Niestety Lolek nie pojedzie do domku :(

Pani przed chwilą dzwoniła, jej sąsiadka miała psa, też Owczarka. Wczoraj pies wpadł pod samochód i wymaga poważnej operacji, ale sąsiadka stwierdziła że po co jej kaleki pies, i chciała odwieźć go do schroniska... No więc Pani od Lolka postanowiła go wziąć. Ale jeśli sytuacja się jakoś ułoży z tym psiakiem, to może za jakiś czas, weźmie jeszcze jednego :) Zapisała sobie mój numer, jak coś, to ma dzwonić.

Posted

U Malutkiej wszystko ok :) Wieści niewiele, bo jeszcze się nie zaaklimatyzowała, na razie czuje się jeszcze niepewnie. Ale może za jakiś czas Pani wyśle jakieś zdjęcia i dobre wieści :) Czekamy...

Lolek jest już po kastracji, zaszczepiony i odrobaczony, ma książeczkę i (chyba) chipa. Do adopcji od zaraz...

Posted

Dzięki kinia. Jak będę miała chwilę, to napiszę tam...

A tymczasem... :(

[SIZE="5"]SOSNOWIEC, POMOCY !

[SIZE="3"]Śliznotka pojechała do Sosnowca do nowego domu... Pani wypatrzyła ją stronie przytuliska i przyjechała po nią osobiście. Ślicznotka bardzo przypominała jej sunię, która odeszła...
Ślicznotka była już raz adoptowana, uciekła. Dlatego teraz p. Zosia kazała pracownicy, żeby na podróż założyła jej szelki. Niestety pracownica założyła obróżkę, z której suczka w Sosnowcu się wywinęła, i zwiała :(
Nic więcej nie wiem, Agnieszka do mnie dzwoniła, p. Zosia płacze, i przez telefon nie może rozmawiać...
Jak będę coś wiedziała, to napiszę. Na razie nie wiem nawet na jakiej ulicy suńka zginęła.
Czy jest ktoś z Sosnowca, kto mógłby pomóc w poszukiwaniach ?

To jest Ślicznotka :

Posted

Blondi jest już w DT, i jest zachwycony :loveu:
W domu grzecznie się zachowuje, był prze szczęśliwy, gdy poszedł na spacer. Niestety bardzo się drapie, na dniach trafi do weta, bo trzeba poznać przyczynę tej dolegliwości :(

A ja znowu szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej na Mokotowie (górnym), ul. Jana Maklakiewicza.
Bardzo miły i konkretny Pan jest zdecydowany na adopcję Wafla (ONka).

Szukam też kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Kobielicach (k. Katowic), ul. Spacerowa.
Tutaj Pan jest chętny na dwie sunie z przytuliska (p. Zosia mi tłumaczyła, ale nie wiem o które chodzi). Kiedyś należał do Związku Kynologicznego, i ogólnie wydaję się ok :) Ale wizyta dla pewności nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='nika28']A ja znowu szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej na Mokotowie (górnym), ul. Jana Maklakiewicza.
Bardzo miły i konkretny Pan jest zdecydowany na adopcję Wafla (ONka).

Mogę pójść ale dopiero po długim weekendzie :(

Posted

[quote name='santino']Mogę pójść ale dopiero po długim weekendzie :(

Super :)
To jeszcze jakoś się umówimy.

Chyba, że ktoś da radę wcześniej ? :)

Posted

Marcel poszedł do adopcji prosto z przytuliska... Mam nadzieję że to jakiś dobry domek.

W przytulisku są teraz 3 koty. [SIZE="3"]Czy ma ktoś pomysł na DT dla nich ? :(
Ja mogę wziąć jednego, pozostałych dwóch nie dam rady. Jest u mnie jeszcze Shira... Nie pojadę do przytuliska, dopóki nie będę miała gdzie ich zabrać :(

Jest bura kocica, która trafiła do przytuliska z kociakami (już za TM), młoda, śliczna.

https://picasaweb.google.com/114662274397248518633/KotyDoAdopcji#5639978143634357298

Czarny młodziak, w białych skarpetkach (chyba nie ma jeszcze roku), nie mam zdjęć niestety.

No i czarny bezzębny Bond. Już starszy, może mieć ok. 8 lat.

Posted

Diana Ruda znalazła dzisiaj domek.

EDIT : Zamiast Dianki Państwo zabrali Spanielkę Michalinkę. Czyli Diana nadal bez domu...

EDIT2 : Michalinka wróciła po kilku godzinach do przytuliska... :roll: :(

Posted

Trochę zmieniłam opisy na pierwszej stronie. Niektóre były bardzo długie, a niektóre psy w ogóle nie miały, więc pozmieniałam, i teraz będzie sprawiedliwie ;)
Będę uzupełniała jeszcze opis charakteru w kilku słowach.
A jeśli ktoś chciałby porobić ogłoszenia, teksty mogę wysłać na pw.

A niedługo mała "akcja"... wszystkie psy będą miały zdjęcia na zielonej trawce :) I wtedy będę bardzo prosiła o pomoc w ogłoszeniach.

Posted

[quote name='nika28']Diana Ruda znalazła dzisiaj domek.

EDIT : Zamiast Dianki Państwo zabrali Spanielkę Michalinkę. Czyli Diana nadal bez domu...

EDIT2 : Michalinka wróciła po kilku godzinach do przytuliska... :roll: :([/QUOTE]

:( a państwo już nie wzieli Dianki ?