olivetshka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Bardzo przepraszam za offa, ale [B]BARDZO BARDZO PILNIE POTRZEBUJEMY DT DLA SZCZENIAKÓW Z INTERWENCJI [/B]TOZu pod Żmigrodem. [B]Kobieta mordowała tam psy i koty od 30 lat[/B] :( Psy sa bezpieczne, ale ranne, na dziś potrzeba DT dla maluszków chociaż. NIe mamy nic :( Czy ktoś mógłby przygarnąć na DT choć jednego? One są już poogłaszane, być może wkrótce znajdą swoje domy, ale dziś nie mamy nic :( Na wątku są zdjęcia i film z interwecji sobotniej. [url]http://www.dogomania.pl/threads/200880-%C5%BBmigr%C3%B3d-Stara-nadal-g%C5%82odzi-i-Morduj******!OCALONE-ALE-RANNE-POM%C3%93%C5%BBCIE.-DT-dla-klusek[/url] Quote
kinia098 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Ten malutki staruszek ? :( :( [*] Biedulek :( olivetshka, koszmar.......! to mięso to psy ? :-o Quote
malagos Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Martwi mnie jedno- na 1 stronie w opisie Roxi jest zdanie: 2. [FONT=Verdana][B]Roxi[/B] – to sunia, która do schroniska trafiła wraz ze swoimi szczeniakami. Maluchy już dawno znalazły nowe domki, ona jednak nadal czeka. Roxi to mała sunia, jednak ma długie łapki, dlatego wydaje się większa. Ma ok. 2-3 lata. Garnie się do ludzi, jest towarzyska i kontaktowa. Została już także wysterylizowana. Może zamieszkać z innymi psami,[B] kotów raczej nie toleruje[/B]. Jedyną wadą jest to, że nie potrafi chodzić na smyczy, ale to można szybko opanować. [/FONT] Jak to jest? To dla mnie ważne. Quote
nika28 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Malagos, ja Ci już pisałam, że ona raczej toleruje koty. Ja ją pomyliłam z innym psiakiem (Dino) jak był wypuszczony to szczekał na koty. A później Agnieszka jeszcze ją sprawdzała i wydaje się być ok. Może uda mi się wcześniej podjechać do schroniska, to nagram filmik ;) Quote
Nano Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='nika28']to nagram filmik ;)[/QUOTE] pamiętaj, że mi to już długi czas obiecujesz xD Quote
nika28 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Ok, Tobie też nagram :) Jak nie zapomnę :evil_lol: Quote
malagos Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Oj tam, oj tam, tak sie upewniam tylko, zeby moich kotów nie zezarła :) Z chęcia bym jakieś zdjecie Roxi zobaczyła, oprócz tego na 1 stronie :) Quote
nika28 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Niestety mam tyle spraw na głowie, że nie udało mi się zorganizować wizyty :oops: Ale po dłuższym zastanowieniu spróbuję Państwa namówić jednak na dwa koty. Państwo chcieli przygarnąć psa i kota, ale cały dzień pracują i wracają późno wieczorem. Obawiam się że Daffi nie wytrzymałby tyle bez ludzia :( Tym bardziej że to psiak ze schroniska i nie wiadomo jak zachowa się w mieszkaniu... Quote
nika28 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='malagos']Oj tam, oj tam, tak sie upewniam tylko, zeby moich kotów nie zezarła :) Z chęcia bym jakieś zdjecie Roxi zobaczyła, oprócz tego na 1 stronie :)[/QUOTE] Ona jest taka wypłoszona, taka kuleczka, ostatnio jak ją zawołałam to nieśmiało machała ogonkiem i chciała podejść, ale zaraz ją Vega zaczęła gonić :( Postaram się o więcej zdjęć :) Quote
malagos Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Jakby tę Vegę udało sie wyadoptowac, to by reszta psów odetchnęła z ulgą. Moze jej też poróbcie zdjecia? Quote
nika28 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Vegę ogłaszałam na ponad 150 stronach, było jedno zapytanie, Pani wydawała się sensowna, ale chcieliśmy najpierw zrobić u niej wizytę, a jakby wypadła ok to na drugi dzień ją dowieźć, ale później okazało się że Pani chce psiaka "na gwałt" i zrezygnowała... Ale to i dobrze, bo w ogłoszeniu wyraźnie zaznaczyłam że szukamy domu tylko z ogrodem i bez małych dzieci, ale Pani najwyraźniej nie potrafiła też czytać, bo miała małe mieszkanie i 6-letnie dziecko... :roll: Vega jest niestety bardzo duża, uwielbia ludzi, ale czasami tak się cieszy, że może przewrócić. Trzeba ją ułożyć, nauczyć chodzenia na smyczy... To jest fajna psina, tyle że innych zwierząt nie toleruje... :( Quote
marmosia Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ja tak ni z gruszki, ni z pietruszki- czy macie w schronisku jakieś życzenia co do karmy, czy po prostu, co kto przyniesie? W szkole ogłosiłam akcję i czekam na efekty:) Quote
nika28 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Marmosia, w Głownie każde jedzonko się przyda, nie mamy żadnych życzeń :) Quote
Nano Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='malagos']A daleko z Głowna do Warszawy?[/QUOTE] Głowno leży niedaleko Łodzi :) Quote
nika28 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 [quote name='malagos']A daleko z Głowna do Warszawy?[/QUOTE] Ok. 100 km.... Quote
nika28 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 [B][COLOR="purple"][SIZE="5"]1 %[/SIZE][/COLOR][/B] [B]Wszystkim którzy chcieliby przekazać nam swój 1% za rok 2010 i wspomóc tym samym nasze przyszłe działania na rzecz zwierząt, przypominamy nasz nr KRS: [SIZE="4"][COLOR="#00bfff"]KRS: 0000014017[/COLOR][/SIZE] Koniecznie z dopiskiem w rubryce cel szczegółowy: [SIZE="4"][COLOR="#ff8c00"]„DLA GŁOWNA”[/COLOR][/SIZE] (brak tego wpisu może spowodować, że pieniądze do nas nie dotrą!!!) Uwaga: W tym roku podajemy w zeznaniu podatkowym tylko nr KRS i cel szczegółowy, bez nazwy organizacji! W ubiegłym roku w ramach 1% podarowali nam Państwo 6.703 zł.[/B] Quote
nika28 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Aaaaa ja tutaj nawet zapomniałam napisać że moje trzy kocie tymczasy z Głowna są już w nowych domkach :) :loveu: Ostatniego łobuza zawiozłam wczoraj do fajnej rodziny w Łodzi :) Quote
malagos Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 to co, czekam na Roxi w ten weekend? nie pospieszam, broń Boze, ale codziennie ktoś pyta o wolny tymczas u mnie i chcę wiedzieć na czym stoimy ....:roll: Quote
nika28 Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 [quote name='malagos']to co, czekam na Roxi w ten weekend? nie pospieszam, broń Boze, ale codziennie ktoś pyta o wolny tymczas u mnie i chcę wiedzieć na czym stoimy ....:roll:[/QUOTE] Tak, w ten weekend będziemy :) Quote
nika28 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Bazarek ogłoszeniowy na psiaki z Głowna wyciągnięte do hotelików : [url]http://www.dogomania.pl/threads/201402-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-psy-z-przytuliska-!-Zam%C3%B3w-66-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82.Do-28.02.2011[/url] Zapraszam ! Do przytuliska trafiły dwa nowe psy i dwa szczeniaki... Quote
Recommended Posts