3 x Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 super wiesci u Saby :) oby teraz tylko u Misia było wszystko ok :) Quote
mala_czarna Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='gusia0106']Zabieram go jak tylko wywiozę Marleja na Paluch! ;)[/QUOTE] Żebym ja Ciebie czasem na Paluch nie odstawiła. W kontenerku!! :mad::razz: Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 [quote name='Ellig'] Fantastyczne wiesci o Sabie, mozna powiedziec ,ze "wygryzla" Maje......[/QUOTE] Tak, ale to chyba nie był dom dla Mai, gdyby był, na pewno nie zastosowałabym podmiany. Quote
Ewa Marta Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Cudowna wiadomość!!! W warunkach domowych to i ogonek szybciej się zagoi i być może nie będzie amputacji:-) Poprosimy tylko o jakieś zdjęcia sunieczki w DS!!! Ty sie Gusia nie wygłupiej, tylko zabieraj Marleja do Misia i jak się chłopaki zaprzyjaźnią, to im raźniej będzie mieszkać razem u Ciebie;-) Quote
mala_czarna Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Ewa Marta'] Ty sie Gusia nie wygłupiej, tylko zabieraj Marleja do Misia i jak się chłopaki zaprzyjaźnią, to im raźniej będzie mieszkać razem u Ciebie;-)[/QUOTE] Chciałabym to zobaczyć :loveu: Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Zapraszam na bazarek na nasze psiaki [url]http://www.dogomania.pl/threads/185016-Bi%C5%BCuteria-sweterek-Simple-buty-co%C5%9B-dla-pieska-na-kilka-ps%C3%B3w-do-17.05.-do-20-00?p=14622956#post14622956[/url] Quote
Ellig Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 No to pora zmienic tytul watku, Saba juz ma domek:) Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 [quote name='Ellig']No to pora zmienic tytul watku, Saba juz ma domek:)[/QUOTE] Ciiii, jeszcze nie zapeszamy :eviltong: Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Zapraszam jeszcze po płytki [url]http://www.dogomania.pl/threads/185031-Nowe-p%C5%82yty-Kayah-unplugged-muzyka-filmowa-do-17.05.-do-20-00-na-kilka-ps%C3%B3w?p=14623870#post14623870[/url] Quote
Ellig Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 megii1, dziekuje dzisiaj dostalam rachunek , pozdrawiam:) Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Saba już w drodze do domu, Pani zostawiła dla mnie 100zł, Megii nic nie policzyła mi za pobyt Saby, dałam tylko na początku jakąś zaliczkę 20 czy 30 zł, dziękuję :loveu: Na koncie Saby mamy 202 zł plus 100 od Pani, razem 302zł, rozdzielam na inne psy pod naszą opieką, ok? Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Chciałabym zacząć ogłaszać Misia tylko szukam kogoś, kto by napisał ładny, wzruszający tekst. Znacie takich? ;) Quote
ronja Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Miś był dziś u weta. Temperatura w normie, brzuch nie bolesny. Szwy wyjęte. Antybiotyk + nospa podane. 3 antybiotyki na wynos. Nospę mam podawać do jutra, kontynuować, jeżeli zobaczę, że Misiek napina się przy oddawaniu moczu czy kupy. Jeżeli nie będzie pogorszenia, sama we wtorek pojadę po kolejne antybiotyki. W piątek rano mam zlapać mocz. Jeżeli nadal bedą szczawiany czyli kamyczki w pęcherzu moczowym, trzeba będzie podawać karmę urinary, która te kamienie rozbije. Zalecana jest również kastracja (będzie ze zniżką). Dziś 40zł + 10zł transport [IMG]http://img580.imageshack.us/img580/8011/71648676.jpg[/IMG] wyniki krwi [IMG]http://img401.imageshack.us/img401/2811/39900851.jpg[/IMG] [IMG]http://img203.imageshack.us/img203/1791/53513253.jpg[/IMG] przy poprzedniej wizycie naszej wetce przedstawiłam Miśka z imienia i naszego nazwiska. no i na karcie Misiek też dostał nasze nazwisko:jumpie: Quote
mysza 1 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Fajnie- Misiek Iksiński ;). A jest poprawa w siusianiu czy dalej tak wiele razy przysiada z trudem? Z kupą podobnie? W kojcu czysty? I jak ogólnie się czuje? Quote
ronja Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 gdy Misiek oddaje mocz, nie mam wrażenia, że go boli - sika nadal często, może ciut mniej. w kojcu czysto, może ze 2 razy była plama. widać, że trzyma, bo raz jak go wypuściłam, wystrzelił od razu zrobić kupę. grzecznie wraca do kojca, choć po zamknięcu przez chwilę wali łapką. gdy pada deszcz, sam wraca do budy. ma apetyt (namaczam suche, dodaję ryżu i puszkę dla smaku). biega niestety nadal na 3 łapach. samopoczucie ma chyba dobre, jest przekochany, przytula się, buziaki daje. tak jak Maja jak znajdzie patyk nosi go i podgryza. Quote
3 x Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ogarnęłam allegro czekam na jeszcze jedną wpłatę - 10 zł resztę mam na koncie wysłałam dzisiaj maila do wszystkich kupujących z propozycją przeznaczenie pieniążków na Misia (zbierane były na operację, która się odbyła ale nie w takim zakresie w jakim miała) gdy dojdzie ostatnia wpłata (i nikt z kupujących nie zechce zwrotu pieniędzy) - przeleję na konto myszy 240 zł (bo tyle się uzbierało z allegro) ponieważ równolegle prowadziłam dwa allegra a jestem leniwiec wiec nie chce mi się rozliczać które ile kosztowało wiec na ochotnika zgłaszam się jako sponsor tegoż allegro ;) a poza tym trafiło na początek miesiąca gdzie mogę bez obawy pobyc tym sponsorem ;) Quote
Ewa Marta Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Pamiętajcie, że mam Royal Canin Renal - czy w razie czego Misiek mógłby ją jeść? Ronja, mogłabyś zapytać weta w razie, gdyby wyniki nadal były kiepskie? Quote
mysza 1 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 [quote name='3 x']ogarnęłam allegro czekam na jeszcze jedną wpłatę - 10 zł resztę mam na koncie wysłałam dzisiaj maila do wszystkich kupujących z propozycją przeznaczenie pieniążków na Misia (zbierane były na operację, która się odbyła ale nie w takim zakresie w jakim miała) gdy dojdzie ostatnia wpłata (i nikt z kupujących nie zechce zwrotu pieniędzy) - przeleję na konto myszy 240 zł (bo tyle się uzbierało z allegro) ponieważ równolegle prowadziłam dwa allegra a jestem leniwiec wiec nie chce mi się rozliczać które ile kosztowało wiec na ochotnika zgłaszam się jako sponsor tegoż allegro ;) a poza tym trafiło na początek miesiąca gdzie mogę bez obawy pobyc tym sponsorem ;)[/QUOTE] Bardzo, bardzo dziękuję :loveu: [quote name='Ewa Marta']Pamiętajcie, że mam Royal Canin Renal - czy w razie czego Misiek mógłby ją jeść? Ronja, mogłabyś zapytać weta w razie, gdyby wyniki nadal były kiepskie?[/QUOTE] Tak, ja pamiętam i Marta coś pisała ale teraz wyjechana. Jak wróci to przypomni. A ja mam wieści o Sabci :loveu:, wszystko w porządku, noc spokojna, chodzi za ludźmi jak cień, apetycik dopisuje, ma gotowane i suche, ogonkiem się nie interesuje i jest smarowany, Pani dzwoniła ok 13 - do tego czasu Saba od wczoraj nie siusiała mimo kilku długich spacerów ale już wiemy z doświadczenia, że to u niej normalne, to samo było na początku u Magdy i w lecznicy. Po 13 Sabcia była na kolejnym, dłuugim spacerku. Buziaki już rozdaje. Pani będzie ją dzisiaj kąpać, bo trochę jest brudna po tym wszystkim a wczoraj już do łóżeczka się wpakowała:eviltong: Quote
megii1 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='3 x']ogarnęłam allegro czekam na jeszcze jedną wpłatę - 10 zł resztę mam na koncie wysłałam dzisiaj maila do wszystkich kupujących z propozycją przeznaczenie pieniążków na Misia (zbierane były na operację, która się odbyła ale nie w takim zakresie w jakim miała) gdy dojdzie ostatnia wpłata (i nikt z kupujących nie zechce zwrotu pieniędzy) - przeleję na konto myszy 240 zł (bo tyle się uzbierało z allegro) ponieważ równolegle prowadziłam dwa allegra a jestem leniwiec wiec nie chce mi się rozliczać które ile kosztowało wiec na ochotnika zgłaszam się jako sponsor tegoż allegro ;) a poza tym trafiło na początek miesiąca gdzie mogę bez obawy pobyc tym sponsorem ;)[/QUOTE] Ja wylicytowałam dla Miśka cegiełki za 50 zł:) nick taki sam jak na dogo - oczywiście zgadzam się żeby przekazać je na utrzymanie Misia:) Quote
ronja Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='mysza 1']Bardzo, bardzo dziękuję :loveu: Tak, ja pamiętam i Marta coś pisała ale teraz wyjechana. Jak wróci to przypomni. A ja mam wieści o Sabci :loveu:, wszystko w porządku, noc spokojna, chodzi za ludźmi jak cień, apetycik dopisuje, ma gotowane i suche, ogonkiem się nie interesuje i jest smarowany, Pani dzwoniła ok 13 - do tego czasu Saba od wczoraj nie siusiała mimo kilku długich spacerów ale już wiemy z doświadczenia, że to u niej normalne, to samo było na początku u Magdy i w lecznicy. Po 13 Sabcia była na kolejnym, dłuugim spacerku. Buziaki już rozdaje. Pani będzie ją dzisiaj kąpać, bo trochę jest brudna po tym wszystkim a wczoraj już do łóżeczka się wpakowała:eviltong:[/QUOTE] wyjechana,ale z dostępem do netu;) zapytam o tę karmę we wtorek jak pojadę po kolejne antybiotyki [SIZE=1]ps. jak ja tęsknię za swoim stadem:([/SIZE] Quote
mysza 1 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Wcale Ci się nie dziwię, nie cierpię spać poza domem, nie ma mi kto łożeczka grzać ;) Quote
LAZY Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Cudowna wiadomość odnośnie Sabci! Ja nie wiem jak to się dzieje, że tam u Was to domek raz, dwa dla suni...a ja tutaj moją Ritkę wciąż mam na DT...:( Quote
mysza 1 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Greven']Pół na pół dobre wieści ;)[/QUOTE] E tam, same dobre ;), Misio się leczy, jest w doskonałych rękach, otoczony miłością:loveu: a Sabcia w domku. Złych wieści brak tfu, tfu ;) [quote name='LAZY']Cudowna wiadomość odnośnie Sabci! Ja nie wiem jak to się dzieje, że tam u Was to domek raz, dwa dla suni...a ja tutaj moją Ritkę wciąż mam na DT...:([/QUOTE] Ogólnie zainteresowanie Sabą było spore, co prawda ludzie dzwonili już po oddaniu jej do domu ale na allegro miała ponad 230 wejść w 3 dni. Może tytuł zachęcił- napisałam [I]Wspaniała, zrównoważona Saba- owczarek niemiecki szuka domu. [/I] Jak ktoś pyta proponuję naszą drugą sunię Maję ale nie chcą. Nie wiedzą ile tracą. A adopcja Saby to zasługa Mai, bo Pani chciała Majkę, która czeka już trochę na dom...:shake: Quote
Recommended Posts