Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ajula'][COLOR=red][B]UWAGA _ PRZECZYTAJCIE TO[/B][/COLOR]
Wielkopolska - Krzyw... tel. 72....... (nazwisko, adres na pw)

ludzie chcieli od nas 7 miesięcznego szczeniaka,
z ankiety wyszło, że przez ich dom przewinęło się już sporo psów, min. "rasowa" suka, która urodziła szczeniaki.
Na pytanie "czy jest pani zwolennikiem sterylizacji" - odpowiedź "tak".
W rozmowie telefonicznej powiedziałam Pani, że skoro jest zwolenniczką sterylizacji, to dlaczego pozwoliła, żeby suka zaszła w ciążę i urodziła szczeniaki.
Na to Pani powiedziała "Ja jestem za sterylizacją, ale ta suka miała szczeniaki, bo mąż je chciał sprzedać, żeby zarobić, [COLOR=red][B]bo taki jeden facet skupuje szczeniaki na walki psów, i mąż chciał zarobić[/B][/COLOR]"
Ostatecznie szczeniaki kupił inny facet po 20 zł za sztukę.
Wyobrażacie sobie, jak się we mnie krew zagotowała. Jednak opanowałam się i spokojnie wypytywałam Panią, czy ona wie co to są walki psów i do czego są potrzebne szczeniaki.
Więc Pani sądzi, że to takie zawody, że psy walczą, który jest silniejszy, a szczeniaki są właśnie szkolone, żeby też umiały walczyć."
Wytłumaczyłam Pani, że jest w błędzie, powiedziałam je ze szczegółami co znaczą walki, i jaką rolę pełnią w nich szczeniaki.
Pani była w szoku i tłumaczyła się, że ona nie miała pojęcia.
Wierzę w to, bo jakby wiedziała, to by tak nie klepała jęzorem podając swoje dane i sama z siebie mówiąc, po co jej "rasowa" suka została zaciążona.
Ostatecznie sama z siebie powiedziała, że jak się dowie, że ten facet dalej szuka szczeniaków w okolicy, to da mi znać.
byli też w schronisku w Gaju oglądać psy - mogą szukać też w innych schroniskach
Jestem w szoku, Gaj już powiadomiony, trzeba jeszcze powiadomić wolontariuszy z innych schronisk.
Niedaleko jest Leszno, Gostyń, Śrem, Jarocin.[/QUOTE]
Co za "ludzie"... :shake:
Jeszcze Krobia blisko i Głogów też nie tak daleko.

A szukają szczeniaka w jakimś konkretnym typie czy kundelka?

Posted

[quote name='Asia & Ginger']
A szukają szczeniaka w jakimś konkretnym typie czy kundelka?[/QUOTE]
ten pies, którego teraz pani szuka ma być "dla dzieci do domu" - zadzwonili najpierw z zapytaniem o Dodka (starszego terierra walijskiego) jak się dowiedzieli, że Dodek ma dom, to zapytali o innego - usłyszeli, że mamy 7 msc szczeniaka kundelka - i już byli zainteresowani, dlatego została wysłana do nich ankieta

Posted

Dobrze, że to przeczytałam... Jeśli będzie dzwoniła, będę pamiętać. Wyślij mi proszę, jeśli możesz, pełny numer na PW. Opiekunki schroniska sama powiadomię o tej kobiecie...

Posted

o matko i córko .... może by podała namiary na tego gościa który skupuje te szczeniaczki ? może ktoś by się z nim skontaktował w sprawie "sprzedaży szczeniaków" ?[COLOR="#c0c0c0"] ( bardzo chętnie sama bym to zrobiła ale wyjazd w najbliższym czasie w planach :| )[/COLOR]

Posted

powiedziała, że ona namiarów nie ma i już go dawno nie widziała, powiedziała, że to mąż zna tego faceta
jak się coś dowie, ma dać znac

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Co za "ludzie"... :shake:
Jeszcze Krobia blisko i Głogów też nie tak daleko.

A szukają szczeniaka w jakimś konkretnym typie czy kundelka?[/QUOTE]

Czy moze od tej pani wyciagniesz wiecej informacji o tym dziadzie co skupuje szczeniaki do walk tzn gdzie mieszka itd?
W okolicy Gniezna 2 lata temu odbywaly sie walki psow,jak i kolo Wrzesni.
zabrano psy od org.walk ze wsi pod Gnieznem do schroniska w Gnieznie ,ale je wykradli.
Wiem ,ze szukal psow tzn bojowych mezczyzna z dzieckiem(dziecko jak sie ma ze soba to jest bardziej wiargodne)pojawil sie w schronisku w Przyborowku ,ale psa nie dostal.P.Wanda jest bardzo uczulona na ludzi z dziecmi.Te dzieci sluza czesto jako parawan,dlatego wazne sa kontrole.

Posted

[quote name='xxxx52']Czy moze od tej pani wyciagniesz wiecej informacji o tym dziadzie co skupuje szczeniaki do walk tzn gdzie mieszka itd?
[/QUOTE]
powiedziała, że nic więcej nie wie

Posted

[quote name='xxxx52']szczeniaki do walk,tylko chca ras tzw.niebezpiecznych.Czy chca na mieso tzw armatnie szczeniaki po " yorku?[/QUOTE]

na tzw \bait\ czyli po to,żeby ćwiczyć agresję u dorosłych psów.

normalny pies nie atakuje szczeniąt, chodzi o to,żeby przerwać tę barierę odpowiednim 'treningiem'. więcej tu:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/206053-Jak-pozna%C4%87-%C5%BCe-kto%C5%9B-chce-psa-do-walk[/url]

biora wszystko, szczeniaki, króliki, świnki morskie itp. i niestety często montują je na 'jenny' żeby pies miał więcej 'zabawy'.

Posted

[quote name='Ajula']powiedziała, że ona namiarów nie ma i już go dawno nie widziała, powiedziała, że to mąż zna tego faceta
jak się coś dowie, ma dać znac[/QUOTE]

Luka i Ewa Ceglar....
Aniela na fb napisala

[QUOTE][B][FONT=Courier New][SIZE=2]Dostalam ostrzezenie,cyt: ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!!!!!!!!
Ten facet to Łukasz C. lub zona Ewa K. kolo Gostynia.[/SIZE][/FONT][/B]

[/QUOTE][URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=221481047878200[/URL]

Posted

[quote name='wellington']Lukasz i Ewa Ceglarek.
Aniela na fb napisala

[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=221481047878200[/url][/QUOTE]

To nalezy tej bandzie wizyte niespodziewana zrobic i to jak najszybciej

Posted

[quote name='ewunian']dziewczyny, wykasujcie chociaż po jednej literce z nazwiska, bo gość może was podać za udostępnianie danych bez zgody...[/QUOTE]

No właśnie... Lepiej usuńcie. Opiekunki schroniska w Gostyniu powiadomione. Ja sobie też zapisałam w telefonie ich numer.

A ja chcę zgłosić tego faceta:
502278**9

Gościu dzwonił do mnie, że chce od nas szczeniaczka. Tzn. szuka szczeniaczka dla swoich znajomych, którzy mieszkają w Gdańsku, on chyba w Poznaniu z tego, co zrozumiałam. Oczywiście zaczął opowiadać wzruszające opowieści, jak to pies będzie miał dobrze bla bla bla. Sam kiedyś prowadził hodowlę psów niby rodowodowych, jak usłyszał o konieczności kastracji, to zaczął wymyślać, że trzeba potem specjalistyczną karmę kupować, że suczki można sterylizować, a psy nie, bo coś tam. Dał mi jakiś wykład bezsensowny. Jak usłyszał o wszystkich warunkach adopcji, to stwierdził, że o wiele łatwiej byłoby mu kupić psa, a nie adoptować. Na końcu prawie już krzyczał i powiedział tylko do widzenia i się rozłączył...

Posted

[quote name='xxxx52'][quote name='Ajula']kto zamieszkuje w Ostrzeszowie?[/QUOTE]

Fukasz C[/QUOTE]
to nie ten, ci co do mnie dzwonili mieszkają w innej miejscowości

Posted

[quote name='ewunian']dziewczyny, wykasujcie chociaż po jednej literce z nazwiska, bo gość może was podać za udostępnianie danych bez zgody...[/QUOTE]

Zmienilam, w miedzyczasie i tak juz chyba kazdy sobie zapisal jak sie dranstwo nazywa.
Z miejscowosci Krzywin pod Gostyniem.
On nie zajmuje sie tenisem.

Posted

[quote name='xxxx52']Acha ,to musi byc inny Fukasz C.
Moze dziewczyny z Gostynia sie zaiteresuja tym krzywinskim indywiduem?[/QUOTE]

Jestem tutaj. Wiem. Zapisałam sobie numer i powiadomiłam panie ze schroniska.

Posted

Zgłoście to do prokuratury. Nawet jeśli odmówią wszczęcia śledztwa, to fakt zgłoszenia może podziałac jako straszak. Tym bardziej, że jeśli niemiecka prokuratura dowie się o walkach psów, to na pewno tego nie zostawi. Tam są inne standardy niż w PL i takie sprawy ściga się z urzędu.

Warto też dac znac niemieckim organizacjom zajmującym się prawami zwierząt. Jeśli ktoś ma kontakt, to niech napisze do nich maila. Ja niestety nie znam niemieckiego wystarczająco dobrze, jedynie angielski, a w niemczech z angielskim generalnie słabo.