Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 evaxon napisał(a):to ja proponuje sprowadzenie do domu kolejnych 10 myszek i moze nowe autko bedzie:lol: o co to to nie :shake: :shake: za duże poświęcenie tych małych , biednych istot. Nie na moje nerwy. Szczególy pozostawie dla siebie :-( :-( :angryy: Quote
PIKA Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Vectra napisał(a):Mi konował by Kano zabił przez swoją niewiedze na temat systemu nerwowego u dobermanów :angryy: :angryy: :angryy: a jaki doberman ma system nerwowy? :oops: paula_z napisał(a): Przy kopiowaniu uszu podaje sie glupiego jasia, to nie jest to samo co premedykacja; Paula, juz to dawno zauwazylam, ze uzywasz slowa "premedykacja" ;) W gwoli wyjasnienia i po krótce to "premedykacja" to farmakologiczne przygotowanie chorego do operacji. ;) i podaje się m.in leki ulatwiające wprowadzenie do znieczulenia (czyli narkozy) m.in wlasnie nie rzadko podaje się "glupiego jasia" ;) Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 No to ja juz zglupialam :shake: Bo jak bylam z kolezanka u weta to mowili: "podamy mu pol premedykacji". Wiem, ze sa rozne rodzaje narkozy. Chyba sobie poczytam, bo wyglada, ze glupoty jakies pisze :oops: :evil_lol: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 W kazdym razie, jest chyba tak, ze te leki powoduja obnizenie tetna i rozszerzenie miesni, czyli serca tez. Czy znowu cos nie tak? Quote
PIKA Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 paula_z napisał(a):W kazdym razie, jest chyba tak, ze te leki powoduja obnizenie tetna i rozszerzenie miesni, czyli serca tez. Czy znowu cos nie tak? ale jakie leki ? "podamy mu pol premedykacji". a do czego to bylo? Może pies nie mial miec glebokiej dlugotrwalej narkozy więc nie potrzeba bylo podawać pelnej premedykacji - bo faktycznie nie zawsze trzeba przed zabiegiem dostac cala premedykację. To zalezy od rodzaju zabiegu, miejsca operowanego, oraz przewidywanej dlugości trwania zabiegu ;) Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 No te: PIKA napisał(a): i podaje się m.in leki ulatwiające wprowadzenie do znieczulenia (czyli narkozy) ;) ...i te rozne narkozy. dostac cala premedykację. No wlasnie tez tak piszesz, jak ci weci mowia :evil_lol: Zglupiec mozna :shake: Ja myslalam, ze premedykacja to jest jakas odmiana narkozy, tak jak glupi jas tylko slabszy. To ja sobie poczytam vetaserwis :oops: :cool3: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 PIKA napisał(a):a do czego to bylo? A to bylo do Hektora (banerek w podpisie) ;) Quote
PIKA Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 paula_z napisał(a): No wlasnie tez tak piszesz, jak ci weci mowia :evil_lol: To troszke niemiedyczne okreslenie to "pólpremedykacji" ;) paula_z napisał(a):Ja myslalam, ze premedykacja to jest jakas odmiana narkozy, a w zyciu :lol: mozna powiedzieć, ze jest ona czynnikiem skladowym narkozy :lol: paula_z napisał(a):To ja sobie poczytam vetaserwis :oops: :cool3: proponuje na wikipedii, nieźle, prosto napisane, dla prostego czlowieka (w odniesieniu do ludzi oczywiście) nie wiem co jest na vet serwisie na ten temat http://pl.wikipedia.org/wiki/Premedykacja i jeszcze to http://www.zdrowie.med.pl/znieczulanie/z_pojecia.html paula_z napisał(a):] A to bylo do Hektora mnie chodzilo o rodzaj zabiegu :evil_lol: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Dzieki PIKA za oswiecenie :multi: PIKA napisał(a):mnie chodzilo o rodzaj zabiegu :evil_lol: Hehe, wiem :evil_lol: Hekciu mial trzy operacje na dysplazje (jedna na biodra, dwie na lokcie), usuwane grudki z oczu i siusiaka i punkcje stawow lokciowych po artroskopii. Troche tego bylo :shake: W ciagu 3 miesiecy mial podawana chyba 9 razy ta nieszczesna premedykacje i narkoze. Teraz trzeba na niego chuchac i dmuchac, bo organizm jest oslabiony. Quote
Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 paula_z napisał(a):Ahahahaha.....:megagrin: :lol!: no jak miło że kto się cieszy na mój widok :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 wpadłam się przywitać i pooglądać foteczki:multi:, ale zdjatek malutko ostatnio:cool1: Quote
Paula Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Hihi, czesc babeczki :lol: Alku (bo Alu mowie/pisze do Pani R:evil_lol: ) fotki moze beda, ale kiedy..uuu...tego nie wiedza najstarsi gorale :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 ale swietna fota!!!!! ehh i tu probemy zdrowotne :shake: buziaki dla psiulków :loveu: a z myszkami się uśmiałam hahahaha mała spryciula z siostrzenicy :evil_lol: Quote
Paula Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Dzieki Waszka za buziaki :loveu: Wstawie myszy, bo mi dreamer gryzonie przyslala, zamiast psow :mad: Norman: Charlie: Hehe, Charlie kladzie sie tak jak Maksiu :evil_lol: Fajne maja umaszczenia :cool3: Quote
Vectra Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Paula przyznaj się - zamieniaś psy w myszy :razz: :razz: fajne gryzoniaste :loveu: :loveu: Quote
Paula Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Haha...gdybym tak umialala, to bym zamienila makulature w pieniazki :evil_lol: Czesc Ewy i Weszka :lol: Quote
Alicja Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale fajne bullowate mycholce ;) Quote
Recommended Posts