Paula Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 evaxon napisał(a):ee bedzie z Maxiem oki :) bedziemy trzymac kciuki :] a dogomanakowe kciuki zawsze pomagaja:multi: Dzieki Ewa :loveu: PIKA napisał(a): jak tak zapisane to chyba ciśnienie takie ma :evil_lol: i pewnie 120/80 :evil_lol: Och...Pika, Ty to kazdy, nawet drobniutki bledzik wylapiesz :evil_lol: Ma 120/80, zaraz zajrze do wynikow to napisze. Quote
Paula Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Cos mi sie pokickalo jednak z tym tetnem :oops: No ale Niziolek powiedzial, ze ma niskie, no to ma :evil_lol: ; mamy tak wpisane: "ekg - rytm zatokowy miarowy - 90-110/min", potem jakies tam zalamki, odstepy i zespoly, a na koniec tak: "zapis ekg prawidlowy - brak zmian" :multi: Quote
Vectra Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Oj jak dobrze że Maxiorowi ten niegrzeczny pitbull nic nie zrobił :razz: :razz: a z oczkami będzie dobrze - Kano ma tą powieke od szczeniaka wywiniętą i żyje bez operacji no fakt ropiejenieraz i łzawi ,ale doktor powiedział że lepsze to niż krojenie. ja standartowo mam ciśnienie 90/60 max i żyje :p :p no chyba że ktoś mi podniesie :evil_lol: :evil_lol: Quote
Paula Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Zobacze co mi Garncarz powie - jak bedzie chcial koniecznie zabieg, to od razu go zbadaja na dysplazje. Ogolnie to Maksiu ma tetno w normie, ale dla tej rasy to raczej dziwne, bo podobno maja blizej gornej granicy, a nie dolnej; w ogole przy niskim tetnie organizm gorzej znosi narkoze; trudniej go wybudzic, a ja sie nasluchalam takich historii z psami po premedykacji, ze dzieki :shake: Quote
Vectra Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 paula_z napisał(a):Zobacze co mi Garncarz powie - jak bedzie chcial koniecznie zabieg, to od razu go zbadaja na dysplazje. Ogolnie to Maksiu ma tetno w normie, ale dla tej rasy to raczej dziwne, bo podobno maja blizej gornej granicy, a nie dolnej; w ogole przy niskim tetnie organizm gorzej znosi narkoze; trudniej go wybudzic, a ja sie nasluchalam takich historii z psami po premedykacji, ze dzieki :shake: Powiedzmy że Kano już nigdy pod narkoze trafić nie może ............. Lalcia miała raz i jakoś dobrze zniosła panna Sz po 2 też niezle się ma - wszystko zależy kto podaje narkoze.Mi konował by Kano zabił przez swoją niewiedze na temat systemu nerwowego u dobermanów :angryy: :angryy: :angryy: Będzie dobrze myśle że obejdzie się bez operacji :thumbs: :thumbs: Quote
Paula Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Vectra napisał(a):Będzie dobrze myśle że obejdzie się bez operacji :thumbs: :thumbs: Dzieki, tez mam taka nadzieje :roll: Gdyby mial miec jakikolwiek zabieg to tylko na sggw, a anestezjolog musialby byc przy nim caly czas :evil_lol: Quote
Alicja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 :pale sliczności kurcze na psim tętnie i cisnieniu to wcale się nie znam :shake: Nasze ślicznoty często mają problemy z serduchem tylko mało się o tym mówi /najczęściej po cichu i nieśmiało wspominają o tym właściciele psiaczków którym wet kopiował uszka a psiaczki zasypiały na wieczność:-(osobiście znam 2 takie przypadki / Więc jeśli zabieg to tylko pod 100% kontrolą ;) Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Hihihi, to jest smieszne...Axa tak siedziala dlugo, bez ruchu, jak posążek :grin: Przy kopiowaniu uszu podaje sie glupiego jasia, to nie jest to samo co premedykacja; to jakis konowal musial byc, skoro nie mogl psa wybudzic po glupim jasiu :crazyeye: Wlasnie zauwazylam, jaki mam brudny balkon :crazyeye: Trzeba chyba pomalowac :cool3: Quote
Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 oooooo nareszcie jakieś fotki som :multi: :multi: :multi: cześć Paula :lol: :lol: Quote
e.v.a Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 :multi: fotki:multi: ale dawno tych slicznotek nie widzialam :loveu: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Hehehe, moja siostrzenica to niezly numerek :evil_lol: Kupila sobie przedwczoraj myszke w zoologicznym, trzymala ja przez cala noc w pudelku po butach, a dopiero wczoraj powiedziala o tym mamie :evil_lol: Dreamer sie dziwila wczoraj, ze Ania nie chce isc na dwor do kolezanek, ale pomyslala, ze moze chce posiedziec w necie czy cus :evil_lol: Cwaniarka mala. Teraz sis wraca z arkadii z druga myszka, zeby Norman (hehehe) nie czula sie samotna :lol!: Ma ktos akwarium albo klatke dla myszek na zbyciu? :evilbat: :roflt: Quote
Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Mam dwa wolne akwaria i dwie klatki po chomikach - jak cuś to moge oddać :razz: hahahahaha nieżła agentka z Ani :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: cholera skąd ja znam takie potajemne przynoszenie gryzoni i innych :siara: :siara: :grins: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Dzieki Ewcia :loveu: Beda mialy myszki klateczke od cioci Vectry :lol: Quote
Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 paula_z napisał(a):Dzieki Ewcia :loveu: Beda mialy myszki klateczke od cioci Vectry :lol: a może ja jednak wezme dwie te klatki :razz: :razz: bo myszki się szybko rozmnażają :evil_lol: :evil_lol: komu, komu myszke :evil_lol: :evil_lol: zbieramy ew chętnych gdyby nagle się myszek liczba zwiększyła :evil_lol: :evil_lol: Paula a czy myszki mają metryczki :razz: :razz: czy były na wystawie i czy mają uprawnienia :razz: :razz: ja tak pytam bo wiesz że pseudohodowle na dogo nie mile widziane ;) :diabloti: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Hehehe.....myszki sa bez papierow :evil_lol: ale to dwie samiczki, wiec nie bedzie setki malych :evil_lol: Dreamer wczoraj szukala w necie cos o tych myszkach i dzis ogladala myszke, zeby nie bylo pomylki :D Mi to sie smiac chce ciagle z tych myszek:roflt: A ja pamietam, jak Ania mi z tydzien temu mowila, ze sa myszki w arkadii po 6,50zł, ale pani w sklepie nie chciala jej sprzedac; nie myslalam ze sprobuje znowu :grin: Jak Axa zobaczy te myszki to rozniesie im chalupe :shake: Quote
e.v.a Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 :roflt: :roflt: :roflt: no niezle haha ty powiedz siostrze ze myszki potrafia szybko przegrysc pudeleczka:lol: szybko pedzcie po klatke do cioci Vectry :evil_lol: Quote
Alicja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 :cool3:a może cioteczka Vectra opchnie jeszcze te swoje myszki domowe .....oby łapek nie dała :razz: Quote
Paula Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Hehehe, klatka bedzie dopiero w sobote. Myszki sa w pojemniki plastikowym, moze do soboty nie przegryza. Ta czarna - Charlie, ktora dzis sis kupila jest podobno straszny lobuz :evil_lol: Myszki sie nazywaja Norman i Charlie :evil_lol: Wiecie po kim?: Norman Bates i Charlie Manson :evil_lol: Ania im nadala imona :diabloti: Quote
Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::cool3:a może cioteczka Vectra opchnie jeszcze te swoje myszki domowe .....oby łapek nie dała :razz: ciocia Vectra nie ma już myszek :-( :-( wstrętny TZ je wymordował :placz: :placz: :placz: 9 sztuk :shake: :shake: nadal jestem pogrążona w żałobie :-( :-( Quote
Alicja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Vectra napisał(a):ciocia Vectra nie ma już myszek :-( :-( wstrętny TZ je wymordował :placz: :placz: :placz: 9 sztuk :shake: :shake: nadal jestem pogrążona w żałobie :-( :-(:mad:idź do TZta niech ci da odprawę jak z ZUSu po śmierci członka rodziny / zasiłek pogrzebowy się to zwie :razz:/ Quote
Vectra Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::mad:idź do TZta niech ci da odprawę jak z ZUSu po śmierci członka rodziny / zasiłek pogrzebowy się to zwie :razz:/ a aparat to niby za co mam :evil_lol: :evil_lol: z renty wujka :razz: :razz: Quote
Alicja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Vectra napisał(a):a aparat to niby za co mam :evil_lol: :evil_lol: z renty wujka :razz: :razz::cool1:no to spoko , myszki się poświęciły dla swoich braci większych:cool3: Quote
e.v.a Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 to ja proponuje sprowadzenie do domu kolejnych 10 myszek i moze nowe autko bedzie:lol: Quote
Recommended Posts