k_cherry Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Cudowne maleństwo, napewno dostarczy Ci wiele radości. Moja sunia ma 6 lat i szukam dla niej kawalera, wiem że to ostatna chwili aby miała jeszcze raz młode. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted November 10, 2009 Author Share Posted November 10, 2009 k cherry, a może byś przedstawiła swoją suczkę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skajusia15 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 [quote name='bajadera']Skajusia, bo jakoś nie pamiętam.... Czy Ty masz skye terriera ? I jesli tak, to jakiego ?[/QUOTE] Jeśli o mnie chodzi to nie - nie mam :placz:ale szalenie chcę.:loveu:I u mnie we Wrocławiu na wystawie zawsze podziwiam skye.Tylko ocena mi jakoś zawsze mija. A tak to w domu mam kundelkę zupełne przeciwieństwo skye.[IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/323660/203/other/std/bc0da43076.jpeg[/IMG] A oto ona Bajka.:cool1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k_cherry Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Tak naprawdę to mam dwa psiaki - 16-to letniego jamnika oraz skye terrierkę Cherri w lipcu skonczyla 6 lat. Chcialam wstawić jej zdjęcie ale coś mi nie wychodzi - chwilowo podgląd w moim profilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 A tak dokładniej, to skąd jest Cherry - przydomek, rodzice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k_cherry Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Dostałam w spadku z hodwlii pod Poznaniem - imiona z rodowodu to Anett Atlanyk a jej rodzice to Frodo Nory Susła a matka Anarchia Agemibor. A Ty skąd masz to swoje cudo. Ja, bardzo bym chciala aby moja suczka miała jeszcze raz młode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted November 16, 2009 Author Share Posted November 16, 2009 Córcia mojego Froda :loveu: Aaaaa, to dostałaś z Witobelanki w spadku. No tak hodowla skye terrierów okazała się niedochodowa i suka musiała sobie iść gdzie indziej. Co ja sądzę o tych ludziach ... W dodatku oni mojej znajomej nie zapłacili nigdy za krycie. Powiem tak, teraz brak dobrych reproduktorów, coś tam bedzie, ale muszą dorosnąć. Ponadto skye terriery to rasa amatorska wybitnie i dobrze mieć pewność najpierw, że się znajdzie nabywców na szczeniaki. Wiem co nieco na ten temat. Siedzę w temacie od 12 lat. I jeśli masz takie plany, to koniecznie zapisz sie do zwiazku, zarejestruj przydomek. Dobrze byłoby ją przed ewentualnym kryciem ze dwa razy pokazać na wystawach, aby ludzie ja zobaczyli - to zawsze pomaga, jeśli suczka jest znana, w sprzedaży szczeniaków. A to cudo to z Austrii z hodowli Skyeomania. Córka Elanor Sirion z mojej hodowli, a wnuczka mojej Sandry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k_cherry Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Podzielam w pełni Twoje zdanie na temat rasy - hodowli skye terierów, czytałam i ciągle się o niej dowiaduje coś nowego. Co do decyzji o szczeniakach to napewno przemyśle ja dokładnie, wiem że trudno sprzedaje szczeniaki mało znanej rasy. Aby pokochać skye trzeba je poznać. Dzisiaj po 3 latach jak nasza sunia jest z nami nie zamieniła bym jej na żadna inna, daje mi tyle radości każdego dnia i nigdy nie żałowałam swoje decyzji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEZAR_skaye Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Witam ! Mam pytanie do bajadery na temat wzorca rasy.Czytałam że długość skaya od karku do końca ogona to 103 cm. Nasz skay ma 113 cm. czy to może być uznane za nieprawidłową długość .dodam jest to samiec.Kawał psa . Pozdrawiam wszystkich miłośników terrierów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted December 19, 2009 Author Share Posted December 19, 2009 Spokojnie, teraz są wszystkie troszkę większe. A jakiego masz psa ? To znaczy skąd, jak ma na imię, z jakiej hodowli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inga.mm Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Mój sky miał 139 cm. Namawiano mnie na wystawianie go, bo miał dobre papiery po czempionach, ale jestem przeciwniczką katowania zwierząt wystawami. Powiedziano mi, ze im sky jest dłuższy tym lepiej. Oczywiście musi być też odpowiednio masywniejszy. Teraz mój Aksonek nie żyje. Cudowny pies, cudowny charakter, miłość do końca w gasnących oczach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba14 Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 [quote name='inga.mm']Mój sky miał 139 cm. Namawiano mnie na wystawianie go, bo miał dobre papiery po czempionach, ale jestem przeciwniczką katowania zwierząt wystawami. Powiedziano mi, ze im sky jest dłuższy tym lepiej. Oczywiście musi być też odpowiednio masywniejszy. Teraz mój Aksonek nie żyje. Cudowny pies, cudowny charakter, miłość do końca w gasnących oczach.[/QUOTE] przyzwyczajony pies nie będzie źle czuł się na wystawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 Wystawy, to nie katowanie psów. Mój Frodo, jak był prany, to nastepnego dnia był cieżko urazony jesli nie jechał na wystawę. Wystawiał się praktycznie sam, a nawet wystawiał córkę w młodym wystawcy. A skye wcale nie im dłuższy tym lepszy. Ważne są proporcje, kształ szyi, ruch i wiele innych spraw. A obecnie sporo skye terrierów jest bardzo przerośnięte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesper Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam, nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda, szkoda by było, gdyby nie... Uwielbiam wszystkie terriery, w przyszłości będę chciała je oceniać na wystawach, ale to jeszcze dłuuuga droga ;) Dzisiaj u mnie na osiedlu spotkałam Skye'a, razem z panem i terierem czeskim. ;) Pięknie razem wyglądali, szli do salonu groomerskiego :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka_szklanka Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Witam:) Poszukuje modeli ciekawych ras do wzbogacenia swojego albumu, osoby zainteresowane prosze o kontakt mailowy, który jest na stronie www, pozdrawiam :) P.S. jestem z warszawy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata77 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Witam! mam nadzieję, że zaglądają miłośnicy rasy i właściciele skye'ów :) Właśnie wczoraj mój Skywatch's Lucky Charm został wpisany na listę reproduktorów w związku kynologicznym (przy okazji ujął wszystkie panie swym czarującym charakterem :) ) Będziemy się oczywiście dalej wystawiać :) i mamy nadzieję spotykać skye'e na wystawach. [COLOR=Green][/COLOR][COLOR=Green][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted September 1, 2011 Author Share Posted September 1, 2011 Z nieba mi spadasz ! Nie mogłam znaleźć, kto ma tego psa, bo zawsze się mijalismy na wystawach. On jest szary czy czarny ? Co ja się naszukałam odpowiedniego reproduktora ostatnio ... W końcu znalazłam (chodziło mi o blondyna) no i za miesiąc będę miała szczeniaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata77 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Ale super! Będą małe skye'e! A mój jest szary (postaram się fotę wkrótce wstawić). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beardedo Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 [quote name='bajadera']Dwa bardzo statyczne zdjecia królika czyli Jenny. [IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss127/Frodo_lodz/pazdziernik_2009/paz92.jpg[/IMG] [IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss127/Frodo_lodz/pazdziernik_2009/paz78.jpg[/IMG][/QUOTE] Śliczny szczeniaczek ! :loveu: Skye to jedne z niewielu małych psów które jednym słowem KOCHAM :loveu: Trzeba przyznać że mają w sobie to "coś" ! A ten szczyl powyżej - moje ulubione umaszczenie :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajadera Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Nie sądź po pozorach. Skye to duży pies na krótkich nóżkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts