Tymonka Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Sunie widziałam , już wczoraj , ale pomyślałam , że jak to na wsi , pies ma dom tylko nie jest pilnowany . Jednak dzisiaj zdziwiło mnie , że sunia cały czas siedzi w jednym miejscu . Poszłam sprawdzić , okazało się ,że suczka jest wychudzona okropnie , oczy ma w strasznym stanie , więc co poleciałam do domu , przyniosłam jedzonko , porobiłam zdjęcia i jestem . Sunię dokarmia ktoś jeszcze ( jutro postaram się dowiedzieć kto ) , ma kocyk na którym śpi , jest niesamowicie przyjazna . Sunia na widok auta zrywa się na równe nogi , dobiega do drogi i macha ogonkiem , kiedy auto odjeżdża niunia chowa ogonek między nogi , garbi się i wraca na swój kocyk. :(:(:(: Ja nie jestem jej w stanie wziąść do siebie , w domu nie da rady , a na podwórku , za tydzień będzie zmieniany płot więc też nie mam jej jak zamknąć . [SIZE="5"]Błagam o omoc , ona jest taka kochana , nie możemy jej tam zostawić !!!!!!!!!! Quote
Tymonka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Bjuta napisał(a):Bardzo przypomina labka, czy to labek? Bardziej goldena , ale jest mniejsza dużo , taka gdzieś koło kolana . Quote
Bjuta Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Usunęłam - żeby Ci się za wcześnie nie wcinać - ale został w Twoim cytacie. Robić allegro? Jeśli tak to jakie namiary? Quote
Tymonka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Pewnie , że robić ( bardzo dziękuję ) Namiary na mnie : 798-211-667 [email protected] Quote
Tymonka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Tak , u mnie , niestety :( już nie mam siły , najpierw szczeniaki później Portos , jest ufcia jeszcze ... Quote
Bjuta Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Już robię - imię by się bardzo przydało. Są jakieś pomysły? Ona ma taki księżycowy kolor - może Luna? Zresztą mogę potem dopisać, allegro z imieniem wydaje mi się bardziej osobiste. Quote
Tymonka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Ja myślałam nad Bejbi , Bibi , jakoś tak , ale może być Luna :) Quote
megi82 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Biedna,jak mozna wywalić psa i to jeszcze z samochodu-ludzie sa bez serc Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Anja2201 napisał(a):Tak , u mnie , niestety :( już nie mam siły , najpierw szczeniaki później Portos , jest ufcia jeszcze ... Wiem Aniu. Luna fajne imię:) Quote
Bjuta Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Napisałam bajeczkę - jakoś tak ten księżyc na mnie zadziałał - a na ogół lubię konkrety... http://www.allegro.pl/item997238495_luna_ksiezycowy_mix_goldena_i_labradora_pies.html odkładam allegro, bo już niepotrzebne :multi: inny piesek na nim zagości Od wczoraj - jednej z psich wolontariuszek - ukazywał się duch. Duch był bardzo sympatyczny - śnieżnobiały i rozpływający się w powietrzu. Jak to duch. Wolontariuszka - osoba odważna i życiowa, popędziła więc do domu po kiełbaski, by się z duchem zaprzyjaźnić (a wiadomo, że zjawa najedzona odnosi się do człowieka serdeczniej). I udało się! Z ciemnego nieba ukazał się księżycowy duch LUNY i wymachiwał radośnie ogonkiem! LUNA jest młodą piękną damą której mamą była dumna labradorka a tatą piękny golden (lub całkiem odwrotnie). Tajemnicą pozostanie jaka zła siła wypędziła małą Lunę by musiała włóczyć się bez domu i przyjaciół po strasznym, zimnym świecie. Luna jest chuda, bardzo stęskniona towarzystwa i bardzo dobrze nastawiona do ludzi. Kto ją przygarnie pod dach uratuje tego pięknego stwora, przywróci go do życia, zanim na zawsze stanie się duchem. [SIZE=5]798-211-667 [email protected] UWAGA - AUKCJA ma charakter charytatywny! ZANIM zalicytujesz - koniecznie zadzwoń [SIZE=5]798-211-667 Oferty niepoprzedzone kontaktem będą usuwane. (Myślę, że wszyscy to rozumieją - szukamy domu dla żywej, czującej istoty. Rozmowa jest niezbędna). [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Calibri]Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski, jeśli będzie taka potrzeba. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='Bjuta']Napisałam bajeczkę - jakoś tak ten księżyc na mnie zadziałał - a na ogół lubię konkrety... http://www.allegro.pl/item997238495_luna_ksiezycowy_mix_goldena_i_labradora_pies.html bardzo fajne allegro. Quote
E-S Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ależ przepiękna sunia. Bjuta, a Ty to jesteś błyskawica, szczerze Cię podziwiam, przepiękne to allegro, które zrobiłaś. Quote
zuzka Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Przepiękna sunia ,imie do niej znakomicie pasuje Quote
Tymonka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Bjuta Allegro cudne i jakie oryginalne :) Mam nadzieje ,że sunia szybko zmieni koc pod drzewem na ciepłe łóżeczko . Teraz mam pytanie pomożecie ją wyciągnąć do jakiegoś hotelu ?? Sama nie dam rady , a jak pomyślę , że ona tam sama , zmarznięta ... Bardzo mnie ujeła reakcją na samochód , na moment wstąpiła w nią taka radość , a za chwilę wróciła ta sama przeraźliwi smutna sunia , upłakałam się jak głupia ....:( Quote
tripti Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 piękna, taka naprawdę goldenkowata tylko miniaturka. Wyrzucili kolejną, a ta czeka, że wrócą...:( Quote
Tymonka Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Sunia cudna , tylko co dalej?? Ja bym ją bardzo chciała do siebie wziąść , ale niestety mój TZ nie zgadza się kategorycznie , ja nie pracuje mam w bardzo blizkich planach założenie hotelu i obiecałam , że będę brała psiaki tylko na płatny tymczas , a jak narazie płatnego mam jednego , a reszta ( dwa) bezpłatne , nie dam rady go przekonać . :( Quote
Recommended Posts