madziara1983 Posted June 2, 2006 Author Posted June 2, 2006 Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!! [SIZE=3]Nr konta [/SIZE][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3][B]MAGDALENA BERUS[/B] [B]94 1090 1968 0000 0001 0511 8521[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=3]Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu: [/SIZE] [SIZE=3]Powiem szczerze,że jadąc tam dziś miałam bałagan w głowie okropny ale Dr.bardzo dokładnie mi to wyjaśnił.[/SIZE] [SIZE=3]p.s. Igusia,napisz mi jakieś szcegóły na pw.[/SIZE] Quote
andzia69 Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 Madziu - a poprzednie pieniążki ode mnie wpłynęły???? Postaram się cosik wspomóc - ale dopiero w połowie m-ca. Quote
madziara1983 Posted June 2, 2006 Author Posted June 2, 2006 Andzia ,wiesz co ja mam tu troche lipe żeby sprawdzić od kogo wpłyneło, bo mam takie najtańsze konto internetowe i prawie żadnych funkcji nie mam w nim i nie ma rachunku szczegółowego.Musiałabym pójśc do banku i poprosić o wyciąg. Zabardzo nie moge bo nie mam z kim Grubasa zostawić tz diabelskiego nasienia. Ale jak mi się uda i gdzieś nie daleko będzie oddział mojego banku to postram się załatwic ten wycią, konto zakładałam też jakieś 2 miesiace temu i te darmowe wyciągi co 2 miechy miały przychodzic to może też mi do domu przyjdzie nie długo.A jak mieszkam gdzie indziej tz w innym mieście to jak pójde do banku to normlanie mi to wydadzą tz ten wyciąg???????/ Quote
andzia69 Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 dobra, dobra - na pewno dojszły:evil_lol::evil_lol::evil_lol: tak jak mówię - cosik wpłacę - może postaram sie tak, zebys się wyrobiła. A kiedy on miałby miec tą operacyję? Quote
madziara1983 Posted June 2, 2006 Author Posted June 2, 2006 No Dr. powiedział ,że 16 czerwiec ,czyli za 2 tygodnie!!!!Godzina jeszcze nie znana. Ale się stresuje ,chyba do psychiatry pójde bo zwarjuje do tego czasu:diabloti: Albo mi się głowa zagotje od czytania o chorobach!!!!!!!!I wybuchnie!!!!! Quote
andzia69 Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 no...albo cię Paula z domu wyrzuci!!!! :evil_lol::evil_lol: Quote
madziara1983 Posted June 2, 2006 Author Posted June 2, 2006 [quote name='andzia69']no...albo cię Paula z domu wyrzuci!!!! :evil_lol::evil_lol:[/quote] hehheh Ty się tak nie ciesz lepiej i nie kracz.Z Paulą się mijamy ciągle bo jak jak wstaje to ona chodzi spac i odwrotnie.....:diabloti: A w południe chodzi do swojego Maxia, więc jestem sama tz z Grubym. Douczam się ....heheheh Quote
madziara1983 Posted June 2, 2006 Author Posted June 2, 2006 Witam wszytskich. Własnie byliśmy z Grubym na długim spacerku tz długim jak dla Grubego.Grubas nawet wskoczył sobie do kanałku i bardzo mu się spodobało ,że tam jest woda:diabloti: Pobawił się pare minut z pieskiem również, a teraz nie uwierzycie w to co napisze. Czytajcie uważnie : GRUBY ŚPI BO JEST ZMĘCZONY!!!!!!!!!!!:diabloti: Moge normalnie wstać i iść do 2 pokoju np.a GRuby za mną nie idzie i nawet poszedł na swoje miejsce i ma wszytsko w tyłku!!!!!!!! Quote
Paula Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 [quote name='andzia69']no...albo cię Paula z domu wyrzuci!!!! :evil_lol::evil_lol:[/quote] Hehehe, nie martwcie sie, nie wyrzuce.....no chyba ze bardzo podpadnie :mad: :cool3: Widzimy sie srednio 5-6 godzin dziennie, potem wychodze i wracam okolo polnocy, jak Berusy juz spią :D Jakos sie dogadujemy, ja jestem raczej spokojna, wiec sie wyrownuje ;) Juz dawno pisalam Magdzie na gg, ze jak tu przyjedzie to moze zostac nawet 3 m-ce, byle tylko zrobic wszystko, co potrzeba. [SIZE=1][COLOR=lightblue]P.S. Pozdro dla wujka[/COLOR] :)[/SIZE] Quote
madziara1983 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Witam wszytskich. Właśnie jesteśmy po długim spacerku około godzinnym prawie, troche polaziliśmy sobie po parku i troche się pobwailiśmy na dworku. Troche pochlapaliśmy wodąi takie tam.Wczoraj wyczyściłam Grubaskowi uszy i zęby.Na początku były walki jak chodziło o zęby ale wkońcu zobaczył i zrozumiał,że to nie boli.Z uszami nie było tak źle siedział spokojnie jakmu wkrapiałam i raz tylko sięotzrepał i już spokuj tylko dziś mu uszy pachną mocno tym płynem.Teraz Gruby się bawi tz pastwi nad ostatnim kawałkiem misia...:diabloti: Wczoraj troszke kulała ale po nocy jak odpoczął to dziś jakoś lepiej już. Nadal gorąco prosimy wszytskich o każdąpomoc, bo teraz jest ona nam najbardziej potrzebna!!!!!!!Dziękujemy wszystkim ,którzy nam już pomogli!!!!!:loveu: Quote
madziara1983 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Własnie nie napisałam wam jeszcze co wczoraj jeszce siędziało na SGGW.Najpier to było tak ,że wizyte mieliśmy na 10 rano ale się spóxniłyśmy o 10 minut i Dr.zaczął operacje.No to troche się pokręciłyśmy koło SGGW i takie tam i poszłyśmy do srodka usiąść na ławeczke troche dalej od innych piesków żeby zadymy nie robić. No i spotkałyśmy fajna dziewczyne z Boksiem do kastracji. Bidulek z niego troche ,chorowitek itakie tam.Oczywiscie wdałam się w rozmowe z właścicielkai od słowado słowa i mówi,że mago z jakiegoś lasu w ,którym jakiś idiota masowo produkuje psy. Mówiła,że wzywała tam policje i tak dalej bo zwierzęta były w tragicznym stanie ale ją olali wszyscy. Jak wzieła tego boksia to był tak zarobaczony ,że wet bał się go odrobaczać nawet bo był tak słaby i zmarnowany.Po chwili rozmowy i obejrzeniu maleństwa miał 9 miesiecy, ja mówie doniej ,ze to nie jest napewno boksio tylko krzyżówka bo ma długą siersc i takie tam ,on mówi ,ze już jej to właśnie powiedzieli. NO ale miło nam się rozmawiało ,piesio super. Dostał premedykacje i czekali na zabieg .No i słuchajscie tego przyszła pani powiedzieć ,ze jużgo można zabrać on juz spał i tu było najlepsze.Ja wczoraj byłam bez Grubego na rozmowie więc byłam ubrana normalnie a nie po psiemu hehe tz miałam szpileczki, marynareczke i ładne spodenki,no i nie miał kto tegopsazanieść bo pani siły nie miała no ja mówie dobra to ja go wezme.Szkoda,że tego nie widzieliśćie jak go na stół wrzucałam w szpileczkach i marynarce z 9 miesiecznym boksiem na rękach.Nieźle to musiało wyglądać hehe[IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/multi.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/fryingpan.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/crazy.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/neenerneener.gif[/IMG] Ogólnie to fajnie było.Poprosiłam tą dziewczyne,że jeśli ma dostęp do netu to żeby weszła na jakieś forum i napisała o tym gościu co tego psa od niego wzieła. Może coś zdziała,ponoc tam były psy wszytskich ras,mówiła ,że z 50 widziała. Także mamy następna masową wytwórnie psów.[IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] Quote
przyjaciel_koni Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 cyt.) ponoc tam były psy wszytskich ras,mówiła ,że z 50 widziała. Także mamy następna masową wytwórnie psów.[IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] Tragedia, ludzie jednak są potworni. Diabli mnie czasem biorą jak słysze o takich sprawach. Schroniska przepełnione i ubogie, kupa psiej i kociej biedy po kraju się pałęta głodna i chora, a taki imbecyl jeszcze rozmnaża !!!!!!!! Koszmar. Trzepie mną ze złości !!!!! Szkoda, ta Dziewczyna że nie zgłosiła tego do TOZ-u. Może by podjęli się interwencji. Chociaż w kwestii warunków trzymania psów. Co prawda to wszystko nie jest takie proste - a szkoda !!!!!!!!!!!! Co za kraj !!!!!!! Magda na Allegro też jest ktoś sprzedający mieszańce (szczeniaki) różnych ras - może to ten sam. Mówiłam Ci wcześniej przez telefon, to ten , który kupił u ciebie cegiełkę w jednej z poprzednich aukcji !!!! Quote
madziara1983 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='przyjaciel_koni']cyt.) ponoc tam były psy wszytskich ras,mówiła ,że z 50 widziała. Także mamy następna masową wytwórnie psów.[IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.molosy.pl/images/smilies/madvb.gif[/IMG] Tragedia, ludzie jednak są potworni. Diabli mnie czasem biorą jak słysze o takich sprawach. Schroniska przepełnione i ubogie, kupa psiej i kociej biedy po kraju się pałęta głodna i chora, a taki imbecyl jeszcze rozmnaża !!!!!!!! Koszmar. Trzepie mną ze złości !!!!! Szkoda, ta Dziewczyna że nie zgłosiła tego do TOZ-u. Może by podjęli się interwencji. Chociaż w kwestii warunków trzymania psów. Co prawda to wszystko nie jest takie proste - a szkoda !!!!!!!!!!!! Co za kraj !!!!!!! Magda na Allegro też jest ktoś sprzedający mieszańce (szczeniaki) różnych ras - może to ten sam. Mówiłam Ci wcześniej przez telefon, to ten , który kupił u ciebie cegiełkę w jednej z poprzednich aukcji !!!![/quote] Takich debili co mają takie produkcje to mamy tysiące,bardzo często na uboczu dużych miast.I co takim zrobić, ta dziewczyna dzwnoniła na policje i nic nie zrobili.Ja jak u siebie zgłaszałam znęcanie sie nad zwierzetami to mi policja powiedziała,że to nie do nich bo oni się tym nie zajmują.I tak mają w dupie zwierzeta.Co do allegro to nie jeden jest ,który sprzedaje różne dziwne psy.Szkoda gadać nawet o tym. Quote
przyjaciel_koni Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Faktycznie temat bez końca. Dam spokój, bo takie rozważania do niczego nie prowadzą. Magda, czemu nie puścisz aukcji na rzecz Białaska w kategorii "charytatywna" ??? Może by był większy odzew ??? Wiem, że tam jest dużo akcji, ale trochę ludzi to jednak czyta !!!!!!!! Moja refleksja, co do Twoich optymistycznych wyliczeń kwoty potrzebnej jeszcze na operację - przecież koszt samej operacji nie jest liczony z lekami i materiałami dodatkowymi, musisz chyba jednak dysponować większą kwotą niż 1000zł. Pamiętać trzeba również o transporcie na SGGW i odwrotnie po operacji. Jeśli nie uda się załatwić, dojdzie spora suma. Osobną sprawą są dojazdy na konsultacje po zabiegu. I to jest koniecznością. Lekarz musi za jakiś czas sprawdzić, czy wszystko w porządku. O innych drobniejszych sprawach nie wspomnę. [B]Kurcze - pomóżcie, bo się Magda nie wyrobi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B] Quote
madziara1983 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Tak Przyjaciel Koni ma racje.To jest koszt brakujący do samej operacjii.Do tego jeszce trzeba doliczyć koszty leków to napewno i matreiały.Cena z tym wszytskim napewno będzie większa. Wizyty po operacji równiez konieczne, wiem ,że będzie ich kilka. Dojazdy w obie strony również. Koncowa kwota potzrebna i nie zbędna do uzbierania w te dwa tygodnie jest troche większa ale kwota na gwałt potzrebna do samej operacji to około 1000zł .Plus cała reszta.Na powrót do domu później będe zbierać. Narazie jeszcze też nie mamy karmy i chyba nie kupimy bo operacja jest duzo wazniejsza,a karma cholernie droga. Musieliśmy przerwać karmienie roylam z braku środków finansowych. Gorąco prosimy o pomoc.Pamiętajcie,że każdy grosz jest potrzebny.Każdy,naprawde w tej chwili każda złotówka jest wazna.Dziekujemy za pomoc. p.s Przyjaciel Koni, a gdzie są te aukcje chrytatywne, bo ja nie znalazłam na allegro nigdzie?????????? Quote
ewu Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Madziu dorzucamy się do operacji Hektorka:) Tym razem nie przez allegro tylko na konto, mam nadzieję,że pieniązki dotrą bezproblemowo:) i oby udało Ci się uzbierać!!!pozdrawiamy Cię serdecznie i Hektorka też;) :Dog_run: Quote
madziara1983 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 :loveu: Ewu-dziękujemy za pomoc,teraz każda złotówka bardzo wazna.Na konto to nawet lepiej bo na allegro musze płacić prowizje za każdy sprzedany przedmiot,może nie dużo ale jednak coś. Dziękujemy wszytskim za taką szybka reakcje i ciągłe wsparcie dla nas.:loveu: :loveu: Dziękujemy za pozdrowinia, my również pozdrawiamy!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Magda, przepraszam, ale dopiero załapałam, że mnie o coś pytasz. cyt.) p.s Przyjaciel Koni, a gdzie są te aukcje chrytatywne, bo ja nie znalazłam na allegro nigdzie?????????? Faktycznie źle to napisłam - te aukcje wyświetlają się po wpisaniu w szukaj "charytatywna", ale nie jest to kategoria, tylko najlepiej w treści swojego opisu umieścić słowo charytatywna. Konieczna jest tylko sprzedaż czegoś, ale sprzedając tapetę na pulpit ten warunek spełniasz. Wtedy Allegro ma swój zysk od sprzedaży. Poczekaj jeszcze chwilę, sprawdzę jak to najlepiej napisać, tak by nie usunęli aukcji (czasem to robią). Quote
przyjaciel_koni Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Tak jak napisałam, wystarczy byś gdziekolwiek w treści na temat operacji i zbierania środków dodała słowo "charytatywna", wtedy po wpisaniu w wyszukiwarkę będzie się pojawiać. Tylko nie pisz w tytule- tak na wszelki wypadek. Zobacz ile tego jest. Część to aukcje bezpośrednie schronisk, fundacji itp., ale część to pośrednictwo. Na początku opisu dla pewności dołącz zdanie: "przedmiotem sprzedaży jest tapeta na pulpit" Powinno być dobrze. Quote
madziara1983 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 ok, jutro zrobie drugą aukcje,nie chcę już tej zmieniac bo za każdazmiane kase ciągna.....:shake: Tak pozatym to wróciliśmy ze spaceru właśnie z Grubym. Gruby pastwił się nad drzewem ,jeszcze go takiego zawzietego nie widziałam w zabijaniu drzewa....Rozwalił na kawałki i jest bardzo zadowolony z siebie. Tylko troche kuleje dziś i ogólnie dziś jakoś dziwnie chodzi, teraz się połozył od razu jak weszliśmy do domu.Dla niego taka pogoda to masakra, jest duszno strasznie na dworze i on się szybko męczy i nie ma siły chodzić. Póxniej długo odpoczywa po wyjściu w taką pogode albo przystaje na spacerach...Kurde Hektor leży i zieje biedak jak by z 10 km przebiegł ,ja nie wiem czy to z tym sercem nie jest nic aż tak nie bezpiecznego, bo on oddychać nie może po spacerze w taką pogode nawet krótkim. Wrócilismy już ze 20 minut temu a on leży z zamkniętymi oczami tak jak by chciał zasnąc ale zieje tak mocno ,ze nie może .Chilami robi tak ,że chrumka ijak by chciał oddech na chwile wstrzymać. Biedny, nie moge patrzyc jak on tak się męczy ,mało mu serce nie wyskoczy.... ;-( Quote
ewu Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Na zdrowie:) Oby się tylko cała kwota uzbierała:modla: Z tym allegro to właśnie tak pomyśleliśmy, że nie będziemy im dawać zarobić:p To ma dla Hektorka być i koniec;) :evil_lol: Dziękujemy za pozdrowienia:loveu: Trzymajcie się!!! Quote
madziara1983 Posted June 4, 2006 Author Posted June 4, 2006 Witam wszytskich. Dziś troche póxniej jesteśmy. Wiecie co Gruby chyba za dużo się bawił wczoraj tz walczył z tą gałęzią i ,najpierw na brzuchu zrobiła mu się plamka czerwona ,myslałam że go coś ugryzło ale teraz ma tam bańke.Kurde Dr.mnie zabije jak to przepuklina będzie.Mam nadzieje ,że się wchłonie czy co tam się z tym robi.Nawet nie trzeba tego macać ,widać normlanie gołym okiem jak leży......ale lipa:shake: Ale mnie Dr.operdoli jak to przepuklina będzie!!!!!!! Quote
madziara1983 Posted June 4, 2006 Author Posted June 4, 2006 [quote name='ewu']Na zdrowie:) Oby się tylko cała kwota uzbierała:modla: Z tym allegro to właśnie tak pomyśleliśmy, że nie będziemy im dawać zarobić:p To ma dla Hektorka być i koniec;) :evil_lol: Dziękujemy za pozdrowienia:loveu: Trzymajcie się!!![/quote] Nom trzymamy się trzymamy hhehehe Własnie Gruby zjadł obiad i jak zwykle szaleje.......Allegro zawsze zdziera:shake: Dziś Gruby dostała nową zabwke...mianowicie kułko od wózka dla dzieci...niestety to jest niszczyciel świata i nie długo to chyba będziemy chodzic do warsztatów i kupować Grubemu do zabawy opony na sztuki :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nie ma rzeczy nie zniszczalnych........:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ponoć pies się do właściciela upodabna....Bose:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: W chorobach to mi Gruby napewno dorównuje....heheeh ale reszta to ja nie wiem.......:crazyeye: Quote
ewu Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Z tym kółkiem to niezly pomysł:) Moja ciotka ma rottweilera i on też wszystko niszczy:) Ale ma taki swój kamień-właściwie to nie jest kamień to jest głaz:diabloti: i tej 'zabawki' to jeszcze nie udało mu się zniszczyć:) A moja Tońka na przykład dzisiaj wrzuciła swoją zabawke na półkę pod sufit spryciara:evil_lol: Psiaki mają różne pomysły:p A co do chrób to nie ścigajcie się z Hektorkiem w chorobach!!:) Juz starczy:) Pozdrawiamy cieplutko z potwornie zimnych gliwic:loveu: Quote
madziara1983 Posted June 4, 2006 Author Posted June 4, 2006 Kamień ???Naprawde ma prawdziwy kamień???Czy zabawke kamień???Bo kamieniem prawdziwym to zęby poniszczy... U nas też zimno tz jakoś dziwniei prawie ciągle pochmurnie i pada... Gruby utyka troche od wczoraj ,a ja czytam o przepuklinie.Myslałam ,że to pierdoła jakaś a tu wyczytałam na forum,że to bywa nie bezpieczne nawet....Ale mnie przeswięci wet jak to przepuklina będzie z nie ograniczenia ruchu ale co ja mam zrobić.Przecieznie moge siedzieckoło niego cały czas i tzrymać go bo może akurat zaraz będzie chciał podskoczyc to nie realne jest!!!!!! A co do rzucania zabawek po chacie to Gruby ma taki szmurek z supłami i jak chce go zabić to np.w domu potrafił strącicnim jakis kryształ albo coś z mebli. A juz nie mówie nawet jak się rozszaleje jak potrafi przywalić po nogach albo plecach tym..... Quote
Recommended Posts