Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jostel :* buziak dla Ciebie.

Nie chwal Kochana łobuza. Zaraz powstawiam zdjęcia z "sesji". Były smaczki. Była kamerka (nędzna, bo nędzna, ale była!), było holyłód. :shake: Nędza i średniowiecze. Albo Munk. Coś "Krzyk", albo wpodobie.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elmira napisał(a):
Zboczona, zboczona (elmira napisała, po czym umknęła na swoich niegdyś atrakcyjnych nogach...w dal...w dal)

i tak wiem gdzie ten romantyzm spłynął po roztopieniu się - he he he :evil_lol::diabloti:

Posted

No dobra, gdzie romantyzm spłynął? (elmiraw kąciku łka.....:evil_lol:)
:lol:

Zawsze lubiłam impresjonizm. Ta forma sztuki znalazła ujście w moich fotografiach.

Na prawdę nie wiem, co mi wyjdzie:cool3:

Posted

luka1 napisał(a):
pewnie była tak zmęczona, że na leżący robiła zdjęcia. I teraz na aparat zwala

No wiesz??? No uraziłaś mnie! Robiłam na nogach, bo jak jestem zmęczona, to spię! Mówiłam Ci:)

Posted

Jesteś,jesteś (ładna:)),ale...co się stało,że NIE ŚPISZ???:crazyeye: Cud jakowyś się stał! :eviltong::evil_lol:[SIZE="1"]Właśnie mnie olśniło...

Posted

No, to zamiast pisać wciąż to samo, tzn. jest ok, to napisze dla odmiany krótkie podsumowanie pobytu Fifka u mnie. Fifek jest u mnie od czerwca, czyli 7 pełnych miesięcy. Przez ten czas nie odmłodniał, ale również nie posunął się w sposób drastyczny-chodzi mi tu przede wszystkim o stan zdrowia. Fifcio nadal śmiesznie chodzi, tzn. zarzuca mu zadkiem. Jeśli chodzi o dolegliwości gastryczne, to zdarzają się one sporadycznie i mają charakter przejściowy. Przez cały czas nie było żadnego spięcia, jeśli chodzi o resztę moich psów. Mały nie zaczepia żadnego i z drugiej strony nie ma żadnej agresji. Fifiemu zdarzyło się kilka razy nasikać w domu, ale to drobiazg, zważywszy na to, że Fifi jest już mocno posunięty w latach. Apetyt dopisuje mu, z czego bardzo się cieszę. ze względu na chorą wątrobę Fifi dostaje leki wspomagające jej działanie. Dostaje również Karsivan, witaminę B12 i preparat na stawy. Regularnie jest traktowany preparatem na kleszcze i pchły. Podczas pobytu u mnie został odrobaczony.

Zdaję sobie sprawę, że taki stan zdrowia Fifiego to przede wszystkim zasługa leków, karmy i wysokiej jakości jedzenia, ale również wynika on z tego, że Fifi to bardzo pogodny i dzielny pies. Fifi sygnalizuje swoje potrzeby, utrzymuje bardzo fajny kontakt z człowiekiem, reaguje na wydawane mu polecenia.

I reasumując. Lat mu się nie zwróci, nie cofnie się zmian w jego organizmie, które zaszły w ciągu lat niewesołego, jak przypuszczam życia, ale jak na to wszystko udało się unormować jego stan zdrowia.

Posted

Elmirku,dziękuję za podsumowanie.:)Fifol jest staruszkiem,schorowanym i po przejściach,ale trzyma się nad wyraz dzielnie!Kiedy wychodził ze schronu,myślałam,że zabieramy go stamtąd,by nie umierał na łańcuchu,tymczasem ślepaczek postanowił pożyć sobie na sto dwa i ...niech żyje jeszcze długo!:) Cieszę się,że Gangsterek jest u Was i tak świetnie sobie radzi!::Rose::buzi:

Posted

Się stało niestety...:( Fifol stracił deklarację-jedną,ale znaczącą,bo 100 zł miesięcznie...Filantropia na pokaz się skończyła,ważniejsza okazała się pospolita miłość własna ( "Taaak? To ja nie będę płacić na TWOJEGO psa!")

Ja uczę się życia (wciąż-niestety),ale Fifi z tego powodu cierpi...I nie chce mi się nic więcej tłumaczyć...Wybaczcie!

Posted

jostel5 napisał(a):
Się stało niestety...:( Fifol stracił deklarację-jedną,ale znaczącą,bo 100 zł miesięcznie...Filantropia na pokaz się skończyła,ważniejsza okazała się pospolita miłość własna ( "Taaak? To ja nie będę płacić na TWOJEGO psa!")

Ja uczę się życia (wciąż-niestety),ale Fifi z tego powodu cierpi...I nie chce mi się nic więcej tłumaczyć...Wybaczcie!

Ha,ha,ha - skąd ja to znam. Fifek z głodu nie zdechniemy, najwyżej nam prąd wyłączą, ale wtedy oczami sobie przyświecimy :evil_lol: