Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schronisko jest miejskie, maja dotacje na utrzymanie z urzędu Miasta-należałoby zaprosić pana prezydenta Sosnowca by popatrzył na co ida dotacje, smród, bród i ubóstwo, usypianie psów, a ładniejsze rasowe handlowane, taka rzeczywistośc tego schronu, mam nadzieje że to się skończy, a wet raz w tygodniu bo pracuje w śląskim zoo, więc nie jestem zdziwiona ze sa w takim stanie psy... nóż się otwiera....

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nastepny schron w którym jest tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziewczyny jak zaczniecie ta walke to ona juz Was tam nie wpuści.......
może ja wywalą......co za baba nie wierzę żeby nie bylo budy dla matki z dziećmi.....:-(

Posted

"Pajunia, jesteś super!
Widze kolejny wielki bajzel w tym świecie schronisk. To pewnie wiecie ,że taka sama chamówa panuje w Kielcach i Płocku (oba tematy na forum), jak do tej pory nie odpisał do mnie nikt, absolutnie nikt z urzędasów, organizacji, TOZ , kierownictwa. Jest to skandal ogólnopolski wołający o pomstę do nieba. Jesli uda Ci się to zdziałać Pajunia, będe wdzięczna , gdy będziesz miała jakieś dobre rady dla takich naiwniaków jak ja i dla reszty tych dziewczyn walczących z wiatrakami dzien za dniem.
Pozdrawiam was serdecznie"

Wiem, że jestem monotonna, ale w takim stanie rzeczy coś osiągnąć można jedynie współpracując z mediami.One mają ogromną moc, dzięki nim więcej ludzi dowie się o tym dramacie i wcześniej czy później będzie trzeba coś zrobić, bo ludzie szybko i sprawnie rozpętają prawdziwą burzę.

Posted

" Nastepny schron w którym jest tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziewczyny jak zaczniecie ta walke to ona juz Was tam nie wpuści......."

Stawka jest ogromna zarówno z jednej strony, jak i z drugiej.Nie mniej jednak jeżeli jest chociaż minimalna szansa na ratunek tych zwierząt, to trzeba działać.Zresztą tak naprawdę szala już zaczyna powoli opadać na naszą stronę...dzięki i planom i propozycjom, które mam nadzieję już wkrótce zostaną wprowadzone w życie.

Posted

:placz: dwa dni nie bylam na dogo i nie wierze w to co czytam:placz:
TA ZDZIRA TRZEBA SIE ZAJAC!!!!!!!!!:mad: :mad:
Ktos taki nie moze byc kierownikiem schroniska czy tez ``mordowni`` bo na to wychodzi :angryy:
Szkoda sunki i malych-nie chce nawet myslec o tym co przezyla:placz: :placz:
ZROBCIE COS-BLAGAM
Ja osobiscie moge zaoferowac troche kaski na sterylizacje tych biednych suczek:placz:

Posted

:p Madzia czekam na priva:lol: i mam nadzieje,ze ktos sie dolaczy i sprobujemy uratowac chociaz kilka suczek:-(
Ale BABSZTYLEM ``KIEROWNIKIEM`` SWOJA DROGA BO TAK BYC DALEJ NIE MOZE:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Posted

kochani przepraszam ze tak pozno, ale dopiero wróciłam z pracy, musze sie skontaktowac z ewą, mamy jedno konto załozone dla pudelki, juz jutro sunka jedzie do nowego domku wiec bedzie mozna tam wpłacac pieniązki, tylko skonsultuje sie z ewą czy nie ma nic przeciwko
ja niestety musiałam miec cały dzien telefon wyłączon ywiec nie wiem czy dorota do mnie dzwoniła czy nie, nie wiem jak sie rozwiazała sprawa, jutro od samego rana do 20 gnije w pracy, mam nadzieje ze dorotka sie odezwie i bedziemy cos wiecej wiedziec i jak stoimy i na czym...

ja mam tylko cichą nadzieje, ze nie będziemy miały problemów z wejsciem na teren schroniska teraz...

ja sie jeszcze skontaktuje ze znajomą, moze uda sie w jakiejs tanszej cenie sterylke zrobic hurtem sunkom

Posted

Niestety Moi drodzy,katastrofa!:angryy:Pani Kierowniczka łącznie z wyjątkowo niesympatyczną,złośliwą przedstawicielka TOZ w Sosnowcu,w wieku dawno poprodukcyjnym odmówiła wydania Pajuni suki i szczeniat.Owa dbająca o interesy zwierżąt ,,działaczka,,stwierdzila,że woli uspić szczeniaki niż dać je do Niemiec!Byłam w schronisku ,próbując przekonać kobiety,ze Pajunia to naprawde wspaniała osoba,dbająca jak mało kto o potrzeby psów,ale niestety żadne argumenty nie były w stanie rozbić betonu,który tam zastalismy.
Jestem wzburzona i zbulwersowana.jeśłi chcecie poczytać o szczegółach tego skandalu,to chętnie napisze,tylko troszke ochłonę.

Posted

Ależ to jest nie do pojęcia !!! Czy chodzi tylko i wyłącznie o szczenięta, czy o każdego psa, który mógłby ewentualnie wyjechać za granicę? Chyba raczej to ta druga opcja, bo pierwsza nie miałaby większego sensu.Jeśli tak jest, to niech po prostu np Madzia wypisze umowę adopcyjną np. na siebie, a potem przekaże sunię (albo sunie, bo czym więcej wyciągniętych z tego bagna, tym lepiej)Pajuni..

Posted

Madziu,z postawy kierowniczki,a zwłaszcza pani Prezes Oddziału TOZ w Sosnowcu wyraźnie wynika,że nie wyda psa nikomu!I nie chodzi tu bynajmniej o Niemcy,tylko o czystą złośliwośc,podyktowaną chęcia wykazania własnej wyższości.Pajunia wyraźnie podkreśliła,że psiaki będa w Polsce,a ona chce im uratowac zycie.

Posted

Aha.. więc chodzi w zasadzie o to, żeby szczeniaki zostały uśpione.Ja też jestem za tym, gdyż za dużo już bezdomnych psów żebra o dotyk, żeby powoływać na świat nowe.Nie mniej jednak nie w tym sęk.Chodzi o to, żeby miot został faktycznie uśpiony, a nie skończył w straszliwych mękach tak jak wcześniej inne psie maluchy.

Skoro Pajunia ma możliwość wyciągnięcia z tego bagna psa, to niech weźmie innego, najlepiej suczkę, wysterylizuje, znajdzie jej dobry dom.Być może właśnie ta psia panienka za jakiś czas też miałaby młode.. ? Skoro są możliwości ratujmy te psy, w których kierunku faktycznie sa się coś zrobić i które są psami starszymi- z małymi szansami na nowy dom..

Posted

Jak to jakichkolwiek ? Czyli gdybym ja np. przyszła do tamtego Schroniska zaadoptować zwierze, to by mi go nie wydali ? Przecież to jakiś absurd ! To niemożliwe.. myślę, że chodzi konkretnie o Ciebie i Pajunie, jeżeli taka sytuacja ma miejsce.Jeśli tak jest, to podeślij np. swoją koleżankę...
i sprawa zamknięta...

A może źle to interpretuje.. ? Być może dysponuję po prostu zbyt ubogimi informacjami.

Posted

Oczywiście,nie tylko moge,ale moim obowiązkiem jest napisanie przebiegu tego żałosnego widwiska.Opisze dokładnie,krok po kroku,bo przyznam się,że do tej pory współpracując stale ze Schroniskiem w Wieluniu miałam tylko pozytywne odczucia.Nie miesciło mi się w głowie,pracownicy schronisk i TOZ-u moga swiadomie skazywac psy na smierć.I masz rację Madziu,w tej chwili nie chodzi już o szczeniaki,tylko o fakt,że wbrew zaleceniom władz miasta,panie wykazały totalne lekceważenie i złośliwość.Po prostu Pajunia,ani towarzyszące jej dwie osoby,które deklarowały chęć adopcji,nie miały na nia najmniejszych szans.!
Niestety,Agnieszko,pewnie tez nie mieści Ci się to w głowie,ale odmówiono adopcji jakiegokolwiek psa!
Prosze o troszkę cierpliwości,musze jeszcze moje 4 ogony wyprowadzić na sikanko i już służę.

Posted

właśnie tego się obawiałam..... i chyba Madzia nie bedziemy miały możliwości już chyba szybko wejsc na teren schroniska.... qwa czy ta baba jest upośledzona, nawet sobie nie zdaje sprawy że to psom wyrządza największą krzywde robiąc nam na złość.... jutro tam spróbuje podjechać i sprobuje zabrac suke ze szczeniakami do hotelu w ktorym przebywała pudelka i nie ręcze za siebie jak odmowi mi wydania suki bo bede dzwonic po policje... ona chyba nie ma prawa zabronic wydania psa ze schronu... no chyba ze to się ma co do pieniędzy, jutro również podejde do sąsiadki która pracuje w TVP3 może zajmą się tą sprawą wreszcie media....

Posted

Fifek-burza będzie, ale niech kroczy trochę innym torem.Narazie trzeba jak najszybciej uratować jak najwięcej suczek..

Podeślij jakąś swoją koleżankę, której dyrektorka nie zna.Niech ona adoptuje psiaka na siebie.I niech to nie będzie ta szczenna suka, bo dyra w moig spostrzeże się, że coś jest nie tak (nagle wielkie zainteresowanie wokoło zwykłej kundlicy.. jeszcze dodając do tego fakt ile rumoru narobiłyście o tego konkretnego zwierza)

Posted

Fifek_Miśki napisał(a):
właśnie tego się obawiałam..... i chyba Madzia nie bedziemy miały możliwości już chyba szybko wejsc na teren schroniska.... qwa czy ta baba jest upośledzona, nawet sobie nie zdaje sprawy że to psom wyrządza największą krzywde robiąc nam na złość.... jutro tam spróbuje podjechać i sprobuje zabrac suke ze szczeniakami do hotelu w ktorym przebywała pudelka i nie ręcze za siebie jak odmowi mi wydania suki bo bede dzwonic po policje... ona chyba nie ma prawa zabronic wydania psa ze schronu... no chyba ze to się ma co do pieniędzy, jutro również podejde do sąsiadki która pracuje w TVP3 może zajmą się tą sprawą wreszcie media....

a agnieszka jesli jutro podejdzie jakas nasza kolezanka po suke szczenną to i tak sie zorientują ze to my ją podesłałysmy, nikt nie jest na tyle głupi...

do schroniska chyba wchodzic mogę, jesli będzie potrzeba, będą papiery na każdego psa zabieranego i jesli tak interesuje panią kierownik zycie jej psów to dam tez nr telefonów do nowych włascicieli, niech sobie dzwoni skoro nam nie ufa...

Posted

Przede wszystkim zauważcie, że dogomania to forum publiczne, każdy może czytać wasze posty. Nie piszcie tego, co konketnego zamierzacie zrobić w sprawie schroniska tutaj, kontaktujcie się poza forum na pw czy gg. Już się zdarzało, że osoby przeciwko którym podejmowane były działania dogomaniaków, jakimś "cudem" orientowały się w sytuacji i zacierały ślady. Może ktoś ze znajomych kierowniczki, czy jej rodziny przeglądał ten wątek i dlatego Pajuni nie wydano szczeniaków.
Powodzenia.