kikou Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Maleńka Ella, starsza sunieczka (w schronisku oszacowana na 16lat), mądra i rezolutna... znaleziona, błąkająca się, nikt jej nie szukał, nikt o nią nie pytał.. skąd wzieła sie na ulicy? przecież gdzieś musiała do tej pory żyć, jest typowym domowym psiakiem, ktory wie do czego służy łóżko, kanapa czy fotel.... teraz jest bardzo chudziutka chociaż apetyt jej dopisuje ...a kiedy spojrzy sie na jej brzuszek nagle zaczynamy sie zastanawiać czy to nie odpowiedź na pytanie.. na brzuszku Elli znajduje sie bowim kilka ohydnych guzów, zaniedbanych, dużych ponaciekanych... Ella chyba ma już zmiany w ukladzie moczowym bo przysiada co chwilke i siusia po troszku Ella była w schronisku kilka dni, tam niestety nie zrobiono jej nawet badań.. powiedziano, że "nie opłaca się"... po takim stwierdzeniu nie było na co czekać, Ella trafiła do mnie.. w tej chwili zrobiłyśmy badania, które nie są zbyt dobre, wprawdzie wątroba i nerki są w przyzwoitym stanie ale hemoglobine ma Elunia tak słabiutką, że istnieje wielkie ryzyko że nawet minimalnego znieczulenia nie przeżyje... leukocyty są mocno podwyższone jak to przy obecności zmian nowotworowych ale jeszcze na tyle, że istnieje pewna szansa, iż nie ma przerzutów... obecnie staramy sie poprawić parametry krwi i musimy zrobić zdięcie rtg, żeby wykluczyć obecnośc przerzutów w płucach... jeśli by nie miała przerzutów jest jeszcze mała szansa na operacje... Sama psinka jest słodka, taka mała złośniczka, sama waży 5,5 kilo a warczy nawet na 30kilowe psiuńki ale człowieka kocha całym swoim maleńkim serduszkiem, nie odstępuje mnie nawet na kroczek... Quote
kikou Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 rozliczenie: WPŁYWY: 04.2010 ze skarbonki Joyliego 124,- 08.2010 Reksiu21 50,- 04.09.2010 bazarek letnie ciuszki 51,20 WYDATKI: morfologia 80,- zdiecie rtg płuc 70,- badanie krwi maj 30,- badanie krwi lipiec 30,- konsultacja w Jeleniej Gorze, konsultacja w Zgorzelcu 04.08. konsultacja we Wrocawiu maści do smarowania brzuszka od połowy czerwca praktycznie co 3-4 wizyta wet + leki (antybiotyki, sterydy, przeciwbólowe) sama już nie wiem ile tego było..... Theranekron 40,- Theranekron Maria S. Lignokaina 23,90 Eutanazja 50,- Quote
Reksiu21 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Oh, Kikou, nastepnego biedaczka masz..... ty to jestes naprawde psi aniol.! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Kikou, jak mozemy Ci pomoc na obecna chwile? czego potrzebujesz najbardziej? Quote
Poker Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 śliczna mała , co jest potrzebne, pewnie kasa? Nie chce mi się wierzyć ,że ona jest taka stareńka. Quote
kikou Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 [quote name='Poker']... Nie chce mi się wierzyć ,że ona jest taka stareńka.[/QUOTE] mnie się też wydaje że jest młodsza.. tylko pewnie rzutem na taśme dopisano jej w metryke pare lat ze względu na te guzy... Quote
laikinia Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 moze umie ktos banerek zrobic... ja niestety nie... Quote
amensalizm Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Amensalizm nie umie, amensalizm przerzuca sprawę na tych co umieją :D i tak tez zrobi ;) Quote
kikou Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 byłam dzisiaj z małą na prześwietleniu płuc, nie ma widocznych przerzutów, wprawdzie istnieje prawdopodobieństwo że przerzuty są taki jeszcze niewidoczne rozsiane komórki rakowe.. ale żeby sie tego dowiedzieć byłoby potrzebne kolejne badanie, nie zdecydowałam sie na nie dzisiaj ponieważ w tej chwili mała i tak nie nadaje sie do zabiegu.... a zabiegi muszą być dwa i to bardzo rozległe, bo na jednej listwie jest guzków 5 rozsiane bardzo wysoko , a na drugiej są 2 guzy :( :( :( Quote
laikinia Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 ojej... czy ta malusia to wytrzyma... to musimy na operacje i lekarstwa zbierac ... Quote
kikou Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 trudno powiedzieć kiedy bedzie zabieg.... zależy kiedy i czy w ogole poprawią sie wyniki krwi małej... za jakieś dwa tygodnie zrobimy jej kolejne badanie... Quote
kikou Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 jak sie tak na nią patrzy to nie widać że jest chora, jest wesoła, żywotna, rezolutna i mądra.... apetyt dopiuje, chociaz jest bardzo wybredna pannica jak gdzies wychodze to tak czeka na mnie na parapecie: Quote
amensalizm Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Banerek już dla niej jest, ale ja mam zawirusowany komp i nie mogę wkleić :( Quote
Recommended Posts