Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj Ella ma koszmarny dzień, jak wstałam rano sunia słaniała sie na nóżkach, u weta okazało sie że ma straszną temperaturę...
tam na brzuszku gdzie ma te okropne nowotwory coś to troche podeszło ropą, bo bardzo złe krążenie krwi tam jest i od tej ropy dostała gorączki....
po lekach w ciągu dnia minimalnie jej sie polepszyło...ale ma sie kiepsko moja maleńka... :(

Posted

[quote name='Niebieska713']Czy sunia zyje...????[/QUOTE]

żyje...
i nawet zaczęła znowu troche jeść wiec ma sie zdecydowanie lepiej...
a jak juz Ella coś je to jest wielkie świeto w domu... bo taka bieulka i niejadek..

Posted

byłyśmy na kontroli, brzydko wygląda ten wrzodziejący guzek, tam gdzie pękł ropień tworzy sie martwica, Ela rozlizuje to sobie, biedulka, powrócił jak bumerang temat czy operować ją czy nie...

El pierwszy raz przybrała na wadze 150 gram, a złośniczka z niej taka okropna, mamy dwa pieski, ktorych Ella nie lubi.... i juz kiedyś musiałam ja dosłownie zdejmować z pleców kolegi bo wskoczyła mu na grzbiet i... podgryzała...

Posted

Ellinka ma sie kiepsko.... brzusio sie paprze....
wczoraj robiłyśmy znowu morfologie w kierunku tej ewentualnej operacji...
wyniki beznadziejne, hemoglobina gorsza niż była i trzustka też gorsza niż była....

Posted

właśne sytuacja jest strasznie patowa.....
bo z jednej strony ryzyko że nie wytrzyma operacji jest dość wysokie, a z drugiej strony kiedy nie zrobimy nic...
te rozpaprane wrzodziejące, marwicze guzy i tak ją wykończą..... :( :( :(

Posted

[quote name='laikinia']Kikou, czyli albo operowac, albo usypiac... bo chyba tak zostawic nie mozna...

SYTUACJA JEST KOSZMARNA...ALE O USYPIANIU NIE MYŚLĘ nawet....
podejme ryzyko operacji.....
bo dopiero niedawno Ellinka zaczęła naprawde coś jeść, mimo że tak jej sie brzuszek paprze ma apetyt.... a jak ona siedzi w oknie i czeka....kiedy mnie nie ma...
a jak podskakuje radośnie kiedy wróce, jak słodko sie przytula...
i jak gryzie większe psiaki....
kiedyś wskoczyła na plecy pieska 3 razy wyższego od niej i gryzła go....:eviltong:

teraz musi siedzieć w kołnierzu, żeby sobie nie rozlizywała tej rany....

Posted

Zachwycona to ta lobuziarka nie wyglada w tym kolnierzu. ;) Ale ciesze sie, ze jest jeszcze taka rezolutna, moze nie bedzie wcale tak zle i mala porozkoszuje sie jeszcze twoim domkiem :) Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomosci :thumbs:

Posted

jeżeli to Ci kikou coś pomoże, to ja też ryzykowałabym operację.To daje jej szansę, a tak pozostaje tylko czekanie na ...., no właśnie na co ?
Trzeba serduszko porządnie podreperować Vetmedinem .

Posted

niunia do tego wszystkiego dostała cieczki... jest taka biedna, taka chora a jeszcze teraz trzeba ją izolować...
a jaki w ogóle jest zamysł tej natury...w trakcie takiej ciężkiej choroby i anemii jeszcze taki wydatek energii w postaci ruji????

Posted

I♥Torro napisał(a):
Ja tam bym ją wzięła... wygląda na około 8 lat - pomyśleć, że ma aż 16!!!!! A wiadomo jaki charakter ma sunia i czy toleruje inne suczki...

mysle ze Ella nie ma 16tu lat, prawdopodobnie jest młodsza, tylko jak trafiła do schroniska była taka wyniszczona i chuda i cały brzuch w tych guzach...
to pewnie dlatego jej dali.... Ella ogólnie dogaduje sie z suczkami i psami o ile nie wpadną na nią nie próbują wejść tam gdzie ona leży albo zjeść to co ona je...
wtedy walczy zajadle, potrafi zaatakować psa o 25 kilo cięższego niż ona sama...

a dlaczego chcesz zaadoptować psinke z tak rozległymi nowotworami?
jakie masz doświadczenia z chorymi psiakami?

Posted

Oh Kikou, jak widze, ze tu cos napisalas, to mnie najpierw skreca w zoladku ze strachu... :shake: ale widze, ze wszystko w porzadku,a nawet kolejne cioteczki zakochuja sie w malutkiej :loveu: